Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם לסדר את האוזן,

בדגם אתה מזכיר וסובב סביב תקציבך (Cooper S משתון 2001-2) שוכן מנוע 4 צילנדר, 16 שסתומים

בנפח 1.6 ליטר מוגדש שמפיק כ-160 סוסים עם מומנט של 21.4 קג"מ ב-4,000 סל"ד.

הנעה קידמית כמובן, וגיר ידני 6 הילוכים. משקל סביר של 1,140 ק"ג.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

how much bullshit in one theard......

this is what i wrote in the roadster club few months ago:

שלום שלום,

אכן, בעבר החזקתי טויוטה MR2 משך שנה וחצי. הרכב שלי היה שנת 2002, בעל תיבה סיקוונסיאלית (5 הילוכים). את הרכב רכשתי מסוכנות טויוטה עם 3,900 ק"מ על השעון, 4 חודשים על הכביש, לאחר שהלקוח החזיר את הרכב בטענה (אמיתי לגמרי) שהרכב לא בשבילו כי "הזנב תמיד משיג את הפרונט". זה מה שקורה כשקונים רכב מנוע מרכזי, הנעה אחורית, קל משקל - לילד בן 20 נטול ניסיון (דון, אין שום קשר אליך).

ובכן - הMR מן הדור האחרון (הרודסטר) הוצגה כקונספט בשנת 1998 ובשנת 2000 כבר שווקה בייצור המוני. בתחילה ביפן והחל משנת 2001 גם בישראל.

מדובר ברכב עם מסורת מוטורית עתיקה, איפושהו בתחילת שנות ה- 80 (אבל לא בתצורת רודסטר אלא טרגה). מדובר במנוע מרכזי, חלוקת משקל 50:50 "על הגרם", הנעה אחורית ומשקל סופר קל של 970 ק"ג בלבד.

הרכב הוא ספרטני לחלוטין. אין תא מטען בכלל, אין תאי אחסון, אין מראות, אין אורות פנים, אין פינוק מכל סוג שהוא שנמצא בכל רכב ליסינג מצוי. הייעוד והייחוד של הרכב מופנה לשלושה דברים: מנוע, הנעה, הגה. הא ותו לא. כבונוס, לטעמי, מקבלים גם מראה חריג וספורטיבי (פנסים, כונסי אויר בדלתות, תא מנוע אחורי וכו' - מעוצבים ומשדרים "ביזנס").

mr2 מול NB ו- NC (ידניות וסטנדרטיות)

נתחיל בכך שהישיבה בטויוטה נמוכה הרבה יותר מאשר במיאטה. התחושה היא שאתה שקוע הרבה יותר בתוך הרכב, אני אהבתי את זה. לא מדובר בשקיעה שמפריעה לנהיגה אלא יותר תחושה של ישיבה על המתלים והעברת כל המידע מהכביש לישבן ללא מנגנונים חוצצים. זה לא הכי סימפטי בתוך העיר אבל תענוג צרוף מחוצה לה.

המנוע "בשרני" למדי ומפיק 140 כ"ס. אמנם דומה למיאטה NB ידנית אלא שבטויוטה מדובר במנוע מרכזי שיושב בדיוק מעל הסרן האחורי. כך שלמעשה, הכוח שנמצא בגלגל קרוב משמעותית להספק הנ"ל בעוד שבמיאטה לדוגמא, כמה וכמה סוסים נופלים בדרך לגלגל.

התאוצה מהירה משמעותית (7.2 שניות 0-100) מאשר במיאטה NB ידנית, ולמיטב הערכתי מעט מהירה גם ממיאטה NC סטנדרטית (בעיקר לאור המשקל הקל של הטויוטה).

ההגה של הטויוטה מדויק לא פחות מזה של המיאטה (NB) ומעט טוב יותר משל מיאטה NC סטנדרטית. יש הטוענים כי קיים שטח מת מאוד מאוד מינימאלי בטויוטה, אני לא הרגשתי זאת אף פעם, גם לא בהשוואה למיאטה.

לגבי הגיר - הרכב שלי היה בעל תיבה סיקוונסיאלית 5 הילוכים (בשנת 2003 שונתה ל- 6 הילוכים). אין המדובר בתיבה אוטומטית כלל ועיקר. התיבה ואופן פעולתה זהים לחלוטין לתיבה ידנית, פרט לעובדה שהעברת הילוך נעשית בעזרת מחשב וללא מצמד. העברת ההילוך נעשית בעזרת ג'ויסטיק נוח וקרבי (וכן במתגים מאחורי ההגה משני צידיו). הג'ויסטיק מאפשר תנועה מעלה או מטה, כאשר תנועה מעלה מורידה הילוך ובולמת את הרכב עם גז ביניים משכר לחלוטין, ותנועה מטה מעלה הילוך.

