Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי מאזדה לאנטיס שנת 2000.

רכשתי אותה מחברת השכרה וממה שהבנתי לא נעשתה הצלבת גלגלים אפילו פעם אחת.

הצמיגים הקדמיים היו שחוקים ולכן החלפתי אותם לחדשים (אם זה כזה משנה לאיזה החלפתי - אני אציין את החברה והדגם מאוחר יותר, למרות שזה לא משהו מיוחד לפי מה שהבנתי)

כל זה קרה לאחרונה. בגשם הראשון שהיה לפני כחודש, איבדתי שליטה על האוטו ארבע פעמים בסיבובים אפילו כשנסעתי 30-40 קמ"ש והיום הכביש היה רטוב גם כן ושוב איבדתי שליטה אך בצורה יותר רצינית שגרמה לאוטו להסתובב 90 מעלות.

הלכתי למוסך טוב (מכיר את הבעלים וכמה מהלקוחות המרוצים כולל אותי) ואמרו לי שהאיזון גלגלים בסדר גמור.

בסופו של דבר לא נעשה שום שינוי ואני שואל אותכם (לי אין מושג בזה... עדיין :) ) האם דבר כזה נורמלי? או שכדאי ללכת לאיזון פרונט? (ומה עושים שם בדיוק אם נאמר שהאיזון גלגלים בסדר)

תודה,

נועם.

פורסם
שלום,

ברשותי מאזדה לאנטיס שנת 2000.

רכשתי אותה מחברת השכרה וממה שהבנתי לא נעשתה הצלבת גלגלים אפילו פעם אחת.

הצמיגים הקדמיים היו שחוקים ולכן החלפתי אותם לחדשים (אם זה כזה משנה לאיזה החלפתי - אני אציין את החברה והדגם מאוחר יותר, למרות שזה לא משהו מיוחד לפי מה שהבנתי)

כל זה קרה לאחרונה. בגשם הראשון שהיה לפני כחודש, איבדתי שליטה על האוטו ארבע פעמים בסיבובים אפילו כשנסעתי 30-40 קמ"ש והיום הכביש היה רטוב גם כן ושוב איבדתי שליטה אך בצורה יותר רצינית שגרמה לאוטו להסתובב 90 מעלות.

הלכתי למוסך טוב (מכיר את הבעלים וכמה מהלקוחות המרוצים כולל אותי) ואמרו לי שהאיזון גלגלים בסדר גמור.

בסופו של דבר לא נעשה שום שינוי ואני שואל אותכם (לי אין מושג בזה... עדיין :) ) האם דבר כזה נורמלי? או שכדאי ללכת לאיזון פרונט? (ומה עושים שם בדיוק אם נאמר שהאיזון גלגלים בסדר)

תודה,

נועם.

אופציות לפתרון:

1. להחליף צמיגים לאיכותיים יותר (ויקרים יותר)

2. להחליף בולמי זעזועים

3. להחליף את הלאנטיס (שקיבלה את הדירוג הנמוך ביותר בנושא "אחיזת כביש" במבחן משפחתיות מבוקשות שנערך ב"מוטוקאר") במכונית שאוחזת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל - סע לאט יותר בגשם. אתה כנראה לא מכיר את מגבלות המכונית מספיק טוב.

שנית - הקפד על לחץ אויר תקין בצמיגים!!!!!!!!!!

שלישית - אם למרות הכל הזנב של האוטו בורח בסיבובים - תחליף צמיגים אחוריים, שהם אלה שאמורים לשמור אותו במקום. אל תחסוך בצמיגים - חסכון של 200 ש"ח עלול להסתיים בתשלום השתתפות עצמית....

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

לחץ האוויר תקין (לפי מה שכתוב על המדבקה בדלת) ונבדק ארבע פעמים ביומיים האחרונים.

ניסיתי עכשיו להוריד את לחץ האוויר ל-29 באחוריים ולראות אולי הם ימעכו יותר על הכביש טיפה וזה יחזיק את התחת כמו שצריך.

