Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ואפרופו, מישהו כאן ראה את הנקניק בשומר מסך? מאות אלפי שקלים שהפסיד וגנב, אלפי פעולות סתמיות כדי לקחת עמלות ואח"כ אנשים מתפלאים למה לא סומכים על בעלי המקצוע. נבלה! את כל הארץ זה יזעזע, כל מנהלי תיקי ההשקעות בארץ יפסידו בסופו של דבר.

אני ראיתי, וגם קראתי לפני כן את השרשור בעניין בפורום דיבורסה.

ללא ספק, אותו עדו סמואל מצטייר בכתבה כמנוול בן מנוול. יחד עם זאת, יש לזכור כי גם לבני הזוג יש רשלנות תורמת לעניין. קיבינימאט, קיבלתם ירושה כל כך גדולה ואתם מפקידים אותה בידיו של אדם שאין לו רישיון לניהול תיקים, שלא לדבר על יעוץ השקעות?! מגיע לכם שנדפקתם!

יש כל כך הרבה קרנות גדולות, מוכרות והכי חשוב: מורשות לניהול השקעות. מה עבר להם בראש כשהם הלכו לדג הרקק הזה?

זאת ועוד: הבנאדם הציע להם להשלים מכיסו סך של 440K ש"ח. האם הם בדקו אילו בטחונות יש לו להבטחת התשלום במקרה הצורך?

לדבריו של סמואל, הוא החתים אותם מבעוד מועד על מסמך שידוע להם שהם מתעסקים באפיק מסוכן. מרגע שהם עשו זאת, הם די שמטו את הקרקע מתחת לרגליהם.

אני מבין שהעניין נמצא בבירור מול ביהמ"ש, ויהיה מעניין לראות מה תהיה פסיקתו. ההימור שלי הוא שהם יקבלו פיצוי כלשהו, אך לא יזכו לראות את כל כספם שב אליהם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אני בספק אם יש מישהו שבאמת מבין במט"ח.

מהגדולים ביותר (ע"ע פישמן) נפלו בעקבות מסחר במט"ח,

ומהקטנים ביותר - עשו רווחים מכובדים בזכות המסחר במט"ח.

מזכיר לי את הפיליטון של קישון על מילוי טוטו..

פורסם

נצל"ש

האם מישהו מכיר מקום טוב שבו ניתן ללמוד מ 0 (ללא ניסיון כלל וכלל) את כל עניין ההשקעות והבורסה בצורה שתאפשר ניהול תיק ני"ע עצמאי ? (הכוונה היא לא להיות ברוקר אלא לשחק עם הכסף שלי.)

אשמח להצעות מניסיון ..

תודה

פורסם

ברגע שאתה עובר את הקורס הראשוני להשקעות בעולם הבורסה, אתה מקבל תעודה שבעיקרון מסמיכה אותך לנהל עד 10 תיקי השקעות. רוב האנשים שמגיעים לקורס הראשוני עושים את זה כדי ללמוד איך לעשות זאת בעצמם. השאר? לומדים באוניברסיטאות או ממשיכים לקורס מורחב הרבה יותר.

GS300.

פורסם

חינם אף אחד לא נותן.

בד"כ נותנים "סדנא" שזה כמו שיעור ראשון של הקורס, ואחרי זה עוד X שיעורים בY כסף.

יש מכללה להשכלה פיננסית (משהו כזה) של "מטריקס". מומלץ :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

שניר, מאיזה איזור אתה?

ה"חינם" הזה זה מפגש אחד עם המרצה. שבו הוא יסביר את הרקע הכללי של הבורסה ויגע קצת באיך לומדים איפה להשקיע. אם אתה מעוניין, שלם כמה אלפי שקלים, זה ייתן לך את האפשרות 'לשחק' קצת בכסף עם ידע בנושא.

במסגרת הקורס אתה תעבוד עם "בורסה גרף", ותקנה מניות וירטואליות ותלמד מנסיון וטעיה, התוכנה תשלח לך SMSים לפלאפון על ירידות ועליות ויחד עם המרצה אתה תלמד מתי לפרוש, מתי להכנס, איפה הכי כדאי, במה עדיף להשקיע, איך לומדים את הרקע לפני שקונים מניה ועוד.

בנוסף, תבין עד כמה ש"בורסה זה הימור" זה המשפט הנפוץ הכי אידיוטי ששמעת בחיים, שאותו כנראה המציאו אנשים שלא יודעים מה הם עושים ומשחקים בבורסה ללא ידע קודם ונופלים בגדול.

GS300.

פורסם

יש לכם השערות מה הולך לקרות עם הלירה שטרלינג במקרה?

כי אני נפלתי קורבן בטעות\ או שלא , לבנקאית שנצלה \או שלא את זה שאני בן 18 ושמה לי סכום נכבד בחיסכון צמוד ללירה שטרלינג עם ריבית קבועה של 5 אחוז רק לאחרונה עליתי על זה אחרי שזה בערך 4 חודשים שם ויש לזה עוד 7 חודשים להסתיים.

הלכתי לבנק ואמרתי לה שהיא לא הסבירה לי בכלל איפה היא משקיעה ושתקרא למנהל הבנק המנהל בא והסביר לי שכרגע אין מה לעשות אבל אם אני יצא מופסד (ולבנתיים אני מופסד) לקראת סוף הפיקדון הם יפנו ליעוץ המשפטי של הבנק ויכול להיות שיפצו אותי (אני מקווה שזה לא עוד ניצול של זה שאני לא כל כך מבין בזה)

פורסם

בעקרון, אם הפקדת את כספך בפקדון צמוד כלשהו (ובמקרה זה: פקדון צמוד ליש"ט), סכום הקרן אינו מובטח לך, אלא אם צוין אחרת. בדוק את הטפסים שחתמת עליהם במעמד סגירת הפקדון וראה האם יש התייחסות כלשהי להבטחת סכום הקרן.

גם אם יש, זה עדיין לא פוטר את הבנקאית שלך מליידע אותך, אבל כמו שמנהל הבנק אמר וצדק, ניתן לדעת האם הפסדת או הרווחת רק ברגע שאתה מממש את הפקדון. כל זמן שלא מימשת - לפחות מבחינה תיאורטית לא הפסדת דבר.

מה שחשוב זה שיהיה לך תיעוד לכך שהמנהל אמר לך שבמידה וביום הפדיון תהיה בהפסד תקבל פיצוי.

לדעת מה יהיה בעוד שנה עם הליש"ט אף אחד לא יכול.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אתה כנראה לא קראת את מה שכתבתי לך, אז אני אכתוב את זה עוד פעם (רק עשה לי טובה ותשתדל הפעם באמת לקרוא) :

ההפסד או הרווח נמדד ברגע המימוש/פדיון. כל זמן שלא מימשת את הנכס שבידיך (והנכס, לצורך העניין, הוא הפקדון), אתה לא ברווח ולא בהפסד. כדי לדעת האם יש מקום לפיצוי, עליך לפדות את כספי הפקדון ולבדוק כמה נשאר לך ביד, רק אז תוכל לדעת האם הפסדת.

פורסם

היית ברור כבר בפעם הראשונה רק הכוונה שלי הייתה שבמקרה ואני פודה את הכסף היום לפי המצב של הלירה שטרלינג והריבית שאני אמור לקבל אני יוצא בהפסד. ברור לי שלבנתיים לא הפסדתי שקל .

• תוכן חדש...