Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר כאמור על דייהטסו אפלאוז 97,אוטומטית דגם gli ,הזרקה,מנועHD-E ,דגם- A101LS-GHDE.

קצת רקע על הבעיה: הרכב סבל מזיופי מנוע כבדים כאשר הרכב שולב לרוורס הטורים לא היו יציבים והרכב היה נכבה מייד או בשילוב מרוורס להילוך נסיעה לאחר כמה שניות.(הרכב ביקר בעבר גם אצל דני שאמר שמשהו לא תקין בייצוב הסיבובים ברכב).

התקלה שליוותה אותי אותרה באיחור גדול (יותר משנתיים שאני מחזיק את האוטו) והסתבר שכיוון בסיסי של חיישן המצערת שהיה מכוון נמוך מידי הביא לבעיה.

החיישן כוון פעם אחת,מאז הרכב לא נכבה יותר (3 חודשים).

לפני שבוע,שוב סיבובי המנוע התחילו לרקוד הטורים צונחים כלפי מטה,גם ברוורס ולפעמים גם בדרייב וזה קורה רק כאשר המאוורר נכנס לפעולה.

ביקשתי כיוון נוסף של החיישן,שוב כיוונו אבל התקלה ממשיכה.

קראתי את כל השרשורים אבל כמעט עשיתי הכל:

החלפת מפלג /כוהל /חיישן מצערת /מצערת נוקתה/הוחלף צינור שהסתבר מושך אוויר .

מה עוד אפשר לעשות ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ערב טוב.

למע" הזרקה המותקנת במנוע זה אין מנוע ליצוב סיבובי סרק אז מראש נשלול זאת.

רוב בעיות סיבובי הסרק ( ללא מזגן כי יש לו ברז אוויר נפרד) נגרמות מנסיוני מצינורית הנשם המחוברת על המצערת מלמעלה- (צינורית המתכת הזוויתית ) המעבר בצינורית זו מאד קטן ובשילוב שמן מנוע לא איכותי היא נסתמת מהר מאד בתוך המצערת דבר אשר גורם גם לבורג יצוב סיבובי הסרק שבמצערת לא להגיב.

יש לחלוץ את הצינורית ולנקות את המעבר המחבר בין המצערת למכסה השסתומים - ( גם את הצינורית עצמה וגם את המעבר פנימית).

אגב מתג מצערת זה אינו פוטנציומטר אלה שני מתגים אחד מצב סרק ועומס מלא - עומס מנוע מנוטר עי" חיישן MAP .

זה רק לגבי מע" האוויר.

לגבי שאר המע" - הצתה, דלק,וכו איני יכול להתיחס כרגע עד לקבלת מידע נוסף מבעל הרכב על התנאים שבהם התקלה קוראת.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

התקלה הזו ליוותה אותי מאז קניתי את הרכב לפני שלוש שנים.

נעשו לא מעט ניסיונות לעלות על הבעיה אבל למרות שהחליפו לא מעט חלקים וזה עלה לי לא מעט כסף,לא הצליחו באמת לפתור את הבעיה (הוחלפו מפלג /כוהל הצתה,חיישן מצערת הוחלף לאחר שניקוי בית מצערת לא ממש עזר,הוחלף חיישן שקע- תקע גיר.

הרכב היה אצל דני זומרשטיין שאמר לי " הרכב הזה קצת בעייתי כי חוץ ממוסך החברה שנמצא בת"א אין למוסכים המורשים סקאנר כדי להתחבר לרכב".

דני צדק,הוא אמר שיש בעייה בייצוב הסיבובים ברכב,ביררתי בחברה וגם מוסך אופיר וגם חיש 2000 שהם שני מורשי דייהטסו אמרו שאין להם סקנר והוא נמצא רק במוסך המרכזי בת"א.

מכיוון שאני מאיזור הקריות נאלצתי לוותר על התענוג.

עד שיום בהיר אחד ביקשתי מאדם,שמטפל לי ברכב באופן קבוע ולפי המלצת חבר שהיתה לו כזו אפלאוז לבקש כיוון של חיישן המצערת.

פתאום הטורים התייצבו ובאמת שאין בעיה.

לפני שבועיים הבעיה שוב חזרה אחרי הכיוון הראשון ושוב החיישן כוון אבל הבעיה היא רק כאשר המאוורר מתחיל לפעול -הוא מוריד את הטורים ברכב ואז ישנו זיוף מנוע.

האמת,נמאס לי כבר להחליף חלקים סתם ואין לי כוונה להמשיך להשקיע בזה אנרגיות.

מקווה לעזרה מכאלו שבאמת היה להם ניסיון עם תקלה כזו ואולי סוף סוף זה יסתדר(אני רוצה לציין שעכשיו למרות הזיוף הרכב לא נכבה)

הנה המשך הפרטים.

