Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 99 1.8 מול סיאט ליאון 2002 1.8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי תקציב שיכול להתאים לשני הרכבים הללוואני מתלבט. אני מחפש רכב שמור ופחות אכפת לי אם מדובר בידני או באוטומט (סליחה על חילול הקודש...).

על פי מה שהבנתי, בגדול מדובר כמעט באותו הרכב (שילדה ומנוע זהים).

מישהו יודע על ההבדלים בין הרכבים הללו (שמירת ערך, אמינות, סחירות, הנאה מנהיגה וכו').

כשמדובר כמעט באותו הרכב, האם שווה בשביל הסמל של פולקסווגן (יותר פוזה מסיאט...) לוותר על שלושה שנתונים?

פורסם

בטח שהסיאט... בכלל מהשנים האלו המנוע 1.8 של הגולף יותר חלש מהמנוע של הסיאט (אני לא זוכר את הכ"ס במדויק) נ

פורסם

אותו מנוע עם 125 כ"ס.

הסיאט יושבת על אותם מכלולים כמו הגולף והתמורה דומה,3 שנים הבדל ולפי דעתי בצבע הנכון הסיאט יפה יותר מהגולף,לכן התשובה ברורה.

פורסם
אותו מנוע עם 125 כ"ס.

הסיאט יושבת על אותם מכלולים כמו הגולף והתמורה דומה,3 שנים הבדל ולפי דעתי בצבע הנכון הסיאט יפה יותר מהגולף,לכן התשובה ברורה.

חשבתי שהגולף 2 ליטר היא 125 כ"ס לא?

פורסם

הגולף 1.8 MK4 יובאה עד שנת 99' והיה לה המנוע המוכר של הקונצרן בעל 125 כ"ס.

לאחר מכן יבוא הגולף עם מנוע זה הופסק והיא יובאה בין השאר עם מנוע ה2.0 המיושן (115 כ"ס) כן זה נשמע קצת אבל שיא המומנט מגיע בסל"ד נמוך לעומת ה1.8 שבסל"ד גבוה הרבה יותר.

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שכל הגולף 2 ליטר MK5 (הגולף משנים 2001 02 03) זה רק 115 כ"ס?

ד"א שנת 99 זה לא MK3?

פורסם

יש לך בלבול ב"מקים". הגולף אליה אתה מתייחס היא MK4 ולא MK5. יוצרה עם מנוע 1.8 רק בשנת 99. למנוע הנזכר 125 כ"ס והוא זהה לזה המותקן בליאון. זהו גם המנוע המותקן בכל דגמי הטורבו 1.8 של VAG, בתוספת טורבו כמובן.

פורסם

הליאון עדיפה - חדשה יותר, יפה (הרבה) יותר ולדעתי גם הרבה יותר מהנה לנהיגה - כיול המתלים שלה שונה מהגולף ולכן היא נעימה יותר ונוחות הנסיעה שלה לא רעה בכלל, במיוחד בכבישים משובשים. לגבי שמירת ערך, לכאורה הגולף שומרת יותר משום שהמחירון שלה גבוה (ללא הצדקה), אבל מאחר ומדובר במודל ממש ישן, העניין תיאורטי לגמרי. לליאון טובה ושמורה אין בעיה למצוא קונה שידע להעריכה, ולשלם סכום גבוה על גולף 99, נראה לי שגיאה.

פורסם

לאון, ואם זה מתאפשר אז לאון טורבו. המחירים של דגמי הטורבו והדגמים האטמוספרים נהיו ממש דומים (עקב צניחת המחירים

של הטורבו) למרות שכחדשים היו הפרשים של כמה עשרות אלפים..

הבדלי צריכת הדלק לא בשמיים, המנוע אמין מאוד ובכלליות מדובר על קצת יותר מרכב משפחתי.

1.8T 8)

פורסם

טוב אז ככה בקשר לגולף, הגולף אם המנוע 1.8 20v ו 125 כ"ס mk4 יוצרה בשנים 98-99 אם מנוע זה (שהוא המנוע שהיה מותקן ב אוודי a3) ולאחר מכן הוסיפו לו טורבו (gti..) אוודי a3 יוצרה אם מנוע זה עד שנת 2004 , שילוב המנוע הזה אם התיבה האוטומטית לא היה כל כך מוצלח ולא מומלץ, מומלץ מאוד לקחת את התיבה הידנית! ובקשר להתלבטות בין הסיאט לפולקסווגן, יש סיאט (וסקודה) יש פולקסווגן ויש אוודי, הפולקסווגן והאוודי תמיד יהיו יותר איכותיות ויותר מושקעות מהסיאט, ועל זה צריך לשלם...(וגם על התדמית) המנוע זהה, ההרגשה והאיכות שונה.. אתה תעשה את השיקולים שלך, אני עשיתי את השיקולים שלי ובחרתי בגולף, ואני מרוצה ושמח עד הגג ושמח שבחרתי בפולקסווגן ולא בסיאט. (וחיפשתי די הרבה את הדגם הזה כי הוא די נדיר!)

והפולקסווגן גם שומרת על ערכה יותר טוב מהסיאט כמשומשת.

פורסם

הפתרון היחיד למנוע ירידת-ערך, הוא לא לקנות מכוניות. מדובר על רכב שכבר איבד 40% מערכו, ולכן הבעיה שלך לא כל-כך גדולה, וממילא לא תוכל לפתור אותה - גם אם תקנה גולף ששומרת יותר על הערך, עדיין מדובר במשהו תיאורטי שתלוי במצב הרכב כשתמכור, בקונה שיגיע (או לא), בלחץ שלך באותו זמן ובמצב השוק באותם ימים עתידיים - כולם פרמטרים שאין לך בכלל שליטה עליהם, ולכן חבל להתלבט בהם. לך על מה שאתה אוהב ובהצלחה...

• תוכן חדש...