Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום.

רציתי להביא לתודעה שלכם נושא שמעולם לא ראיתי ששמים עליו דגש בפורום אודיו.

אני מדבר על המנוע של הרכב שלכם או יותר נכון המצב המכני של הרכב שלכם - יש לו קשר ישיר ליכולות של המערכת שאתם מתקינים בו.

באיזשהו מקום ההתייחסות כאן בפורום לרכב היא אותה ההתייחסות שאנחנו נותנים לתיבה של סאב וופר - מה הגודל שלה? מה הנפח שלה? מה התדר העצמי שלה? מה עובי הדפנות (עובי הפח במקרה הזה:-P) וכו' וכו'...

הרכב נמצא אצלי כשנתיים וחצי (טויוטה קורולה 96) וכבר ביום שקניתי אותו הביאו לידיעתי שאני צריך להחליף תושבות מנוע אבל גם אמרו לי שזה "לא דחוף".

טוב שנתיים וחצי אני נוסע לתומי עם מנוע עם תושבות סדוקות ויש רעידות לרכב, תמיד ידעתי שהרעידות האלה מוסיפות תדר באס משלהן לסאונד של הרכב אבל לאחרונה המנוע התחיל לרעוד קצת יותר וזה נהיה מטריד.

בטיפול האחרון ביום שישי האחרון - החלפתי את כל ארבעת תושבות המנוע ברכב וכשהרכב חזר מהטיפול אני קיבלתי את ההלם של החיים שלי - אני קיבלתי רכב חדש! פשוטו כמשמעו, רכב חדש!

כל הרעידות של המנוע נעלמו, הרכב יציב כמו בול עץ בעמידה בהילוך סרק ואין אף רשרוש.

הסאונד ברכב השתפר בצורה כזו שניתן להשוות אותו כאשר המנוע כבוי - פשוט עולם אחר!

לכן, לכל חברי הפורום - אם יש לכם ליקויי מנוע שקשורים לבטיחות או למערכות הקירור של הרכב (מים, שמן, אוויר) תקנו אותם קודם כל, לאחר מכן תשימו דגש על תקינות של מערכת החשמל אבל בנוסף לכך - כל ליקוי שגורם לרכב לרעוד ולא לעמוד יציב, התייחסו אליו בחומרה כי גם כאן מתברר מדובר בתשתיות לא פחות מכל ת'רד שמדבר כאן בפורום על בידוד הרכב.

אתם תרגישו שיפור אדיר במערכת הסאונד של הרכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי,

אחרי המפגש אתמול חשבתי קצת על מה שאמרת והיום כתבת ולדעתי זה ממש נכון. הויברציות האלה לא ממש מוסיפות לחווית השמע ברכב. ברגע שאנחנו מבטלים את הרעידות האלה והרזוננס העצום בתדר הנמוך שנגרם בעקבותיהם אנחנו מקבלים גם שיפור רציני באיכות השמע, בדיוק כמו שאתה כותב.

עוד משהו נכנס לרשימת הטיפול הגדול באוקטובר.

:-o

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אכן העלת נקודות חשובות. אבל:

האם אין זה ברור שתושבות מנוע לא תקינות ו/או כל תקלה אחרת באוטו, שאף ללא מערכת שמע כלשהי, יש שתטופל ומייד, ולעיתים גובלת בסכנת ו/או אף איסור שימוש ברכב?

מה? האם זו הדרך לתקן מכונית?

דרך הרצון לשפר מערכת סטריאו לבדוק ו/או להחליף רכיבים מכניים בסיסיים של הרכב?:shock:

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אכן העלת נקודות חשובות. אבל:

האם אין זה ברור שתושבות מנוע לא תקינות ו/או כל תקלה אחרת באוטו, שאף ללא מערכת שמע כלשהי, יש שתטופל ומייד, ולעיתים גובלת בסכנת ו/או אף איסור שימוש ברכב?

מה? האם זו הדרך לתקן מכונית?

דרך הרצון לשפר מערכת סטריאו לבדוק ו/או להחליף רכיבים מכניים בסיסיים של הרכב?:shock:

דני

דני - הרכב נמצא אצלי כשנתיים וחצי - התושבות מנוע במשך השנתיים וחצי האלה היו תחת השגחה של המוסך המורשה של טויוטה והן לא במצב שמחייב החלפה שלהן.

תושבת מנוע, גם כאשר גומיה נשברת לחלוטין - המנוע לא נופל ממקומו ומתפוצץ - אפשר לנסוע עם הרכב.

המצב של התושבות ברכב שלי לא חייב החלפה במהלך השנתיים האלו וזה היה מוגדר כעניין של הנוחיות שלי בלבד.

מעבר לכך, כיום כאשר הרכב עובר טסט הבדיקות הן אכן קפדניות, הרכב לא היה עובר טסט עם היתה לו בעיה בסדר גודל שכזה.

- בשבוע שעבר חזרתי מחופשה בחו"ל (ירח דבש) - יום לפני הטיסה מישהו לקח רוורס על הרכב שלי בחניה (פגע וברח - אני מחנה את הרכב בחניון ציבורי, לצערי בדירה השכורה אין חניה) ופוצץ לפגוש האחורי את הצורה - הגעתי למוסך הסדר עם פגוש במושב האחורי.

קצת לפני כן כבר התחלתי להרגיש שהרעידות של הרכב מתגברות ולכן, לאחר התיקון של הרכב מבחינת פחחות כבר לקחתי את הרכב לעשות טיפול וביקשתי גם להחליף את תושבות המנוע בגלל שפחדתי שמעבר לחוסר הנוחות שלי הרכב גם מתקדם לכוון ה"לא בטוח" בייחוד אחרי שחטף מכה.

אין לי ספק שרכב צריך להיות תקין, אבל הדבר שהפתיע אותי זה שהחלפת התושבות לחלוטין פטרו את רעידות המנוע, לא היה צריך לפתוח ראש או משהו כזה, לא היה צורך לכוון שסתומים וכו' וכו' - תושבות וזהו.

אחרי זה, כשראיתי גם מה ההבדל מבחינת סאונד - הבנתי שהייתי צריך להשקיע עוד 2000 שקל במעמד רכישת הרכב וזהו, לכן, לכל מי שיש ספקות בנושא הזה מבחינת מערכת הסטריאו, אני אומר שלא צריך להתייחס לרכב כאל תיבת תהודה אלא כאל היסוד של המערכת עצמה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני שמח שאתה מרוצה.

בכלל, כל חלק פגום , אף מעט, יש שיוחלף מייד. לנסוע שנתיים עם תושבות פסולות שהוגדרו כאילו ניתן עוד לנסוע בהם, הוא לכל היותר פטנט השמור למדינות העולם השלישי.

בכל אופן ידוע ברור ומובן שמנוע מייצר רעידות בעצם הפעולה שלו ולא בגלל חלק פגום בתוכו , על כן התברר גם לך שהתושבות לא רק שמחזיקות את המנוע, אלא מונעות ככל שניתן את העברת הרעידות.

בכלל, מאוד חשוב שהמנוע יוחזק במקום על ידי תושבות תקינות, ובמיוחד גם לאור שכל חלק שמחובר לא רק למנוע עצמו, אלא גם לבודי הרכב כמו ידית הלוכים, אגזוז ועוד, עלול להנזק כתוצאה ממנוע שאינו מקובע וממורכז למקומו, כך שגם במקרה זה, הזול (שלא להחליף חלק בזמן) היה עלול לצאת יקר, ומזל שלא.

בכל אופן, טוב שהוחלף ושלא היו נזקים נוספים.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...