Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיר סובארו SVX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יכול לכתוב הרבה על ה SVX אבל למזלי יש אתר שעשה את זה במקומי, הוא נקרא http://www.subarusvx.com/

שם ניתן למצוא את כל המידע הדרוש עליו, יתרונות, חסרונות, היסטוריה בקיצור הכל.

ארנון אתה כל כך צודק בקשר למחירים בארה"ב אבל אפשר רק לחלום.

בקשר ללמה לקנות אותו, תעשה על אחת כזאת סיבוב ואז תבין.

המחירים שלה נעים בין בערך 80 אלף ומטה, יש משנת 92-94 בארץ (שנת 93 נדיר למצוא כי לפי מה שאני יודע יש אחת כזאת שחורה, אולי עוד אחת וזהו), ככל שמחיר הקניה נמוך יותר ככה הנזק לכיס יהיה כבד יותר.

האחזקה של הרכב היא לא כמו סובארו רגילה אלה יקרה מאוד, למי שאין המון כסף בצד בשביל האוטו לא הייתי מציע לו להתקרב אליו אלה אם הוא רוצה לעשות ממנו קישוט בסלון (אפשר להשקיע עליו בקמצנות ועדיין לנסוע איתו אבל לא לאורך זמן).

הכוונה שלי היא שהאחזקה שלו תהיה דומה בערך לב.מ.וו סידרה 7, זאת המסקנה שלי לאחר שיחות עם כמה בעלים של רכבים כאלה ומוסך שמטפל ברכב כזה.

ועדיין אחרי הכל, אם שואלים אותי, הוא שווה כל שקל שהוא עולה.

לסיכום: למכורים בלבד ולכאלה שיש להם את הכסף לטפל בו לפי הספר.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה-SVX היא מכונית קופה שתוכננה לנהגים בגילאים 40-60 בשוק האמריקאי.

הרכב לא חולק מיכלולים אם אף דגם של סובארו ואל תתפלא אם תצרך להשבית את הרכב לתקופה מסוימת עד שיגיעו חלפים מחו"ל.

אני יודע על בעיות שהיו לרכבים האלו בגיר האוטומטי שהרכבים היו חדשים, בכל אופן שווה לקפוץ למוסך המרכזי בהרצליה וקבל עוד אינפורמציה טכנית על הרכב.

אם הרכב מיועד להיות רכב עיקרי זאת בעיה אם הרכב ישמש כ"אספנות" ,כלומר רכב בשביל הכיף בסופי שבוע זה בסדר.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
ארנון, מי כמונו יודעים שברכישת רכב לא הכל ראציונלי. יכול להיות שה-SVX היא חלום ילדות של אוטו בחור

אני מסכים לחלוטין, אבל המחירים המצוטטים כאן מלמדים שהמכונית הזו אינה חלום של בחור אחד או שניים.

מסתבר שישנם לא מעט אנשים שמוכנים לשלם עבורה יותר ממה שידרשו לשלם על במוו סדרה 7, וזה מופרך.

בסופו של דבר, אי אפשר להתעלם ממה שהיא: מכונית שמנמנה ואיטית (יחסית למנוע בו היא מצויידת), שנועדה להכניס לראשם של האמריקאים שסובארו רוצה לשדרג עצמה אל מעבר לליאונה הספרטנית. היא לא ממש הצליחה בכך, נמכרה במספרים נמוכים ונגנזה בסופו של דבר ללא מחליפה.

אני הראשון שיעודד כל אחד ללכת בעקבות החלום, ולא להסתכל על רכישת מכונית כעסקה כלכלית נטו, אבל למרות כל זאת, 60K ש"ח ויותר בשביל סובארו בת 14?!

בפחות מחצי הסכום אפשר לרכוש לאנצ'יה תמה טורבו...

פורסם
ארנון אתה כל כך צודק בקשר למחירים בארה"ב אבל אפשר רק לחלום.

בקשר ללמה לקנות אותו, תעשה על אחת כזאת סיבוב ואז תבין.

