Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זה קרה לי...החלקתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שאמרו לך, אין לך סיבה להתלות בצמיגים או בגורמים חיצוניים כי על פניו אין כאלו ואם אתה חוזר ומחליק באותו מקום וגם לא מסוגל לנתח מה בדיוק קורה אז איך שלא מסתכלים על זה, אתה עושה משהו לא בסדר וקודם כל צריך לשפר את זה.

אתה צריך לפתח את הרגש לגז, צריך להיות עדין, בטח ובטח אם הכביש רטוב ואתה גם יודע שהאיזור הזה מחליק ועם אחיזה נמוכה.

במיוחד חשוב שתפחית גז אם אתה רוצה שהרכב יפנה. אם אתה "מאיץ" (ברדיוס קבוע של כיכר אתה אמור להיות עם גז קבוע ולא האצה) במהלך הסיבוב של הכיכר ואז מגיע לשלב בו אתה רוצה לצאת (ולהפנות לכיוון ההפוך) אתה חייב להפחית מהגז (כמה בדיוק, אם זאת הרפיה מלאה או אם מלכתחילה היית במהירות נמוכה מספיק כדי שלא צריך להרפות זה כבר משהו שיבוא עם הניסיון) ולהרגיש שהאוטו "לוקח" את זה.

ניר

פורסם

NMP - לאור העצות ממכם והאירועים האחרונים, אני חייב להגיד שלמדתי הרבה על אחיזה ומביוחד על יכולות הרכב. עכשיו אני עובר את הכיכר בלי שום בעיות (בגשם, בלי גשם גם לא היו בעיות), ומאמין שניסיון שצברתי בכמעט תאונה יעזור לי במצבים אחרים. על זה נאמר - הכל לטובה.

פורסם

הנסיון שצברת אפסי לעומת קורס נהיגה מתקדמת או תרגול עצמי במסלול, אם מעניין אותך תחום הנהיגה "הנכונה" לך לקורס נהיגה, לפחות אחד ומשם אפשר גם לתרגל לבד, לקרוא באנטרנט.

אני יכול להעיד על עצמי, שמעולם לא הייתי בשום קורס של נהיגה מתקדמת, אבל קראתי המון מאמרים של נהיגה נכונה,קראתי בפורומים רבים, ראיתי סרטוני הסבר רבים ביו טיוב, תרגלתי הרבה, במסלולים, בחניות ריקות מאדם, בשבילי עפר עם סביבובים למיניהם (אני ממש מכור לזה), בזכות זה אני בהחלט יכול להעיד על עצמי (למרות שאומרים שאין אדם המעיד על עצמו אז סלחו לי על חוסר הענווה) שרמת הנהיגה שלי נחשבת גבוהה , ואין מה לעשות זה מעלה משמעותית את רמת הבטיחות של הנהג בכללי, לכן מומלץ מאוד.

יצחק.

פורסם
בומבה, תעשה לעצמך טובה - לך לקורס.

מאחר ואתה לא מכיר את אנשי הפורום שכותבים לך פה ואין לך גם את הכלים לזהות איזה גשש-בלש מדבר שטויות ואיזה לא, אתה תאלץ לקחת את כל ההודעות פה בערבון מוגבל.

ניר

מחזק את NO MORE POWER :idea:

נהיגה לא לומדים (ולא מלמדים) בהתכתבות, מהסיבה הפשוטה, שגם אם אתה יודע הכל, אולי במציאות אתה לא עושה את זה נכון.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

רק הערה קטנה לתשומת לבכם (אני בטוח שרוב החברים פה יודעים - אבל בשביל האחד שלא יודע - גם שווה להזכיר).

חשיבות לחץ אויר נכון בצמיגים - סוד ידוע.

בטמפ" הנמוכות שיש כרגע בחוץ - ובכלל בחורף יש להוסיף כ 10% ללחץ האויר המומלץ. בייחוד אם זה לאחר נסיעה והצמיג התחמם.

רוב הישראלים לא בודקים לחץ אויר עד שהם על הג'נט.

אני מציע לך (החבר המחליק) - לבדוק בהקדם האפשרי את לחץ האויר של הצמיגים.