והנה מגיעה הצהרה: אין שום דבר בעולם (בעולמי שלי, כמובן) שהוא שווה ערך לנגיעה קלה ביותר בידית, גז ביניים מדהים שמגיע לאוזניים מהמנוע שממוקם 20 ס"מ מאחורי הראש, והורדת הילוך. אין, אין אין. פשוט ממכר.

היתרון בתיבה הזו הוא בעיקר בנסיעה אגרסיבית כאשר יש צורך בבלימה משמעותית לפני הפנייה. הורדת ההילוך היא מהירה מאוד ומסייעת בנהיגה ספורטיבית, שכן אין צורך בכל התהליך של מצמד, הזזת ידית ההילוכים ושחרור המצמד.

זה לטעמי, היה אחד היתרונות הגדולים של הרכב שהיה לי, בעיקר בתיבה הזו שאיננה "ידנית" לחלוטין.

אנקדוטה: בשנת 2003 או 2004 השתתפתי עם הרכב במבחן במגאזין "אוטו" יחד עם יאיר (מיאטה NB ידנית). בין היתר, נסענו באזור ים המלח ומעלה העקרבים, ואני לא אשכח את זעקותיו של עורך "אוטו" דאז יואל פלרמן, כאשר בעליות ובירידות המפותלות הוא צורח באזוניי אודות היכולת המדהימה של הרכב לאחוז ואודות גז הביניים שהוא משמיע בכל הורדת הילוך. תענוג.

עם זאת, הנהיגה בטויוטה "דורשת" הרבה יותר מהנהג. יותר מעורבות, יותר חדות, יותר תשומת לב ללחיצה על הדוושה, ובעיקר הוצאת זנב הרבה פחות פרוגרסיבית. לטויוטה אחיזה טובה יותר משל המיאטה בעיקולים ארוכים ובנהיגה על המגבלות, אבל ברגע שלוחצים את הרכב מעבר למגבלות - הוא נושך והנשיכה שלו מכאיבה יותר מזו של המיאטה.

לטעמי, למיאטה יתרון בהעברות משקל מהירות (כמו לדוגמא זיגזוג בין פילונים) וכן בתחושת הנינוחות בה הדברים נעשים.

בשורה התחתונה, אני יכול לחוות דעתי שמדובר ברכב מדהים, נדיר ביופיו (לטעמי האישי) המקנה לבעליו תחושה של משהו "מיוחד" "קיצוני" שלא קיימת במיאטה.

כמו כן, מעבר לכיף היומיומי (ולסבל - אין מקום לקחת תיק גדול יותר מתיק גב) כאשר מגיעים עם הטויוטה לכבישים הרריים מפותלים מתגלה השלדה המהנה, המנוע המרכזי הנמרץ, ההגה החד והמדויק - ובקיצור תחושה של בוקסטר בעלות של פיאט.

מבלי לקבוע מסמרות - אם אני מוכרח לתת חוות דעת סופית ונחרצת, אני יכול לומר שאהבתי את ה MR כמו שלא אהבתי שום רכב אחר עד כה (מתוך ה- 12 שהספקתי להחליף בעשור האחרון). וזה אומר דרשני.

---

פורסם

i cant think of more objective opinion than the one that comes from an owner of both cars - mx5 and mr2. but anyway, like i said the mx5 is better for the day to day driving and that is why (+the price back then) that made auto magazine to prefer it in that test

---

פורסם
תגובה נחמדה..אם כי לא בהכרח אובייקטיבית.

בכתבה ההיא אגב השורה התחתונה המליצה מיאטה.

ובחתימה מסתבר שגם אתה :oops:

בין היתר בגלל הפרשי המחירים לטובת המיאטה (משהו שכבר לא רלוונטי כיום)

פורסם
כאחד שנהג גם על ראלי וגם על המיני תתפלא לדעת כמה ההתנהגות של השתיים דומה.

שתיהן מרגישות מאוד מאוד חדות ובלי תחרות בהנעה קדמית כלל בפאן הזה.(וכן שתיהן חדות ממיאטה)

אתה מוזמן לשאול את עומר גלברט מה הוא חושב בנושא...

תתפלא למשמע התשובה.

עם כל הכבוד ל 106 רעלי, היא לא יותר טובה ממיאטה בשום דבר, חוץ מהמחיר שלה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כרגע עומדות על הפרק 2 אופציות :

1. משקיעים את כל הלב והמאמצים ואיכשהוא מוצאים MR-2 שמורה ובמחיר הגיוני ושפוי.

2. קונים רכב ספורט אחר ב-60K בלבד, אז למישהו יש הצעות??

נדב - [email protected]

למכירה אוסף ענקי של דגמי מכוניות - *52 דגמים*

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1730383#post1730383

פורסם

נדב, אם ל בחרת באופצייה הראשונה כבר לבד נראה לי שעדיף, בשבילך, שתשאר עם ה-GTI שברשותך.

