Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולוו s80 אוויר במערכת בלמים

eli_10
שימו לב! השרשור הזה בן 6441 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היום כשנסעתי באוטו וולוו s80 שמתי לב לבריחת אוויר מהחלק התחתון של הרכב איפה שהדוושות חשבתי שזה פנצ’ר או משהו כזה אבל אני שמתי לב שאני לוחץ על הברקס הרעש מפסיק

אחר כך ראיתי שזה מהברקס כשאני לוחץ על הדוושה אין כלום כשאני עוזב אותה יש רעש של בריחת אוויר כמו שמשחררים וונטיל באופניים

מה זה יכול ליהיות?

מה נובע לבעיה?

בתודה מראש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לחבר

דיאפרגמת מגבר הבלם מחוררת!

לחיצה תלווה בירידת סלד הסרק של המנוע ורעידות ,איכות בלימה לקויה (הרגשה שלוחצים על קיר )

גש למוסך לאלתר!

יגאל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

יתכן בעיה בשסתום אוויר למגבר בלם, בכלל מקרה הרעש שאתה שומע הוא של דליפת וואקום ממגבר הבלם,יתכן מהדיאפרגמה יתכן מאטם הציר או מהשסתום, כל מקרה יש להחליף\לשפץ מגבר בלם.

אורן בן סימון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יתכן בעיה בשסתום אוויר למגבר בלם, בכלל מקרה הרעש שאתה שומע הוא של דליפת וואקום ממגבר הבלם,יתכן מהדיאפרגמה יתכן מאטם הציר או מהשסתום, כל מקרה יש להחליף\לשפץ מגבר בלם.

אורן בן סימון

בעיה מוכרת יש לי את זה גם בוולו , אצלי זה בוסטר ברקס, רק חבל שזה יקר, אני נוסע עם זה כבר חצי שנה בלי שום בעיה זה בסה"כ חור קטן

מחפש הגה לclio b sport 2002 צורה ישנה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לחברים שלום

בניגוד לקודמי ,הנני ממליץ להכנס למוסך ומייד,מכיון שחור בסופו של עניין יגדל ואינך יכול לדעת באילו תנאי דרך תהיה ,התופעה תהיה בדיוק כמו ללחוץ ברקס כשהמנוע כבוי לאחר לאחר כמה לחיצות .הקריסה תהיה מיידית !

יגאל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיה מוכרת יש לי את זה גם בוולו , אצלי זה בוסטר ברקס, רק חבל שזה יקר, אני נוסע עם זה כבר חצי שנה בלי שום בעיה זה בסה"כ חור קטן

אדון ישראל ישראלי, מעניין מי הכשירך למהנדס מכונות או בטיחות שביכולתך לקבוע כיצד ישפיע ה"חור הקטן" כשתאלץ לבלום בחירום. אני מציע להשאיר את הקמצנות למקרים שמסכנים רק אותך ואת הנוסעים שלך, לא את כל הציבור. חבל שהחיסכון יגמר באסון.

גם אם לא יקרה אסון זה כנראה יתפוס אותך ברגע הכי לא מתאים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום בקרתי במוסך המורשה של וולוו והוא אמר לי שישנו חור בבוסטר ושיפוץ עולה בסביבות 1000 שקל

זה הגיוני?

האם אתם מכירים מקום אמין שאני אוכל לתקן את הבעיה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מאמין כי המחיר שקיבלת הוא זול יותר ממחיר חיים.

תמיד תוכל לבדוק בעוד מה מוסכים.

כעת אתה יודע מה הבעיה וכך תוכל לבדוק .

בבלמים לא משחקים.

ירון מאיר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...
אדון ישראל ישראלי, מעניין מי הכשירך למהנדס מכונות או בטיחות שביכולתך לקבוע כיצד ישפיע ה"חור הקטן" כשתאלץ לבלום בחירום. אני מציע להשאיר את הקמצנות למקרים שמסכנים רק אותך ואת הנוסעים שלך, לא את כל הציבור. חבל שהחיסכון יגמר באסון.

גם אם לא יקרה אסון זה כנראה יתפוס אותך ברגע הכי לא מתאים.

אז תשובתי אליך אדוני ה"נכבד" אני לא אזרח פשוט, האוטו לא שלי אלא של אבא שלי שבמקרה יש לו מוסך לכיוון פרונט "די" מצליח בתל אביב , ובמקרה הוא הלך לאיילנד מוסך מורשנה לוולו , וזה מה שנאמר לו שם , אז תשאיר את זה למומחים, באמת שלא הייתי מחליט דבר כזה לבד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז תשובתי אליך אדוני ה"נכבד" אני לא אזרח פשוט, האוטו לא שלי אלא של אבא שלי שבמקרה יש לו מוסך לכיוון פרונט "די" מצליח בתל אביב , ובמקרה הוא הלך לאיילנד מוסך מורשנה לוולו , וזה מה שנאמר לו שם , אז תשאיר את זה למומחים, באמת שלא הייתי מחליט דבר כזה לבד

כמהנדס מכונות אני אומר לך שהמוסך דיבר שטויות ומסכן את חייכם. הדיאפרגמה בבוסטר לא יכול להיפגע מחפץ או ממכה ולכן הסיבה היחידה להיווצרות חור היא סוף חייה. אם אתה מוכן להמר שהחור לא יגדל או שהדיאפרגמה לא תחליט להתפוצץ דווקא כשתצטרך לבלום בלימת חירום וכל זאת בשביל סכום של 1000 ש"ח אז אתה מסוכן לציבור ומקומך לא על הכביש.