אתה כל כך צודק.., סיבוב אחד על ה SVX מבהיר שעיצוב זה לא הכול, והרכב נחות מכל הבחינות ממרצדסים ובימרים באותו שנתון, ואין שום סיבה מעבר לזו האמוציונלית לרכוש את הרכב הנ"ל.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ארנון אתה צודק שוב, והסיבה המרכזית לאי הצלחתה היא (ציטוט מאחת הכתבות):

What Honda, Nissan, and Toyota figured out some time ago seems to have escaped the souls at Subaru: You can't sell a $30,000 car under a $15,000nameplate, no matter how good the car is. That's why we have Acura, Infiniti, and Lexus today. While the Subaru name is certainly well respected, it just doesn't pop to mind when the expenditure of such lofty sums is being considered, and it doesn't bring instant recognition at the country club. That stigma, more than anything else, has caused the SVXs downfall in the marketplace.

CX25GTI, התמזל מזלך לנהוג על אחת מתוך ה 20 ומשהו חתיכות שהגיעו לארץ?

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

לצערי אכן כן, לא בארץ אלא בארה"ב.

ואכן ההתלהבות מהמראה החיצוני התפוגגה לה עם הנהיגה ברכב, אומנם זה היה לפני כ 15 שנה , לרכב אומנם היה מנוע 3.4 ליטר כמדומני, אך הוא בהחלט התקשה לנוע בקלילות כפי שהייתי מצפה מרכב כזה.

לחלוטין אני יכול לומר שבהשוואה ישירה למתחרות באותו סדר גודל של מחיר בארץ , הווה אומר מרצדס או בימר, הם עדיפות עשרות מונים מהיפנית הנ"ל, שלא לומר שניתן יהיה להשיג חלקים ביתר קלות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

גם אני נהגתי על SVX והרכב מאיץ מעולה בשביל המשקל שלו והכח זמין בכל הילוך ומהירות, אל תשכח שהוא במקור לא רכב ספורט אלא נועד לשלב בין ביצועים לפאר וגם אל תשכח שמדובר באוטומט.

אכן אי אפשר להשוות אותו למרצדס וב.מ.וו והיתה טעות שיווקית מטופשת בכך שסובארו תמכרה אותו במחירים שלהם ועד היום זה נשאר (בארץ).

מה שכן את המיוחדות שלו אי אפשר לקחת ממנו.

ארז

פורסם
אני מסכים לחלוטין, אבל המחירים המצוטטים כאן מלמדים שהמכונית הזו אינה חלום של בחור אחד או שניים.

מסתבר שישנם לא מעט אנשים שמוכנים לשלם עבורה יותר ממה שידרשו לשלם על במוו סדרה 7, וזה מופרך.

בסופו של דבר, אי אפשר להתעלם ממה שהיא: מכונית שמנמנה ואיטית (יחסית למנוע בו היא מצויידת), שנועדה להכניס לראשם של האמריקאים שסובארו רוצה לשדרג עצמה אל מעבר לליאונה הספרטנית. היא לא ממש הצליחה בכך, נמכרה במספרים נמוכים ונגנזה בסופו של דבר ללא מחליפה.

אני הראשון שיעודד כל אחד ללכת בעקבות החלום, ולא להסתכל על רכישת מכונית כעסקה כלכלית נטו, אבל למרות כל זאת, 60K ש"ח ויותר בשביל סובארו בת 14?!

בפחות מחצי הסכום אפשר לרכוש לאנצ'יה תמה טורבו...

מסכים עם כל מילה! ועזוב קאפה טורבו... ב-70-80 אתה קונה אימפרזה GT.

אבל אתה לא יכול לדעת את המצב הכלכלי של פותח השרשור שלה, ואם הוא אכן מעוניין לרכוש אותה בגלל סיבות רגשיות ולא כרכב ליום-יום.

