Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ווואווווו מדהים.....

הידית הילוכים מקורית? נראה שממש לא ולטעמי הורסת לא מעט.

מזכיר לי נשכחות... בעיקר הדוושות הענקיות

מחזק את נדב- כל המערכות באוטובוס מקוריות, ולו מסיבה פשוטה- לא נראה לי, שאפשר בכלל להרכיב ידית אחרת, גם אם היו רוצים, מכוון שהידית כאן היא לא "סתם" ידית, אלא חלק מהמנגנון השליטה הפנאומטי על הגיר החצי-אוטומטי של האוטובוס. אה, כן- ויש לי כמה מנגנונים כאלה "קומפלט"- כל ה"עמוד" עם הידית, והם זהים לחלוטין, וגם במשאית שלי יש ידית כזאת (אבל העמוד יותר "דק"- דגם חדש יותר, עם 5 הילוכים). וגם הדוושות הענקיות, ליתר דיוק- דוושת הגז, עם הספוג הענק, המודבק עליה!:-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אגב, אני לא בטוח- אבל נידמה לי, שכאלה הגהים, אבל בצבע שחור, חדשים לגמרי (מאחסנה של יותר מ-30 שנה) יש לאונגר ליד הצריפין- אני רק לא בטוח לגבי הגודל, אבל אחד כזה יש לי, ונראה "אחד לאחד", כאמור, רק בצבע שחור! אז, אם אתם צריכים- תרוצו מהר, כי כל המלאי ההגהים יילך (אם לא הלך עדיין) ככל הנראה לברזלים בסופו של דבר- ויש שם ממש אוצרות- הגהים חדשים למשאיות שונות מלפני 30-40 שנה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לטייגרים היו שתי סוגי ידיות היה ידית קטנה מה שיש לטייגר הזה או ידית גדולה [יש לי בבית למי שמעונין לראות איך היא נראת]

עד כמה שאני יודע שתי הידיות היו של חמש הילוכים יש לי ספר שכתוב שם קצת לגיר ווילסון ועל הידית +תמונה בחתך +סרטוט והסברים

עריכה: בשתי התמונות שבתחילת הדף אפשר לראות את ההבדל בין בידית הגדולה והידית הקטנה

פורסם
לטייגרים היו שתי סוגי ידיות היה ידית קטנה מה שיש לטייגר הזה או ידית גדולה [יש לי בבית למי שמעונין לראות איך היא נראת]

עד כמה שאני יודע שתי הידיות היו של חמש הילוכים יש לי ספר שכתוב שם קצת לגיר ווילסון ועל הידית +תמונה בחתך +סרטוט והסברים

עריכה: בשתי התמונות שבתחילת הדף אפשר לראות את ההבדל בין בידית הגדולה והידית הקטנה

בטייגרים בשנות ה 50 וה-60 היו גם ידיות גדולות של 4 הילוכים.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היום (שבת) בילינו קצת עם הטייגר. השימשה הקדמית שהחליטה לצאת מהמקום חוזקה, עשינו סיבובים עם הרכב והוא נוסע חלום, (מה שהחלפת שמנים ונוזלים עושים למערכות ההעברה וההיגוי).

ו...קבלו את הנסיכה החדשה, טייגר נוסף, מודל 1966 עם חלונות קטנים, גלגל ספייר בחוץ על הדופן האחורית, ידית הילוכים גדולה...(ולהשוואה גם ידית ההילוכים "הקטנה" של הרכב החדש יותר. שימו לב גם לשינוי בבלמנוע...).

הרכב הזה במצב נסיעה! שלם לחלוטין ושמור ממש בצורה מפתיעה. פנים הרכב ללא חלודה כלל ובחוץ יש המון לכלוך, קצת פגיעות ו..זהו. אנחנו מקוים שבקרוב מאד נשמע רק טובות (תרתי משמע, למי שמכיר את הנהמה האופיינית השקטה של מנוע ה"ליילנד").

Copy of IMG_7106.JPG

Copy of IMG_7105.JPG

Copy of IMG_7112.JPG

Copy of IMG_7118.JPG

Copy of IMG_7119.JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מה זה, מאיפה זה, מה עוד אחד?!?:shock::shock::shock::roll::?::arrow:protect.gif כ(*)&שכם- בגללכם בסוף אני אקנה לי אוטובוס- גם אני רוצה!103.gif אבל אין לי איפה לשים כבר רכבים! vis.gif

פורסם

בני, רק אציין שאת הטייגר השני הצלחנו להניע לאחר לא פחות מ- 20 שנה שעמד ללא תזוזה ,הטייגר הניע לאחר סדרת טיפולים ותיקונים קטנים בלבד, וכאשר הניע, כל המערכות שבו לעבוד (לאחר שרובן תוקנו/טופלו) והוא נוסע חלום!

איל

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

לאייל ולכולם - כל הכבוד!

ידית ההילוכים הישנה באמת מחזירה אותי לילדות (ולטיולי ביה"ס). אצלי זה היה די מזמן...

לפי שארית המספר של ה"טייגר" הכחול - זה היה אוטובוס ממשלתי, כנראה בשרות אחד מבתי החולים הממשלתיים.

עודד

פורסם

מדהים!

מחזיר אותי לאשקלון לגיל 3, לתקופה שאבא היה נוסע על אחד כזה!

אני בטוח שבפישפוש מאסיבי אני אמצא תמונה ואעלה לכאן.

מחמם את הלב לראות דבר כזה חי ובועט...

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם
לפי שארית המספר של ה"טייגר" הכחול - זה היה אוטובוס ממשלתי, כנראה בשרות אחד מבתי החולים הממשלתיים.

היכן שירת הטייגר הממשלתי ?

תשובה כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=394&msgid=106209561

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

בתשובה לשאלה, הדגם נקרא באמת "ליילנד רויאל טייגר, מרק 2 וורלדמסטר" Leyland Royal Tiger Worldmaster Mk.2 ומקורו בבריטניה.

ליילנד פיתחו את הרכב בסוף שנות השלושים עם תצורה מהפכנית שכללה מנוע תת רצפתי (כ 160 כ"ס), דבר שאפשר להגדיל את הסלון עד הטמבון הקדמי. המנוע עצמו הוא 6 צילינדרים שטוח (זאת לא המצאה של סובארו..). הגיר בהתחלה היה רגיל עם מצמד אולם מהר מאד נכנס גיר חצי אוטומטי דחוס אויר שמכונה כאן ובעולם "גיר וילסון".

MK 1 (סימן 1) יוצר עד 1952 בערך והיו כמה עשרות ממנו בארץ אולם הדגם ששלט כאן ובעולם היה "סימן 2".

הסימון "וורלדמאסטר" הוא לדגם שיועד לייצוא. בעצם רק השילדה יצאה מבריטניה והגוף הורכב על ידי יצרנים מקומיים כדוגמת "הארגז" (האוטובוס הכחול) או "מרכבים" (האוטובוס הצהבהב). יש לציין שהרויאל טייגר הראשון נכנס לשירות "המקשר" בירושלים. האחרונים סחבו מזוודות של נוסעי אל על ממסוף ארלוזורוב לנתב"ג עד לפני כשנתיים...

גלריה של הטייגרים למיניהם נמצאת באתר של מוזיאון אגד כאן:

http://www.egged.co.il/Main.asp?lngCategoryID=2814

(התמונה המצורפת היא מעלון מכירות משנת 1954 ותודה לבת שלי נורית, הנמצאת ביוסטון, טקסס, שרכשה לי אותו...)

עלון.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...