Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיברתי על זה שאלי מדבר על רמקולים ב50 שקל שהם יספיקו לאדם שאוהב מוזיקה

שזה נכון מצד אחד ומצד שני במערכת טובה ניתן לשמוע מוזיקה בצורה איכותית הרבה יותר

מוסיקה הרבה יותר כיף לשמוע במערכת איכותית ומי כמוך יודע

זה מה שאמרתי ולזה אני מתכוון

לאליק יש שני סאבים של FI - הם מסוגלים לתת גם תוצאה יפה של SQ ולא רק SPL

מגבר 2000 וואט RMS רק מגביר את הסיכוי לקבל איכות טובה יותר בגלל שהוא צריך להתאמץ הרבה פחות

ציון הנתונים הללו שאלי קנה סאבים ומגבר שהם לא בדיוק רמקולים ב 50 שקל באו לחזק את מה שאמרתי קודם

מוסיקה הרבה יותר כיף לשמוע במערכת איכותית ומי כמוך יודע

גם אני נהנה ממוזיקה אבל אני מעדיף אותה במערכת איכותית ששם היא נשמעת הרבה יותר טוב ואמיתית

את הFI לא שמעתי ובגלל זה בזמנו לא הזמנתי עם אלי למרות שכבר כמעט סגרנו את ההזמנה ביחד (גם בעיות משלוח ובעיות אספקת חשמל לסאב שמקבל מעל 1000 RMS)

עדיין לא שמעתי אותם ובגלל זה אין לי דעה עליהם

אני אישית מאמין שברגע שאתה עובר איזשהו רף של איכות ציוד ההבדל בין SQ וSPL זה כיוונים (זה במידה שהיעוד שלו הוא SPL נטו כמו קיקרים למינהם-ציוד מעולה עם יעוד ספציפי)

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

FI אודיו זאת חברה שמייצרת מוצרים איכותיים מאוד סה"כ מדובר בreaudio שירדו למחתרת (תודה אליקו)

הת'רד שלך שואל "מהי מערכת טובה לדעתכם?"

מהי איכות לדעתך? - לדעתי מורל אילייט זה סט איכותי (בייחוד השלוש חלקים) - יש פה אנשים שחושבים שבגלל שהסט שהזה לא עולה מעל ה10K הוא שווה לת@#

לדעתי מסט של סופרימו וסאבים של FI אפשר להשיג תוצאה מדהימה - בייחוד כשהם מקבלים כיוונים וכוח כמו שצריך.

יהודה (ג'וקר) לעומת זאת - עוד שניה יורה בי על זה שאני אומר את זה :lol:

הכל יחסי וצריך להבין את זה - אין לזה קשר לאהבה למוזיקה במקרה הזה כמו שיש לזה קשר לאהבה לסאונד.

- אין פה הרבה אנשים שלא יכולו להסכים עם המשפט הבא "יו, פעם חשבתי שפיוניר זה רמקולים טובים" (ורק לידיעה, הפיוניר שמוכרים בארץ זה לא הפיוניר שאפשר למצוא בחו"ל)

בגלל זה גם רשמתי בתגובה הראשונה שלי בת'רד שתשובה לשאלה כזאת - תמיד תשתנה עם הזמן והיכולת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
FI אודיו זאת חברה שמייצרת מוצרים איכותיים מאוד סה"כ מדובר בreaudio שירדו למחתרת (תודה אליקו)

הת'רד שלך שואל "מהי מערכת טובה לדעתכם?"

מהי איכות לדעתך? - לדעתי מורל אילייט זה סט איכותי (בייחוד השלוש חלקים) - יש פה אנשים שחושבים שבגלל שהסט שהזה לא עולה מעל ה10K הוא שווה לת@# הסט הוא מאוד איכותי השאלה היחידה היא מה רף האיכות שלך . או בתרגום אחר

that's is what separate boys from men

לדעתי מסט של סופרימו וסאבים של FI אפשר להשיג תוצאה מדהימה - בייחוד כשהם מקבלים כיוונים וכוח כמו שצריך.

יהודה (ג'וקר) לעומת זאת - עוד שניה יורה בי על זה שאני אומר את זה :lol:חס וחלילה . אני אף פעם לא יורה בידידי רק באויבי :lol:

הכל יחסי וצריך להבין את זה - אין לזה קשר לאהבה למוזיקה במקרה הזה כמו שיש לזה קשר לאהבה לסאונד.

