Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן , אהלן ...

אני מתכוון לבקש מחבר שיחפש לי בחו"ל בלמים לרכב . עכשיו , אני לא מתמצא בעניין והיצרן שמוכר לי ונראה לי רלוונטי וכדאי הינו TAR-OX .

1. אילו עוד פירמות קיימות ומומלצות באותו סדר גודל ? אני לא מדבר על BREMBO , לדוגמא .

עכשיו , לפי אתר בית http://WWW.TAROX.COM מוצעים שלושה דגמים של דיסקים (תמונות בהמשך) .

2. איזה מהנ"ל מוכר והכי מומלץ ?

בנוסף , קיים באתר קטלוג שאין באפשרותי להעלות כאן (קפצה לי הערה שלא ניתן להעלות קבצים עם סיומת pdf) . בכל אופן , מצויינים שם כל מיני מספרים שאני לא סגור על כולם .

למשל , רשומים שם מימדי הדיסקים 247X20X34 ו- 247X8X25 . מן הסתם , 247 הוא קוטר הדיסק . מה מייצגים שני המספרים הנוספים (לדעתי,האחרון הוא העובי.אין לי מושג לגבי האמצעי...) ? איזה מהם הוא אחורי ואיזה קדמי ?

בנוסף , ישנם עוד מיני מספרים וסימונים שלא כ"כ מובנים לי (כל אחד מוזמן להיכנס ולבדוק...) . מן הסתם , מה שהכי חשוב שיהיה לי זה המק"ט .

ובנוגע לרפידות , ממה שידוע לי לא מחייב שיהיו גם הן של אותו יצרן של הדיסקים , נכון ?

השאלה היא אם ניתן וכדאי בכלל להישאר עם הרפידות האורגינליות (לדעתי , לא עושה שכל) ? אם לא , אילו רפידות מומלצות ?

בכל אופן , נראה שזהו לבינתיים בנוגע לבלמים .

תרגישו חופשי לענות , רק בלי יותר מדי התחכמויות...

וכל חומר למחשבה נוסף לגבי יצרנים , דגמים , המלצות וכדומה יתקבל בברכה .

שבת שלום :)

עידו.

sportjapan.jpg

monza.jpg

g88.jpg

...*106GTI*...

!!! That's The Way I Like It

פורסם

ההבדל בין הדיסקים האלה אני לא יודע.אבל עדיף שיהיה מחורר ומחורץ, אבל לגבי רפידות לך על ה פרדו DS הם מצויינים וזה לא משנה איזה דיסק יש לך אבל אל תשכח גם להחליף צינורות ברקס וגם שמן טוב, אתה יכול להשיג את זה מיובל מלמד.

פורסם
אהלן , אהלן ...

אני מתכוון לבקש מחבר שיחפש לי בחו"ל בלמים לרכב . עכשיו , אני לא מתמצא בעניין והיצרן שמוכר לי ונראה לי רלוונטי וכדאי הינו TAR-OX .

1. אילו עוד פירמות קיימות ומומלצות באותו סדר גודל ? אני לא מדבר על BREMBO , לדוגמא .

עכשיו , לפי אתר בית http://WWW.TAROX.COM מוצעים שלושה דגמים של דיסקים (תמונות בהמשך) .

2. איזה מהנ"ל מוכר והכי מומלץ ?

בנוסף , קיים באתר קטלוג שאין באפשרותי להעלות כאן (קפצה לי הערה שלא ניתן להעלות קבצים עם סיומת pdf) . בכל אופן , מצויינים שם כל מיני מספרים שאני לא סגור על כולם .

למשל , רשומים שם מימדי הדיסקים 247X20X34 ו- 247X8X25 . מן הסתם , 247 הוא קוטר הדיסק . מה מייצגים שני המספרים הנוספים (לדעתי,האחרון הוא העובי.אין לי מושג לגבי האמצעי...) ? איזה מהם הוא אחורי ואיזה קדמי ?

בנוסף , ישנם עוד מיני מספרים וסימונים שלא כ"כ מובנים לי (כל אחד מוזמן להיכנס ולבדוק...) . מן הסתם , מה שהכי חשוב שיהיה לי זה המק"ט .

ובנוגע לרפידות , ממה שידוע לי לא מחייב שיהיו גם הן של אותו יצרן של הדיסקים , נכון ?

השאלה היא אם ניתן וכדאי בכלל להישאר עם הרפידות האורגינליות (לדעתי , לא עושה שכל) ? אם לא , אילו רפידות מומלצות ?

בכל אופן , נראה שזהו לבינתיים בנוגע לבלמים .

תרגישו חופשי לענות , רק בלי יותר מדי התחכמויות...

וכל חומר למחשבה נוסף לגבי יצרנים , דגמים , המלצות וכדומה יתקבל בברכה .

שבת שלום :)

עידו.

מן הסתם המידה הגדולה יותר היא הקדמית (247X20X34) והקטנה יותר היא האחורית(247X8X25).

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

היי עידו

אני אמור לקבל בימים הקרובים (היי רועי :D ) את הG88 של טארוקס שנחשבים לדגם הטוב יותר. אשמח להעביר לך התרשמות ברגע שיותקנו.

אני הזמנתי גם רפידות של טארוקס אבל אין שום הכרח לעשות כך.

אתה יכול להזמין גם רפידות\דיסקים של EBC, פרודו, RED DOT ...

עדיף , לפי מה שאני יודע, לא להשאר עם הרפידות המקוריות כי הן ישחקו (או יישחקו את הדיסקים) מהר מידי.

