Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמעט כל הטייגרים של אגד הגיעו למגרש ענק מצפון לעזה שהוצת בתחילת האינתיפיאדה הראשונה.

הטייגר שבתמונה, מודל 75 הוא מהבציר האחרון שהיה. אגד החזיק אוטובוסים בודדים מהדגם בעל החלונות הגדולים - כמו בתמונה מאל-על. המרכבים אמנם היו מהשנים 78-80 אבל הם הורכבו על שלדות של אוטובוסים שנהרסו בפיגועים ולא על שלדות חדשות.

רק להבהרה

האוטובוס הזה היה פרטי כל ימי חייו (עד כה...)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמנו לב...:-D אחד מהאוטובוסים של המוזיון אגד, עם מספר הזוי כלשהו- לא מובן, למה הרכיבו לו אותו- כאילו, לא רוצים שידעו, מי הבעלים!:lol:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

המשך ההרפתקה עם הטייגר.

הרכב נמצא אצל הפחח והתחילו לעבוד על הדפנות והכי קשה על מסגרות החלונות.

מסתבר שיש שם ג'ורה ענקית של חלודה שמצריכה ריתוכים ומילויים.

הנה הרכב כפי שצולם היום ותודה לאיל עובדיה שמשגיח ועובד קשה מאד על הצעצוע...

ובונוס, פרסומת של "ליילנד רויאל טייגר" משנת 1952..

תמונות 019.jpg

תמונות 017.jpg

LeylandRoyalTigerhavana-ad1952.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

בטח להוסיף..אמרתי בהתחלה שזאת עבודת צוות...ואם יש לך צילומים, אז גם...

פורסם

עדכון חם מהשטח, היום עבדנו על האוטו אני, אייל עובדיה יוסי וניר נמני (הקירח) ,כל השמנים באוטו הוחלפו; שמן מנוע (כ 37 ליטר לערך), שמן קלאצ' (13 ליטר) ,ושמן גיר (11.5 ליטר).

כתוצאה מזה ההילוכים כבר לא מחליקים ,האוטו מתחמם פחות ומורגש שיפור משמעותי בסחיבה , פורקו החלונות של הדלתות והשגנו גם גומי מתאים.

מלאכת השפשוף והריתוח ממשכיה כרגיל.

פירוט לתמונות,

לאחר ריקון שמן הקלאץ החל המילוי האיטי בעקבות פתח המילוי הצר, הקלאץ' גמע בערך כ 13 ליטר שמן SAE40.

1. +2. אני ממלא את השמן באיטיות לאחר הריקון.

3. ניר נמני היכן שרוקנו את השמן, מחזיר את הזרבובית של המשפך ,בכדי שלא יחליק מפתח המילוי הצר.

4. לאחר נסיעת מבחן קצרה ובדיקת הגיר.

5.חלק קטן מנק' החלודה שעלייהן עובדים.

זה הכל לעכשיו, נשאיר גם קצת תיאבון להמשך...

שבת שלום לכולם

DSCF1413.JPG

DSCF1416.JPG

DSCF1417.JPG

DSCF1414.JPG

DSCF1424.JPG

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

אוטובוס מגניב. מקווה, שבקרוב נראה אוטו "חדש" שוב! כל הכבוד לכם, חברה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

סתם מעניין אותי האם פניתם לחברת מרכבים על מנת לנסות לאתר חלקי חילוף ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אני לא מניח שבחברת מרכבים נשאר משהו כי הם עברו דירה לפני כמה שנים. יש חלפים באגד, אולי באל על.

אגב, יש טייגרים אספנות באנגליה. הנה דוגמא.

wcct255.jpg

lbc22.jpg

פורסם

שבת שלום לכולם ,היום ביקרנו שוב את האוטו אצל הפחח, פחים רבים בחזית האחורית של האוטו רותחו ושופשפו ,את הפרופילים שמחזיקים את החלונות בקדמת הרכב הוא החליף בחדשים וכן סיים לשפשף את הצבע.

לא עשינו יותר מדי, רק גירוז כללי, ופירוק של חלון אחד בכדי לראות אם הגומי החדש שקנניו טוב, וכאן נתקלנו בבעיה, גם לאחר שעתיים של עבודה על חלון אחד לא הצלחנו להרכיבו למקום, הגומי הוא גומי חדש, כזה עם מקום להכנסת פס פלסטיק נוסף בפרופיל שלו בכדי לחזק את אחיזת הגומי במקום.

לבסוף התייאשנו והנחנו לחלון ולגומי ....

לכן אנחנו זקוקים לעזרתכם, יש כאן אולי משהו שמתמצא בזגגות ויכול להסביר כיצד יש לרכיב את החלון עם הגומי החדש למקום? ,(ניסינו לשים חבל דק בתוך הגומי כאשר הוא מורכב כבר על הזגוגית ואז למשוך אותו לתוך המסגרת אך הנסיון על בתוהו...) או אולי אפילו לבוא ולעזור בהרכבת החלון הקידמי?

בברכה,

איל

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

כעקרון עשיתם בסדר. שמים מיתר שזור כמו של כביסה בחריץ של הגומי כשהוא מורכב על השמשה, מצמידים למסגרת מהצד החיצוני, ומושכים מהצד הפנימי את המיתר כך ששפת הגומי תעלה על המתכת.

יש לזה כמה טריקים. ראשית, יש להרטיב את כל העסק בהרבה מי סבון להפחתת החיכוך. שנית, צריך ללפף את המיתר לפחות פעם וחצי, אחרת נשארים עם אזור בו שפת הגומי נשארת בחוץ. שלישית, העוזר בחוץ צריך להצמיד חזק את החלון למסגרת בזמן הפעולה אחרת הוא יעלה למעלה.

את החלק עם התפר שמים במרכז למטה כדי שלא יחלחלו פנימה מים, ומשם גם מתחילים וגומרים את הליפוף של המיתר. את המרחיב הלבן שמים בסוף, או ע"י כלי מיוחד או ע"י הכנסת המיתר לחריץ של פס ההרחבה ופתיחתו תוך כדי דחיפת הפס.

אני מקווה שהתיאור המילולי עוזר. תמונות אני בטוח שאפשר למצוא ברשת.

נמרוד

פורסם

אין לי מה להוסיף מדבריו של ידידי נמרוד.

הלא הוא כבר הסביר את הכל ,פרט לפרט.

אצלנו באגד משתמשים עם שמן פישטן במקום מי סבון.

והחבל שהוזכר הינו לא חבל דק אלא חבל עבה עם הרבה "בשר"

בהצלחה.

מאיר ירון

פורסם

אופן ההרכבה שנמרוד ציין טובה וחשוב להדגיש להשתמש בחבל עבה וחלק כמו של כביסה, אולי בגלל שהשתמשתם בחוט דק לא הצלחתם,

המלצה שלי בייעוץ עם פחח היא לשים גריז על מנת להקל על העבודה וגם הגריז שישאר בתוך הגומי ימנע חדירת מים ולחות וימנע ריקבון חוזר באיזורים שתוקנו.

הזגג שהתקין לי את השמשה הקידמית השתמש בספריי WD40 אבל לדעתי זה פחות טוב מגריז.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תוכן חדש...