Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באמת? אם לא היה אף אחד מלבדך בעולם היית בונה מערכת?

אולי קשה לך להאמין, אבל לא כל חברי הפורום הזה בונים מערכת בשביל לנסוע עם חלונות פתוחים בשביל שיקנאו, יש כאלה שנהנים מהמוזיקה ונוסעים עם חלונות סגורים, וכן יש אנשים שקונים רכב ב200 אלף שקל (לצערי לא אני) לא בשביל לנקר עיניים, אלא כי הם נהנים לפנק את עצמם. ולדעתי לקנות חולצה ב150 שקל רק בגלל שחבר שלך קנה ב100 זה על גבול הטמטום, ועם יש לך סימוכין בדמות מאמרים סוציולוגים זה עדיין לא משנה את זה.

ותפסיק להגיד שאנחנו לא מבינים את מה שאתה רושם, כי זה באמת לא כזה קשה להבין את זה.

בשיפוצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
באמת? אם לא היה אף אחד מלבדך בעולם היית בונה מערכת? נו באמת חלאס עם תגובות שאתם לא יודעים על מה אתם מגיבים אפילו. זה לא משהו שאני המצאתי, זה משהו שלמדתי, זאת תפיסת עולם (שהיא נכונה). מי שחושב שבאתי להגיד שכל זה בשביל השופוני אז הוא לא מבין כלום מהחיים שלו.

צאו מזה כבר, לא הבנתם אז אל תגיבו בכלל. :evil:

גיא נראה לי שאתה לא מבין.

אתה חושב איטום יעזור למערכת להשמע מחוץ לרכב? ואז אחרים ישמעו?

לא ממש לא. אני משקיע ים (כבר מעל ל150 שעות) של זמן. וכסף. בשביל שאני! (אני, אנוכי. אלי. וכו) ישמע טוב יותר בתוך הרכב, ולא שאחרים בחוץ ישמעו את מה שאני שומע.

אגב. יש לי ים חברים שקונים מותגים.

אני קונה חולצות כאשר יש מבצעים. 4 ב 100.

ועם חבר שלי יקנה משקפיים. ב1000 שקל לדעתי ואמרתי לכמה חברים שהם מפגרים.

אני קניתי משקפיים, ב 600 מסיבה אחת. שהן מתאימות לדרישות שלי (עמידות! נוחות. וחלפים יחסית זולים) משקפיים מתפרקות. שאפשר לקנות חלקים בנפרד!.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
אולי קשה לך להאמין, אבל לא כל חברי הפורום הזה בונים מערכת בשביל לנסוע עם חלונות פתוחים בשביל שיקנאו, יש כאלה שנהנים מהמוזיקה ונוסעים עם חלונות סגורים, וכן יש אנשים שקונים רכב ב200 אלף שקל (לצערי לא אני) לא בשביל לנקר עיניים, אלא כי הם נהנים לפנק את עצמם. ולדעתי לקנות חולצה ב150 שקל רק בגלל שחבר שלך קנה ב100 זה על גבול הטמטום, ועם יש לך סימוכין בדמות מאמרים סוציולוגים זה עדיין לא משנה את זה.

ותפסיק להגיד שאנחנו לא מבינים את מה שאתה רושם, כי זה באמת לא כזה קשה להבין את זה.

לא מאמרים ולא בטיח. לומד ממרצה שעובד בשיווק שמנהל איזו חברה מכובדת ביותר שגם אני וגם אתה היינו חולמים להיות מנהלים\מנכ"לים שלה. אז אל תבלבל פה בשכל ותמשיך לרשום את כל השטויות שאתה רושם. אם אתה לא מבין מה אומרים לך אל תגיב בכלל. גבול הטימטום? בסדר, עוד אחד שקופץ מעל הפופיק. תסתכל על עצמך, ותבין שזה נכון.

ואם אתה לא מבין את המשפט "לא דיברתי על שופוני" אז כנראה אתה לא מבין מה רשמתי. כנראה שזה "כזה קשה להבין את זה".

פרשתי סופית. תגיבו לעצמכם. :evil::evil::evil: פשוט לא בא לי להסביר לעוד אחד ועוד אחד את אותו הדבר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

פסיכולוגיה היא עניין מורכב. פרויד טען שבני האדם מופעלים על פי שני קוים עקריים -

1. - חשק מיני (הצורך להפרות כמה שיותר נקבות כדי להעלות את הסיכויים לזה שחלק מהצאצאים ישרדו ויהפכו לדור המשך).