דבר נוסף, במצב של קרה (כבר מ 3 מעלות - בשילוב הרוח הקרה שבחוץ) הרטיבות על הכביש הופכת לקרח - אז אפשר לגרום להחלקה גם ב 20 30 קמ"ש - בטח אם תוך כדי פנייה חדה מוסיפים בבת אחת הרבה גז... - תת היגוי מתבקש במצב כזה..

אלון

פורסם
רק הערה קטנה לתשומת לבכם (אני בטוח שרוב החברים פה יודעים - אבל בשביל האחד שלא יודע - גם שווה להזכיר).

חשיבות לחץ אויר נכון בצמיגים - סוד ידוע.

בטמפ" הנמוכות שיש כרגע בחוץ - ובכלל בחורף יש להוסיף כ 10% ללחץ האויר המומלץ. בייחוד אם זה לאחר נסיעה והצמיג התחמם.

רוב הישראלים לא בודקים לחץ אויר עד שהם על הג'נט.

אני מציע לך (החבר המחליק) - לבדוק בהקדם האפשרי את לחץ האויר של הצמיגים.

דבר נוסף, במצב של קרה (כבר מ 3 מעלות - בשילוב הרוח הקרה שבחוץ) הרטיבות על הכביש הופכת לקרח - אז אפשר לגרום להחלקה גם ב 20 30 קמ"ש - בטח אם תוך כדי פנייה חדה מוסיפים בבת אחת הרבה גז... - תת היגוי מתבקש במצב כזה..

אלון

כבר בפוסט הראשון רשמתי שלחץ האוויר אצלי תקין

ולגבי מה שרשמת

אני דווקא קראתי שמוסיפים 10% במזג אוויר חם ולא קר ! (משום שהאוויר מתחמם ואז הלחץ עולה. ואז אם יש באמת 27, זה יראה 30 ואתה תחשוב שהלחץ תקין)

אני צודק ?

פורסם

נכון שאי אפשר ללמוד נהיגה דרך התכתבות ומאמרים, אבל קריאה, הבנת העקרונות ולימוד במסלול עם תנאים מתאימים ולא באמצע כביש מלמד טוב מאוד.

פורסם
כבר בפוסט הראשון רשמתי שלחץ האוויר אצלי תקין

ולגבי מה שרשמת

אני דווקא קראתי שמוסיפים 10% במזג אוויר חם ולא קר ! (משום שהאוויר מתחמם ואז הלחץ עולה. ואז אם יש באמת 27, זה יראה 30 ואתה תחשוב שהלחץ תקין)

אני צודק ?

בדיוק להיפך - בקור הלחץ יורד - יש להעלות אותו בהתאם.

בצמיגי כל מכונית יש בריחת לחץ עם הזמן - חשוב לוודא את הלחץ בתדירות גבוהה ובאופן קבוע.

אם אתה לא יודע מה הלחץ הנכון למכוניתך - להוסיף או להוריד 10% (פער של 20%) אני בספק אם לחץ האויר אצלך נכון. אבל לא משנה... לא באתי להעביר עליך ביקורת - רק לתת טיפ קטן לכול מי שלא ממש שולט בנושא.

אלון

פורסם
בדיוק להיפך - בקור הלחץ יורד - יש להעלות אותו בהתאם.

בצמיגי כל מכונית יש בריחת לחץ עם הזמן - חשוב לוודא את הלחץ בתדירות גבוהה ובאופן קבוע.

אם אתה לא יודע מה הלחץ הנכון למכוניתך - להוסיף או להוריד 10% (פער של 20%) אני בספק אם לחץ האויר אצלך נכון. אבל לא משנה... לא באתי להעביר עליך ביקורת - רק לתת טיפ קטן לכול מי שלא ממש שולט בנושא.

אלון

לא חושב שהבנת אותי.

אני בודק את הלחץ שהצמיגים קרים (מוקדם בבוקר). מה שרשמתי הוא שכשחם הלחץ עולה, לכן מקסימום יהיה קצת עודף בחום\נסיעה ארוכה, אבל זה לא יגיע למצב של חוסר.

• תוכן חדש...