- אין פה הרבה אנשים שלא יכולו להסכים עם המשפט הבא "יו, פעם חשבתי שפיוניר זה רמקולים טובים" (ורק לידיעה, הפיוניר שמוכרים בארץ זה לא הפיוניר שאפשר למצוא בחו"ל)

בגלל זה גם רשמתי בתגובה הראשונה שלי בת'רד שתשובה לשאלה כזאת - תמיד תשתנה עם הזמן והיכולת.

לאבנר . אני לא מסכים עם מה שאמרת שבמחיר מסויים סאב SQ וסאב SPL עים כיוונים יהיהו כמעט אותו דבר . וזה משום שעם כול הכבוד לכיוונים ולתיבות שאנחנו עושים ברכב . ברמקולים ביתיים (ולא נכנס למאס מרקט שכולם מכירים אלא לחברות היי אנד אמיתיות) הם עושים תיבות מיוחדות ומכוונות היטב וגם הקרוס מכוון והפאזות וגודל התיבה והכול ועדיין יש המון רמקולים שעולים מעל 10K (ושמעתי גם כמה שעולים מעל 50K) שעם כול הכבוד הבאס שלהם הוא די שולט על המוסיקה והוא לא מהיר מספיק . משמע מכך שאם הבאס לא מיועד ומתוכנן לכך מהיצרן , לא משנה מה תעשה אתה לא תקבל סאב SQ אמיתי

ולגבי נושא המוסיקה אז לאנוס צודק כי כשאין לך שום דבר אתה עדיין תשמע את המוסיקה שאתה אוהב ,הציוד היקר רק יגרום לכך שתשמע יותר ניואנסים שיגבירו את ההנאה שלך . אבל אני מכיר אנשים שיש להם ציוד שהלוואי עלי ואני מאחל לכול אחד שיוכל להשיג ציוד כזה . ואתה יודע מה , כשאני יושב אתם לשמוע משהו יש לי תמיד תחושה שהבנאדם לא נהנה ממוסיקה , הוא נהנה מהערצה שלי לציוד שלו . לא יודע איך להסביר אבל היות וזה קורה כמעט כול פעם אם אותם אנשים אני חושב שזה נכון .

בברכה יהודה

פורסם
ואתה יודע מה , כשאני יושב אתם לשמוע משהו יש לי תמיד תחושה שהבנאדם לא נהנה ממוסיקה , הוא נהנה מהערצה שלי לציוד שלו . לא יודע איך להסביר אבל היות וזה קורה כמעט כול פעם אם אותם אנשים אני חושב שזה נכון .

ככה כל אחד בחיים. למה אתה קונה מערכת טובה? כדי לראות מה אחרים יגידו עליה. נכון, חלק לא יסכימו איתי ויגידו שזה בשביל ההנאה האישית שלהם, זה נכון, אבל המטרה העיקרית, אפילו אם אתם לא אומרים את זה, היא לראות מה אחרים יגידו על המערכת שלי. ככה זה כל דבר בחיים. למה אתה קונה אוטו שעולה נניח 200K ולא ב-20K? כדי לראות את התגובות של האחרים, כי האוטו הזה מסמל אותי, הוא אומר עליי הכל. פשוט ככה. למה חבר שלך ייקנה חולצה ב-100 שקל בקאסטרו מן ואתה תרצה חולצה משם ב-150? כי ככה זה. לראות מה אחרים יגידו ויחשבו עליי, לשאוף לרצות את האחרים (וואו איזה אוטו, איזו חולצה, איזו מערכת). תחשבו ככה, שאם הייתם קונים מערכת, ולא היה אף אחד מסביבכם, נניח על אי בודד, מה היה הטעם בה?

אבל להכנס לפרטי פרטים על מה שאמרתי זה סרט ארוך (מי שחושב שאני טועה שיחשוב טוב טוב על מה שאמרתי) . :-)

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

"לאבנר . אני לא מסכים עם מה שאמרת שבמחיר מסויים סאב SQ וסאב SPL עים כיוונים יהיהו כמעט אותו דבר . "

יהודה זה לא מה שאמרתי, זה מה שאמרתי:

אני אישית מאמין שברגע שאתה עובר איזשהו רף של איכות ציוד ההבדל בין SQ וSPL זה כיוונים (זה במידה שהיעוד שלו הוא SPL נטו כמו קיקרים למינהם-ציוד מעולה עם יעוד ספציפי)

עם הרבה רצון והרבה יכולת...

