Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני ממש צריכה את עזרתכם כי אני חשה קצת חוסר אונים.

עשיתי טיפול 10,000 לסוויפט סדאן 93' היקרה שלי.

בסוף הטיפול המכונאי שאני עוד לא יודעת אם הוא קנה את אמינותי רשם לי מס' דברים שלדעתו צריך לבדוק ולטפל.

כמובן שאני לא יודעת מה כל דבר אומר, האם חייבים לטפל בדחיפות או שניתן לנסוע ככה וזה לא נורא.

אני כן יודעת שאין לי זמן, אנרגיות וכסף (אני סטודנטית) להתחיל להחליף כל דבר קטן ולא הכרחי - על אחת כמה וכמה שאין לי מושג האם זה המצאות לצורך רווח של המכונאי שרואה בחורה צעירה שאין לה מושג.

אז ממש הייתי שמחה לתרגומון קטן של הדברים שהוא אמר - למרות שאני בעצמי לא בטוחה שזה אפשרי כי הכל תאורטית:

א': יש חריקה קלה מהבלמים. הוא אומר שאולי, (לא מבינה את האולי הזה - כן או לא?!) הקליפרים סתומים. מאחרים הבנתי שאם זה נכון זה יכול להיות מסוכן, וכמובן שזה עניין של 400 ש"ח בערך לכל קליפר.

אני יודעת שהבלמים חדשים (כמה חודשים) ואולי זו חריקה בגלל שהם חדשים, וגם שמתי לב שהחריקה תלוייה בזווית שאני לוחצת על הדוושה (יכול להיות שזו הדוושה שלא משומנת או משהו?)

ב': חגורת טיימינג הוחלפה לפני 20,000. המכונאי אומר שיש נזילת שמן ממחזיר השמן של הטיימינג. מה זה אומר לי?

ג': הוא שמע רעש ממיסב ימני קדמי. לא העמיק בבדיקת העניין אלא רק יידע אותי, למקרה שארצה לבדוק לעומק..

מה זה אומר בשבילי רעש ממיסב ימני קדמי? מה זה מיסב בכלל וכמה אני אמורה לדאוג מהרעש הזה?

אוף איזה חוסר אונים זה עד שמוצאים מישהו להפקיר בידיו באמון מלא את האוטו. במיוחד שאני בחורה וכנראה שהם רואים בי פוטנציאל נהדר לערבובים וסחיטת כסף.

בקיצור, מה אתם אומרים ומה הייתם עושים במקומי? פוסלים את המכונאי? בודקים הכל אצל מישהו אחר? ממשיכים כך בינתיים?

כל עצה תתקבל ממש ממש בברכה!!!

תודה, מאי

פורסם

יתכן והמכונאי צודק. אבל את צריכה ללכת למישהו אמין אחר כדי שיאמת את הדברים.

תלכי אליו אל תגידי לו כלום פשוט תיכנסי למכונאי אחר תגידי לו שאת שומעת חריקות בזמן שאת לוחצת על הברקס ושהו יבדוק לך את הבעיה.

ושיבדוק לך אם יש נזילות שמן במנוע .

פורסם

מיכיוון שדרך המחשב אני לא רואה את הרכב אז אני יכתוב את דעתי בעיניין.

ראשית כל, אני יודע שצריך לסדר את כל הליקויים ברכב (מכונאי זה או אחר)

שנית

כל מה שהמכונאי אמר לך את צריכה לראות ולשמוע.

כלומר:

אם יש חריקות מלחיצה על דוושת הבלמים זה את היית צריכה לשמוע לפני שהא יגיד לך.

לגבי התיקון , אני הייתי ניגש למוסך שהחליף לי את הבלמים (אמרת שלפני כמה חודשים היחלפת ) ומבקש שיבדוק מדוע זה עדיין חורק.

לגבי הנזילת שמן מחגורת הטיימינג את גם יכולה לראות את הנזילה (אבל לא בטוח שתדעי כיצד נקרא המקום).

יש לסדר, על מנת לא לאבד שמן מנוע .

