Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני מרגיש את האוטו לא אוחז נמרח בפניות ובהאצה (לא חזקה) הגלגלים מסתחררים ישנה תחושה שמרחק הבלימה גדל לכן הגעתי למסקנה כי הבולמים עשו את שלהם.

בבדיקה שערכתי בספר טיפולים גיליתי כי הבולמים באוטו עברו כבר 140K ק"מ(הוחלפו במוסך שירות יונדאי)

ביקרתי היום במוסך יונדאי לקבלת הצעת מחיר להחלפת הבולמים וכריות הבולמים הקדמיים והחלפת הבולמים האחוריים.

להפתעתי המחיר היה שונה עבור בולמים קדמיים ואחוריים ביותר מפי 2.

ההצעה עמדה על 364 לבולם קדמי 315 לכריות בולם ו 836 (!) עבור בולם אחורי (המחירים לפני מע"מ).

יש לי מס' שאלות

1. כמובן שהמחירים גבוהים אך מה מחיר בולמים תחליפיים (של מונרו או KYB או כל חברה נורמלית אחרת)?

2. ישנם דברים נוספים שיש להחליף או לבצע לפני או אחרי ההחלפה(מעבר לכיוון פרונט)?

3. איך אני אוכל לוודא שאכן הבולמים גמורים?

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

לי יש לנטרה 96 ולא מזמן קניתי כריות בולמים מקוריים וגם לי עלו בסביבות 600 שקלים לזוג (עוד לא התקנתי אותם). ביררתי גם לגבי בולמי זעזועים קדמיים KYB והמחירים זהים.

כדאי מאוד לבדוק גם את מצבם של הצמיגים ותאריך ייצורם.

פורסם

בולם קידמי : קייבה - 300 ש"ח לאחד.

בולם אחורי : קייבה - 220 ש"ח לאחד.

למונרו זה 50 ש"ח יותר לבולם.

אלה מחירים ללנטיס , כריזמה , אלמרה - לא נראה לי שלך אמור לעלות יותר.

בקשר לכריות אני לא יודע.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

קצת מוזר שהבולם האחורי עולה פחות מהקדמי לעומת ההפרש הענקי במחירי המקוריים (220 ש"ח מול כ900+ ש"ח)

מישהו יכול להאיר את עיניי לסיבה שכך הדבר?

איך אוכל לדעת בוודאות שהבולמים הלכו?

פורסם

תוכל לבדוק ע"י לחיצה חזקה עם כל המשקל שלך על הרכב, בכל ארבעת הפינות בהם נמצא הבולם. תלחץ ותעזוב מייד. אם הרכב עולה אז הבולם תקין ואם הרכב עולה ווושיך להתנדנד כמו ספינה אז צריך להחליף בולם. בולם לא תקין הוא גם בולם שנוזל, בולם שננעל במצב סגור או פתוח. לפי מה שקראתי פה על הבולמים המקוריים הם מחזיקים בסביבות 80,000 ק"מ.

פורסם

יש מכשיר מיוחד עליו עולים וכל פעם הוא מקפיץ גלגל אחר לגובה. המכשיר מחובר למחשב ומראה במסך את אחוזי תקינות

הבולם 50%, 60%, וכו'.

יש בעיה למצוא את המכשיר. יש את המכשיר במכון הטסטים ברחובות בדקתי את הבולמים שלי יונדאי אקסנט שהיו בו את התופעות שאתה מתאר, הוא כנראה משמש לבדיקות קניה, לא לטסט.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מכיון שאתה מב"ש, אז כמדומני שראיתי מכשיר כזה לבדיקת בולמי זעזועים במכון "מונדיאל טסט" שבעמק שרה.

טלפן אליהם (08-6234670) ובקש את דוד ברזילי וברר אם זה נכון ומה עלות בדיקת הבולמים ואז תוכל לדעת אם אכן הם הגורם לתופעות שתארת שיתכן וגם צמיגים הם הגורם לכך.

