Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לך ממה להתרגש

אצלי כל הסיפור היה כרבע שעה +-

אני אתן לך דרך פשוטה יותר

אף פעם אל תעלה את הGAIN עד הסוף

שים אותו על 80 אחוזים בערך ואת התדר (מקדימה HPF) בנקודה הגבוהה ביותר (צלילים גבוהים בלבד)

תתחיל להוריד את התדר לאט כך שהבאסים יחדרו לתמונה

ברגע שהרמקול מתחיל לעוות תרים קצת את התדר

אם הבאסים לא מספקים אותך וזה לא נשמע לך מספיק - תוריד קצת את הGAIN ותמשיך להוריד את התדר

עד שתשמע באסים נקיים במקסימום ווליום שאינו מעוות

אגב

אם אתה עובד על האחוריים תנתק את הקידמיים מהמגבר בכיוון ולהפך

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

אחלה. אני מתחיל לקבל תמונה ברורה ופשוטה יותר :-)

רק עוד 2 שאלות:

1. BASS BOOST/JUICE BOOST/JUICY FRUIT במגבר של הסאב, גם להשאיר כבוי?

2. באיזה תדר LPF מומלץ לחתוך את הסאב? האם לחתוך לפני התדר הרשום בנתוני היצרן?

פורסם

bass boost להשאיר על 0 - גם מעוות וגם גורם לקליפינג והרס מואץ של הרמקול\סאב (היה על זה תרד עם הדגמה בסירטון)

LPF לסאב - תכוון עם הרמקולים (גם כרוך בלהזיז את הסאב בבגאז' לכיוונים אחרים) כך שתווצר אשליה עד כמה שניתן שמהמיד בקומפוננט נותן את הבאס (במה קידמית)

לכן כדאי ללכת על קומפוננט 6.5 שנותן באס משמעותי מאחיו הקטנים בתיאום נכון

פורסם
אחלה. אני מתחיל לקבל תמונה ברורה ופשוטה יותר :-)

רק עוד 2 שאלות:

1. BASS BOOST/JUICE BOOST/JUICY FRUIT במגבר של הסאב, גם להשאיר כבוי?

2. באיזה תדר LPF מומלץ לחתוך את הסאב? האם לחתוך לפני התדר הרשום בנתוני היצרן?

כן כל הבאס בוסט וכדומה כבוי .

60 HZ בדר"כ עובד לכולם .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם
איזה רכיבים יש לך?(מגבר,קומפוננט,סאב)

בעיקרון אתה צריך להגביר ברדיו דיסק על 90% מהווליום נגיד יש לך בפיוניר מקסימום 63 אז אתה שם 40 45 בווליום,ומעלה את בגיין במגבר עד שתישמע עיווט,אז תוריד טיפ טיפה,או שתגיע למפגש הקרוב שיהיה יעזרו לך שם,

בברכה, יניב

אני מבין את הכוונות הטובות, באמת, אבל לתת עצת אחיטופל שיכולה לשרוף למישהו את הסלילים של הרמקולים?

תריץ חיפוש לפי "כיול" או "כוון" מערכת.

תקרא קצת חומר רק על כוון מגבר ומה זה קרוס אובר לפני שאתה מתחיל בשביל שתדע מה אתה עושה מראש.

טיפים - תכבה את כל ה"באס בוסט" והלאודנס שמופעלים במערכת - זה רק גורע מהאיכות.

אם באקולייזר או בבאס או בטרבל אתה מוסיף משהו - תוריד חזרה לאפס.

את המגברים - תתחיל בגיין מינימלי כאשר בHU אתה מתחיל לאט לאט להעלות את הווליום - לא קיבלת עיוותים? תתחיל להעלות את הגיין במגבר לאט לאט.

אתה צריך להגיע למצב שבו אין לך עיוותים בווליום כמעט מלא בHU והשאיפה היא שהגיין במגבר יהיה כמה שיותר נמוך בשביל לא להכניס גם אותו לעיוותים - שם דרך אגב כל דבר שנכנס כעיוות יוצא מוגבר, לכן חשוב מאוד להרים את הגיין במגבר רק בסוף אחרי שכוונת את כל מה שקורה לפני המגבר.

אחרי שיש לך תוצאה של גיינים מכוונים אתה יכול להתחיל להוריד תחמוי תדר בקרוס ולשנות את ההגברה בהתאם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עד שחשבתי שהבנתי איך מכוונים נכון...

אדי, נכון? את השיטה שלך לא ממש הבנתי. סליחה.

אתה אומר להגביר ווליום כמעט עד המקסימום, לראות שאין עיוותים ורק אז להתחיל להעלות גיין במגבר, עד שאני מגיע לעיוותים?

פורסם

אלעד - השיטה שלך הפוכה מהשיטית האחרות:

אתה אומר לכוון את הווליום ב-HU על 3/4, הגיין במגבר על 80% ואז להתחיל להוריד תדרים ב-HPF, עד שאני מרוצה מהבאסים ובמידה ועדיין לא מרוצה, להוריד קצת גיין ולהמשיך להוריד תדרים. נכון?

פורסם

כן - למרות שאני העלתי גיין מ0 ואז התחלתי ללמוד לשחק עם התדרים ולהוריד את הGAIN כנדרש

השיטה השניה (כמו שציינתי 80 אחוז GAIN) זו שיטה שתקל עליך - אבל יש בה סיכון לרכיבים חלשים על מגבר חזק

אני מאמין שתיגש לכיוונים ותתחיל מ0 ותעלה GAIN ותשחק עם התדר (זוג רמקולים לבד בכול פעם) אתה כבר תבין לבד

עד שלא מנסים לא יודעים

:mm_wink:

תתחיל ואם יהיו לך שאלות אנחנו כאן

שבוע טוב

אלעד

פורסם

קודם כל - תודה רבה לך אלעד ולכל מי שעזר 8)

שנית - אין בעיה של רכיבים חלשים על מגבר חזק מפני שגם הסאב וגם הקומפוננט יחוברו כל אחד למגבר נפרד, שלצערי חלש מהם... :-(

אני מקווה להתקין כבר השבוע את הרמקולים (צריך להפגש עם במישהו לבצע החלפה) ואז אני אוכל להתחיל להתעסק עם הכיוונים.

בעזרת השם - בסופ"ש הבא אני אפציץ :twisted:

פורסם

אם כבר בכיוונים עסקינן:

בקרוס של הפולס שברשותי יש אופציה לכוון 3+ דציבלים לטוויטרים.

האם לכוון למצב רגיל או למצב של 3+?

• תוכן חדש...