אני יכול להעיד על עצמי שאם אני זוכה השבוע בלוטו (אני בטוח שזה שאני לא ממלא טפסים בכלל לא יהיה בעיה פעוטה עבור אבינו שבשמים :)) אני רץ לקנות סליקה 93 (בנוסף ל-911 טורבו ולריינג' ;-)). למה? כשהייתי בן 6-7 (צעיר פעור, תרתי משמע) חלמתי על האוטו הזה. למרות שההתנהגות לא משהו, הביצועים סבירים, ויש כמה מיליונים בבנק.

אביעד

פורסם

השרשור הזה מוכיח מעל הכל שביומיום כיף לנו, הישראלים בפורומים, לקשקש על כמה מכוניות זה משהו אי-רציונלי, כמה אנחנו עורגים לעיצוב של אחת ומפנטזים על הביצועים של האחרת. אנחנו מבזבזים שעות על המקלדת כדי לספר חוויות מאיזו BX מעשנת שעליה נהגנו לפני 24.7 שנה, ויש לנו ממנה רק זכרונות טובים וחלומות כחולים. ואז כולנו טורקים את דלת הקורולה שלנו (או האימפרזה, או ה-3, או ה C4 או....הבנתם) וחוזרים לבית המשעמם.

וכשסוף סוף מישהו שואל שאלה במטרה להגשים את החלום - זה שעליו אנחנו מלהגים יום ולילה - אנחנו קמים להורגו ומשתיקים אותו בטענות כ"כ הגיוניות שזה מפחיד. מכוניות זה משהו חסר-הגיון, כבר אמרנו?

אולי אנחנו עושים את זה מתוך קנאה, או שסתם הציניות הישראלית והיעדר יכולת הפרגון היהודית המצויה עולה וגואה בנו?

SVX היא חלום. של רבים. לא רק בישראל.

היא חלום לא בגלל 0 ל 100. היא חלום לא בגלל תצרוכת הדלק שלה. היא חלום לא בגלל מחירי שעת העבודה במוסך.

היא חלום כי היא פשוט הצליחה להיות כזו.

ולאלה שמבינים רק שפת סיטרואן: בדיוק כמו הDS. אחד לאחד.

מחירון אינו רלוונטי כשמדובר בחלומות.

ובגלל שחייב להיות מרכיב טכני בכל שאלה/תשובה, אז לא. הSVX לא חולקת שום בורג על הלאונה. אפילו לא את הסמל. היא עוצבה על ג'ואג'רו שהוא שם דבר בעולם עיצוב הרכב, ונראית מושכת עד היום.

הSVX היא הראשונה שאיתה סובארו גילו את העולם הספורטיבי. היא הציעה מע' AWD כה מתקדמת עד שהיום בB4 החדשות אין אותה, ורק מע' הAWD של ה B4 3.0 מתקרבת אליה מבחינת חלוקת כוח ותחכום מכני. היא הציעה VDC והייתה הראשונה בוסארו לעשות זאת, ומהבודדות בעולם בתקופתה. היא אפילו הציעה מע' היגוי לכל ארבעת הגלגלים (שכמובן לא הגיעה ארצה). היה לה מנוע 3.3 ליטר עם 235 כ"ס אם איני טועה. וזה לא הבטיח לה ביצועים סופר-ספורטיביים (כי היום אימפרזה טורבו היא המדד להכל), אבל עדיין היא הייתה הסובארו החזקה ביותר והראשונה עם מנוע שטוח 6 צילינדרים. היא גם הייתה עם המנוע הגדול ביותר שסובארו שיווקה מעולם, אם מתעלמים ממנוע הבוקסר 3.6 החדש של הטריבקה, שעדיין לא מוצע בישראל.

היא הייתה ראשונה בכל כך הרבה דברים, שאין ברירה אלא להפוך אותה למכונית פולחן. בעולם היא כבר מכונית פולחן, ומחירי מכוניות לא משקפים כלום. אימפרזה טורבו עולה בחו"ל (וגם בישראל) זול יחסית. אבל ברור שמעמדה בציבור משתווה רק לזה של פורשה או פרארי. התדמית של סובארו בשנות ה 90 היא אינה מה שהיא היום, ולציבור היה קשה להבין מה למכונית הזו יש להציע ולמה יצרן כ"כ קטן ולא מוכר דורש כ"כ הרבה עבורה.