פורסם

אין לי ניסיון באיבחון תקלות (אני בכלל מחסנאי), אבל רעיון שעלה לי לראש אחרי שקראתי את מה שחיים רשם - ממיר מומנט.

בפורד פאלקן שהייתה לי כתרמילאי באוסטרליה הייתה בעיה דומה והאבחנה הייתה ממיר מומנט פגום..

שוב, אין לי הרבה ידע בנושא - סתם השערה שעלתה לי לראש..

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

ערב טוב.

קשה לי לחשוב כיצד ניתן לעזור לבחור דרך המדיה ללא נתונים רלוונתים של 4 גזים ונתוני חיישנים בסרק.

הבחור טוען שהרכב מזייף בסרק כשקיים עומס על המנוע מהאלטרנטור.

האם זה חוסר אוויר ,חוסר דלק,או בריחת נצוץ בסרק או ויברציות בסרק המשוייכות לזיוף?

ישנם הרבה אולי.

חליצת פלאש קוד לא יתן הרבה מפני שזו מע" "פרימיטיבית".

חוץ מלהפנותו לבעל מקצוע שיראה וייחוש את הרכב אין הרבה מה להציע כרגע ואני מאד רוצה לעזור לו.

בברכה ובהצלחה.

חיים יוד.

פורסם

ראשית,תודה לכל המומחים שנדרשו לסוגיה הלא פשוטה וענו לשרשור !(במיוחד לך דניאל,שגרמת למיטב במוחות "לשבור" מעט את הראש ואני מקווה שלמרות זאת הפרוייקט הנסיוני הצליח ובעיות מורכבות ומיוחדות דומות בעתיד יטופלו בצורה דומה כי לאורך שמן הסבלנות בד"כ משתלמת).

חיים ערב טוב !

הרכב נבדק מספר פעמים בדיקת 4 גזים וכל הבדיקות היו תקינות (האחרונה אמנם לפני 5 חודשים אצל דני,אבל התקלה נשארה בעינה,והרכב הפסיק להתכבות רק כאשר כוון חיישן המצערת.(גם דני אמר שהמנוע עובד יפה מאוד,ויש בעיה בייצוב הסיבובים ברכב-המייצב הוחלף כבר פעם אחת ובמוסך הסבירו לי שהוא מכוון נמוך ולכן קרתה התקלה.

הבעיה שכל פעם הוא יוצא מהכיוון ולא נמצא הפיתרון לעניין.

נבדקה טעינת אלטרנטור ומצבר- בדיקות תקינות.

הרכב אמנם לא נכבה אך מידי פעם מורגש היטב זיוף המנוע בעיקר בהילוך רוורס ולפעמים מעט בהילוך דרייב וזאת בעיקר כאשר המאוורר נכנס לפעולה.

תודה על העזרה,אני אבדוק את עניין הצינורית שכתבת לגביו ואשוב לעדכן כאשר תנוקה הצינורית.

לגבי חיבור לסורק תקלות זה סיפור כי צריך לנסוע עד תל אביב ואני לא בטוח,שגם שם יעלו בוודאות על הבעיה.

פורסם

הצורה בה אתה מזכיר את שמי ועובדת ביקורך אצלי, יוצרים רושם מוטעה ואבהיר:

לא בוצע אצלנו נסיון תיקון לרכב, ההפך הוא הנכון. בסיכומם של דברים, רק התדיינויות מיותרות.

כך למשל, כאשר הרכב היה אצלי , נראה היה בבירור שצינורויות ואקום בוטלו ונחסמו. הסברתי לך -אתה התעקשת שלא זאת הבעיה. בכל אופן חזרת למי שאצלו תיקנת את הרכב.

כאן אתה רושם TPS , אצלי מתי שהוא טענת שזה היה הבעיה בתקע/מחבר חוטי של הגיר.

כך, שכאשר חזרת אלי כדי להראות לי שהכל בסדר, בפועל הגעת עם סיבובי סרק "בשמיים" ,הסברתי לך שכל שבפועל עשו כדי שהאוטו לא יכבה זה העלאת סיבובי הסרק באופן מוגזים ומיותר, לא מקצועי ולא נכון.

גם הפעם התעקשת שזה בסדר כאשר זה היה ממש לא בסדר.

אז הצעתי לך לנסוע למוסך המרכזי, אולי את דבריהם תקבל ברצון לאחר שאת דעותיי לגבי אופי התיקונים שביצעו אחרים ברכבך שאינם ראויים לצורך התקלה, דחית.

להזכירך, כולם חיפשו למה האוטו נכבה בסיבובים.

אני הוא זה שהבין בכלל שהבעיה נובעת מסיבובי סרק לא נכונים במצבים מסוימים.