לגבי רעש ממיסב ימין אני לא יודע לאיזה מיסב הוא מיתכוון (במנוע ,בגלגל,) אבל כדאי מאוד לסדר.

לי אישית עף גלגל תוך כדי נסיעה בגלל מיסב תקול.

בהצלחה.

ירון מאיר

פורסם

חריקה מהבלמים באה בד"כ מהרפידות ביחוד אם הם מאיכות נמוכה, אם הבעיה היתה בקליפר היית מרגישה את זה בבלימה.

נזילה ממחזיר שמן טיימינג אם זה לא נזילה רצינית עזבי את זה בשקט, מיסב קדמי אם צריך להחליף זה סיפור של בערך 200 ש"ח כולל עבודה. סך הכל המצב של האוטו לפי המכונאי שלך הוא טוב מאוד ביחס לשנת הדגם שלו

אל תחזור על דברי אחרים-הם שונאים לשמוע שטויות:twisted:

פורסם

א. קליפר הוא הרכיב שמפעיל בסופו של דבר את הבלמים, חריקה ממנו אינה מעידה על זה שהוא תפוס (-ולא סתום), אך אם תוכלי יותר לפרט מתי בדיוק מופיעה החריקה נוכל לדעת במה מדובר. חריקה בזמן נסיעה איטית , נשמעת גם ללא נסיעה שאת לוחצת על הדוושה או מופיעה גם ללא לחיצה כלל על דוושת הבלם.

ב. נזילה ממחיר שמן של התיזמון (טיימינג) אומרת שצריך להחליף מחזיר שמן וכמובן גם רצועה תזמון, הרצועה עשוייה בין היתר גם מגומי ומגע עם שמן מנוע פוגע בו ווא עלול להקרע בתרם עת. רצועת תיזמון קרועה גורמת לנזק יקר מאוד לראש המנוע.

ג. גלגלי הרכב מסתובבים על מייסבים הנקראים מייסבי גלגל, רעש חריג מהם מעיד על סיום חייהם ושיש להחליפם. האם מורגש רעש מסויים או חריג בזמן נסיעה מהירה או בזמן סיבוב בנסיעה מהירה? בכל מקרה יש לחזור למכונאי כדי שיבצע בדיקה מעמיקה יותר למייסבים.

בנתיים אני לא מתרשם שקרה פה איזה שוד, הרי כל התיקונים האלו הוא לא ביצע ולא חייב אותך, ונתן לך חייו דעת למרות שאת יכולה להכנס לכל מוסך אחר ולבצע שם את התיקונים. אל תשכחי שיש ברשותך רכב בין 14 שנה, מן הסתם חלקים או מכלולים עלולים להתקלל בו.

לגבי מדד האמינות, אולי נוכל לבחון זאת אם תאמרי לנו את העלויות של הטיפול ומה בוצע.

פורסם

קודם כל, תודה רבה על התגובות וההתייחסות שלכם.

עכשיו ככה - אם הייתי יכולה לקחת אם האוטו למכונאי אמין ברור שהייתי עושה זאת מלכתחילה. הבעייה היא שאני עוד לא מכירה כזה. על המכונאי של ההורים שלי אני ממש לא סומכת. כרגע אני בשלבי חיפוש המלצות והתנסות אישית. לגבי המכונאי שלי, קיבלתי עליו איזה שתי המלצות + העובדה שהוא ממש לא יקר (טיפול שוטף + לקיחה לטסט 600 ש"ח בהשוואה לאחרים שהתקרבו ל1000). אגב, אם אתם מכירים מוסך טוב ואמין באיזור פרדס חנה-כרכור / חדרה / בנימינה, אשמח לדעת.

החריקה מהבלמים - שמעתי אותה עוד לפני, היא מופיעה כשאני לוחצת על הדוושה באופן חלקי, יותר מהצד הימני. אם אני משקיעה ושמה לב ללחוץ על הדוושה באופן מלא מהמרכז שלה, רק לעיתים רחוקות נשמעת החריקה. לגבי העצירה עצמה, אני לא מרגישה שום קושי או בעייה. החריקה מופיעה רק בזמן לחיצה על הדוושה תוך כדי נסיעה. כלומר, אין חריקה בלי לחיצה או בעת לחיצה כשהאוטו לא נוסע.