פורסם
"לאבנר . אני לא מסכים עם מה שאמרת שבמחיר מסויים סאב SQ וסאב SPL עים כיוונים יהיהו כמעט אותו דבר . "

יהודה זה לא מה שאמרתי, זה מה שאמרתי:

זה נכון רק לכוון אחד - מכוון הSPL

סאב SQ לא מסוגל להיות סאב SPL משום שהוא לא נועד למטרה זו.

מסאב SPL טוב אשפר להוציא תוצאות למערכת SQ בהרבה מקרים - וזה מאוד תלוי גם בגודל התיבה, סוג התיבה וטיב המגבר.

מעבר לזה, שומאכר - אני לא קניתי מערכת של 12K בשביל לעשות "שופוני" ההתקנה אפילו מגעילה הייתי אומר. אני נהנה מהסאונד כל רגע והאהב למוזיקה היא טהורה - ההנאה שלי כפולה במקרה הזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מעבר לזה, שומאכר - אני לא קניתי מערכת של 12K בשביל לעשות "שופוני" ההתקנה אפילו מגעילה הייתי אומר. אני נהנה מהסאונד כל רגע והאהב למוזיקה היא טהורה - ההנאה שלי כפולה במקרה הזה.

תקרא טוב טוב את מה שרשמתי.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
ככה כל אחד בחיים. למה אתה קונה מערכת טובה? כדי לראות מה אחרים יגידו עליה. נכון, חלק לא יסכימו איתי ויגידו שזה בשביל ההנאה האישית שלהם, זה נכון אם אתה קונה מערכת בשביל השופוני , המשמעות של זה שלא אכפת לך מהסאונד שהיא מוציאה אלא ממה שאני אחשוב עליה . אם כך אתה קונה מערכת שתתאים למכנה המשותף הנמוך ביותר או לחילופין מערכת יקרה שאינה נותנת תוצאה מגובשת . עם כול הכבוד זה לא הדרך להיות חובב מוסיקה /אודיופיל וזה לא דרך לחיות את החיים בכלל

גיא.

אף פעם לא עניין אותי מה שיחשבו עלי או לחילופין מה יגידו על מה שאני קונה . אני אקנה במחיר גבוה כי עם כול הכבוד מה שלא יהיה איכות אמיתית עולה כסף . אבל אני לא אקנה משהו ב20 כשיש משהו באיכות זהה ב15 . ובוודאי שלא אקנה את היקר רק כדי שתוכל לבוא ולומר וואו איזה ר"ד זה /סאב/מגבר ושיהיה שם מפוצץ שלא שווה את הכסף

"

תחזור לתגובה שלי ותראה שהרבה חברות מאוד יקרות (אני אף פעם לא הלכתי על דברים באופנה ו/או דברים זולים ו/או שמות שאין מאחוריהם שום דבר ) ואמיתיות עם תקציבי מו"פ אדירים לא הצליחו לשים סאב SPL שינגן SQ , וזה לא משנה מה גודלו . הייתי במבחנים שנעשו עם רמקולים עים 3 אלמנטים ועים 2 עם 12" עם 10 ועים זוגות של 8 ועם זוגות של 6.5 . ובד"כ העלות המינימלית הייתה 10K לעיתים חלק מהרמקולים ששמעתי היגיעו למחירים שאני לעולם לא אוכל להרשות לעצמי . אז תאמין לי שאני יודע.

זה שטעיתי בציטוט לא משנה את רוח הדברים

זה נכון רק לכוון אחד - מכוון הSPL

סאב SQ לא מסוגל להיות סאב SPL משום שהוא לא נועד למטרה זו. תתפלא . אבל זה כן אפשרי . אני שמעתי רמקול עם שתי שמיניות שהיה מאוזן להפליא והSPL שלו היה בשמיים גם הנצילות שלו . היות ומחירו היה מחוץ לתחום שלי אני לא זוכר את שמו , אבל הוא הוציא באס מעולה ועוד ממגבר מנורות בצורת טריוד אם אתה מבין על מה מדובר . וכששמו אותו על מגבר טרנזיסטורי טוב , קיבלת כזו בעיטה בבטן שהיית צריך להוריד עוצמה . אבל המחיר שלו אז היה קרוב ל100K וזו חברה לא כ"כ מוכרת כי זו חברה שבונה רמקולים כאלו לאנשים שקונים מגברים של אודיונוט וכאלו

מסאב SPL טוב אשפר להוציא תוצאות למערכת SQ בהרבה מקרים - וזה מאוד תלוי גם בגודל התיבה, סוג התיבה וטיב המגבר.