לחץ האוויר בקדמיים הוא 30.

להחליף צמיגים אחוריים זאת אופציה אבל כפי שראיתי הם במצב טוב מאוד עדיין (הם נשחקו מעט מאוד ולא הצתלבו עם הקדמיים אז רק הקדמיים היו שחוקים והוחלפו).

אבל אם הכל בסדר מבחינת לחץ אוויר, ותקינות הצמיגים - איבוד שליטה כזה (כן כן... אפילו בלאנטיס) הגיוני?!

185/65/14R

קדמיים: Kumho powermax 739

אחוריים: Bridgestone B391

אם זה עוזר במשהו...

תודה!

פורסם
אבל אם הכל בסדר מבחינת לחץ אוויר, ותקינות הצמיגים - איבוד שליטה כזה (כן כן... אפילו בלאנטיס) הגיוני?!

אתה כנראה נוהג באופן אגרסיבי מדי. הלנטיס היא מכונית לא אוחזת במיוחד, מניסיון, ואין שום סיבה למתוח אותה מעבר לגבולות שלה (שמר, שתוק :wink: ).

צמיגים טובים יותר יעזרו, אבל לא בהרבה. שים לב גם שעכשיו הכבישים חלקים במיוחד, בגלל שאלו הגשמים הראשונים. תוך כמה שבועות זה ישתפר. בכל מקרה בדוק את מצב החריצים שלהם - הם אלו שמפנים את הגשם, ואם הם לא עמוקים מספיק האחיזה נפגמת קשות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה כנראה נוהג באופן אגרסיבי מדי. הלנטיס היא מכונית לא אוחזת במיוחד, מניסיון, ואין שום סיבה למתוח אותה מעבר לגבולות שלה (שמר, שתוק :wink: ).

צמיגים טובים יותר יעזרו, אבל לא בהרבה. שים לב גם שעכשיו הכבישים חלקים במיוחד, בגלל שאלו הגשמים הראשונים. תוך כמה שבועות זה ישתפר. בכל מקרה בדוק את מצב החריצים שלהם - הם אלו שמפנים את הגשם, ואם הם לא עמוקים מספיק האחיזה נפגמת קשות.

רוני

אולי הלאנטיס לא אוחזת יותר מדי אבל היא לא כזו גרועה שתאבד שליטה בסיבוב רטוב על 30 קמ"ש. לפחות אצלי זה לא ככה ואני בטוח ששמר וליביו יוכלו לאשר.

סביר מאד (מאד) להניח שמאז הקנייה לא הוחלפו צמיגים אחורים, וגם אם הם נראים טוב צמיגים בני 4 הם צמיגים מתים. תחליף את הצמיגים ותחזור לדווח.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

איפה נמצאים הצמיגים החדשים? הצמיגים החדשים אמורים להיות מאחור. לא מלפנים. אני גם החלפתי לא מזמן ברכב של א--חי זוג צמיגים קדמיים, החדשים עברו אחורה, ואלו שהיו מאחור עברו לפנים. אם המצב אצלך שונה זה הזמן ללכת ולהעביר את הצמיגים החדשים אחורה.

גיא.

פורסם

תחזיר את החלץ אוויר מאחורה למקורי

אני יודע שמה שקרה היה לפני ששינית את הלחץ אוויר אבל בייחוד בגשם לחץ אוויר נמוך ממה שצריך

אוחז פחות בגלל שהצמיג יכול פחות "לחתוך" את המיים ולהגיע לקרקע אוחזת (האספלט)

כשחסר אוויר יש סיכוי הגלגל יצוף מעט על נמים ולא יאחוז

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם

הצמיגים החדשים הם הקדמיים... אבל מחר אני אחליף גם אחוריים - עדיף לא לחסוך כסף אם זה קובע את הבטיחות מן הסתם.