הנזילת שמן - אני יודעת שזו לא נזילה רצינית בכלל, קיימת אך לא רצינית. מתוך תגובותיכם, נראה לי שזה דבר שניתן לעזוב בצד ולהסתדר איתו...

לגבי המיסב, החכמתי להבין שזה משהו שחשוב שאבדוק ובמידה וצריך להחליף זה גם לא אמור להיות סיפור יקר - אז תודה רבה.

יש תגובות נוספות? במיוחד לאור מה שהוספתי לגבי החריקה מהבלמים?

פורסם

במידה ואת מעוניינת בחוות דעת נוספת ממכונאים שאפשר לסמוך עליהם, תריצי חיפוש בפורום על השמות:

בני ל., מוסך שאפט, יוסי זיסו וצביקה קרבורטורים. הנ"ל יושבים בראשל"צ, יפו, ת"א ונתניה, בהתאמה.

כולם חברים מוערכים בפורום, וסביר להניח שיוכלו לתת לך חו"ד אובייקטיבית, משם כבר תחליטי מה הלאה.

בלי קשר, תעברי על שרשור ההמלצות באוף-טופיק. שם אפשר למצוא כמה מקומות יותר קרובים לאזור שלך.

בהצלחה. 8)

פורסם

ב. נזילה ממחיר שמן של התיזמון (טיימינג) אומרת שצריך להחליף מחזיר שמן וכמובן גם רצועה תזמון, הרצועה עשוייה בין היתר גם מגומי ומגע עם שמן מנוע פוגע בו ווא עלול להקרע בתרם עת. רצועת תיזמון קרועה גורמת לנזק יקר מאוד לראש המנוע.

הנזילת שמן - אני יודעת שזו לא נזילה רצינית בכלל, קיימת אך לא רצינית. מתוך תגובותיכם, נראה לי שזה דבר שניתן לעזוב בצד ולהסתדר איתו...

תקראי שוב את התגובה של דניאל .

פורסם

תוכלי למצוא בפורום אוף טופיק שרשור המלצה לגבי בעלי מקצוע. מצאי שם אחד שנראה לך וגשי אליו. על פניו נראה שהמכונאי העלה נקודות ענייניות וחשובות. הבעיה היא שאנחנו לא מכירים אותו, לא יודעים מה איכות העבודה ובאילו חלפים הוא משתמש.

לגבי הבלמים, יתכן וממדובר ברפידות מאיכות לא מי יודע מה- סיפור מוכר. בכל מקרה יש לפרק ולבדוק מה המצב.

לגבי המיסב, יש לאבחן, במידה ואכן המיסב מרעיש יש להחליפו.

לגבי נזילה ממחזיר שמן- להחליף בהקדם האפשרי.

תתעקשי על חלקים מאיכות טובה, אם תצטרכי ייעוץ בעניין זה חזרי לפורום.

אין שום קשר בין איך את לוחצת על הדוושה לבין מה שקורה בבלמים עצמם, זה לא שאם תלחצי על הצד הימני חזק יותר גלגל ימין יעצור חזק יותר :lol:

פורסם

AVIVZ יקר,

תודה רבה על התייחסותך. רק חייבת להגיב לעניין הדוושה - אני לא עד כדי כך בחורה...

אני מבינה שלחיצה בצד הימני לא תשפיע יותר על גלגל ימין... :-)

יכול להיות שאני יוצאת פה עוד יותר מפגרת אבל פשוט חשבתי שאולי זה עניין של שימון הדוושה (לא יודעת איך זה נקרא בשפה מקצועית..). כלומר, שאם לוחצים בצורה מסויימת זה עושה יותר רעש, כמו כשציר של דלת אינו משומן וצריך קצת להרים/להוריד/ לפתוח בצורה מסויימת שירעיש כמה שפחות...

