Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה: ניתן להפעיל את אורות גם בלי מפתח. ואם משאירים אותם דולקים בלי מפתח בפנים אז יש זמזם שמצפצף. הזמזם הזה מצפצף רק אם פותחים את הדלק כשאין מפתח בסוויטש. הבעיה היא שהחיישנים של הדלתות לא פועלים טוב ולכן זה לא תמיד מצפצף. אמרו לי שחיישן כזה עולה 80 ש"ח (יקר מידי בשבילי לחיישן אחד). החלפתי את החיישן של דלת הנהג עם אחד החיישנים של הדלתות האחוריות שפועל טוב יותר, אבל עדיין זה לא תמיד מצפצף (בגלל החיישן).

אז ביררתי לגבי חיבור האורות בצורה כזו שהם יפעלו רק עם סוויטש פתוח ואמרו לי שצריך להתקין משהו (אני לא זוכר איך זה נקרא) וזה עולה בערך 180 ש"ח.

האם יש הצדקה למחיר? ומה זה הדבר הזה שצריך להתקין ברכב?

אשמח לקבל הצעות מועילות יותר.

ועוד שאלה: האם אפשר לחבר את הזמזם הקיים כך שהוא יצפצף בכל מקרה כשאין מפתח בסוויטש? (בלי קשר לחיישנים של הדלתות). או במילים אחרות פשוט לנתק אותו מהחיישנים של הדלתות?

פורסם

בטח שיש אפשרות,כל חשמלאי רכב שקצת מבין יכול לעשות זאת,אגב באיזה רכב מדובר?

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

אין הצעות מועילות יותר. אם אתה לא יודע, מה אמרו לך (אני מנחש שאמרו לך שצריך להתקין ריליי נוסף במערכת המנתק את כפתור האורות והפועל ממתח שאחרי הסוויץ) - איך אתה רוצה שמישהו יעזור לך? ואני מניח שאם היה לך רקע בחשמל להבין, מה אמרו לך, לא היית שוכח.

הרכיבים עצמם לא עולים את הסכומים האלה (ואת הסוויץ' של דלתות תיקח מפירוק בסכום זעום ביותר), מה שעולה, זאת העבודה ברכב.

כן, אפשר לסדר את הזמזם כך שיפעל באורות פתוחים וסוויץ' סגור. זה יעלה לך כנראה יותר ממה שיעלה להחליף סוויצ'ים בדלתות, אם אתה לא עושה את זה לבד (ואני מניח שלא). לכן, ההמלצה שלי - קח סוויצ'ים נורמליים, תסדר ותהנה.

פורסם

ומה תעשה, כשתרצה להשאיר לכמה זמן רכב בלילה בדרך חשוכה עם אורות ?

רוב היצרנים מאפשרים הדלקת אורות ללא מפתח בסוויצ', בדיוק מהסיבה הזו.

יצרנים מסויימים ( פיאט וסובארו למשל) מחברים את האורות דרך הסוויץ',

אבל מוסיפים כפתור נפרד, שמאפשר הדלקת אורות חנייה ללא מפתח.

באיזה רכב מדובר ?

לחצן דלת רגיל, שנמצא ברוב המכוניות עולה 7 ש"ח.

המלצתי היא כמו המלצה של הבחור מעלי - על תשנה שום דבר בחיוט המקורי,

תחליף לחצנים בדלתות וזהו. זה יותר זול ויותר בטיחותי.

אצלי באוטו מישהו בעבר עשה את השינוי, שאתה רוצה לעשות, כי כנראה הוא היה שוכח כל הזמן אורות דלוקים למרות שהזמזם היה תקין.

מי שעשה את השינוי, לא עשה אותו נכון, והיום גם מאותתי חרום אצלי לא עובדים ללא מפתח. אני רוצה להחזיר את המצב לקדמותו.

פורסם

הרכב הוא טויוטה קורולה שנת 98.

תודה על התגובות. אני כנראה אחפש חיישן לדלת וזה יפתור את הבעיה בדרך הזולה ביותר.

בהזדמנות זו אני אציין גם שהאורות ברכב נדלקים כבר בקליק הראשון של הכפתור שמדליק אותם (על הידית של הוינקרים) והקליק השני לא עושה כלום. ולא ניתן להדליק אורות חנייה בלי אורות מעבר/דרך. (כלומר הם נדלקים, אבל ביחד עם הפנסים).

אולי מישהו פה יודע למה?

• תוכן חדש...