ככה תוכל להמשיך ולחסוך כסף עד השאיפה הבאה שלך.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם
נדב, אם ל בחרת באופצייה הראשונה כבר לבד נראה לי שעדיף, בשבילך, שתשאר עם ה-GTI שברשותך.

ככה תוכל להמשיך ולחסוך כסף עד השאיפה הבאה שלך.

ב- GTI לא חוסכים, לא בגלל שיש תקלות או משהו חס וחלילה אלא מבזבזים כי תמיד רוצים לשפר עוד משהו ולהוסיף וזה בחיים לא נגמר.

בעקרון אני מחפש רכב לתקופה של שנה-שנה וחצי, בלי לבזבז עליו כסף על תוספות, אלא רק לטפל בו כמו שצריך לשים דלק לנסוע, ולהינות. (ככה אני יוכל לחסוך כסף חופשי).

נדב - [email protected]

פורסם
ב- GTI לא חוסכים, לא בגלל שיש תקלות או משהו חס וחלילה אלא מבזבזים כי תמיד רוצים לשפר עוד משהו ולהוסיף וזה בחיים לא נגמר.

אתה כ"כ צודק, בגלל זה אני כנראה ארד מאימפרזה GT.

למרות שזה לא עוזר, ראיתי אתמול MR-2 (לא למכירה) ואני חייב לציין עוד הפעם, המכונית הזו כ"כ יפה שהיא מורידה דמעות מהעיניים.

פורסם
אתה מוזמן לשאול את עומר גלברט מה הוא חושב בנושא...

תתפלא למשמע התשובה.

עם כל הכבוד ל 106 רעלי, היא לא יותר טובה ממיאטה בשום דבר, חוץ מהמחיר שלה.

בנושא ראלי מול מיני ? אני לא חושב שהוא יוכל לחדש לי משהו, כי אני מכיר את שתיהן מצויין.

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע את דעתו.

בנושא הראלי מול מיאטה אתה צודק, נסחפתי קצת.:roll:

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
אתה כ"כ צודק, בגלל זה אני כנראה ארד מאימפרזה GT.

למרות שזה לא עוזר, ראיתי אתמול MR-2 (לא למכירה) ואני חייב לציין עוד הפעם, המכונית הזו כ"כ יפה שהיא מורידה דמעות מהעיניים.

לגבי ה-GT תיסע תהנה כמה חודשים והכי חשוב תלמד את הרכב, לאחר מכן תקפוץ לרפי שישים לך אקיוטק, והחיוך לא ירד לך מהפרצוף :lol:

דרך אגב,

חשבתי על איזה משהו סולידי שנראה לי הכי יתאים, האחות הצעירה מבית טויוטה, יאריס T-SPORT, השתגעתי לגמרי או שהיא ב'אמת נחמדה וחביבה כמו שאומרים??

נדב - [email protected]

פורסם

נדב היאריס TS היא קטנה ספורטיבית טובה מאוד.

בצד הזכות ניתן למנות את התנהגות הכביש המהנה מאוד עם תגובות מהירות, קשיחות וזנב שמח,

כמו כן יש שם דרמה, המנוע קולני ומשודך לגיר יחסית קצר שמעביר הילוכים מעולה למרות אורך הידית המטעה...

האמינות והאחזקה צריכות להיות טובות מאוד.

בצד המינוסים יש לה מנוע שהוא אמנם מודרני יחסית ועם תזמון משתנה, אבל הוא מרגיש חלש על האוטו,

מבנה כללי גבוה,

והמחירים שלה גבוהים מאוד בתקציב שלה אפשר לקנות קליאו ספורט דור שני אני חושב.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
כך שלמעשה, הכוח שנמצא בגלגל קרוב משמעותית להספק הנ"ל בעוד שבמיאטה לדוגמא, כמה וכמה סוסים נופלים בדרך לגלגל.

אפשר הסבר על איך "כמה וכמה" סוסים יכולים ליפול מחתיכת מוט מתכת (גל ההינע הוא ההבדל היחיד בין שתי רכבות הכוח בשתי המכוניות)?

מילא היה מדובר במכונית עם גיר אוטומטי קונבנציונלי עם ממיר מומנט בזבזן, אבל ההבדל היחיד כאן הוא שבטויוטה יש טרנסאקסל ובמיאטה דרייבשאפט מהגיר לדיפ'.

פורסם

והמחירים שלה גבוהים מאוד בתקציב שלה אפשר לקנות קליאו ספורט דור שני אני חושב.

1. לא ממש מתלהב מקליאו דור 2, אני יותר בקטע של דור 1 כמו שהייתה לי.

2. תמצא לי אחת שמורה כזאת :roll:

נדב - [email protected]

• תוכן חדש...