Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם זכור לכם, על פי תורת היחסות הזמן מאט מהלכו (והמסה גדלה) ככל שמתקרבים למהירות האור. ותאורטית הזמן נעצר כשאתה במהירות האור והמסה שלך הופכת אינסופית.

זה מה שנקרא "מחסום איינשטיין". גוף בעל מסה לא יכול להגיע למהירות האור כי המסה שלו תהפוך אי סופית וכך גם האנרגיה הדרושה להביא אותו למהירות האור.

מתנצל מראש אם אני כותב שטויות. אני לא פיסיקאי, ולא שוחחתי עם איינשטיין מעולם באריכות על הנושאים הללו.

ככל שאני מבין, המסה של הגוף אינה משתנה בהתקרבו למהירות האור. האנרגיה שלו משתנה. אתה מתייחס לפרמטר חישובי בשם "מסה יחסית", שנועד לפשט נוסחאות.

מה שמשתנה כפונקציה של המהירות היא האנרגיה של העצם, ואכן ככל שתתקרב למהירות האור האנרגיה של העצם הנע תשאף לאינסוף. משום כך - עצם בעל מסה אינו יכול לנוע במהירות האור.

מה קורה אם אני מוצא דרך לנוע 30 ס"מ במהירות קרובה מאוד (אבל מאוד) למהירות האור?

האם בשבילי תעבור מיליונית השניה ובסוף ה 30 ס"מ תעבורנה 100 שנים. האם בתקופה הזו של 100 השנים אני בעצם אעלם עד שאופיע כעבור 100 שנים?

אם אני לא נעלם, והמסה שלי שואפת לאין סוף, האם אהפוך לחור שחור שיבלע את כל הגלקסיה או גרוע מזה, את כל היקום (ונחזור לתקופה המעניינת של לפני המפץ הגדול)?

יחי הסינגולריות!

בדוגמה של פרדוקס התאומים מדברים על זמן שמואט בפקטור של 20, למשל. לאור לוקח 0.000000001 שניות לעבור 30 ס"מ, ולכן גם אם הזמן שלך יואט בפקטור של 100, 1000 ואפילו 10000, זה יהיה די חסר משמעות מבחינת הצופה מהצד. השעונים שלכם יהיו בסטיה של שברירי שניה אחד מהשני.

אתה לא נעלם כשאתה מתקרב למהירות האור. אתה פשוט נראה לצופה מהצד כאילו אתה נע יותר לאט ממה שאתה חווה.

חור שחור אתה לא תהיה, מהסיבות שפורטו (המסה שלך אינה משתנה) וגם מכיוון שגם אילו השתנתה, גלי הכבידה שאתה מייצר לא היו מספיקים להשפיע על שום גוף בטרם היית מתרחק ממנו מספיק (כיוון שאתה, כאמור, נע במהירות האור). אם היית מאיט במידה שתוכל לייצר אינטרקציה בינך ובינו, כבר לא היית נע במהירות הפרדוקסלית שעליה מושתתת השאלה שלך...

דרך אגב, רוצה שאלה נוספת פרדוקסלית ? (שהתשובה לה מסבירה גם מדוע שאלת 30 הס"מ שלך לא ניתנת למימוש במציאות ?) אם מהירות היא דבר יחסי ותלויה רק בנקודת המבט של המתבונן, למה דווקא התאום שממתין על כדור הארץ מזדקן מהר יותר מאחיו שבחללית ? הרי מבחינת האח שנמצא בחללית, אחיו שעל כדור הארץ, יחד עם כל הכוכב שעליו הוא נמצא, הוא זה שמתרחק לצד השני במהירות האור, ולכן הוא זה שישאר צעיר... :shock:

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני לא פיסיקאי, סתם חובב.

דבר אחד שאני כן זוכר הוא שאין יחסיות במהירות האור. כלומר גם אם אתה נע בחצי ממהירות האור לצד גוף אחר שנע במהירות האור, הגוף האחר יתרחק ממך במהירות האור.

לגבי התאומים, מי שמשקיע את האנרגיה הוא הוא זה שנע במהירות האור, לכן הוא זה שנשאר צעיר לנצח.

כתבת דברים מעניינים, תן לי לעכל את זה ולקרוא קצת ואז לחזור עם משהו יותר קונקרטי. גם לגבי היחסיות במהירות האור. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

וחזרה לנושא - מומלץ אכן לראות את הסרט WHO KILLED THE ELECTRIC CAR כדי לראות שGM כבר יצרה מכונית חשמלית

לפני עשור.

וכשהחליטה שהיא לא רואה רווח בזה (בצירוף חברות שמנים ועוד לובים כאלו ואחרים) הורידה אותה מהמדף.

מכונית זריזה ויעילה שיכולה לעבור כ100+ ק"מ בין חיבור לחשמל אחד לשני.

EV1 קראו למכונית - וקצת חומר קריאה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ev1

הסרט מסביר יפה מאוד למה אין שום אינטרס אמיתי לדחיפת הטכנולוגיה הזו קדימה ולמה "פתאום" עלה ענין הFUEL CELLS.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הכי קל זה לתקוף את התאגידים הגדולים כמו GM, אבל למעשה אפשר לראות שהמציאות בארה"ב היא שמחירי הדלק נמוכים מאוד, דבר שמוביל לביקוש רב של טנדרים שצורכים הרבה דלק, לפחות יש פה נסיון ליצור תחליף.

