Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על מה אתם מדברים? OEM שמו-אי-אם, למי אכפת?

יש לי אודי, כשמישהי נכנסה בי דרשתי חלפים מקוריים לא בגלל שהם טובים יותר (אולי) אלא בגלל שכתוב עליהם AUDI.

לפותח השרשור - היא נכנסה בך, תדרוש חלפים מקוריים.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
על מה אתם מדברים? OEM שמו-אי-אם, למי אכפת?

יש לי אודי, כשמישהי נכנסה בי דרשתי חלפים מקוריים לא בגלל שהם טובים יותר (אולי) אלא בגלל שכתוב עליהם AUDI.

לפותח השרשור - היא נכנסה בך, תדרוש חלפים מקוריים.

רכב בשנתיים הראשונות שלו על הכביש חייב לקבל חלפים מקוריים.

תקרא את כל הנושא מההתחלה.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם
האם יש דרך כל שהיא לקבל חלפים נורמאלים?

זה תלוי בדגם הרכב שלך (שנת היצור והדגם ספציפי). ישנם רכבים שאין להם חלקים תחליפיים בשוק ולכן גם אם הרכב שלך בן 200 (סתם קיצוניות) אתה תקבל חלק מקורי.

דבר שני אני ממליץ לך לבדוק את ההבדלים בין עלות חלק תחליפי למקורי.ייתכן ויהיו הפתעות לטובה.

לאור שירשור ישן ש KOMPY העלה לפורום בעניין פגוש לקורולה והבדלי האיכות, זכרתי את הנושא היטב ולכן כשנאלצתי (לפני כ-4 חודשים) להחליף את הפגוש הקדמי ברכבי, ביקשתי מהפחח שיברר כמה עולה חלק מקורי ואני אשלים את ההפרש.

בסופו של דבר הפחח נשאר :shock: כששמע את ההבדלים במחירים בין פגוש תחליפי ללגאסי לבין פגוש מקורי (קדמי) ללגאסי -> 100 שקלים !

במקרה שלי קיבלתי גם פנס ראשי מקורי ח-ד-ש וגם פנס איתות מקורי ח-ד-ש (פשוט כי אין תחליפי לדגם הזה, הביקוש נמוך ואת המילה "פירוק" לא הזכרתי בכלל ליד השמאי).

בנוסף לכל זה - החליפו לי את המגן הפנימי של הפגוש לאחד מקורי ח-ד-ש.

שים לב לתמונות המצורפות ("לפני" ו"אחרי") - מדובר ברכב מודל 96...לא חדש ב-כ-ל-ל.

איציק

af.JPG

bf.JPG

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הכוונה ב"מקורי" היא לא למקורי (OEM עם קופסה שעליה לוגו החברה) אלא ל"מקורי" כלומר תחליפי שלא מדגדג את האיכות של ה-OEM ובהם בד"כ משתמשות חברות הביטוח

בוא נפשט את הדברים, ה"מקורי" של חברות הביטוח הוא מקורי מסין - "סיני אורגינאלי".

OEM - בעבורי הוא שווה ערך מבחינת איכות למקורי. על המקורי יהיה גם סמל של יצרן הרכב.

דוגמא - לפני כ- 9 שנים פרצו לי את האודי, הגנב ה"חביב" שבר את החלון האחורי עם אבן. :evil:

ברכב היו מותקנות שמשות תוצרת SIGLA. הציעו לי שמשה תוצרת קיבוץ קיבוץ צרעה וכמובן שלא הסכמתי לקבל.

לבסוף הותקנה ברכב שמשה תוצרה SIGLA שההבדל בינה לבין המקורית היה שליד הסמל של SIGLA לא היה סמל של אודי, זה הכל. כל יתר הכיתובים היו זהים לחלוטין למקור. האמת - בעבור הסמל על החלון לא הייתי מוכן לשלם את תוספת המחיר שנדרשה.

פורסם
"יצרן " רכב למעשה לא מייצר אף חלק מהרכב. יש שרשרת של בערך 4 שכבות ייצור מחומר הגלם ועד המוצר המוגמר, שמורכב במפעל של יצרן הרכב.

לגבי הפיסקה השנייה שלך, אי אפשר לטעון זאת קטגורית. היצרן בוחר את החלק המתאים בעלות המתאימה. בהחלט יכולים להיות בשוק חלפים שעונים על הדרישות ועולים על מה שהיצרן מרכיב. דוגמא קלאסית - בולמי זעזועים.

תשווה מחיר של בולמ"ז מקורי ואחד טוב יותר של חברת שיפורים וסתם בשביל הכיף גם אחד חליפי לא OEM

מה הבדלי המחירים ולטובת מי?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מי שנפגע, עלות החלקים לא אמורה לעניין אותו. אני דרשתי מקורי בזמנו וקיבלתי הכל מקורי של היצרן.

לפי החוק חברת הביטוח לא חייבת לשים לי חלקים מקוריים (הרכב שנת 2001)

פורסם

פשוט סבל. צהוב זה כל כך בעייתי במיוחד עכשיו שיחליפו טמבון וכנף יראו את ההבדלים.

אין צדק בעולם הזה.

גם ככה זה לא יהיה כמו שהיה ועוד החברות ביטוח האלה מקמבנים על התחת שלך חלקים תחליפיים

פורסם

זכותו של הנפגע לתקן בכל מוסך מורשה משרד התחבורה (כלומר כל מוסך שפועל באופן חוקי) בישראל לפי מה שמתחשק לו.