זה כבר לא נראה לי נכון . ובוודאי לא לפי הנסיון שלי

אתם יודעים מה יש לאבנר את הפירלס , תמצאו טרק שבו יש הרבה תופים וגיטרות בס , אבל משהו קשה ותשימו את הפירלס עם מגבר כמו שיש לאלי ולידו את ה 15" של אלי , אני מבטיח לכם שלמרות שאני מאמין ש FI Q הוא סאב SQ מעולה ולא SPL , אבל בגלל שהוא 15 הוא מידי גדול מכדי להיות SQ אמיתי (אני יודע שעוד מעט חלקכם אולי גם אלי תירו בי אבל בכול זאת:lol:) . ותבדקו את התוצאות . אתם מוזמנים גם לעשות את זה עם סאב SPL כמו קיקר או אחרים .

אשמח לשמוע תוצאות

בברכה יהודה

פורסם
אף פעם לא עניין אותי מה שיחשבו עלי או לחילופין מה יגידו על מה שאני קונה . אני אקנה במחיר גבוה כי עם כול הכבוד מה שלא יהיה איכות אמיתית עולה כסף . אבל אני לא אקנה משהו ב20 כשיש משהו באיכות זהה ב15 . ובוודאי שלא אקנה את היקר רק כדי שתוכל לבוא ולומר וואו איזה ר"ד זה /סאב/מגבר ושיהיה שם מפוצץ שלא שווה את הכסף

תחזור לתגובה שלי ותראה שהרבה חברות מאוד יקרות (אני אף פעם לא הלכתי על דברים באופנה ו/או דברים זולים ו/או שמות שאין מאחוריהם שום דבר ) ואמיתיות עם תקציבי מו"פ אדירים לא הצליחו לשים סאב SPL שינגן SQ , וזה לא משנה מה גודלו . הייתי במבחנים שנעשו עם רמקולים עים 3 אלמנטים ועים 2 עם 12" עם 10 ועים זוגות של 8 ועם זוגות של 6.5 . ובד"כ העלות המינימלית הייתה 10K לעיתים חלק מהרמקולים ששמעתי היגיעו למחירים שאני לעולם לא אוכל להרשות לעצמי . אז תאמין לי שאני יודע.

זה שטעיתי בציטוט לא משנה את רוח הדברים

אתם יודעים מה יש לאבנר את הפירלס , תמצאו טרק שבו יש הרבה תופים וגיטרות בס , אבל משהו קשה ותשימו את הפירלס עם מגבר כמו שיש לאלי ולידו את ה 15" של אלי , אני מבטיח לכם שלמרות שאני מאמין ש FI Q הוא סאב SQ מעולה ולא SPL , אבל בגלל שהוא 15 הוא מידי גדול מכדי להיות SQ אמיתי (אני יודע שעוד מעט חלקכם אולי גם אלי תירו בי אבל בכול זאת:lol:) . ותבדקו את התוצאות . אתם מוזמנים גם לעשות את זה עם סאב SPL כמו קיקר או אחרים .

אשמח לשמוע תוצאות

דיי מייגע להתייחס לכל הקשקושים כאן, אני אגע בעיקר:

FI Q הוא לא סאב SQ מעולה.

הוא סאב טוב, וזהו.

יצא לך לשמוע אותו כבר?

אני אשמח לדעת שלאלי בסופו של דבר יהיה SQ ולא ASS Q - אבל כמו שאני מכיר את התכונות של הסאבים, זה לא יקרה.

אני אבלע את הכובע שלי בשמחה אם ייוכח אחרת.

ושוב, כנראה שפשוט לא שמעת (בנוסף ל FI) אף סאב SQ טהור גדול. (כמו הטומולט 18")

אם היית שומע - היית מוחק מהר את מה שכתבת.

אבל לא משנה, איש איש באמונתו יחיה.

צאו מהסרטים של התחרויות, "שופוני", יותר טוב, פחות טוב - ותחיו את הרגע שלכם.

פורסם

יהודה, כמו שאמרתי ללאנוס, גם אתה תקרא טוב טוב את מה שאמרתי, ותבין כמה זה נכון. אם לא היית סובב אנשים, נניח על אי בודד, לא נראה לי שהיית מרכיב מערכת אם בכלל. תבין, תבין. לא אז לא.

גיא.