בכלל, עבר הרבה זמן, ולא אתפלא אם המצב השתנה וכעת יש תקלות אחרות ו/או נוספות, ואו דבר פעוט בסך הכל, שדווקא אותו לא איתרו והוא, הוא זה שגורם לתקלה.

אתה יכול לנסות לנסוע למוסך מורשה דייהטסו רייזמן ברח' תל אביב בחיפה, אם שמעתי נכון, קיבלו מיבואן הרכב את הסורק, ובכלל, ניתן לפתור את הבעיה גם ללא סורק אצל מי שמכיר את האוטו ,כמו מוסך מורשה מחד, ושתתן לו לעבוד לפי הבנתו מאידך. ובתנאי שיש ברשותו איש מקצוע לדיאגנוסטיקה ו/או מכונאי טוב.

באופן כזה יש שהתקלה תמצא במהרה במיוחד אם השכילו להחזיר את הצנרת למצבה כפי שהיא במקור.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני שלום !

לא כתבתי שניסית לבצע תיקון,רק ציינתי שהעלית את הרכב על 4 גזים אחרי שראית את הבעיה בייצוב הסיבובים ואכן אמרת שהבעיה שם.

נכון,שלאחר היציאה ממך הוחלף שקע- תקע גיר אבל זה פתר את הבעיה ליומיים בדיוק.

מאז הוחלפו מס' צינורות ווקום שנקרעו /נשחקו וגם זה לא פתר את הבעיה המרגיזה.

רק לפני כחודש נמצאה סוף סוף הבעיה: חיישן הטורים היה מכוון נמוך מידי וברגע שפירקו וכיוונו אותו (10 דקות עבודה),מאז לא נכבה הרכב וזה המצב עד עכשיו.

לפני שבועיים בוצע מחדש כיוון לחיישן לאחר זיופים דומים ושוב הסתדרה הבעיה.

אבל,לפני שבוע,כאשר מאוורר הרכב נכנס לפעולה יש סל"ד לא יציב בהילוכים: דרייב ורוורס ללא כיבוי של הרכב אבל כן מורגש זיוף מנוע (הטורים יורדים פתאום מ- 800-900 בנסיעה רגילה ובסרק לפחות מ-500 וכשהמאוורר מפסיק לעבוד יש תיקון של ייצוב הסיבובים חזרה למצב תקין.

מה שנראה מכל הסיפור הזה שהחלק התקול החשוד הוא חיישן הטורים שיושב על המצערת כמדומני.

הוא פשוט יוצא כל הזמן מהכיוון .

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם,

אני מאוד חדש פה, אבל אחרי סיבוב ב- google, אני רואה שאני יכול לקבל פה עזרה יותר טוב מהמוסכים שהייתי בהם היום.

או.קי - אותה בעיה, אפלהאוז 97 li אוטומטית, הבעיה היא כזו:

בתחילת נסיעה (לאחר שהאוטו דמם להרבה זמן - "אוטו קר" שאני מכניס להילוך R או D לא חשוב, המנוע מזייף ונכבה,

יכול להכבות גם תוך כדי נסיעה (בתנועה!!!) בשלב ראשוני - "מנוע קר" עם מזגן הרבה יותר מורגש, אחרי שעוברים את השלב הלא נעים הזה,

3דקות נסיעה בערך, הכל בסדר! הטורים טיפה משחקים אבל לא נכבה! (עם מזגן או בלי מזגן).

הייתי היום ב - 6 מוסכים כולל "רייזמן" - 6 חוו"ד שונות!

הייתי בשני מוסכים מורשים = 2 חוו"ד שונות לגמרי?! :roll:

מהי בדיקת 4 גזים איפה עושים אותה והאם היא יכולה לעזור לאתר את הבעיה?

איפה בחיישן מצערת ניתן לשחק עם הכיוון שלו, האם חובבן יכול לשחק עם זה או צריך מקצוען?

מי נחשב מקצוען בתחום באזור חיפה - קריות?

האם יכול להיות שגל זיזים שחוק גורם לבעיה (יש רעש בשסתומים)?

המנוע נבדק בלחץ הפוך ונמצא תקין,

האם אפשר להעלות לפורום תמונה ולשאול שאלות לגביה?

הנושא מטריד אותי, רכשתי את הרכב לאחרונה (colauti 9 אני מקווה שזה לא אתה שמכרת לי - סתאאם). והדבר מפריע לי!

אשמח לקבל עזרה / כיוון.

eli

פורסם

אל תגיד את זה אפילו בצחוק,הרכב עדיין ברשותי.

שאלה: האם זה קורה לך בהתנעות קרות רק בבוקר,או שבמידה ואתה מעמיד את הרכב לחנייה של שעתיים-שלוש וחוזר אליו זה קורה גם במשך היום בשאר התנעות ?

