Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב מעולה חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני עומד לרכוש רכב מעולה חדש שרכש רכב זה תוך שימוש בזכויותו כעולה(אשר הקנו לו הנחה ברכישה)

עברו 5 שנים מיום רכישתו את הרכב ולכן לטענתו יש באפשרותו למכורו.

רציתי לדעת כיצד אני מבטיח שמעשה המכירה חוקי מצידו,האם קיים אישור מהמכס אותו עלי לקבל?

האם יש מצב בו יהיה עלי לשלם אגרה כל שהיא?

הוא מכור לי את הרכב ב3000 שח מתחת למחירון.וזה נראה לי מוזר כי הרכב יד ראשונה שנת 2003 פאביה עם קילומטראז של 85K.אשמח לקבל דגשים לענין המסמכים אותם עלי לראות כדי להיות בטוח שאכן יש ביכולתו למכור לי את הרכב ללא הפתעות.

תודה

פורסם

קודם כל אין לך מה לדאוג!

אם עברו 5 שנים, העולה יכול למכור את הרכב אך צריך להוריד את המגבלת מכס מהרשיון רכב,

יכול להיות שהוא היה במכס לאחר 5 שנים והוריד את המגבלה, אתה יכול לבדוק ברישיון אם מופיע למטב מצד שמאל

מגבלת מכס.

במידה ועדיין קיימת מגבלה, העולה צריך לגשת למכס ולהסיר את המגבלה, פרוצדורה של כמה דקות ללא עלות אך בד"כ צריך לחכות כמה שעות עד שזה מתעדכן ברשת, ואז אפשר להעביר בעלות.

אם תרצה עוד פרטים פנה בה"פ כבר קניתי ארבעה רכבים אחרונים שלי מעולים חדשים, ואלה היו רכבים הכי שמורים שהיו לי, האחרון עדיין אצלי.

פורסם

גל1 צודק ואני אפרט קצת יותר.

ברכב שניקנה תוך מימיש זכויות עולה חדש קיים רישום ברישיון הרכב בסעיף היתרים והגבלות. הרישום נראה כך :

1.הגבלת מכס לצורך העברת בעלות

2.ינהג בעל הרכב או בן זוגו

לאחר 5 שנים ההגבלה לא יורדת באופן אוטומטי, אבל אין צורך להגיע פיזית למכס ואפשר לבצע את הפעולה על ידי שליחת מכתב בדואר רשום. זאת כמובן מבצע בעל הרכב לפני המכירה.

לאחר מכן הוא ניגש למשרד הרישוי ומוציא כפל רישיון, בו כבר לא מופיעות ההגבלות הנ"ל. מכאן והאלה זה רכב רגיל לכל דבר.

ניתן לרכוש רכב מעולה גם לפני תום 5 שנים, אבל אז צריך להחזיר למדינה את החלק היחסי של המכס.

פורסם

מה שמוזר הוא שהוא מכור לי את הרכב ב3000 שח מתחת למחירון.בלי שבכלל התווכחתי איתו,המחירון 36K והוא מוכר לי ב33K וטוען שלרכב אין תאונות וגם מוכן ללכת לבדיקה (שאם יתגלו ליקוים מעל 550 שח נקזז את עלותם עפי חוות דעת של מוסך מורשה-וזה נראה לי מוזר כי הרכב יד ראשונה שנת 2003 סקודה,פאביה עם קילומטראז של 85K.

פורסם

תנסה להתקשר למוכרים נוספים של רכבים מדגם זה, ולראות מה טווח המחירים הנדרש עבור הדגם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...