Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלה לי רעיון כזה לראש: להוסיף זוג מידים+הקרוסים שלהם (דוטק ) בנוסף לסט השלם שיש לי (דוטק אוביישן) ולבצע להם בניות. בקיצור, אני רוצה 4 מידים מקדימה ולבצע להם בניות. השאלה שלי היא האם כדאי לקנות עוד זוג מידים (כי בתכלס אני רוצה שישמעו יותר חזק) או שלא? והשאלה שלי היא לגביי ההתאמה שלהם אחד עם השני, וכל הסיבוך (אם בכלל) שיש בעיניין הזה.

לגבי שידרוג הסט אין לי אפשרות בזמן הקרוב לכן אני לא חושב על כך (יקר מידיי ואפילו לטווח הארוך (אלא אם כן אני יהפוך למיליונר) זה יקר לי).

עצות? תשובות? אשמח לקבל.

בתודה לעוזרים,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
עלה לי רעיון כזה לראש: להוסיף זוג מידים+הקרוסים שלהם (דוטק ) בנוסף לסט השלם שיש לי (דוטק אוביישן) ולבצע להם בניות. בקיצור, אני רוצה 4 מידים מקדימה ולבצע להם בניות. השאלה שלי היא האם כדאי לקנות עוד זוג מידים (כי בתכלס אני רוצה שישמעו יותר חזק) או שלא? והשאלה שלי היא לגביי ההתאמה שלהם אחד עם השני, וכל הסיבוך (אם בכלל) שיש בעיניין הזה.

לגבי שידרוג הסט אין לי אפשרות בזמן הקרוב לכן אני לא חושב על כך (יקר מידיי ואפילו לטווח הארוך (אלא אם כן אני יהפוך למיליונר) זה יקר לי).

עצות? תשובות? אשמח לקבל.

בתודה לעוזרים,גיא.

אני מבין שעל הקומפוננט הקידמי במצב שתיארתי ילכו לפחות 4 ערוצים מהמגבר נכון?

אז העצה שלי היא:

תקנה עוד מידים זהים לשלך..

תחבר כל 2 מידים (2 בכל דלת הריי) במקביל לערוץ של מגבר..ואת הטוויטרים כמובן: טוויטר לערוץ!

יש לך בי אמפינג כאן [= תוכל ממש להישתמש בכל הפוטנציאל של הדרייברים שלך 8)

עזוב את הקרוסים המקוריים בצד אין פשוט צורך!

אם אתה מחפש עוצמה אז הבנת נכון! סט יותר יקר או איכותי לא יתן לך את המענה..אלא הכפלת העוצמה שיש לך בקדימה בהוספה של מידים נוספים או בכלל סט שלם נוסף!

בברכה..

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

העיניין לא כזה פשוט! בביצוע בי אמפינג צריך או HU שיודע לעבוד ככה או קרוס כלשהו אם הבנתי נכון. אם זה כזה פשוט אז אני יעשה זאת, למרות שלא נראה לי. אם תעזור גם פה אני יודה לך.

וכן ההגברה היא 4 ערוצים של רוקפורד (לא שזה משנה).

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
העיניין לא כזה פשוט! בביצוע בי אמפינג צריך או HU שיודע לעבוד ככה או קרוס כלשהו אם הבנתי נכון. אם זה כזה פשוט אז אני יעשה זאת, למרות שלא נראה לי. אם תעזור גם פה אני יודה לך.

וכן ההגברה היא 4 ערוצים של רוקפורד (לא שזה משנה).

גיא.

מממ בעיה..

פשוט אני לא בטוח שהקרוס שיהיה מחובר רק למיד יעבוד טוב מבלי "שירגיש" את ההתנגדות של הטוויטר..

בטח יש פה חכמים ממני שיוכלו לענות.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

ולחכמים האלה אני בדיוק מחכה, שייתנו לי עצות ותשובות כי לי ממש אין מושג מה לעשות.

בכל מקרה תודה על העזרה.

גיא.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא הייתי רץ כ"כ מהר להוריד את הקרוס!

סה"כ זה מה שמגן עליו, הייתי מציע לך לבדוק רכישה של מגבר חזק לחבר את המידים לאותו הקרוס (כך שיתקבל לך טוויטר ושתי מידים מחוברים לכל קרוס)

לכוון את התדרים במגבר נמוך יותר (בשביל המיד) ומנסה לאזן בין הטוויטרים למיד (שעוצמת המידים על מקסימום שגם הטוויטר יגיע למקסימום)

במידה ואתה לא (נראה שאתה לא רוצה לחפור בכיס יותר) המגבר הנוכחי שעל הסט יחובר למידים (בביאמפ וינצל את כל ארבעת הערוצים) ומגברון חמוד בשביל הטוויטר (לא צריך יותר מידי כח בשביל לנצל טוויטר).