אל תשכח לעדכננו בממצאים והתוצאות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה,

הצמיגים עצמם במצב טוב (קדמיים מישלין בני שנה וחצי ואחוריים קומהו בני שנה ללא סדקים או יובש).

כאשר הרמתי את האוטו על ג'ק שמתי לב שיש סימני שמן (יבש ולא טרי אומנם) על החלק התחתון של הבולמים האחוריים (לא הרמתי את הקדמיים)

אני אתן קפיצה למונדיאל ואעדכן

פורסם

אם יש סימני שמן על הבולמים, הבדיקה במכון מיותרת יש להחליף בולמים.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מחיר הבולמים המקוריים בחברה נקבע. בין השאר, ע"פ הביקוש.

כך קרה בעבר, כשעבדתי במוסך וולבו/הונדה/יגואר, שבולם קדמי ימני ושמאלי להונדה סיוויק 2001-2003 עלו סכומים שונים לגמרי (הבדל של מעל 100 שקל. לא זוכר בדיוק...:oops:)

הדבר נכון לגבי כל רכיב מקורי בחברה - כל שייקנו אותו יותר, המחיר יירד עם הזמן.

פורסם

טוב, אחרי סבב בדיקות מחירים והשוואות אלו התוצאות :

1. בולמים מקוריים : ק' 364 , א' 836 כריות בולם 315

2. בולמים של קייבה : ק' 410 , א' 270

3. בולמים של מונרו : ק' 430 , א' 300

כריות בולם תחליפי (כנראה סיני 140 ש"ח)

* כל המחירים ליחידה בודדת ולפני מע"מ.

במכון פרונטים הציעו לי או רביעיה של מונרו או קדמיים מקורים ואחורים של מונרו ובנוסף שלדעתו מצב כרית הבולם סבירה ולדעתו אין צורך להחליפה. במבט לא מקצועי שלי הכרית יבשה מעט ויש עלייה סדקים קטנים אך לא קרעים או התפוררויות. צירפתי תמונות של הכריות.

מה דעתכם? יש מניעה להרכיב בולמים מחברות שונות בכל חלק (ק'/א') ?

לדעתי הפרש של 80 ש"ח לכל בולם ו 160 בכללי לא שווה את הטרחה ועדיף להתקין רביעייה של מונרו וזהו (הערת המכון הייתה שהבולם של מונרו עדיף על המקורי). ושאלת השאלות : מונרו Vs קייבה ?

DSCF2644.JPG

DSCF2647.JPG

DSCF2646.JPG

פורסם

אני החלפתי לפני חצי שנה בערך סט ארבעה בולמים קדמי ואחורי של מונרו, והחבילה עלתה כולל עבודה 1860 ש"ח.

קח בחשבון שהמונרו קשים יותר מהקייבה, את ההבדל בינהם תרגיש בנוחות,לטובת הקייבה.בהתנהגות בהבדל זעיר לטובת

ה"מונרו".

החלוקה בעלות " קדמי 330 ש"ח לאחד, אחורי 280 לאחד, כריות בולם קדמי ואחורי 450 ש"ח ועבודה.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

במוסך בו הרכב שלי מטופל לא המליצו לשים כריות לא מקוריות. אמרו שניסו להתקין כאלה והן החלו להיסדק אחרי שנה. לדעתי תלך על כריות בולמים מקוריות.

פורסם

חשבתי על מקורית בלבד גם כי אני לא ממש מת על הסינים ועל המוצרים שלהם. הבעייה היחידה זה המחיר שמגיע ל 730 ש"ח כולל מע"מ זה דיי הרבה, במחיר שמגיע לכמעט חצי מכלל התיקון+הערכה של המכון שניתן להמשיך עם הכריות (הוחלפו לפני 150K)

מצד שני אני מחכה לדעות נוספות. עד כמה שניתן לראות בתמונות האם המצב מחייב החלפה ?

מעבר לכך מה תפקידם בכלל (תושבת?!) ?

• תוכן חדש...