Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צריך רישיון נהיגה רגיל לאוטובוס.

( הנהג לא צריך להיות בוותק של 30 שנה:-D)

יש לשים לב כי באוטובוס אספנות חל איסור להסיע יותר מ 6 נוסעים!

ירון מאיר

יש היגיון בדרישה של 6 נוסעים בלבד?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
וואו..כל טייגר כזה מחמם את הלב. ידוע לי גורלם של שניים מתוך שלושת אוטובוסי המזוודות של אל על(רישוי ותצורה של משאית). יש עוד טייגר בבעלות פרטית ועוד אחד שמשמש כמזנון נייד ונוסע לא רחוק מבית שמש. לחברנו מראש פינה יש אחד אבל לא ידוע לי מה מצבו. אם כן ספרנו ששה טייגרים נוסעים, שלושה אוטובוסים ושלושה מוסבים למשאיות.

הטייגר "שלנו" הוא היחיד ברישוי אספנות.

האם הטייגר שהראית הוא נוסף לאלה שכתבתי?

אני יכול להבין את אהבתכם לטייגר, אני אומנם ילד יחסית אליכם (בן 25, עד כמה אתם מבוגרים?) ויש לי זיכרון אחד או שניים מטייגרים (תל-אביב לא זוכר את השנה, אך זוכר טייגר עם 3 דלתות וכרטיסן מאחור).

אך בגלל שאני מכונאי רכב כבד באל-על, יצא לי לעבוד קצת על האוטובוסים האלו (לפני כשנתיים היום אני מכונאי ציוד-קרקע)

והם באמת משהו מיוחד... לגבי האוטובוסים של אל-על, עד לפני שיצאתי לחו"ל לפני חודש ראיתי אותם עוד נוסעים. ידוע לי על כמות רצינית של חלקי חילוף ואם אני לא טועה יש בבעלותי ספר אחזקה וספר פירוט חלקי הרכב, אני אחפש אותם, מה גם שראיתי במחסן מנוע חדש (!) בקופסה וגיר לאחר שיפוץ ב"וילסון" (יש תג שיפוץ מקורי).

אם אתם מעוניינים אני "אחפור" בנבכי הטייגרים של אל-על (עד כמה שידוע לי, בימי הזוהר היו להם כ-60 טייגרים).

שבוע טוב, יפתח

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

אין לך מה לברר- הכל אצלי... וכבר מזמן.8) יותר על כך- כל בעלי הטייגרים כבר יודעים על זה, מרגע שזה אצלי- רק שמסיבות כאלה ואחרות, עדיין לא עשיתי עם זה כלום- מה עוד, שחלק מזה מתאים גם למשאיות שלי, ועוד לא הספקתי למיין.

לגבי הטייגרים מאל-על: היו חמישה, לפחות ב"נגלה" האחרונה, כולם עם רישום "משאית 16 טון", הכל מדגם משנת 69, ועד דגם משנת 78. נימכרו לאחרונה- לפני כמה חודשים. שניים כרגע נמצאים אצל שני אנשים שונים, כ"א מייעד (או שכבר נעשה) לעשות מהם מזנון נייד/קראוואן. עוד שניים היו בבעלות אותו האדם (נוסף), ואחד מהם נשרף בגלל תקלה במערכת סולר. השני שלו- חי וקיים, ככל הידוע לי, והאיש קנה אותם בגלל אהבתו לטייגרים, לפחות ככל הידוע לי. ועוד אחד- אנחנו רואים בירושליים.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
תל-אביב לא זוכר את השנה' date=' אך זוכר טייגר עם 3 דלתות וכרטיסן מאחור[/quote']

אה, אתה מדבר על קו 5 .

היו בעלי 3 דלתות, עלו על האוטובוס מאחור ושם גם היה הכרטיסן בתוך מין בוטקה קטנה שכזאת. אך, נוסטלגיה...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לגבי שמן הגיר...

השמן שמשתמשים אצלנו באל-על נקרא הליאר H28 (של סונול) והוא שמן הידראולי.

אם יהיה לך קושי בהשגת השמן צור איתי קשר.

לגבי שאר הירקות אני יעדכן בהמשך.

פורסם

למצמד- שמן מנוע... (ולפי מה שנאמר: "הכי פשוט שתמצא...")

בהצלחה, והשגתי לכם ספר שמפרט על הסרן האחורי (שיטות עבודה, שרטוטים ומפרט).

פורסם

יש לי דיפרנציאל של הסרן שלו (רק המנגנון)- חתיכת משקולת, אגב!8) רק שאני לא בטוח, שהוא תקין- הם בעצמם לא ידעו להגיד לי...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
יש היגיון בדרישה של 6 נוסעים בלבד?

ל'

ת'אמת- במיקרה הזה אני מבין את המשרד התחבורה: הרי, האוטובוס "הרגיל", שמסיע משהו כמו 40 איש- מחוייב בבדיקות הקפדניות ביותר. מן הסתם- אין כל היגיון לחייב רכב אספנות את הבדיקות האלה- ולכן, זה לא יהיה אחראי לקחת כמות רצינית של האנשים ברכב, שלא עובר את כל הבדיקות הנדרשות לתחבורה ציבורית.

פורסם
יש לי דיפרנציאל של הסרן שלו (רק המנגנון)- חתיכת משקולת, אגב!8) רק שאני לא בטוח, שהוא תקין- הם בעצמם לא ידעו להגיד לי...

אז אתה זה שלקח את החלקים ולא הסכים לקחת את הדיפרנציאל... :wink:

פורסם

כמעט כל הטייגרים של אגד הגיעו למגרש ענק מצפון לעזה שהוצת בתחילת האינתיפיאדה הראשונה.

הטייגר שבתמונה, מודל 75 הוא מהבציר האחרון שהיה. אגד החזיק אוטובוסים בודדים מהדגם בעל החלונות הגדולים - כמו בתמונה מאל-על. המרכבים אמנם היו מהשנים 78-80 אבל הם הורכבו על שלדות של אוטובוסים שנהרסו בפיגועים ולא על שלדות חדשות.

פורסם
אז אתה זה שלקח את החלקים ולא הסכים לקחת את הדיפרנציאל... :wink:

למה לא הסכמתי- הוא אצלי! או שיש עוד אחד?! -כי אם כן- גם הוא שלי...

• תוכן חדש...