אני מאוד מקווה שאבא שלך לא מתיחס באותה הצורה לחיי לקוחותיו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמהנדס מכונות אני אומר לך שהמוסך דיבר שטויות ומסכן את חייכם. הדיאפרגמה בבוסטר לא יכול להיפגע מחפץ או ממכה ולכן הסיבה היחידה להיווצרות חור היא סוף חייה. אם אתה מוכן להמר שהחור לא יגדל או שהדיאפרגמה לא תחליט להתפוצץ דווקא כשתצטרך לבלום בלימת חירום וכל זאת בשביל סכום של 1000 ש"ח אז אתה מסוכן לציבור ומקומך לא על הכביש.

אני מאוד מקווה שאבא שלך לא מתיחס באותה הצורה לחיי לקוחותיו.

כמו שאמרתי לך , אני מאמין שלאבא שלי אכפת מחייו ,והחור לא מצריך החלפה מיידית, ברור שלקוח בא הוא לא לוקח שום סיכון וישר מודיע , יש לו מוסך מקצועי שקיים כבר 30 שנה ...

וכמו שאומרים הסנדלר הולך יחף על עצמו הוא לא מבזבז,למרות שאני בטוח שאם היה סיכון לחייו הוא לא היה לוקח צאנס ומחליף ישר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שאמרתי לך , אני מאמין שלאבא שלי אכפת מחייו ,והחור לא מצריך החלפה מיידית, ברור שלקוח בא הוא לא לוקח שום סיכון וישר מודיע , יש לו מוסך מקצועי שקיים כבר 30 שנה ...

וכמו שאומרים הסנדלר הולך יחף על עצמו הוא לא מבזבז,למרות שאני בטוח שאם היה סיכון לחייו הוא לא היה לוקח צאנס ומחליף ישר

שמע ידיד העקשן, אני אגיד משהו כאמירה כללית ולאו דווקא לגביך או לגבי אביך אז אל תיקח את זה אישית. אני בטוח שברמה הכללית אתה תסכים איתי וזה יהיה הדבר האחרון שאני אגיד בנושא הזה בכל אופן.

יכול להיות אדם עם מוסך 50 שנה ועדיין רוב הידע שלו מבוסס על המקרים השכיחים בהם נתקל במהלך השנים. יכול להיות גם אדם פשוט שלא מתעמק בדברים וטורח להבין כל דבר מכל הכיוונים ולנתח את שראה. יכול להיות אדם שפשוט עוד לא נתקל (ותודה לאלוהים) במקרה שיכניס אותו לכלא בגין גרימת מוות ברשלנות. יכול להיות אדם שיש לו ידע תיאורטי ואפס נסיון ובעבור זה גם כן ישגה. בקיצור הבנת את הנקודה ובכל מקרה ותק לדעתי איננו מדד (בטח לא ישיר) לידע או למקצועיות, ולרעיה כל מומחי הפורום הצעירים ולא חסרים כאלו, ומנגד מוסכניקים ותיקים שאנשים בוכים בפורום לאחר שעברו תחת ידם.

עצתי לך בהקשר זה אל תתווכח יותר מידיי, ראש בקיר זו לא תכונה מועילה. קיבלת המלצה מכמה וכמה מקצוענים (ולמעל הסר ספק אני לא מחשיב את עצמי בכלל אלה) שאומרת אל תיקח סיכון והסיבות הובהרו לך.

אם אתה רוצה להמשיך להתווכח על הצד הטכני תשתמש בטיעונים והסברים מוחשיים ולא באמירות כמו "לאבא שלי יש מוסך 30 שנה", על אמירות טכניות קונקרטיות כולם ישמחו להתווכח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

או קיי אז הסבר הכי פשוט, בוסתר ברקס , ההגדרה כמו המוצר עצמו בעצם גורמים לתחושה של בלימה יותר קלה עם הרגל,ולא לברקס עצמו, כאחד שנסע בכמה מכוניות שהבוסתר בהם לא פעל(אני גם עובד במוסך עם אבי) ההרגשה לא נעימה, אבל זה לא אומר שהברקס אינו פועל , פשוט יותר קשה ללחוץ על הדוושה , מבחינה בטיחותית אפשר לנסוע כך, ניתן לבלום בכל מצב, וזו הסיבה שהוא לא שש להחליף . או קיי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6441 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...