Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני דווקא מקבל את ההערה של הבחור על פגעי גוף ותביעת הביטוח. מי שלא מנוסה יכול להפסיד 4-5 ימי עבודה בלי לחשוב שמגיע לו על כך פיצויים.

מסכים, ודוגמא טובה:

אני ואחי היינו בתאונת דרכים. הוא קיבל כמה ימי מחלה, מכה יבשה בכתף וחבלות שונות. אני קיבלתי יותר ימי מחלה והלכתי כל פעם לחדש את ימי המחלה.

הוא לא הגיש תביעה ואני כן. תוצאה - אני מקבל עוד כמה ימים צק של 19000 ש"ח (לאחר תשלום כל ההוצאות). הוא היה יכול לקבל כמה אלפים שהגיעו לו, אבל הוא פשוט לא הטריח את עצמו לקבל את ימי המחלה ולהגיש תביעה...

קיצור, אם כואב - הגש תלונה. אם לא וותר ותתמקד בתיקון יעיל של ריכבך

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא.

אילו תנאי הפוליסה שתואמים את החקיקה והתקנות בעניין.

ומי בדיוק דואג לעדכן את המבוטח שבמקרה של תאונה הוא יקבל חלקים לא מקוריים באיכות ירודה, והרכב לא יחזור למצב הקודם שלפני התאונה אלא רק יראה כך?! ולמה שלא יחייבו את חברות הביטוח לנהוג כך או לחילופין לחייב את המוסכים להשתמש בחלקים באיכות שווה לפחות?! למה אני תמיד אפסיד במקרה כזה למרות שאני משלם כסף בכדי לא להפסיד אותו במקרה של תאונה?!

:evil:

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

למה החלטת שהחלקים החליפיים הן באיכות ירודה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כי הם אפילו לא OEM ולא ברמה של OEM כי החוק לא דורש תיקון בחלפים בעלי איכות זהה

אני כבר לא מדבר על חלפים מקוריים (אין טעם כשה-OEM הרבה יותר זול ובסופו של דבר זה אותו חלק בדיוק) אלא מינימום של OEM

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
למה החלטת שהחלקים החליפיים הן באיכות ירודה?

בחייך, איפה אתה חי?! הכל שיקולים של רווח והפסד, אם אתה היית במקום חברת הביטוח או המוסך לא היית מעדיף חלק שעולה פחות ונראה אותו דבר??? ואם זה עולה פחות זה גם שווה פחות ברוב המקרים!

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

השאלה היא, איפה אתה חי?

חלקים רבים עולים יותר רק בגלל שהם מסופקים דרך היצרן ("מקוריים") והם זהים לחלוטין לחלקים אחרים הנמצאים בשוק, לעיתים זהות מוחלטת.

פורסם

לפני חודש תיקנת את הרכב (חודש = 30 יום), ותוך 90 יום (3 חודשים) כבר קיבלת את הכסף? :wink:

אני פשוט המום, איך שהגבת אמרתי, רגע, הבן אדם צודק, איך לפני חודש, הלכתי לבדוק בקבלות וזה כבר היה לפני 4 חודשים :?

איך שהזמן רץ כשנהנים :twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
השאלה היא, איפה אתה חי?

חלקים רבים עולים יותר רק בגלל שהם מסופקים דרך היצרן ("מקוריים") והם זהים לחלוטין לחלקים אחרים הנמצאים בשוק, לעיתים זהות מוחלטת.

OEM זה לא "מקורי"

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
OEM זה לא "מקורי"

oem משמעו בתרגום לעברית - יצרן החלק המקורי.

כלומר חלק שווה לחלוטין לחלק המקורי למעט (העדר) הטבעת סמל יצרן הרכב על החלק.

פורסם
OEM זה לא "מקורי"

OEM זהו חלק שמיוצע ע"י יצרן משנה עבור יצרן הרכב.

אין מה להשוות בין חלק שמיוצר עבור היצרן שלך, שמיוצר על פי הוראות יצרן הרכב, על פי תכנונו תוך פיקוח ובקרה של יצרן הרכב, לחלק שמיוצר ע"י יצרן לא ידוע, על פי תוכנית שלא ברור איך הגיעה אליו, ואם זה לא מספיק, אז ללא בקרה ואישור יצרן הרכב.

פורסם
oem משמעו בתרגום לעברית - יצרן החלק המקורי.

כלומר חלק שווה לחלוטין לחלק המקורי למעט (העדר) הטבעת סמל יצרן הרכב על החלק.

הכוונה ב"מקורי" היא לא למקורי (OEM עם קופסה שעליה לוגו החברה) אלא ל"מקורי" כלומר תחליפי שלא מדגדג את האיכות של ה-OEM ובהם בד"כ משתמשות חברות הביטוח

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
OEM זהו חלק שמיוצע ע"י יצרן משנה עבור יצרן הרכב.

אין מה להשוות בין חלק שמיוצר עבור היצרן שלך, שמיוצר על פי הוראות יצרן הרכב, על פי תכנונו תוך פיקוח ובקרה של יצרן הרכב, לחלק שמיוצר ע"י יצרן לא ידוע, על פי תוכנית שלא ברור איך הגיעה אליו, ואם זה לא מספיק, אז ללא בקרה ואישור יצרן הרכב.

"יצרן " רכב למעשה לא מייצר אף חלק מהרכב. יש שרשרת של בערך 4 שכבות ייצור מחומר הגלם ועד המוצר המוגמר, שמורכב במפעל של יצרן הרכב.

לגבי הפיסקה השנייה שלך, אי אפשר לטעון זאת קטגורית. היצרן בוחר את החלק המתאים בעלות המתאימה. בהחלט יכולים להיות בשוק חלפים שעונים על הדרישות ועולים על מה שהיצרן מרכיב. דוגמא קלאסית - בולמי זעזועים.

פורסם
תקרא ותפנים(יש להמתין 20 שנ' וללחןץ על פתח את הקובץ :roll:).

אין כאן מה להפנים.

לא טענתי שחלקים חליפיים טובים או גרועים יותר. טענתי שאי אפשר לטעון קטגורית שהם גרועים יותר. לכן, לך למוסך שאתה סומך עליו שלא יוציא לך את הרכב עם תיקון מגעיל (אוטופיקס, כבר כתבתי?).

דבר שני, אני הייתי בודק את האינטרסים של מזמין הדו"ח. סתם, מין כלל בסיס כזה בקריאה ביקורתית...

פורסם

מזמין הדו"ח, רונן לוי, יו"ר איגוד המוסכים, הוא מין דון קישוט אשר נלחם בחברות הביטוח.

על החברה שהוציאה את הו"ח אתה יכול לקרוא פה.

(ערכתי את הודעתי הקודמת כך שניתן לקרוא את הדוחות ישירות ברשת ללא צורך בהורדת קובץ).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...