דור: אם המלחץ אוויר יותר נמוך (29 לעומת 30) הצמיג ימרח יותר על הכביש ויהיה יותר רחב כביכול, מה שאמור לתת יותר אחיזה

אבל דוגרי עם צמיגים בני 4 (החריצים נראים טוב מאוד בכל זאת) אני לא צריך לצפות להבדל רציני.

בקיצור- אני אחזור לדווח אחרי שאני מחליף אחוריים... ואם ירד גשם כדיי שאני אוכל לבדוק אותם גם :)

תודה לכולם! 8)

פורסם
הצמיגים החדשים הם הקדמיים... אבל מחר אני אחליף גם אחוריים - עדיף לא לחסוך כסף אם זה קובע את הבטיחות מן הסתם.

דור: אם המלחץ אוויר יותר נמוך (29 לעומת 30) הצמיג ימרח יותר על הכביש ויהיה יותר רחב כביכול, מה שאמור לתת יותר אחיזה

אבל דוגרי עם צמיגים בני 4 (החריצים נראים טוב מאוד בכל זאת) אני לא צריך לצפות להבדל רציני.

בקיצור- אני אחזור לדווח אחרי שאני מחליף אחוריים... ואם ירד גשם כדיי שאני אוכל לבדוק אותם גם :)

תודה לכולם! 8)

אחרי 4 שנים בלאנטיס מהשכרה סביר להניח שלא תראה חריצים גמורים, הבעיה היא אחרת שאחרי 4 שנים הגומי פשוט התייבש והוא לא אוחז ולא נדבק לכביש.

תחליף ורצוי לא לפירמה טורקמניסטנית..

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

כולם מחליקים בגשם ראשון, לכן כולם מזהירים מפניו, ולכן ישנן גם הרבה תאונות.

הסיבה די פשוטה, כל הקיץ מצתבר שמן ואבק על הכביש, הגשם הראשון יוצר שכבה חלקלקה מאוד (כמעט כמו לנסוע על קרח).

או תחכה לעוד מספר גשמים שינקו את הכביש או שתיסע לאט ובזהירות.

אני אישית עם ג'יפ, הנעה אחורית וצמיגים 235 מאוד נהנה לזרוק את התחת בגשמים הראשונים.

הכי חשוב לעשות את זה מבוקר - מתי שלך נוח ולא בהפתעה.

סע זהיר ותהנה.

פורסם

בדכ צמיגים רחבים מגבירים כושר אחיזהבקיץ. בחורף המצב הוא הפוך. צמיג רחב נוטה

"לגלוש" על המים ולגרום להחלקת הרכב.

חשוב לכן לא לנסוע עם לחץ אויר נמוך מן המומלץ!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

לפותח הת'רד

כמו שאמר מר 2002 עם לחץ אוויר נמוך הצמיג "נמרח מעט" (כמו שגם אתה אמרת) ולכן יותר

קשה לו לחדור את שכבת המים ויש סיכוי לציפה על המים

גם בכביש יבש לחץ אוויר נמוך מידי לא יאחוז יותר טוב

התאוריה שלך היא מעולם הג'יפים והחולות

גם בג'פים בחורף כנוסעים לטיולי בוץ לפעמים מחליפים את הצמיג לצר יותר ולפעמים מוסיפים

טיפה אוויר כדי שהצמיד יחתוך את הבוץ ויגיע אל הקרקע האוחזת למטה ויתקדם

אבל זה כבר תלוי בסוג הבוץ ובגורמים נוספים שזה לא המקום להיכנס אליהם

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם

הקדמיים שלך מעולים על רטוב.. מניסיון שלי ושל שאר חברי למקצוע (נצר למשפחת פנצ'רמכרים)

את האחוריים שלך איני מכיר אך כנראה שהם לא משהו על רטוב...

ואם הם קצת שחוקים אז בכלל..

תחליף את האחוריים ל powermax זה כבר יעזור...

סע רגוע יותר בסיבובים תכנס נכון וצא נכון...

ותנסה קורס במגרש החלקה זה יעזור מאד...

עד כאן להפעם

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

• תוכן חדש...