Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום

כבר כמה ימים שאני קורא בפורום נושאים מהעבר בנושא צלצולים.

האמת שהגעתי למצב של ייאוש - בא לי לקחת את האוטו ולזרוק אותו לפח.

הרכב הוא 306 1800 אוטומטי עם 138000קמ.

אז כמו שאמרתי הוא מצלצל בלי סוף בהאצות חזקות בהילוך ראשון שני ובסלד יחסית גבוה - 3000 עד 4000.

לפני חודש הרכב עבר טסט - תוצאת זיהום האוויר היתה תקינה (האם זה קשור...?)

הרכב עבר טיפול תקופתי במוסך מורשה - ככה שהבעיה היתה קיימת גם לפני הטיפול וגם אחרי.(הוחלפו פלאגים...)

תידלוק באוקטן 98 אכן מפחית את הצלצולים אבל אלוהים ישמור הוא גם מפחית לי את הכסף בארנק.

בקיצור אין נסיעה שאני לא מפעיל מזגן ומכוון את הרדיו לווליום גבוה העיקר שאני לא אשמע שום צלצול!

אבקש את עזרתכם הדחופה לפני שאני שופך בנזין על הרכב ומדליק אותו.

פורסם

היי, קודם כל תשתדל לא לענות שלא יתחילו הצרות.

עכשיו קצת ברצינות: רכב זה מכונה לפעמים דורש טיפול אין מה לעשות גם הבנאדם לפעמים הוא חולה.

בתור התחלה לצלצולים יש לבדוק הצתה + כיון שסתומים.

אם אתה כ"כ רוצה לזרוק את האוטו לפח אני מוכן להתחפש לפח, בה"פ.

חג שמח ושנה טובה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

הרכב עבר טיפול תקופתי במוסך מורשה - ככה שהבעיה היתה קיימת גם לפני הטיפול וגם אחרי.(הוחלפו פלאגים...)

האם יש סיכוי שהמצתים לא מתאימים?

כמו כן, יש לבדוק התנגדות חוטי הצתה וכן תקינות סליל הצתה (או סלילים, במידה ויש אצלך 1 לכל צילינדר)

פורסם

קודם כל תודה רבה על העזרה.

אז ככה...

מצתים - אין לי מושג איזה מצתים מותקנים לי (איך אני בודק?) כנל לגבי חוטי הצתה...

כיון הצתה ושסתומים - אני מאיזור הקריות ...אתם מכירים מישהו מקצוען והגון באיזור זה?

פורסם

כנס לפורום אוף טופיק לשרשור של המלצה על בעלי מקצוע. גש לאחד מהם באיזור מגוריך ובדוק את העניין. לא נראה לי שאמורה להיות בעיה מיוחדת לאתר את הגורם.

פורסם
קודם כל תודה רבה על העזרה.

אז ככה...

מצתים - אין לי מושג איזה מצתים מותקנים לי (איך אני בודק?) כנל לגבי חוטי הצתה...

כיון הצתה ושסתומים - אני מאיזור הקריות ...אתם מכירים מישהו מקצוען והגון באיזור זה?

גש למוסך הבוחן שנימצא ברחוב השיש 21 מפרץ חיפה.

בקש בחור בשם אריה.

תגיד שולדי שלח אותך והוא ידעג לך.

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

אני ממליץ – לברר את מחיר העבודה והחלקים אצל מוסך קיבוץ אפק. פנה למשה מנהל המוסך הוא ידיד שלי, מסור לו ד"ש מדוד מרחובות. הם אמינים, מקצוענים ומקבלים עבודות חוץ במחירים מצחיקים. במקרה שהתיקון מצריך יותר זמן, יש הסעה לחיפה והסביבה.

הטל' 04-8784072 נייד 0524264955.

בהצלחה דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לפני שאתה רץ למוסכים תבדוק כמה דברים:

1. האם האוטו אוכל שמן? כלומר האם יש צורך להוסיף שמן מפעם לפעם.

אם התשובה חיובית אז כניראה שיש צורך להחליף את אטמי השסתומים, השמן נכנס דרכם לתא השרפה ויוצר בו פיח וצילצולים.

2. האם האוטו מתחמם? כלומר, האם הוא מצלצל כאשר מד החום נימצא מעל לאמצע?

אם התשובה חיובית אז יש לבדוק את הסיבה להתחממות, הצילצולים הם סימפטום.

3. האם רוב הנסיעות שלך הן נסיעות קצרות ואיטיות יחסית בתוך העיר עם עמידה מרובה בפקקים?

אם התשובה חיובית אז כניראה שהצטבר פיח בראש המנוע, תוכל לקנות תוספים לדלק שמנקים את ראש המנוע ויפחיתו את הצילצולים.