היא שמנמנה ורכה. ממש כמו סדרה 7. אבל זה חסר חשיבות. כי יש אנשים שהחלום של זה יונימוג. רכב שמנמן ורך כשלעצמו. אז מה?

חלומות לא נמדדים בשמנמנות ורכות, לא במחירי מחירון, לא במחירי חלקים או זמני המתנה, ולא באופציות חלופיות (מאזדה 3 2004 מליסינג עולה מחיר דומה. אז אולי זו אופציה?!).

חלום הוא חלום. הוא עומד בפני עצמו. והמטרה היא להגשימו.

בהצלחה לפותח השרשור!

למידע נוסף:

http://www.subaru-svx.net/forum/

פורסם

SVX - רכב מדהים בהחלט,חיה נדירה.

רכב שהקדים את זמנו,להחזיק כזה רכב נדיר בארץ,לתחזק אותה ולהשיג חלקים = כמעט בלתי אפשרי.

יפה שיש פה אנשים שמנהלים יומן נסיעות מבחן מלפני 15 שנה, כל הכבוד.

קיצר, אם זה יפני זה אאוט,על כל ימצאו תירוץ למה לא....שמנמנה...יפה!

מי שמשווה תמה טורבו לSVX, המילה עוול לא יכולה לתאר .

פורסם

GoRide אהבתי את מה שכתבת, אם הייתי יודע להתנסח טיפה יותר טוב זה בערך מה שהייתי כותב.

לא זכור לי ששמעתי על מערכת היגוי לכל 4 הגלגלים ב SVX, אולי התבלבלת עם ה GT3000 של מיצובישי?

ואני אוסיף (היום אפשר להשקיע הרבה זמן בהודעה),

נכון להיום, הבעיתיות בקניית הרכב הזה הוא מחיר קניה יחסית גבוה, היה מוצדק אם היה עולה כ 15-10 אלף פחות ממחיר השוק שלו, אחרי הכל הוא לא ניסן סילביה שהיא מעולה לדריפטים ובגלל זה יש לה רשימת המתנה של אנשים שמעוניינים לקנות והמחיר בהתאם.

כאן מדובר בסובארו שאנשים לא יודעים כלום על הדגם הזה (רוב האנשים בארץ בכלל לא יודעים שיש דבר כזה) ולא יודעים איך לאכול אותה ובגלל זה קשה למצוא לה קונים במחיר הזה.

בנוסף מחיר הטיפולים וחלקים שלה מאוד גבוה, יצא לי להיות נוכח בטיפול ל SVX שהוחלף לה מנוע והסיפור הזה עולה כ 15 אלף ש"ח, זה מרתיע.

חלק לא קטן מבעלי ה SVX בארץ מחזיקים ברכבים שמורים שהקילומטרג' שלהן הוא בין 90-120 אלף ק"מ, כאן עדיין אין צורך בשפיכת כמות גדולה של כסף.

יש כמה שמורות באיזור ה 200 אלף כי הבעלים שלהן פנאטים ויש להם כסף להשקיע.

יש SVXים שמתקרבות לסביבות ה 300 אלף ק"מ, הן כבר עברו הרבה והבעלים שלהן הם כאלה שחיפשו SVX בזול ולאט לאט מזניחים יותר ויותר את הרכב כי הוא צריך השקעה גדולה (הפלסטיקים מבפנים צריכים טיפול, רכב שעבר צביעה זולה והסאן רוף לא נאטם כמו שצריך עם הגומי, ריפוד קרוע, מנוע) מלא דברים קטנים וגדולים שידרשו השקעה גדולה כדי להחזיר את הרכב למצב טוב.

מי שבאמת מעוניין לרכוש SVX ולדאוג שהיא תשרוד את תלאות הזמן צריך:

- לקנות SVX באיזור ה 100 אלף ק"מ שמצבה שמור.

- להכיר מוסכים שמטפלים ברכב וקיימים לא מעט כאלה ברחבי הארץ, כולל המוסך המרכזי.