לעצם העניין בקש במוסך לאו דווקא מורשה שיבדוק: צינורות סדוקים /קרועים במידה וכן יש להחליפם.

יש לכוון את חיישן מייצב הסיבובים /מצערת שיושב באופן חיצוני על המצערת (בצורת מרובע קטן,על הסעפת)

וכיוון נמוך אצלו כמו שהיה אצלי ברכב די משפיע על ייצוב הסיבובים.

אם כל אלו לא שינו, תזדקק לניקוי יסודי של המצערת (הייתי שוקל אפילו לפרק אותה מביתה ולעשות ניקוי יסודי עד הסוף) ולבדיקה של מנוע הצעדים ברכב /תקינות מייצב הסיבובים עצמו,שלפעמים כיוון לא עוזר,הוא תקול אבל היזהר ,החלק יקר יחסית.

ישנו סיכוי נמוך אבל גם קיים,שיש בעיה בחיישן הטמפ' שמשדר למחשב ברכב טמפ' נמוכה מידי ואז פשוט המחשב מקבל כביכול הוראה לא נכונה והרכב קר מידי

מכיוון שהרכב בעייתי לאבחון, (ועובדה שקיבלת 6 חוות דעת שונות) לא כדאי להתחיל להחליף סתם חלקים יקרים אלא מניסיון ללכת בהדרגתיות,מהדברים הפשוטים כמו ביקורת צינורות ואקום,לראות שאין בריחת אוויר,שגורם לזיוף ואם הם לא עוזרים להתקדם בזהירות קדימה לכיוון החיישן המדובר (לא צריך לעלות יותר מידי כסף אפילו לי כיוונו חינם,אבל אצלי הכיוון בורח מידי פעם וכל חודשיים- שלושה מכוונים מחדש).

פורסם

colauti 9 , תשמע, ראשית אני מתנצל אם פגעתי בך, זאת לא היתה הכוונה! זה היה בהומור.

זה קורה בייחוד שהאוטו קר אבל לא רק, כמו שאמרת יכול להיות גם שהאוטו עמד 2-3 שעות וזה יכול לקרות שוב.

אם האוטו לא עמד הרבה זמן, עד שעה (ולפעמים יותר) זה לא קורה, בדר"כ.

צינורות סדוקים / קרועים נבדקו ואין, גם ניקוי מצערת עשיתי, (אבל ללא פירוק) וזה לא עוזר.

הקופסה השחורה הקטנה שמחוברת למצערת היא החיישן מצערת? יש לה קשר גם לתיבת הילוכים לא?

יש מנוע צעדים באוטו? או שזה החיישן מצערת? אם כן איפה הוא נמצא?

אני צריך את עזרתך אני די נואש, הרבה מכונאים דיברתי שאומרים שזו מחלה של האוטו וזה פשוט,

אבל אף אחד לא מצליח לתקן את זה.

תוכל לתת לי את הפרטים של מי שכיוון לך את החיישן מצערת או מישהו אחר שיודע לאבחן את הגורם לבעיה?

או ליצור איתי קשר במייל [email protected]

תודה מראש - אלי

פורסם

אלי !

אצלי התקלה עד שאותרה גרמה לכאבי ראש רבים.

בכל פעם שהכניסו את ההילוך מP ל-R הטורים לא היו יציבים והרכב היה כבה.

כמו כן,לאחר חניות ארוכות וקצרות כאחד,כאשר בתחילת נסיעה מעבירים מ-P ל- D כאשר מסובבים את ההגה יש תחושה שיש "איבוד כח",הטורים נופלים והרכב כבה.

כדי שלא תחליף חלקים לחינם,כדאי לקחת את הרכב לאבחון מקצועי וכדאי לבדוק עם מוסך "רייזמן" האם יש ברשותו סורק תקלות

ממוחשב שמתחבר לרכב (מניסיון זה די בעייתי).

אם תקבל תשובה שלילית ותראה שיש בעיה בייצוב הסיבובים אין כל כך מה להפסיד בלכוון את החיישן שיושב על המצערת (חיצוני).

כיוון נמוך מידי של החיישן אצלי הסתבר כגורם לתופעה המטרידה,שהחמירה גם בכיבוי בנסיעה וכמעט נגרמו לי מס' תאונות כתוצאה מכך.

אם לא יעזור כיוון החיישן,כדאי לשקול לנקות מצערת .

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

דרך אגב,רציתי לומר למשתמש CHEVROLET תודה רבה.

בזכותו לאחר 3 שנים וחצי של סבל נפתרה בעייתי המציקה של ייצוב הסיבובים ברכב.

אכן,הריליי שאמור להעביר מתח לחיישן הייצוב סיים את תפקידו והלך לעולם שכולו טוב ולאחר החלפת הריליי הרכב פשוט חזר לחיים ולנסיעה כמו שצריך.

• תוכן חדש...