Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יכול לחזור ל 16 אינץ' שיהיו באותו רוחב כמו ה 17 ואז תהיה במידות המקוריות, עם היתרונות של ג'אנט רחב יותר. אני ממליץ לך לקרוא את המאמרים של מוטי ב"טכני". כמו זה למשל: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=52485

לגבי קסנון אתה יכול לקרוא את השירשור הבא.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=55719

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כמו שכתבתי לך כבר - אני יצאתי מאוכזב ממנור. ממליץ לך לשקול פעמיים אם ללכת אליהם.

בנוגע לקאררה GT - הילוך שלישי עד המנתק זה בהחלט לא לדגדג את היכולות שלה. נכון, חווית תאוצה מדהימה לכמה שניות, אבל מבחינת התנהגות על המגבלות - לא נראה לי.

רוני

היום חזרתי מטיפול טיימינג ומשאבת מים בקליאו ...

אים הזכרת מוסכים מורשים ,אז טיפלתי במוסך המרכזי ברחוב ריבל.

קודם כל יחס טוב וגם הציעו לי טרמפ לאחר שהתברר שהרכב נשאר שם לעוד יום.

מבחינת מחיר - פחות מ 3K לטיפול טיימינג +עבודה+מע"מ ,

שלפי מה שהבנתי זה די סביר.

סה"כ אין לי ניסיון רב עם מוסכי רנו ,אבל לפי סיפורי האימה -ציפיתי לגרוע מכל והופתעתי לטובה.

לגבי פלאגים מישהו הזכיר פה את הדגם של ngk ... אפשר לקנות מהפרסי במחיר של 460 ש"ח

למזומן(רביעייה כמובן).

הגלוז.

wrx 2001 8)

פורסם

אני מאוד מקווה שהחלפת גם פולי או לפחות הוא נבדק.

הטיימינג שעשית מה כלל (רצועות, מותחנים, מחזירי שמן?).

המוסך בריבל כמו שקספר (גיא) גילה לי הוא כבר לא המוסך המרכזי מזה זמן מה... המוסך המרכזי של קרסו עבר לראשון והמוסך שנמצא בריבל הוא היום מוסך מורשה רגיל לכל דבר.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

המוסך בריבל כמו שקספר (גיא) גילה לי הוא כבר לא המוסך המרכזי מזה זמן מה... המוסך המרכזי של קרסו עבר לראשון והמוסך שנמצא בריבל הוא היום מוסך מורשה רגיל לכל דבר.

הבעלים הקודם עשה טיימינג לפני חצי שנה ופולי לפני חודשיים

אין לי מושג מה בדיוק זה כלל

איך אפשר לבדוק?

במחשב של המוסך יכולים לראות את כל ההיסטוריה?

אז לאן הכי כדאי ללכת?

ריבל ? ראשון? רעננה? מנור (איפה שהאוטו היה מטופל עד היום)?

פורסם

אני דיברתי אל יובל...

הפולי כדי לבדוק צריך לדעת איפה ואיך להסתכל.

בעיקרון כן אתה יכול ללכת למנור ולבקש שיבדקו במחשב מה עשו לאוטו.

לגבי מוסך אני באותה בעייה... למרות שאני לא מבין איך אתה בא מב"ש כל פעם רק בשביל מוסך.

1969 Pontiac Firebird

פורסם

אני הייתי ממליץ לך ללכת למוסך המרכזי בראשון, ההתרשמות שלי ממנו היתה טובה והוא הכי נוח לך אם אתה בא מהדרום.

אם לא ראשון, שמעתי דברים טובים על המוסך בהרצליה, אבל רק שמעתי...

על רעננה לא שמעתי משהו מיוחד (נדמה לי שלרוני היה שם קטע על המנגנון החלון) ועל מנור פ"ת דור (CAMERO) מספר דברים לא טובים, אולי זה בגלל שהוא מעפן :lol:

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

טיימינג לפני חצי שנה ופולי לפני חודשיים? מוזר מאוד. למה לא לעשות את שניהם יחד? העבודה היא כפולה אחרת...

ובאשר למוסך בריב"ל - הייתי שם פעם אחת לבדיקה מסוימת וקיבלתי תחושה שמסבנים אותי. היה שם איזה קרציה אחד שנדבק אלי ואמר שהתפקיד שלו הוא לשכנע אנשים שהם צריכים לעשות טיפול/תיקון כזה או כזה. נראה מאוד לא לעניין ועשה עלי רושם של פס ייצור גדול שבו לא באמת מתייחסים אליך ברצינות.

