Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אגב, ראיתי מתישהו בטופ גיר, שאיזשהו מחקר קבע פעם שרכבת נוסעים אחת מזהמת את האוויר יותר מאשר אם כל אחד מהנוסעים שלה היה נוסע ברכב פרטי משלו.
טופ גיר תוכנית על הכיפאק. משעשעת, אנרגטית, כיפית.

אבל כמקור לידע הייתי מתרחק ממנה כמו מאש. כשקלארקסון רוצה להעביר איזו נקודה הוא לא יבחל בכלום, כולל בשקרים. וזה הוכח כבר בתביעות דיבה שבהן הפסיד.

אל תיקחו את טופ גיר בתור מקור מידע מהימן לכלום!

ועניינית באשר לזיהום האויר שמייצרת רכבת - קודם כל נתחיל מכך שהקטרים המודרניים (גם בישראל) הם בעלי הנעה היברידית לכל דבר. מנוע דיזל שטוען מצברים ומפעיל מנועי חשמל. המספרים שזכורים לי בקשר לזיהום של רכבות כאלו הם של משהו כמו שליש מהזיהום שמייצרים רכבים המסיעים את אותה כמות נוסעים. וזה נמדד בדרך כלל לפי נסועה, אז אם נחשב גם את העובדה שהרכבות חולפות דרך העיר בכלום זמן לעומת הרכבים שיכולים לעמוד שעות בפקקים כדי לבצע את אותה נסיעה - היחס יהיה גבוה אפילו יותר.

ושלא נדבר על רכבות חשמליות כדוגמת הרכבת הקלה המתוכננת, או הקו לראש העין שאמור לעבור הסבה לחשמל. באלו הזיהום הוא אפס.

אבל בואו לא נבלבל את קלארקסון עם עובדות.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חכמולוג. אתה מדבר על NCC-1701D, אחת המתקדמות בסדרת האנטרפרייז. גאלאקסי קלאס.

האנטרפרייז המוקדמות יותר מסדרת קונסטיטושן היו בעלות נצילות נמוכה יותר.

פורסם

זה היה נכון כשהשיקו את הקונסטיטיושן, אבל מהר מאוד מצאו דרך לשפר אותן.

המשפט "To boldly go where no man has gone before" נשמע לך מוכר ?

הוא נאמר כי בכל חללית כזו התקינו בחדר המנועים מדבקה של No Fear.

פורסם
זאת אולי היעילות של מנוע הבעירה הפנימית שמניע את האנטרפרייז.

לידיעתך, מנוע סילון הוא מנוע בעירה חיצונית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לידיעתך, מנוע סילון הוא מנוע בעירה חיצונית.

אני מודה לך על החידוד, אך כפי שרמז לך מוטי, האנטרפרייז אינו מונעת ע"י מנוע סילון, אלא בהנעה שנקראת Warp drive.

זו טכנולוגיה בה מנועי הספינה יוצרים עיוות במרחב זמן-חלל, וגולשים עליו בדומה לגולש גלים הרוכב על גל בים. החללית נעה ביחס לעיוות במהירות הנמוכה ממהירות האור ובכך נשארת כפופה לתורת היחסות הפרטית של איינשטיין, אך לצופה מהצד היא נראית כאילו היא נעה מהר ממהירות האור.

נסיונות ראשוניים לייצר עיוות של מרחב זמן-חלל נעשים מזה זמן ע"י התקנת כנפיים אדירות על הונדה סיוויק (וכאמור, מדבקות No Fear).

אבל אנחנו סוטים מהדיון המקורי. והסטייה (Warp) התחילה כשהבהרתי לכותב שאין מנוע בערה פנימית סטנדרטי עם נצילות של 35%.

פורסם

אני לא מאמין שאני אשכרה קורא כאן הסבר מפורט על שיטת ההנעה של האנטרפרייז.

גדול.

אז נמשיך באותה נימה: אני תמה האם גוף כלשהו יכול להראות כאילו הוא נע מהר ממהירות האור. זאת אומרת, איך הוא יכול להראות, בכלל? הצופה מהצד הזה, חתיכת צופה הוא צריך להיות...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

למה לא ? גוף שנע מהר ממהירות הקול יכול להישמע ? ועוד איך יכול. תשאל את תושבי ביירות.

חוץ מזה, אם אתה ממשיך עם הפלסף - הוא לא נע מהר ממהירות האור. זה בלתי אפשרי. הוא מעוות את המרחב שלפניו כך שבעוד שאבסולוטית הוא נע לאט ממהירות האור, בפועל הוא עובר מרחק גדול יותר בחלל.

פורסם

אהמממ... המצאות צופה מהצד שוללת את האפשרות למהירות גבוהה ממהירות האור באותו מרחב ייחוס. אם ההינע של האנטרפרייז (או של כל רכב אמריקאי מפלצתי אחר בעל מנוע כה משופר) גורם לעיוות במרחב ו"רוכב" עליו, אזי צופה שיימצא באותו מרחב-זמן לא יראה את המהירות כגדולה ממהירות האור מפני שהוא נמצא על אותו עיוות.

