Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

תופעה מוזרה במקצת שבה נתקלתי ב- C4 שלי (07', מנוע 2000) - הדק המינוס של המצבר נמצא הרחק הרחק מתחת לשיפולי השמשה הקדמית. נראה לי שבלתי אפשרי להגיע לשם עם תנין של כבל, אבל אל חשש, כי מסתבר שיש "מינוס קדמי" - נקודה נגישה שנמצאת חשמלית בהמשך המעגל. החלפת המצבר מצריכה פירוק רכיבים מתא המנוע (!). מעצבן מכך, כל העניין אינו מוסבר כהלכה בספר הרכב.

שתי שאלות:

1) האם זה שיטה זו מקובלת מפעם לפעם ברכבים (במיוחד כאלו שאינם PSA)? נראה לי תמוה ומסובך ביותר. מניח שגם ב- 307 תופעה דומה אם כי לא בדקתי.

2) והחשובה יותר - האם קיימת סכנה חשמלית כלשהיא לרכב, במקרה של התנעת כבלים ע"י חיבור עם המינוס הקדמי? איני יודע מה נמצא במעגל בינו לבין המצבר עצמו. האם זה משנה בכלל? מודע לכך שאם היצרן תכנן כך אז זה "בטוח", אך בכל זאת.

הערה חשובה לעונים - למיטב ידיעתי קיימים הבדלים במיקום המינוס הקדמי בין מנועי 1600 ל-2000 ב- C4. אבל העקרון עצמו זהה.

תודה

פורסם

אין שום סכנה - ובכלל, עדיף להתניע רכב תמיד עם המינוס שקיים על גוף המנוע מאשר נעל הכבל של המצבר מהסיבה הפשוטה שהמינוס של המתנע, שהוא צרכן זרם אדיר בזמן התנעת הרכב, נמצא על גוף המנוע - והתנעה באמצעות מינוס ישיר על גוף המנוע פשוט "תחסוך" לך את המפל מתח (שקיים תמיד) בין הנעל כבל של המינוס לגוף המנוע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...