בקיצור זהו, מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי..:roll:

פורסם

הצלחת להסביר מצויין. ניכר שבעיות רטוריקה אין לך :-)

כמובן שלחיצה עקומה, על דוושה שמהלכה לא מדוייק, תיאורטית יכולה לגרום לרעש. אך שימי לב שרעש כזה יורגש בתוך הרכב ולא מחוצה לו. על כן אין שום קשר בין רפידות, קאליפר וכו' של צד אחד ללחיצה.

פורסם

הבנתי אותך...

צודק 100%. אכן אין מנוס מללכת לעוד איזה מכונאי ולקוות לצאת מזה בתחושה טובה ובטוחה, שלמה וזולה..

בטח אשוב בקרוב עם בקשה לתרגום ויעיוץ לגבי תבונותיו הנוספות של המכונאי הבא.

פורסם
שלום חברים,

א': יש חריקה קלה מהבלמים. הוא אומר שאולי, (לא מבינה את האולי הזה - כן או לא?!) הקליפרים סתומים. מאחרים הבנתי שאם זה נכון זה יכול להיות מסוכן, וכמובן שזה עניין של 400 ש"ח בערך לכל קליפר.

בקיצור, מה אתם אומרים ומה הייתם עושים במקומי? תודה, מאי

אנסה מתוך נסיוני רב השנים במוסכים שבחלקם הייתי הבעלים, לתרגם לך את דברי המכונאי.

"האולי הזה" הוא בדיוק הדרך להכין אותך לעניין "400 ש"ח בערך לכל קליפר". לצורך ניפוח העבודה לדרגה שתצדיק את המחיר.

מחיר שלדעתי גבוה מאוד. הבעיה שלך היא, כמו שכתב bigyr "מהרפידות ביחוד אם הם מאיכות נמוכה".

במקרה של סתימה בקליפרים היית מריחה מיד ריח שרוף, ורואה עשן מהגלגלים. הסכנה המידית שלך היא מייסב הגלגל

שמשום מה יש לי תחושה, שהאבחנה לא נכונה הרעש לא משם. כמו כן קשה לי להאמין שיש נזילה ממחזיר השמן של הטיימינג,

(חסר לך שמן מנוע ?.) כאשר חגורת טיימינג הוחלפה לפני 20,000. אלא אם גם אז נעשתה עבודה רשלנית, כלומר לא הוחלפו מחזירי השמן.

לשאלך "מה הייתם עושים במקומי" ?, להחליף מוסך ויפה שעה אחת קודם.

אני ממליץ לך על מוסך קטן ומקצועי, שבעל המוסך הוא חבר הפורום, שסומך רק על שתי ידיו. לפחות לקבל חוות דעת והצעת מחיר, שווה לנסוע עד אליו."אורן שרותי רכב" שברח' המרכבה 15 א.ת חולון, טל' 03-6540818, 057-2002525, 054-7788242.

בהצלחה

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

החריקה מהבלמים - שמעתי אותה עוד לפני, היא מופיעה כשאני לוחצת על הדוושה באופן חלקי, יותר מהצד הימני. אם אני משקיעה ושמה לב ללחוץ על הדוושה באופן מלא מהמרכז שלה, רק לעיתים רחוקות נשמעת החריקה. לגבי העצירה עצמה, אני לא מרגישה שום קושי או בעייה. החריקה מופיעה רק בזמן לחיצה על הדוושה תוך כדי נסיעה. כלומר, אין חריקה בלי לחיצה או בעת לחיצה כשהאוטו לא נוסע.

לא נראה שיש בעיה עם קליפר, אך יתכן כי המכונאי הבחין שיש הבדלים בעובי הרפידות החדשות שמעידות באמת על בעייה בקליפר בין היתר, ואכן רעש הוא תוצר לוואי של קליפר תפוס.

תזדקקי לחוות דעת נוספת לעניין, ורצוי מהר ככל שניתן.

• תוכן חדש...