Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחממות מגבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קורווין... אתה בנאדם שאני מאוד מעריך את הידע שלו. מה שאמרת לא נשמע לי הגיוני, המתח שכל הרכיבים עובדים בו נמוך יותר, ההספק הכללי נמוך יותר, וכתוצאה מכך, החום גם הוא... נמוך יותר. כדי לא לדבר סתם באויר, אני אדבר מחר עם מרצה שלי. לפי הידע שלי והחוקים של החשמל, זה לא נראה לי. אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

אתה מוזמן לדבר איתו ולהבין שזה להפך.

שוב מגברים עובדים אחרת.

יתרה מכך. זה לא שכל הרכיבים עובדים במתח נמוך יותר.

מתח הכניסה הרי מוגבר , ע"י ספקי מתח וקבלים. כאשר אתה מבקש מתח עבודה מסויים ואין לך אותו אתה צריך להגביר זרם ערב התנגדות קבועה במערכת . V=I*R (חוק אוהם) . תגביר זרם יהיה לך חום גבוהה יותר.

פורסם

כאשר המתח במערכת נופל, הזרם גם נופל... בדיוק לפי אותו חוק אוהם שאתה ציינת. יש לך 2 משתנים שאותם אתה יודע, מתח שנפל ונגיד עומד עכשיו על מצב קיצוני ביותר של 9 וולט והתנגדות שגם אותה אתה יודע. תציב במשוואה, ותיראה שכתוצאה מכך הזרם נופל גם... אין חוכמות... המתח לא יכול ליפול ושתקבל את אותו הזרם. אמיר

פורסם

אין לי כח להסביר יותר.

העובדה הקיימת היא שזה קורה במציאות.

אותו סיפור כשאתה מוריד מגבר מתחת להתנגדות הרצויה לו.

יהיה אפשר לטגן עליו ביצה. בסופו של יום הוא יתנתק.

למה זה? כי אין לו מספיק כח לספק לטרנזיסטורים שלו שיעבדו ויתנו את ההספק שהצרכן מסקש בהתנגדות מסוימת.

אתה למדת מגברי משוב? מגברים אידיאלים? או ליתר דיוק מגברים בקורס להנדסת אלקטרוניקה?

אם כן אז אתה יכול לבד לענות על השאלות ולעשות את החישובים לבד.

פורסם

כן:) למדתי גם למדתי.

מגברים שמורידים אותם להתנגדות שהם לא אמורים לעבוד בה, מתחממים משום שכל הרכיבים שבהם אינם אמורים לעבוד בזרמים שמתקבלים בהתנגדות זו. מגבר שיורד מקסימום ל2OHM מתוכנן כך, ואני מניח שאתה יודע את זה, שהספק שלו ושכל הרכיבים שלו יוכלו לתפק ולהוציא/לעמוד בזרם שזורם במעגלים כאשר ההתנגדות היא 2OHM, תוריד אותו ל1OHM יתקבל מצב שאמור לזרום במעגל פי 2 זרם, הרכיבים, שלא אמורים לעמוד בזרמים שכאלה, ספק, שלא מסוגל לספק זרמים שכאלה, וחוסר קירור של המגבר, יגרמו מהם מאוד לניתוקו ולהדלקת נורית הפרוטקשן.

אמיר

פורסם

אני לא מבין על מה אתם מתווכחים כאן?

רועי, אצלי באלפיין אני לא מסוגל לעבור את ה 17-18 בווליום מרוב שזה רועש, ואני עם מגבר היי-פוניקס מסכן, שלא הייתי

חושב להשוות אותו לקיקר שלך.

נראה לי שאתה ממש קורע את כל המערכת.

אין צורך להתפלא על התחממות המגבר.

• תוכן חדש...