ZOOM-ZOOM

פורסם

גיא, כדי לעשות פוזה אין צורך בציוד שאנחנו מתקינים. מספיק מערכת בינונית מאוד. כי חוץ מחברי הפורום הזה יש מעט מאוד אנשים שיודעים מה זה סקאן ספיק או XXLS . כדי לעשות פוזה מתקינים DVD של חברת זבל, שני סאבים של קנווד וקבל ענקי. יש גם מערכות כאלה. לא הטעם שלי. גם לא שלך, אני מקווה. תמיד נחמד לשמוע מבן אדם שהוא אהב את מה ששמע, אבל מכאן עד לזה שזאת המטרה? אם הייתי באי בודד והיה לי שם אוטו (כבישים, דלק) וציוד, הייתי מתקין מערכת, למה לא? גם לא יפרצו לך :lol:.

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

בכל זאת, שאמרתי לעוד שתיים לקרוא טוב טוב מה רשמתי, אתה בא עם אותה מחשבה? אוקיי לא משנה. אמרתי לא נכנס לזה, כי זה סרט ארוך להסביר את מה שאמרתי. אתם בכלל לא בכיוון. לא משנה.

גיא.

ZOOM-ZOOM

פורסם

קראתי פעמיים את מה שרשמת, לא הבנתי מה כזה מוצפן ולא ברור שם. כל העיר שלי מלאה בערסים טיפשים שחותמים אבטלה, אבל קונים משקפי שמש ב1400 שקל. מכיר את הראש.

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

טוב הנה כנראה אחת מהתגובות האחרונות שלי בפורום שאולי קצת תבהיר איך אני חושב .

נ"ב לכל מי שחושב שבידע שלי תיאורטי , אני מתעסק מעל 15 שנה בסאונד כולל ביקורים תכופים בחנויות בארץ ובחו"ל.

יש לי זמן יפה באולפנים והופעות בחיי.

הכוונה במקור הייתה ההבדל ביני ובין עופר ולא חברי הפורום ,לצערי לא נלקחה שניה להבין שאם ההודעה כוונה למישהו אחד אז כנראה זו שגיאת כתיב.

עכשיו לנושא.

סיגנל אודיו עובר שני שלבים עיקריים. (הכוונה לעבודה עם קומפקט דיסק ברכב).

הראשון הוא עובר מהמדיה הדיגיטלית אל המגבר.

אם ה ק.דיסק איננו איכותי , קדם המגבר שבו איננו איכותי , זה השלב הראשון שבו הסיגנל המקורי שהוקלט מתעוות.

אם זה קורה (זה תמיד קורה השאלה באיזה מרחק מהסיגנל המקורי), לא חשוב רמקולים במיליון דולר, מגבר במליון וחוטים במליון , איטומים ואמייאטים , הסיגנל יגיע ויצא רע. כלום כבר לא יתקן אותו.

לכן אני ממליץ שהרכיב אולי הכי יקר במערכת או לפחות השני היקר ביותר יהיה הרדיו דיסק.

השלב השני. ונגיד שיש לנו חוטים + CD שמשחזרים ומעבירים את הסיגנל האנלוגי כרגע בצורה של מעל 99% אמינות למקור למגבר.

אם המגבר איננו איכותי , (לא נתחיל להתברבר A, A/B,D וכו..) הסיגנל כמה איכותי שיהיה יתעוות. ואז כאשר הוא יצא מוגבר לרמקולים לא חשוב אם אלו הרמקולים היקרים בעולם , הסיגנל שיכנס אליהם יהיה לקוי. ברגע הזה מה שיקרה עם רמקול ממש ממש טוב הוא שהוא יוציא סיגנל מושלם אך מעוות. כלומר מה שהכנסנו בו אבל מעוות.

אז מה השגנו בכך?

עכשיו נגיד שהשקענו במגבר והשקענו ב CD ובחיווט ואחרי הכל הגענו למקסימום שברפרודוקציה של הסיגנל המקורי .

אם ניקח רמקול באמת נוראי אז כן אין שום סיבה להשקעה.

רמקול הוא דבר פסיבי. כלומר אם ניקח רמקול מאוד איכותי ונכניס לתוכו סיגנל טוב הוא יוציא אותו ללא בעיה .

אם ניקח רמקול טוב+ (הכל יחסית לעולויות שאר הרכיבים) , ננצלו עד הסוף ורוב הסיכויים נקבל ממנו את כל האיכויות שהוא יכול לתת .

אם ניקח לעומת זאת ציוד גרוע עם רמקול מאוד איכותי , נקבל סאונד רע. הרמקול כיוון שהוא מאוד איכותי יראה לנו בדיוק כמה רע באמת הציוד שלנו.

• תוכן חדש...