פורסם

ידידי, אתה טועה ובגדול.

שלושת התאגידים האמריקאיים הגדולים (GM, פורד וקרייזלר) אשמים בכל הסעיפים בנוגע לאי הפיתוח של הטכנולוגיה ודחיפה שלה אל השוק, וזו לא רק אשמם הבלעדית, את זו הם חולקים גם עם חברות הנפט הגדולות שעושות הכל כדי להשאר בביזנס.

ארה"ב היא מדינה שסובלת קשות ממונופול של חברות ענק שכוחן בממשל האמריקאי הוא עצום.

הלובי של חברות הנפט בוושינגטון מספיק חזק כדי שהירוקים לא יוכלו לקרוא תיגר באופן אפקטיבי על אי הפיתוח והשימוש בטכנולוגיות מתקדמות יותר למניעת זיהום הסביבה, Exxon-Mobil שמה את הסיירה-קלאב בכיס הקטן.

מוטי

פורסם
ידידי, אתה טועה ובגדול.

שלושת התאגידים האמריקאיים הגדולים (GM, פורד וקרייזלר) אשמים בכל הסעיפים בנוגע לאי הפיתוח של הטכנולוגיה ודחיפה שלה אל השוק, וזו לא רק אשמם הבלעדית, את זו הם חולקים גם עם חברות הנפט הגדולות שעושות הכל כדי להשאר בביזנס.

ארה"ב היא מדינה שסובלת קשות ממונופול של חברות ענק שכוחן בממשל האמריקאי הוא עצום.

הלובי של חברות הנפט בוושינגטון מספיק חזק כדי שהירוקים לא יוכלו לקרוא תיגר באופן אפקטיבי על אי הפיתוח והשימוש בטכנולוגיות מתקדמות יותר למניעת זיהום הסביבה, Exxon-Mobil שמה את הסיירה-קלאב בכיס הקטן.

מוטי

ידיד אני נאלץ לחלוק עליך.נכון שארה"ב סובלת קשות ממונפול של חברות ענק שכוחן עצום בממשל האמריקאי, אבל הטעות היא לחשוב שחברות המכוניות גם קשורות לכך , במניעת פיתוח הטכנולוגיה שעוזרת לאיכות הסביבה.זה בדיוק כמו שחברות המכוניות מיצרות עכשיו קו של טנדרים ומכוניות גדולות שפולטות כמות גדולה של suv ,הם היו יכלות ליצר קו של מכוניות ידידותיות לסביבה אם תנאי השוק היו מאפשרים זאת כי בסופו של דבר הם מיצרות מה שהשוק דורש ומבחינתם לא צריך להיות הבדל בסוג המכונית ,כך שהבעיה היא בממשל בלבד ולא בחברות המכוניות.

פורסם

ושוב פעם אתה טועה.

השוק האמריקאי מוכן ומזומן למהלך הזה, עובדה שטויוטה שהיא אחת ממובילות הדגל בתהלוכה הזו הופכת לחברה מספר אחד בעולם.

זה שיימכרו פה עדיין רכבים מפגרים לגמרי שהם הצהרת אנטי-סביבתיות זה נכון בדיוק כמו שגם באירופה יש כאלו, ומי שמיתמם ושואל מה יש באירופה שייסתכל על הליין אפ של מרצדס ויגיד מי לכל השדים והרוחות צריך כל כך הרבה מכוניות עם מנועי ענק ומאות רבות של סוסים.

מוטי

פורסם
ושוב פעם אתה טועה.

השוק האמריקאי מוכן ומזומן למהלך הזה, עובדה שטויוטה שהיא אחת ממובילות הדגל בתהלוכה הזו הופכת לחברה מספר אחד בעולם.

זה שיימכרו פה עדיין רכבים מפגרים לגמרי שהם הצהרת אנטי-סביבתיות זה נכון בדיוק כמו שגם באירופה יש כאלו, ומי שמיתמם ושואל מה יש באירופה שייסתכל על הליין אפ של מרצדס ויגיד מי לכל השדים והרוחות צריך כל כך הרבה מכוניות עם מנועי ענק ומאות רבות של סוסים.

מוטי

אחי היקר קשה לי להסכים איתך.אם השוק אכן מוכן למהלך זה, וטויוטה מיצרים מכוניות היברדיות, למה מכוניות אלו לא נפוצות בארה"ב, ועובדה שגם בעבר ניסו GM לשווק מכונית היברידית ולא הצליחו ולכן קברו את הפרוייקט.יחד עם זאת, עדין אינני מצליח להבין מדוע אתה מאשים את חברות המכוניות, שעובדתית מנסות ליצר קו מכוניות זה.אני רואה את הבעיה נעוצה בממשל ובמחירי הדלק

שפועלים מתוך אינטרסים פופוליסטיים.

פורסם

את הסרט המדובר ראית KARAS?

המכונית החשמלית נקברה מסיבות שונות לגמרי מאשר חוסר התענינות וחוסר הצלחה.

מחירי הדלק בעלייה תלולה מאוד גם בארה"ב בשנים האחרונות.

אני מסכים לגמרי עם מוטי - לצערינו - האינטרסנטים חזקים מאוד.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...