אני לא בטוח שההצעות שקבלת עד עכשיו לגבי הפלאגים ותזמון ההצתה הן רלוונטיות, לא ניראה שמוסך מורשה ישים פלאגים שלא מתאימים לרכב בצורה כזו קיצונית ולתזמון ההצתה אחראי מחשב הרכב שמקבל אותות מחיישנים שמקובעים בצורה סטטית ואין מה "לכוון" בהם.

פורסם

*** נא לא לצוטט הודעות צמודות - מנהל הפורום***

אז ככה...

1.הרכב לא אוכל שמן

2.הוא לא מתחמם - פועל כמו כל רכב צרפתי שבודק את העירנות של הבעלים שלו.

3.רוב הנסיעות אכן בעיר הוספתי כבר פעמיים תוסף וזה לא עזר - הרכב אצלי שנה ואני לא יודע מה הוא עבר לפניי.

אני חייב לציין שמה שהכי מוזר בכל הסיפור זה שבהאצות חזקות גם מעמידה ב 0 קמש להאצה יש רעש מוזר - בהתחלה חשבתי שזה אגזוזסט אבל אחרי שביקרתי גם אצל דרעי וגם אצל ברו (מי שמכיר) הכל תקין - והמוסכניק הקודם שלי טען שמדובר בדטונציה (גם הרעש המוזר בהאצה מהמקום)

פורסם

לחבר שלום

הכל בגדר ניחושים, אך ברשותך אשאל כמה שאלות

1 האם הסחיבה של הרכב הפכה לגרועה יותר (חשד לחוסר דלק)

2 האם נבדקה תקינותו של הממיר(חשד למערכת פליטה סתומה) יש לנתק ולבדוק(הסתכל בלילה לאחר נסיעה האם הממיר בגוון אדום)

3 האם נבדק קידום ההצתה בעזרת אקדח לתקינות המערכת?

4 האם המצתים הישנים ברשותך ואם כן תוכל לצלמם ולהעלות ?

5 האם נבדק מקומה של רצועת התיזמון על הגלגלים המשוננים (אפשרות מרוחקת אך ליתר ביטחון)

6 האם בסרק הרכב יציב ?

7 האם הרכב מתחמם מעט מעל הנורמל שאתה מכיר ובאיזה תנאי נסיעה (האצה, שיוט, סרק)?

8 האם מערכת הקירור תקינה כולל בדיקת שעון החום המאוורים ?

9 האם לאחר החלפת המצתים המצב מעט השתפר ?

יגאל

פורסם

*** נא לא לצוטט הודעות צמודות - מנהל הפורום***

תודה קודם כל על ההתיחסות...

1.הסחיבה של הרכב סבירה - נהגתי על רכב זהה והוא חזק יותר (אותו שנתון אותו מנוע)

2.הממיר תקין - לא מקבל צבע אדום -ואם הוא לא היה תקין הייתי מגלה את זה בבדיקת זיהום אוויר לא?

3.לא

4.הם לא ברשותי.

5.טימינג - הוחלפה לפני שבועיים - אין שיפור או שינוי ביחס לרצועה הקודמת - כך שאני מניח שהסיכוי שפעמיים ברציפות הרצועה לא תשב במקומה הוא קלוש.

6.הרכב יציב מאוד בסרק.

7.הרכב מתחמם בעמידה (ללא מזגן) מגיע ל 100מעלות המאווררים נכנסים לפעולה והטמפ חוזרת ל 90.

8ץלעניות דעתי מערכת הקירור תקינה.

9.לא היה שום שינוי - להפך אולי נהיה יותר גרוע.

פורסם

תוצאות בדיקת פליטת המזהמים עשויה להיות אף טובה יותר עקב ממיר או דוד סתום

לגבי מיקום הרצועה מה הכוונה ,שהעניין לא יחזור פעמיים ,האם הרצועה קפצה ?

אם כן, יתכן שהרצועה הורכבה באופן לא תקין בשנית ,עקב העתקת המיקום השגוי בשנית, אין לדעת

האם הרכב מיומו הראשון אצלך נסע כך?

מציע לך להכנס למוסך אפילו מורשה ישנה רשימה ארוכה של מומלצים באוף טופיק ,המחזיק סקנר יעודי ומתמחה ברכב מסוג זה

לדעתי מדובר בתקלה פשוטה לתיקון אל חשש

יגאל

פורסם

לגבי הרצועה - התכוונתי שהיא הוחלפה כבר לפני חודש והעניין לא נפתר - כלומר מה הסיכוי שפעמיים יתקינו את הרצועה לא נכון?

הרכב נוסע ככה מהיום הראשון אכן כן..

אני מקווה לקפוץ למוסך כבר מחר - חשבתי על ENR אבל אף אחד לא מכיר אותו מסתבר.

אז נראה מה נעשה.

תודה יגאל

• תוכן חדש...