2. - רצון להיות דומיננטי (בעל השפעה, מוערך על ידי אחרים, לצבור כח בשבט) - לקטגוריה הזאת נכנסת ה"פוזה". אדם שיש לו משקפי שמש יקרים בתת מודע מנסה לשדר הצלחה ולהיות מוערך יותר על ידי אחרים.

ישנם פסיכולוגים רבים שחושבים שפרויד לא ממש צדק והעניין מסובך טיפה יותר. ישנם גורמים רבים שמשפיעים על קבלת ההחלטות שלנו, הם שונים מאדם לאדם, וזה שאנשי שיווק משתמשים בעקרונות פסיכולוגיים מסויימים כדי למשוך קהל רחב, לא בהכרח גורם להם לדוג את כולם,אם כי אותם עקרונות אכן נכונים לגבי חלק מקהל היעד שלהם, ולכן יש לקחת אותם בחשבון. גיא, פסיכולוגים לומדים הרבה שנים, וקוראים הרבה ספרים. זה ששמעת איש שיווק מצליח פותח לך "סוד" פסיכוליגי כזה או אחר, לא נותן לך את כל הכלים לניתוח התת מודע האנושי. זה לא רציני.

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

חבל ששניכם נכנים לתאוריות שאתם לא בדיוק מבינים או מצטטים נכון

יש כאלו שקונים מערכות ובשבילם הפורום הזה הוא מקום לעשות שופוני (מושג שאני אמרתי וכולם קפצו בת'רד אחר :-o ע"ע מקינטוש)

ויש כאלה שקונים בשביל ההנאה העצמית

נ.ב

גיא

מורה בבית ספר זה אולי כרגע נראה לך כמו מישהו שמבין, לאט לאט שזה לא ככה

פורסם

שיעור בהבנת הנקרא; להלן טקסט מסובך בעל משמעויות נסתרות, יתקיים דיון על הטקסט במפגש הבא, נא לבוא מוכנים:

ככה כל אחד בחיים. למה אתה קונה מערכת טובה? כדי לראות מה אחרים יגידו עליה. נכון, חלק לא יסכימו איתי ויגידו שזה בשביל ההנאה האישית שלהם, זה נכון, אבל המטרה העיקרית, אפילו אם אתם לא אומרים את זה, היא לראות מה אחרים יגידו על המערכת שלי. ככה זה כל דבר בחיים. למה אתה קונה אוטו שעולה נניח 200K ולא ב-20K? כדי לראות את התגובות של האחרים, כי האוטו הזה מסמל אותי, הוא אומר עליי הכל. פשוט ככה. למה חבר שלך ייקנה חולצה ב-100 שקל בקאסטרו מן ואתה תרצה חולצה משם ב-150? כי ככה זה. לראות מה אחרים יגידו ויחשבו עליי, לשאוף לרצות את האחרים (וואו איזה אוטו, איזו חולצה, איזו מערכת). תחשבו ככה, שאם הייתם קונים מערכת, ולא היה אף אחד מסביבכם, נניח על אי בודד, מה היה הטעם בה?

אבל להכנס לפרטי פרטים על מה שאמרתי זה סרט ארוך (מי שחושב שאני טועה שיחשוב טוב טוב על מה שאמרתי) . :-)

גיא.

אבנר, סליחה שנהרס לך התרד, אני באמת מקווה שהוא לא ינעל, אבל באמת שהייתי חייב להגיב.

בשיפוצים

פורסם

אוקי, אז ראשית אני יזכיר את השאלה, ויענה עליה, מבחינתי

אנחנו הופכים בנושא כל הזמן בעקיפין בת'רדים לא מתאימים

הגיע הזמן לפתוח את הקלפים, מהי מערכת טובה לדעתכם?

איך בונים מערכת טובה?

ואיך לטעמכם ניתן לבנות מערכת טובה בתקציב נורמאלי (גג שבגג 6-8K)?

על מה נתפשר במערכת ועל מה לא?

איך נגדיר מה אנחנו מחפשים בסאונד?

* מערכת טובה לדעתי, זו מערכת שנשמעת טוב לא רק בדיסקים של נורה ג'ונס ומיקל גקסון, אלא גם בדיסקים "קונבנציונלים", והעיקר מערכת שאפשר לשמוע בה 8 שעות ביום, גם מבחינת הסאונד, וגם מבחינת איכות ההרכבה (ניתוקים וכדומה).

* איך בונים מערכת טובה, ועוד בתקציב הנ"ל? לבד!