בכל מקרה תצטרך לעשות משהו עם ההגברה עוד רמקול דורש יותר כח.

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם

לא צריך מגבר חזק

צריך מגבר טוב , שיורד ל 2 אום בגישור

והנה , הגברה חזרה לשני זוגות מידים, כל צד 2 אום.

עולים בהתנגדות , כל גם ה damping factor עולה.

עניין השני אום פועל לטובתך בעניין הזה.

תחפש מגבר 4ערוצים שמוציא בסביבות 200 rms ב 2 אום בגישור לערוץ.

כך שאתה הופך אותו ל שני ערוצים חזק

או שתחפש מגבר שני ערוצים , שתומך בשני אום לערוץ ללא גישור!.

בנוגע לטוויטרים , תצטרך מגבר איכותי , שלפי דעתי לזוג טוויטרים של הדוטק , לא יעלה על ה 100 אראמאס ב 2 אום.

ושוב , תגשר.

כך בעצם אתה תהיה חייב שני מגברים ברכב + מונובלוק.

אתה מוכן להתנדב לניסוי ? אתה מוכן להתנדב לניסוי ? אתה מוכן להתנדב לניסוי ? אתה מוכן להת....

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

בקיצור הרוקפורד (P450.4) שבידי לא יעזור לי זה מה שהבנתי. ואם אני מחבר כך:

ערוץ אחד לקרוס אחד-הקרוס למיד ולטויטר. ערוץ שני אותו הדבר. ערוץ שלישי לקרוס-הקרוס רק למיד. והערוץ הרביעי כמו השלישי. מה יקרה אם אני יעשה את החיבורים ככה? הם יפעלו כראוי? או שאי אפשר לחבר ככה ואני בכלל כותב שטויות?

להתנדב לניסוי של 3 מגברים אני לא יתנדב כי אמרתי אין לי כסף. (אם היה הייתי מתנדב- ברצון אפילו!).

ואם זה יעזור במשהו אז הנתונים של המגבר שיש לי כרגע הם:

http://www.rockfordfosgate.com/products/product_details.asp?cat_id=2&series_id=6&family_id=21&item_id=106471&locale=en_US&p_status=

אודה לכם על התשובות,שוב,

גיא.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני לא מכיר את הקרוס של הסט.

אני מציע לך עם אתה מבצע כבר דבר כזה. תביא סט כפול זהה.

ותחבר את שניהם ביחד לאותה יציאה. כך אתה תוריד את המגבר ל 2 אום. ושני הסטים יקבלו אותו דבר.

לגבי הרעיון שלך. עדיף חיבור של שני המידים לאותה יציאה. שינגנו ביחד!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אבל זה לא הולך ככה שאם אני מחבר לאותו המגבר אז הם ינגנו ביחד? ולא לאותה היציאה?

או שאני טועה?

בתודה,גיא.

ZOOM-ZOOM

פורסם

רק חיבור לאותה יציאה יגרום לניגון זהה לחלוטין\!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

נכון אבל העיניין הוא ככה: אם אני מחבר לא לאותה יציאה אז כל סט מקבל 120RMS, כלומר צד אחד של סט מקבל 60 הצד השני כנ"ל וככה גם בסט השני. מה שאתה מציע לי זה לחבר אותם ביחד ואז הם יקבלו ביחד 110RMS שזה קצת פחות חזק, וקצת יותר מסובך אבל הם ינגנו ביחד.

את האמת, עדיין אין לי מושג מה לעשות, כי ממש לא הבנתי את הקטע של לחבר אותם ביחד. מה כוונה של זה? איך אני אמור לעשות זאת? זוג מידים ביחד מחוברים למגבר בעזרת מה? כי בי אמפינג אני לא יכול לעשות, כמו שכבר אמרתי.

אודה לעוד תשובות, גיא.

ZOOM-ZOOM

פורסם

טוב, אז אחרי כמה תשובות שלא ממש סיפקו אותי אשאל אחרת:

האם בחיבור רגיל ואני מדגיש על רגיל של 2 סטים לאותו המגבר ולשים אותם מקדימה ייתן לי שיפור באיכות השמיעה ובעוצמה,והאם הם ינגנו אותו הדבר יחסית?

2 סטים שהם לא אותו הדבר אבל דיי דומים-דוטק ודוטק אוביישן.

בעוצמה אני מאמין שכן אבל חבר לא התלהב מהרעיון ואמר לי שמשהו לא נראה לו בזה.

אודה לכם אם תענו לי רק בקשר לחיבור כזה כי אני לא יכול להוסיף עוד מגבר או עוד HU שיכול לעבוד ב-3WAY או עוד אקולייזר לעבודה בבי אמפ.

בתודה,גיא.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני הייתי מחפש סטים זהים. רק בגלל השינוי של ההתנגדויות של האלמנטים במהלך העבודה.

שהשינויים יהיו זהים!

• תוכן חדש...