- לפתוח חשבון ב EBAY כי שם אפשר למצוא ל SVX הכל ובזול, החל מפנסים ועד לרדיו, דש בורד, ריפוד וכפתורים.

- להכיר את האיזורים שבהם אפשר למצוא חלקים כמו ירכא\כפר קנא, "המאגר" בראשל"צ (יקר מאוד אבל לפעמים אין ברירה) "ישראל יפן" גם באיזור שמה.

- להתחיל ליצור קשר עם כמה בעלי SVX אחרים, אחד עוזר לשני וזה בסוף מאוד משתלם.

- להבין שאם צריך להחליף גיר או מנוע אז אין מנוס מלפתוח את הכיס ולבצע טיפול יקר לפי הספר בלי לחפף.

אני כותב את כל זה ממה שבדקתי וחקרתי במשך שנים, הסעיפים האלה יעזרו לצמצם עלויות בצורה משמעותית.

ומה שבעייני הופך את הרכב הזה לחלום הוא קודם כל העיצוב, כאילו לקחו את התחת של אלפא 164 עשו אותו יותר יפה וחיברו אליו מרכב קופה יפיפה, זה ממשיך עם ה"חלון בתוך חלון" (שאגב בגללו אפשר לנהוג בגשם עם חלון פתוח בלי להרטב) שכאילו נבלע בגג והופך את פנים האוטו לחלון ראווה.

מבפנים הישיבה הנמוכה נותנת תחושה מיוחדת ובגלל החלונות ההרגשה בנסיעה שאתה מסתכל על הכביש בזוית שונה, כל האוטו מבפנים נותן תחושת פאר, הכיסאות מעור, הדש בורד המרופד כל המעטפת נראת מיוחדת.

בפנים גם הכל מעוצב ורואים שהתאמצו ששום דבר לא יראה דומה למשהו אחר, החל מידית הבלם יד שנראת בצורת מצערת של מטוס ועד לעיצוב של ריפוד הדלת שמשתלב בדיוק מושלם עם הדש בורד.

חוץ מזה כמו בכל סובארו, המרכז כובד נמוך והכל סימטרי, הנעה 4X4 (יש גם גרסא של הנעה קדמית).

ההיגוי חד שמאפשר נהיגה ביתר קלות, והמקדם גרר שלה הוא 0.29cd.

החיסרון האמיתי של האוטו הזה, בלי קשר לעלויות אחזקה ומחיר שוק הוא הגיר האוטומטי, סובארו מצאו רק פתרון חלקי לאמינות שלו ואורך חייו לא כמו שאר מכלולי האוטו.

אם ה SVX היתה ידנית (http://www.smallcar.com/index.php?act=viewProd&productId=82) היא הייתה עומדת בגאווה מול אחיותיה לאותה התקופה: ה GT3000, NSX, RX7 והסקיליין (שהן חלום בעצמן).

מבחינת ביצועים אפשר להתייחס אליה כאל אימפרזה טורבו אוטומטית עם יותר משקל.

ארז

פורסם

מה שתגידו, בעיקר אתה:

SVX מי שמשווה תמה טורבו לSVX, המילה עוול לא יכולה לתאר .

למרות שגם זה משפט לא רע:

ולאלה שמבינים רק שפת סיטרואן: בדיוק כמו הDS. אחד לאחד.

אין מה לומר. אחד לאחד.

פורסם
GoRide

מבחינת ביצועים אפשר להתייחס אליה כאל אימפרזה טורבו אוטומטית עם יותר משקל.

:shock:

אבל אני מסכים עם כל מה שנאמר פה.

פורסם

הייתה SVX עם מע' 4 Wheel Steering. לפחות יש קונספירציה שהייתה מכונית כזו.

המערכת אפשרה היגוי חשמלי אוטומטי של הגלגלים האחוריים במהירות גבוהה כדי לאפשר את ייצוב הרכב.

מצורפת תמונה שנסרקה מהספר הטכני של ה SVX הזו.

4WSVX.jpg

• תוכן חדש...