* על מה נתפשר במערכת? דברים שוליים כמו חיווט יקר ללא הצדקה (לא מדבר על חיווט דק ולא מתאים!) ומצידי אני מוכן גם להתפשר מעט על האסטטיקה , על מה לא? אני בדעה שהרכיב המשפיע ביותר הוא הרמקולים, בגדול: ההבדל בין רמקולים ב1500 ל3000 שקל (ללא התיחסות לחברה כזו או אחרת) לבין ההבדל בין מגבר ב1500 למגבר ב3000 שקל הוא גדול לטובת הרמקולים. וכמובן , הרכיב שמשפיע על ציוויון הסאונד בצורה הכי גדולה זה הרמקול

* מה שאני מחפש בסאונד, זה טוויטר דומיננטי ולא מכאיב, וסאב משתלב ולא מורגש.

אריק.

בשיפוצים

פורסם

מורה בבית ספר זה אולי כרגע נראה לך כמו מישהו שמבין, לאט לאט שזה לא ככה

מה זה בית ספר? לא מכיר.

אה :shock: כן, מכללה, מכללה. עכשיו נזכרתי שאתם חושבים שאני עוד איזה תיכוניסט שמדבר שטויות (ותגידו מכללה זה אותו הדבר, כן בטח. חלק ממכם לא יודעים מה זה מכללה באמת).

10 גישות שונות? מעניין מאוד, כי:

א) יש גישה אחת שזה גישה לחיים (ומוזר לי מאוד שבן כמה אתה? 25? ואני "רק" בן 19, ואתה חושב שאתה הרבה יותר גדול ממני כאילו שאתה ראית,עשית ולמדת הכל ,ואומר שהמרצה שלי לא מבין כלום, או שמבין אבל לא צודק בעליל? אוקיי, מעניין מאוד שהוא למד את זה כל החיים שלו ועכשיו לימד אותי(אפילו שטיפה ממה שהוא למד). אבל עזוב, הוא מדבר שטויות כי אתם אמרתם פה שהוא מדבר שטויות, מומחי האודיו).

ב) גישה שניה שזה על האודיו עצמו - ע"ע חשיבות רמקולים ותגובות ל-LANOSFORCE.

אבל עזבו, בפורום הזה תמיד חייבים להתווכח כי לא משנה אם הולכים עם הראש בקיר ולא צודקים (ואני לא מתכוון לויכוח בקשר לאודיו עצמו, ע"ע רמקולים ותגובות ל-LANOSFORCE), העיקר להתווכח ולהראות שהינה "אני צודק ואתה טועה".

דימה, הוא לא סיפר לי שום סוד פסיכולוגי ושום דבר. מה שהוא אמר רואים במציאות. בתכל'ס. לפרט אני לא יכול כי זה ארוך. זה לא מה שאתה חושב, אפילו לא קרוב.

נ.ב

נראה לי שצריכים להנמיך את הבאס בוסט. הוא מעוות.

גיא. שלא יכל להתאפק. :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

נראה לי שצריכים להנמיך את הבאס בוסט. הוא מעוות.

וואוו, חריף,מגמת בדרנים? לא אמרת שפרשת? הכינוי BASSBOOST הוא פרפראזה על אנשים, כנראה כמוך שמחפשים רק את השופוני מהמערכת ללא שום ניסיון להנות ממנה בעצמם. את מי מעניין בן כמה אתה? אתה גם יכול להיות בן 30, שטויות נשארות שטויות. אז אתה מוזמן לנסוע למ כ ל ל ה רק לא לשכוח פול ווליום וחלונות פתוחים, שיקנאו, הא :wink:

בשיפוצים

פורסם

א) יש גישה אחת שזה גישה לחיים (ומוזר לי מאוד שבן כמה אתה? 25? ואני "רק" בן 19, ואתה חושב שאתה הרבה יותר גדול ממני כאילו שאתה ראית,עשית ולמדת הכל ,ואומר שהמרצה שלי לא מבין כלום, או שמבין אבל לא צודק בעליל? אוקיי, מעניין מאוד שהוא למד את זה כל החיים שלו ועכשיו לימד אותי(אפילו שטיפה ממה שהוא למד). אבל עזוב, הוא מדבר שטויות כי אתם אמרתם פה שהוא מדבר שטויות, מומחי האודיו).

