Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני או אוטומטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום

אני בשלבי חיפוש רכב כאשר התקציב הוא בסביבות ה 10K (רק הרכב בלי ביטוחים והיישור קו)

ישנם דגמים מסוימים שאני מעוניין בהם יותר מהשאר.(סוזוקי 1300 סדאן,סובארו טנדר או סובארו סטיישן)

ושאלתי היא מה עדיף?רכב עם גיר אוטומטי או אותו רכב עם גיר ידני?

כל הרכבים שהיו לי עד עתה היו בעלי גיר ידני, ורוב נסיעותי הן מחוץ לעיר.

בעניין של הנוחות,כמובן שאני מודע לעובדה שאוטומטי נוח יותר.

אך מה בקשר לצריכת דלק? יש הבדל ביניהם

עלויות ותיקונים שוטפים?

באופן כללי אני חייב לציין שאני מעדיף גיר ידני, אך אולי אין באמת כזה הבדל מבחינת אחזקה, וזה לא אמור להיות שיקול לכאן או לכאן?

ושאלה נוספת באותו העניין, במידה ואני בודק רכב לפני קניה, איך אני בודק אם הגיר תקין (ידני קשיח אבל אוטומט?)

תודה רבה וסופ"ש טוב לכולם

אמיר

פורסם

בתקציב הזה תתרחק מאוטומט.

האוטו' יגרום לרכב לצרוך יותר דלק, עלות האחזקה שלו בתקציב שלך יכולה להגיע למחצית מעלות הרכב (לדוגמא אתה קונה רכב ב-10,000 הגיר יכול לעלות 5,000).

לדעת אבי זה לא ככה (שאוטו' יותר נוח). הוא אומר שהרכב הראשון שלו היה פיאט 125 או 127 והוא היה ידני. הרכב הבא שלו היה BX אוטו' והוא אמר באותה תקופה כמה האוטו' נוח והידני גרוע ומעצבן. אבל לאחר מספר שנים נאלצנו להיפטר מה- BX הנוחה בגלל עלות יקרה של גיר (הוא התקלקל) וצריכת דלק לא נורמאלית (1.6 אוטו' למי שמכיר) וקנינו רכב זול ZX (שלאחר מכן היתה שלי :wink:) ואז הוא אמר שהוא אישית לא מרגיש הבדל בין אוטומט לידני, לו זה לא משנה בכלל.

מסקנה מכל הסיפור הזה היא שזה רק עניין של הרגל. חוץ מזה שלחבר שלי היה רכב ידני שנים (סובארו DL) וכיום הוא נוסע על אוטומט ומתלונן עד כמה זה לא נוח. שוב עניין של הרגל.

לדעתי אל תיקח אוטומט בתקציבך כי זה רק יעשה לך כאב ראש במידה והוא יתקלקל (ואיזה חור בכיס).

למידע נוסף תוכל לחפש בפורום, יש על שניהם המון מידע.

• תוכן חדש...