זה דומה לשני גולשים שרוכבים על אותו צונאמי, ויש ביניהם מהירות יחסית מסויימת. האחד רואה את השני כגולש במהירות היחסית ביניהם ולא בסכום המהירויות שלו ושל הצונאמי. כל זה רלוונטי כמובן רק אם שניהם גולשים באותו מרחב ייחוס, כלומר אין איזה חוף שמאפשר להם לקבוע מהירות מוחלטת.

אגב, במידה ואין צופה מהצד ואין מרחב ייחוס - בלתי ניתן לקבוע מהירות והיא יכולה להיות אינסופית , אפס או כל מהירות אחרת. בחלק גדול מהתיאוריות הבדיוניות למסע במהירות גבוהה ממהירות האור המסע נערך במרחב אחר משלנו בו אין נקודות ייחוס.

פורסם

אם תשים צופה במרחב ייחוס של שני גולשים על צונאמי הוא לא יוכל לראות אותם כי תנועתם מהירה מדי בשביל העין שלו

אם יהיה דגם היברידי של אנטרפרייז שלא יוכל להגיע למהירות סופית של האנטרפרייז עם מדבקת האל פחד, והתאוצה שלה תהיה איטית יותר, אזי ניתן יהיה למדוד את המהירות העל-אורית שלה כשהן עושות פתיחות בעזרת טלסקופ וסרגל ענקי שיראה לנו מהו המרחק שאותו עברה האנטרפרייז בחיפוש אחר חיים חדשים.

עכשיו השאלה היא - מי מוכן לייצר לאנטרפרייז סרגל?

אגב - בקצב שאנחנו פולטים גזי חממה לאטמוספירה, בעוד 40 שנים טמפרטורת כדור הארץ תעלה ב-4-6 מעלות , מפלס המים יעלה במטר וחצי בערך, קיצוניות מזג האויר תוחרף ולא תוכלו להפליץ מרוב מתאן באויר. אולי מטר נראה לכם מעט כי קו החוף שלנו די תלול, אבל למדינות עם קו חוף מתון זה אומר שערים שלמות יפונו וכלכלתן של מדינות רבות תרד לטימיון.

זה והעובדה שאנחנו נצטרך להחזיר צמחיה לעולם בכוח אחרת לא נוכל להוריד את כמות הCO2 באויר.

קצת ידע כללי:

כיום מנועים שעובדים על גפ"מ מייצרים הרבה פחות זיהום אויר מאשר מנועים שמונעים בדלק פוסילי (דלק שעשוי ממאובנים).

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
קצת ידע כללי:

כיום מנועים שעובדים על גפ"מ מייצרים הרבה פחות זיהום אויר מאשר מנועים שמונעים בדלק פוסילי (דלק שעשוי ממאובנים).

קצת ידע כללי:

גפ"מ הוא דלק פוסילי בעצמו. הוא מיוצר או מזיקוק של נפט גולמי או כתוצר של גז טבעי שגם הוא ממקור פוסילי.

פורסם

אז נמשיך באותה נימה: אני תמה האם גוף כלשהו יכול להראות כאילו הוא נע מהר ממהירות האור. זאת אומרת, איך הוא יכול להראות, בכלל? הצופה מהצד הזה, חתיכת צופה הוא צריך להיות...

טל

טל, הזכרת לי שאלה שאני מתחבט בה מדי פעם:

אם זכור לכם, על פי תורת היחסות הזמן מאט מהלכו (והמסה גדלה) ככל שמתקרבים למהירות האור. ותאורטית הזמן נעצר כשאתה במהירות האור והמסה שלך הופכת אינסופית.

זה מה שנקרא "מחסום איינשטיין". גוף בעל מסה לא יכול להגיע למהירות האור כי המסה שלו תהפוך אי סופית וכך גם האנרגיה הדרושה להביא אותו למהירות האור.

מה קורה אם אני מוצא דרך לנוע 30 ס"מ במהירות קרובה מאוד (אבל מאוד) למהירות האור?

האם בשבילי תעבור מיליונית השניה ובסוף ה 30 ס"מ תעבורנה 100 שנים. האם בתקופה הזו של 100 השנים אני בעצם אעלם עד שאופיע כעבור 100 שנים?

אם אני לא נעלם, והמסה שלי שואפת לאין סוף, האם אהפוך לחור שחור שיבלע את כל הגלקסיה או גרוע מזה, את כל היקום (ונחזור לתקופה המעניינת של לפני המפץ הגדול)?

יחי הסינגולריות!

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אגב איינשטיין, לא היו לפני שנתיים-שלוש כמה אוסטרלים שהפריכו חלק נכבד מהתאוריה שלו? נראה לי שזה היה קשור דווקא לתנועה במהירות האור וכאלו.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

דווקא התאוריה שלו הוכחה כנכונה, כאשר בדקו וגילו שכוח הכבידה באמת מעוות את המרחב.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...