לגבי המידות X*Y*Z אז X מציין את הקוטר של הדיסק, Y מציין את הרוחב שלו וZ את המרחק של הדיסק מהנאבה.

:-)

פורסם
לגבי המידות X*Y*Z אז X מציין את הקוטר של הדיסק, Y מציין את הרוחב שלו וZ את המרחק של הדיסק מהנאבה.

אני מתאר לעצמי ש"רוחב" כוונתך לעובי . אם כך , האם הגיוני שעובי הדיסק האחורי הוא 8 מ"מ ??? דקיק , לא ?

...*106GTI*...

פורסם

אני מתאר לעצמי ש"רוחב" כוונתך לעובי . אם כך , האם הגיוני שעובי הדיסק האחורי הוא 8 מ"מ ??? דקיק , לא ?

עידו, הדיסק האחורי הוא דיסק לא מאוורר, הקדמי כן. דיסק מאורר הוא כפול (יש שניים ובאמצע רווח) - מכאן ההבדל בעובי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קיבלתי , תודה על התיקון .

יש אולי עוד המלצות לגבי הדיסקים ?

היו כאן שתי דעות שונות :

האחת טענה שעדיף דיסק שיהיה גם מחורר וגם מחורץ (sportjapan) .

השנייה טענה שהמחורצים בלבד הם המומלצים (G88) .

עוד מישהו ?

...*106GTI*...

פורסם

ראשית תשקיע את כספך בציר הקדמי, לציר האחורי מערכת הבלימה המקורית מספקת.

בעיקרון ככל שהדיסק יהיה יכיל יותר חריצים/חורים כך יכולת הבלימה תהיה טובה יותר בגלל איוורור עדיף ויכולת פינוי גזים שכלואים בין הרפידה לדיסק.

לשימוש כבישי/יומי יש לבחור בפשרה שתעניק יכולת בלימה טובה ואורך חיי רפידות סביר.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

בעיקרון ככל שהדיסק יהיה יכיל יותר חריצים/חורים כך יכולת הבלימה תהיה טובה יותר בגלל איוורור עדיף ויכולת פינוי גזים שכלואים בין הרפידה לדיסק.

אני חושב שאתה מתכוון שהבלמים ידעכו פחות ולא יכולת הבלימה האבסולוטית תהיה עדיפה יותר. למיטב הבנתי יכולת הבלימה לא תשתפר באופן רציני אם לא מגדילים את הדיסקים והקליפרים. רק הדעיכה בעוצמת הבלימה תגיע מאוחר יותר בגלל פינוי החום העדיף. תקנו אותי אם אני טועה.

דרך אגב - לדעתי האישית ב-106 (או בסקסו) דווקא לא חייבים לשפר את עוצמת הבלימה, שהיא טובה בהחלט, אלא בדיוק את זה - את הדעיכה, שבירידות ארוכות היא מורגשת. (כמובן ששיפור בשניהם הוא רק מבורך...)

רוני, שצריך להחליף צינורות בלם

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יכולת הבלימה האבסולוטית תשתפר.

אם תמנע את ה-fade או תדחה אותו לתנאים קשים יותר תשפר את יכולת הבלימה.

כמו כן מקדם חיכוך גבוה של סט דיסקים/רפידות מחוררים/מחורצים תורמים גם כן ליכולת בלימה עדיפה.

ל-106/סקסו החמות עם דיסקים במידה 247 יש יכולת בלימה טובה למדי, עם דיסקים במידה 266,רפידות מועדפות וצינורות בלימה שזורים הבלימה לא פחות מ :twisted:

וזה עם דיסקים חלקים !

פורסם

ואני תוהה..

האגדה מספרת שלחץ הבוסטר בברקסים הינו מותאם לדיסק שהגיע מהיצרן ולזה הוא נועד.

עלתה במוחיי רעיון כשאר אתה מגדילים פני שטח של הרפידות כולל רפידות בעצם אתה מורידים עוצמת בלימיה של שטח רחב יותר של עבודה,מה שיוצר מצב שהלחץ יורד והלבימה ביחד איתה.

אלא אם אתם מחליפים גם בוסטר קליפרים וכו' שזה סיפור די רציני הלא כן ?

:roll:

פורסם
ואני תוהה..

עלתה במוחיי רעיון כשאר אתה מגדילים פני שטח של הרפידות כולל רפידות בעצם אתה מורידים עוצמת בלימיה של שטח רחב יותר של עבודה,מה שיוצר מצב שהלחץ יורד והלבימה ביחד איתה.

התקנה של קיט רפידות/דיבקים מחורצים במידה המקורית אין בה שינוי בשטח הפנים של הרפידות, הדוגמה זהה.

בשידרוג לדיסקים גדולים יותר, ב-106 לדוגמה 247->266 מ"מ מתקינים קאליפרים חדשים וכמובן רפידות תואמות שמתאימות למידה 266 מ"מ.

פורסם
ואני תוהה..

התקנה של קיט רפידות/דיבקים מחורצים במידה המקורית אין בה שינוי בשטח הפנים של הרפידות, הדוגמה זהה.

בשידרוג לדיסקים גדולים יותר, ב-106 לדוגמה 247->266 מ"מ מתקינים קאליפרים חדשים וכמובן רפידות תואמות שמתאימות למידה 266 מ"מ.

השאלה היא מה עובר על הבוסטר וכיצד זה משפיע עליו?(אחרי הקאליפרים)

ואם כבר בזה עסקינן האם השיפור כל כך רציני כאשר מחליפים לצינורות שזורים ?

ואם כבר אז כבר יש הצעות לשיפור היכולת בלימה אצלי באלפא ?

• תוכן חדש...