Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הבחנתי לאחרונה בתופעה: בעמידה ברמזור, נוצר לפעמים מצב שהרכב (מאזדה 323 94', אוט') עומד במישור, ומשחק עם האורות (משיעמום...) משפיע על התנועה ב -D. פשוט: אני מכבה והרכב מתחיל לנוע קדימה, מדליק והרכב נרגע (כמובן בלי לחיצה על הברקס). בכלל, הטורים עולים מעט עם הדלקת האורות. רציתי להבין עד כמה משפיעה מע' החשמל על המנוע. נראה לי שזה קשור למחשב ניהול, אבל אשמח לקבל מידע יותר ברור. תודה!

פורסם

מערכת החשמל ברכב לא אמורה להשפיע בשום צורה ודרך על המנוע.

אני מאמין שאם ישנה השפעה כזו או אחרת על המנוע בזמן משחק עם האורות, יש איזה משהו דפוק שם.

כנס למוסך, קח את המכונאי לסיבוב ותראה לו את מה שאתה מדבר עליו. אני מאמין שהוא כבר יעלה על זה לבד...8)

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

לא חושב שאתה צודק. ברכב יש מחשב שמנהל את כל המערכות ואמורה להיות איזושהי השפעה. חוצמזה, אם כדבריך אין שום קשר - שום תקלה (משהו דפוק) לא תיצור אותו.

אני נזכר באיזושהי כתבה על הרכב שמציינת שהמנוע פועל חלק יותר עם האורות בגלל המחשב. זה מה שרציתי להבין.

לילה טוב!

• ספונסר פורום
פורסם

לא בטוח שמדובר בתקלה,עומס חשמלי מאמץ מעט את המנוע וגורם לירדת סל"ד.

כאשר המנוע מונע,האלטרנטור מספק את הזרם לכל הצרכנים ברכב,ככל שצריכת הזרם מהאלטרנטור עולה,ככה גם ההתנגדות שלו לסיבוב,כאשר מדליקים אורות(בכל רכב) ישנה ירידה קטנה בסל"ד הסרק.

אורן

פורסם

מערכת החשמל משפיעה מאוד על המנוע, חיבורים לא תקינים או רופפים יכולים לגרום לחוסר סחיבה, כנ"ל לגבי חוטי הצתה ופלאגים, שלא מתאימים, או דפוקים, תזמון הצתה לקוי.

מניסיון , היתה לי בעיה דומה רק שאין לי שום מחשב ברכב, האורות היו משתגעים, והרדיו גם,

מסקנה: חיבורים רופפים, במוסך חוזקו כל חיבורי החשמל, והרכב נסע פשוט מעולה, קשה לי להסביר את זה אבל היה למנוע רעש אחר הוא נסע מצויין.

ודוויד התכוון שלכל התקן חשמלי ברכב יש קוטב שלילי וקוטב חיובי , הכוונה שלו הייתה לחזק את כבל החשמל שמחובר לקוטב, רצוי אף לנתק את הקטבים החשמליים , לנקות עם אלכוהול את החיבורים או עם ממיס שומנים, לנגב היטיב ולחבר חזרה ולא לשכח להדק בחוזקה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

בדוק אם חסר לך במצבר מים מזוקקים לפעמים זה משפיע.

נתק את הכבלים שמחברים למצבר(קודם לנתק - אחר כך +), ושייף עם נייר זכוכית את הקוטביות של המצבר והחזר חזרה את הכבלים. (קודם + אחר כך -).

אם לא משפיע כל זה יתכן ויש בעיה באלטרנטור.

במאזדה שנת 94 מדובר בקרבורטור ואין מחשב ניהול (לפי מה שזכור לי שזה קרבורטור).

פורסם

חוסר מים מזוקקים, משמיע רעשים ברדיו. אני יודע שהיום הצעירים לא שומעים רדיו ברכב. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

כאשר הטורים משתנים עת הרכב בסלד סרק, תוכל לראות שינוי בעוצמה, כנל כאשר הם יורדים. אם הטורים קבועים ויש משחק באורות, תתכן בעיה בוסת המתח של האלטרנטור, ואז יש להחליפו, לחילופין מצבר לא תקין, לחילופין , מדחס מזגן למשל פועל ,את כניסה לפעולה נוצר עומס מכני על המנוע שמוריד את סיבובי המנוע מה שיחליש את האורות , לרגישי עיין, וכאשר ייצא מפעולה , יגביר אותם.

כל זאת ובתנאי שכל החיבורים החשמליים תקינים.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
כאשר הטורים משתנים עת הרכב בסלד סרק, תוכל לראות שינוי בעוצמה, כנל כאשר הם יורדים. אם הטורים קבועים ויש משחק באורות, תתכן בעיה בוסת המתח של האלטרנטור, ואז יש להחליפו, לחילופין מצבר לא תקין, לחילופין , מדחס מזגן למשל פועל ,את כניסה לפעולה נוצר עומס מכני על המנוע שמוריד את סיבובי המנוע מה שיחליש את האורות , לרגישי עיין, וכאשר ייצא מפעולה , יגביר אותם.

כל זאת ובתנאי שכל החיבורים החשמליים תקינים.

בברכה

דני

כלומר אם אני משחק עם המתג של חלון החשמל נגיד כשהוא סגור, ויש לי שינוי בטורים+שינוי קל באורות זה בסדר?

• תוכן חדש...