אני לא בן 25 וזה לא קשור לגיל

אני לא יודע מה איתך אבל אני לומד מנהל עסקים ומשפטים

בקורס שעיוותת את התאוריה שלו קיבלתי ציון לא פחות ממעולה

אתה מדבר על תאוריה שיווקית וקבוצת שייכות והתייחסות

יש בזה חלק שהוא נכון

אבל כמו שאתה רואה הרוב בפורום לא מסכים איתך, ולא סתם

בפורום כזה אנשים לרוב לא רושמים כי הם רוצים להשוויץ או להראות שהם "עומדים ברמת ציוד" עם אחרים

הם עושים זאת מתוך אהבה לתחום ולמוזיקה בפרט

אם תשים לב רוב האנשים מנסים לשפר ציוד לא כי הם רוצים כמו ל... אלא משהו מפריע להם בצליל

לא אמרתי שהמרצה שלך לא מבין כלום אבל אמרתי שאל תיקח כל דבר שלו כתורה מסיני

למד כל החיים שלו? הוא יכול להיות מנהל שיווק טוב אבל אתה מדבר פה על נישה חברתית שעובדת טיפה שונה מהשוק הכללי, נישה שיודעת מה זול ולמה זול זה רע, עוד כמה ינישות כאלה אתה מכיר

אומנם גם פה יש אנשים שמשקעים במערכת כדי להראות לכולם אבל הרוב עושים את זה כי הם מחפשים צליל מסויים או רמה מסויימת שלא תמיד משווה לאחרים אלא לרצון

כמו שיש אנשים שאוהבים רמקול מסויים או צליל אחר

קח דברים בפרופורציה ואל תענה כמו ילד שאתה מתחיל לדבר על תאוריות חברתיות

אל תיקח את זה כהעלבה או זילזול אלא פשוט תלמד גם לחזק את הדברים שלך בדברים יותר רציניים מ"המרצה שדלי אמר והוא יותר מבין ממכם"

התייחסות לגיל כגורם מכריע ו"מומחי אודיו" זה ילדותי, בנוסף להיותנו אוהבי סאונד כל אחד מאיתנו (או לפחות רובנו) עוסקים במשהו אחר (לימודים עבודה וכו') לא תאמין איזה גיוון מקצועות אנשים עובדים פה, להקשיב רק עוזר בחיים

עכשיו במקום לענות בצורה שלא עוזרת לך או לנו תחשוב מה אתה יכול ללמוד מכל אחד כאן, וקח את זה איתך זה יעזור לך להתבגר (ושוב, שלא ישמע לך כהטפה או זילזול) כל אחד עובר את השלב שהוא חושב שהוא יודע הכל

אני את הכאפה המצלצלת קיבלתי בצבא והבנתי שמכל אחד לומדים משהו

נ.ב

גם אני לומד במכללה, ככה שלא תחשוב שאני מזלזל כי זה מכללה או משהו כזה

פורסם

לא לקחתי את כל מה שהוא אמר כתורה מסיני. אבל יש חלק שהוא צדק בו וזה מה שאמרתי. אם הייתי רושם פה את כל מה שהוא לימד אותנו ולהגיד שאני מאמין בזה, באמת הייתם צריכים להרוג אותי. כמו שאמרת, חלק ממנו נכון. כמו כן, רק אתה מכל מי שהגיב על מה שאמרתי הבין למה התכוונתי באמת (כל אלה שחושבים שופוני שופוני).

בקשר לביסוס דבריי, פשוט מה שרשמתי אני דיי מאמין לזה כי אני רואה את זה בעיניים שלי כל יום. פשוט ככה.

בקשר לאהבה לאודיו לרכב, אז אם אתם חושבים שרשמתי את זה על עצמי אז הוא טועה (והכוונה לא אליך). אני מבלה פה המון זמן ולא בשביל להרשים מישהו אלא בשביל להכיר את התחום יותר לעומק ומיום ליום אני נהיה יותר, איך אומרים, חולה.

ממך לדוגמא, אני כן יכול ללמוד, כי אתה כמו שאמרתי מבין על מה דיברתי, ולא זורק הערות כדי לעקוץ כמו אחרים. ממך גם למדתי, זה שאני מתווכח ולא אומר "טעיתי והפנמתי" זה דבר אחר, כי פשוט אני אומר את מה שיש לי להגיד (מהידע שלי, לא כי סתם בא לי לדבר שטויות). ללמוד אני לומד תוך כדי ויכוחים בנוסף ללמידה שאני קורא ומפנים מתגובות של אחרים בלי קשר אליי. אם תיזכר, היה בינינו גם ויכוח לא קטן פעם, שתתפלא או לא למדתי ממנו הרבה.

בקשר לזה שאנשים לומדים דברים אחרים בחיים זה הרי ברור. אני אחד מהם. :-)

נ.ב

ממי שצריך ללמוד, אני לומד. ממי שצריך להתעלם, אני מתעלם.

גיא.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...