Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם :)

יש לי בעיה קטנה, ברשותי מאזדה 6 שנת 2006 שעברה לא מכבר 44 אלף קילומטרים,

הרכב במצב טכני מושלם, מלבד בעיה קטנה אחת שמפריעה לי רק בצורה פסיכולוגית ולא גורמת לשום בעיה אחרת מלבד זאת,

בזמן התנעה הרכב אינו מניע במכה כמו שרכב כזה אמור לעשות, ומדי פעם הוא מושך קצת את ההתנעה, ופעם אחת או פעמיים

הוא אפילו הגזים ומשך את ההתנעה ב3-4 שניות של "גחגוחים" (הדרך הטובה ביותר שמצאתי לתאר את זה...)

בכל אופן לקחנו את הרכב לחברה כיוון שיש אחריות יצרן עדיין, והחליפו לנו מצבר, אמרו שזו הבעיה, אבל לפי דעתי גם עכשיו אחרי החלפת המצבר עדיין מדי פעם יש קרטועים קלים בזמן ההתנעה,

מה יכולות להיות הסיבות לכך?

תודה מראש

פורסם

טוב אז בקשר לשאלתך נתחיל מקצת רקע:

כל מכונית שיוצרה בחו"ל ומגיעה לארץ ברוב המיקרים מגיעה כבר עם מצבר מורכב שרק המינוס בו מנותק בשביל למנוע קורוזיה למצבר עד הגעתו לארץ ובשביל למנוע זליגת זרם לא רצויה כאשר האוטו מגיע לארץ מוקנות בו מערכות אבטחה מפני גניבות שמוקרות ע"י חברות הביטוח והם:אמובילייזר(מערכת ישנה),קודנית,ואיתורן.

כאשר הרכב מגיע אל המוסך המורשה מחברים את המינוס של המצבר ומחברים גם את הקודנית

*חשוב לציין שסוג הקודנית משתנה מרכב לרכב ומדגם לדגם בהתאם לרמת הרכב ולביקוש היבואן מהייצרן

ישנם קודניות פשוטות שבהם ניתוק בודד שמתחבר למערכת הדלק החיישן של הקודנית מתלבש על משאבת הדלק ולא נותן לדלק לזרום למנוע עד אשר פותחים את הקודנית.

ישננן קודניותן בעלי שני חיישנים או שני ניתוקים אחד על מערכת הדלק ואחד על מערכת החשמל שבהם גם הדלק לא עובד וגם החשמל.

*חשוב לי שתבין כאשר אתה מניע את רכב אתה מבצע את הפעולה הכי קשה באוטו פעולת ההנעה של הרכב היא הפעולה הכי קשה שיש כאשר אתה מסובב את הסוויץ אתה בעצם בשניה קטנה אחת מפעיל את כל המערכות ברכב בעוצמה הכי גבוהה ואני יסביר למה אני מתכוון אתה מפעיל את מערכת הדלק,אתה מפעיל את מערכת החשמל,אתה מפעיל את מערכת החגורות והרצועות,מערכת המנוע עצמה ניצוץ הצתה בעירה שריפה פליטה אתה מפעיל את הקרבורטור (ערבוב של אוויר דלק),וכו'...

עכשיו בוא נחזור לבעיה שלך אצלך הבעייה תמונה במערכת החשמל והבעייה היא כך:

כשאני קניתי אוטו חדש במשפחה קרתה אותה בעייה שאתה מתאר והלכנו למוסך במוסך אמרו שזה מצבר והחליפו אותו(אמרו שזה מצבר של הייצרן והוא חלש מידיי וצריך להחליף אותו למצבר חדש שהוא יותר חזק ומיוצר בארץ)בולשייט!!!

החלפנו את המצבר זה החזיק בדיוק שבוע מההחלפה ושוב אותה בעיה ואז כבר חשבו שיש זליגת זרם (זהו איבוד של חשמל מיזערי ולא מורגש במערכת החשמל אך זהו דבר שיכול לגמו חיי מצברים בדקה)התחילו לחפש את הזליגה ולא מצאו עבר זמן וימים ואניהתעצבנתי ולבסוף החלתתי להעביר את האוטו למוסך מורשה ולא מוכר ע"י הביטוח אלה מוסך פרטי שבו שילמתי כסף על התיקון למרות המקיף.

*חשוב לציין יש לי במשפחה גולף FSI חדשה לבסוף העברתי אותה למוסך "קלדס" בראשל"צ שבו פטרו לי את הבעיה שהיא הייתה בעצם הקודנית שבה החיישן של מערכת החשמל היה מזייף הוסבר לי שחיין יכול להישרף ולזייף מכניסת מים למערכת ע"י שטיפת האוטו או אפילו סתם עי לחות גבוהה או משהו של שינויי טמפ' שתבין שהאוטו הוא 2007 ועוד גולף אז אתה שואל איך זה ייתכן אז אחי זה ייתכן אתה צריך לדעת שכול מכונה אפילו הכי משומנת בעולם תתקלקל מתי שהוא.

*לבסוף אחי אי מציע לך לבדוק את כל מערכת החשמל של הרכב שלך במוסך מורשה כמובן שבו יתנו לך איזו ראייה לגבי מה הולך שם בדיוק ולא סתם הכי להחליף מצברים ולחשוב שזה זה במיוחד שעכשיו אנו בעונת החורף שיכול להיכנס לך מים ולעשות בלאגן במערכת ואם עוד לא עשית אחי בדיקת חורף לאוטו זה עוד לא מאוחראתה יכול על הדרך לעשות.

בכל מקרה מקווה שעזרתי מההבנה שלי והנסיון שלי בנושא אם יש לך עו שאלות אתה יכול לשאול ואני ייענה על הט'רד הזה או בפרטי.

פורסם

וואו, תודה רבה על כל ההשקעה שלך בתשובה :) מעריך את זה מאוד,

בכל אופן, לאחר קריאה מעמיקה אני מסיק שלבסוף הקודנית היא שגרמה את הבעיה, והחלפה של הקודנית תפתור את כל הבעיות?

ועל מנת להיות בטוח, אני רוצה להיות בטוח שהבעיה שלנו היא דומה, גם לך בזמן ההתנעה הסטארטר גחגח מדי פעם?

האוטו הונע לא באותה צורה שרכב כל כך חדש אמור להתניע?

בכל אופן, תודה רבה!

אני אשמח לשמוע עוד דעות...

• תוכן חדש...