Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמובן מדובר על נסיעה בכביש מישורי

אני בעל פונטו ספייס 2003

ושמתי לב כי במהירות של 120 קמ"ש אני על 3500 טורים

כשאני מעלה יותר מהירות אני מגיע עד ל 4000 ויותר..

האם זה תקין...?

ועוד שאלונת איך אפשר למנוע את הרעש העצום הזה של המנוע בנסיעות מעל 110 קמ"ש?

תודה

פורסם

אתה נמצא בהילוך האחרון ,לכן הטורים לא יורדים יותר כי אין הילוך נוסף ובעצם אתה סוחב אותו עד הסוף, אם זה תיבה אוטומטית אז אתה בהילוך אחרון שהוא 4, במידה והיה הילוך לאחר העברה הטורים היו יורדים קצת.

בקשר לרעשים ב110, כמה קילומטר הרכב שלך עשה?

מתי עשית טיפול אחרון?

ובאיזה שמן אתה משתמש?

האם אתה בטוח שזה מגיע ממנוע, ולא מגורם אחר ברכב כמו צמיגים, מייסבים?

פורסם

שמן חצי סינטטי של ESSO 10W40

הרכב עשה 150000 ק"מ

הוא צריך לעבור טיפול ממש בימים אלו

אני פשוט מרגיש שכשהוא על 4000 טורים ומעלה הוא כאילו צורך לעזרה...

פורסם

LANTRAMAN

לפונטו ספייס האוטומטית גיר רציף!!! אין לו 4 הילוכים אלא אין-סוף הילוכים.

בשיוט הוא אמור לשנות את יחסי ההעברה בצורה רציפה ולשמור על 2000 טורים.

בהאצה מסיבית הוא מעלה טורים ל-4000-5000.

אפשר (באוטומטי) לעבור לאפשרות ידנית, ואז ישנם 6 הילוכים.

לפונטו ספייס הידני 5 מהירויות.

כנראה שלבחור יש פונטו ידנית.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
פונטו ספייס SX מודל 2003 כמובן

במשפחתי קיים אותו דגם והמצב שתיארת תקין. לפני הדגם הנ"ל היה לנו פונטו 98 בעחת אותו מנוע וגם שמה קיים המצב שתיארת.

פורסם

תקין לחלוטין.

אלו יחסי ההעברה של תיבת ההילוכים שלך.

מפריע לך הרעש? אל תגיע ל 120, זה גם ככה לא חוקי.

לגיר הרציף של הפונטו דור שני ישנם אינסוף יחסי העברה, או 6 מצבים קבועים מראש במצב ה"חצי אוטומטי". בנסיעה במהירות של 100 קמ"ש בדגם זה, המנוע עובד על 2000 סל"ד +-.

!AWDSOME

פורסם
אתה נמצא בהילוך האחרון ,לכן הטורים לא יורדים יותר כי אין הילוך נוסף ובעצם אתה סוחב אותו עד הסוף, אם זה תיבה אוטומטית אז אתה בהילוך אחרון שהוא 4, במידה והיה הילוך לאחר העברה הטורים היו יורדים קצת.

בקשר לרעשים ב110, כמה קילומטר הרכב שלך עשה?

מתי עשית טיפול אחרון?

ובאיזה שמן אתה משתמש?

האם אתה בטוח שזה מגיע ממנוע, ולא מגורם אחר ברכב כמו צמיגים, מייסבים?

פ 2004 טיפ'

במידה ואתה על מצב הטיפ' יש 6 הילוכים! :)

פורסם

אין לך 6 הילוכים. כמה פעמים עוד נסביר את זה. אלו רק 6 מצבים קבועים מראש (יחסי העברה אם תרצה) על גבי הקונוסים של הגיר הרציף.

בגיר רציף אין הילוכים. ישנם (בפונטו דור שני) שני קונוסים שמסוגלים לשנות את הקוטר שלהם, ולכן משנים את הקוטר של הרצועה שמולבשת עליהם.

!AWDSOME

פורסם
אין לך 6 הילוכים. כמה פעמים עוד נסביר את זה. אלו רק 6 מצבים קבועים מראש (יחסי העברה אם תרצה) על גבי הקונוסים של הגיר הרציף.

בגיר רציף אין הילוכים. ישנם (בפונטו דור שני) שני קונוסים שמסוגלים לשנות את הקוטר שלהם, ולכן משנים את הקוטר של הרצועה שמולבשת עליהם.

טוב לדעת :)

פורסם
פונטו ספייס SX מודל 2003 כמובן

תקן אותי אם אני טועה - SX = ידני. לא רציף, לא קונוסים ולא נעליים.

ולכן אתה כנראה משייט בהילוך חמישי וזהו.

ולשאלתך - 3500 ב-120 זה לא מוגזם. אל תשכח שהמנוע קטן, ולא תוכנן "לטוס", אלא בשביל תנועה עירונית.

ואגב, ב-4000 הוא לא זועק לעזרה. ממש לא. גם לא ב-5000. הוא פשוט נשמע מתאמץ - והוא באמת מתאמץ.

ניר

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכם,

שמי הוא קובי- ואני חדש בפורום.

לפני כשבועיים קניתי פיאט פונטו ספייס שנת 2001 דגם ELX ידנית,

ויש לי כמה שאלות :

-עשיתי השבוע טיפול 10,000 , והמוסכניק החליף לי פילטר שמן ומסנן אוויר, וכששאלתי אותו למה הוא לא מחליף פילטר דלק הוא אמר שאין כזה פילטר ברכב, רציתי לשאול אם זה נכון ,

- כמו כן צריך להחליף את התושבת מנוע, ונאמר לי שאחת כזו עולה 600 ש"ח- האם זה הגיוני ?

- היו לי 2 נורות שרופות- אחת של האור לילה מאחור בצד ימין, והשנייה היא הנורה של הלוחית רישוי האחורית- וכשהחלפתי אותן עדיין נשארה דולקת הנורה שמסמנת שיש איזו תקלה באור הרכב, מה זה יכול להיות- איך מכבים אותה ?

תודה רבה

:-)

פורסם

אמנם לתיבה רציפה יש אין סוף יחסי העברה אך עדיין יש לה גבול תחתון ועליון, במהירות גבוהה התיבה מגיעה ליחס העברה הנמוך ביותר וסל"ד המנוע עולה בהתאמה למהירות הרכב.

מנוע בסל"ד גבוה מרעיש יותר והרעש המועבר לתא הנוסעים תלוי ברמת הבידוד שלו וגם במצב תושבות המנוע, מכוון שתושבת אחת נמצאה לא תקינה יתכן והרעש המנוע יחלש משמעותית לאחר החלפתה, תושבות מנוע מאוד מומלץ להתקין רק מקורי, ולהבטיח אורך חיים גבוה ועבודה תקינה. בדוק בנוסך גם את מערכת הפליטה.

חבל שלא ציינת האם מדובר בתיבה ידנית או אוטומטית/רציפה.

פורסם

-עשיתי השבוע טיפול 10,000 , והמוסכניק החליף לי פילטר שמן ומסנן אוויר, וכששאלתי אותו למה הוא לא מחליף פילטר דלק הוא אמר שאין כזה פילטר ברכב, רציתי לשאול אם זה נכון ,

:-)

נכון.

!AWDSOME

• תוכן חדש...