לדעתי רצוי להתרחק ממוסכי ההסדר של חברות הביטוח (שלך או של הפוגע)

מבחינת חלקים - מה שהשמאי קובע. זכותך גם לבחור איזה שמאי שאתה רוצה.

כדאי שהשמאי יהיה מקצועי וידע לבדוק איזה חלקים יש תחליפיים טובים ואיזה אין התאמה מושלמת - ולפי זה לאשר מה להרכיב.

עם כל הצער שבדבר אין מצב לאשר "הכל מקורי" לרכב בן 7, זה פשוט לא עובד ככה.

בד"כ לשמאים אין בעיה לאשר חלק מקורי מפירוק, זה עולה עלויות דומות לחלקים תחליפיים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
רכב בשנתיים הראשונות שלו על הכביש חייב לקבל חלפים מקוריים.

תקרא את כל הנושא מההתחלה.

יכולת הקריאה שלי מצויינת, תודה.

רכב בשנתיים הראשונות חייב בחלקים מקוריים תקף לתאונה עצמית (נכנסת בקיר/באוטו אחר ואתה תובע את המקיף שלך) ומן הסתם לתביעת צד ג' של האחר. אני מדבר על תביעת צד ג' אחרי השנתיים.

במקרה שלי הרכב היה בן יותר משנתיים, גם לרכב בן 5 אני אתעקש (ואקבל!) חלפים מקוריים במידה ומישהו נכנס בי, שלא נדבר על בחירת המוסך עליו אני סומך.

פורסם
תשווה מחיר של בולמ"ז מקורי ואחד טוב יותר של חברת שיפורים וסתם בשביל הכיף גם אחד חליפי לא OEM

מה הבדלי המחירים ולטובת מי?

לרכב שלי, קוני מתכווננים עולים (קצת) פחות מהבולמ"ז המקוריים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ותחליפי סיני?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
זכותו של הנפגע לתקן בכל מוסך מורשה משרד התחבורה (כלומר כל מוסך שפועל באופן חוקי) בישראל לפי מה שמתחשק לו.

כדאי שהשמאי יהיה מקצועי וידע לבדוק איזה חלקים יש תחליפיים טובים ואיזה אין התאמה מושלמת - ולפי זה לאשר מה להרכיב.

עם כל הצער שבדבר אין מצב לאשר "הכל מקורי" לרכב בן 7, זה פשוט לא עובד ככה.

בד"כ לשמאים אין בעיה לאשר חלק מקורי מפירוק, זה עולה עלויות דומות לחלקים תחליפיים.

שוב, הכל תלוי בעד כמה השמאי חרא\טוב ובאיזה חברת ביטוח מדובר. מניסיון שלי, "מגדל" למשל הם חסכנים בצורה שלא תאמן ותמיד עושים בעיות. חברות ביטוח אחרות הרבה יותר "קלות" והשמאים יודעים היכן לשים את הגבול, יש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות.

יובל (wil), פעם היתה לי אימפרזה 1.6 ידנית - והיתה לי פגיעה קלה בצד שמאל מקדימה (מגן קדמי, פנס איתות, מעיכה בכנף ותפס של הפנס הראשי שבור). השמאי אישר ת-י-ק-ו-ן של התפס של הפנס. כן, הלחמת פלסטיק ! (הרכב היה דאז בן 8 ).

זה לא שהתיקון לא היה טוב, להפך - התיקון היה מצויין ומאוד מקצועי ולא היו איתו שום בעיות או חדירה של מים, אבל באותה המידה הוא יכל לאשר פנס חדש מקורי או פנס מקורי מפירוק... אימפרזה זה לא רכב כזה נדיר.

ואם ניקח את המקרה האחרון שאירע לי לפני 4 חודשים - איזו סיבה הגיונית יש לשמאי לשים על רכב בן 12 (!!!!!) פנס מקורי חדש ?? וגם פנס איתות מקורי חדש ? וגם מגן פנימי קד' חדש מקורי ?

הרי ברור שאת הפנס היה אפשר לתקן (רק התפסים נשברו, הפנס היה שלם לחלוטין) וחלקים אחרים היה אפשר לברר בפירוקיות אם קיים... אז למה ?

למה כי זה תלוי הרבה מאוד בשמאי, בפחח\צבעי שעובד מולו, ביחסים בינהם, בחברת הביטוח ולפעמים גם ברצון הטוב של השמאי לעזור לך... אחרי הכל, בין כל החישובים של חברת הביטוח והשמאי - יש גם אנשים ויש גם אפשרות לחרוג פה ושם בשביל לרצות לקוח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
למה כי זה תלוי הרבה מאוד בשמאי, בפחח\צבעי שעובד מולו, ביחסים בינהם, בחברת הביטוח ולפעמים גם ברצון הטוב של השמאי לעזור לך... אחרי הכל, בין כל החישובים של חברת הביטוח והשמאי - יש גם אנשים ויש גם אפשרות לחרוג פה ושם בשביל לרצות לקוח.

איציק

מדויק ונכון - אלה הם החיים !

לחבר, קבל המלצה - גש אל מוסך אמין וטוב ותשאל אותם עם איזה שמאי נוח להם לעבוד.

תאמין לי שמהלך כזה יפתור לך את רוב הבעיות.

בהצלחה

• תוכן חדש...