באשר למוסך ברעננה - לא היה לי שם שום קטע, ומעולם לא טיפלתי שם. זה מוסך קטנצ'יק והאמת שאין לי מושג איך הם. אולי בטיפול הבא אנסה אותם ואז נראה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
באשר למוסך ברעננה

עשיתי תיימינג + סדורים שונים שם והיה בסדר. היחס טוב המחיר יקר כרגיל.

במנור עשיתי קלא"ץ הייתי צריך לחזור 3 פעמים עד שסדרו וגם אז לא היה מושלם.(רעשים)

לגבי תאוצה תבדוק את הרכב בלחיצה בשלישי מ 2000 סלד מול קליאו אחרת.

לגבי הרגשה תנהג בקליאו אחרת וזהו.

פורסם

הבעלים הראשון, שקניתי ממנו את הרכב עשה פולי מנוע + תושבת שבוע לפני שקניתי את האוטו במורשה בריבל.

טיימינג כולל את כל הסט טיימינג (מותחנים,רצועות,מחזירי שמן) והוחלפה גם משאבת מים

שנראתה גוססת.

אני לא יודע אים הם מורשה או המרכזי ,רק שזה בבניין קרסו.

הגלוז.

wrx 2001 8)

פורסם

יש המלצה ממקור פנימי מוסמך לטפל בתקלות במוסך הפיתוח בהרצליה. הטענה היא שהמוסך המרכזי הוא "בית חרושת" ומתקשה לטפל בתקלות מסוימות. לי אישית ייצא עד כה לקנות רק חלפים במוסך בהרצליה והיחס היה מעולה מבחינתי.

לגבי מרתון ברעננה - עשיתי שם טיפול טיימינג לפני שנה וחצי. למזלם, הטיימינג נעשה כראוי אבל במקביל דחפו לי אלטרנטור משופץ בטענה שהפולי של המקורי בעוד זמן קצר יגע במכלול האלטרנטור ויקרע את הרצועה. כמובן שיכלו להחליף רק את הפולי ב-200 ש"ח אבל למה אם אפשר לבקש 1000 ש"ח על משופץ שמת לי אחרי פחות משנה. בנוסף היה לי ויכוח איתם שם על איכות החלפים וגיליתי בזמן ששמים לי 100 מ"מ נוזל קירור זול ו-5 ליטר מים רגילים.

לא ממליץ על מרתון.

המוסך בכפ"ס - שעת עבודה יקרה וכבר יצא לי לראות איך מתעללים שם בקליאו ספורט בטיפול טיימינג. כאב הלב לראות.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם
טיימינג לפני חצי שנה ופולי לפני חודשיים? מוזר מאוד. למה לא לעשות את שניהם יחד? העבודה היא כפולה אחרת...

ובאשר למוסך בריב"ל - הייתי שם פעם אחת לבדיקה מסוימת וקיבלתי תחושה שמסבנים אותי. היה שם איזה קרציה אחד שנדבק אלי ואמר שהתפקיד שלו הוא לשכנע אנשים שהם צריכים לעשות טיפול/תיקון כזה או כזה. נראה מאוד לא לעניין ועשה עלי רושם של פס ייצור גדול שבו לא באמת מתייחסים אליך ברצינות.

באשר למוסך ברעננה - לא היה לי שם שום קטע, ומעולם לא טיפלתי שם. זה מוסך קטנצ'יק והאמת שאין לי מושג איך הם. אולי בטיפול הבא אנסה אותם ואז נראה.

רוני

אני חושב שגם אים זה באותו מוסך ,זה תלוי על מי אתה "נופל"(ביחוד במוסך כמו בריבל שהוא גדול

ויש כמה אנשי קבלה וכמה וכמה מוסכניקים).

אני הגעתי לבחור בשם שרון .

הוסבר לו שאני רוצה להיות מיודע בכל מה שנעשה לרכב ,לפני שזה נעשה . כך היה באמת. הייתי די מעורב בתהליך חוץ מבזמן העבודה עצמה שבה אסור להיות באיזור הטיפולים.

היחס היה אדיב והמחיר לפי מה שהבנתי מאחרים-טוב.

סה"כ חוויה ראשונה לא רעה בכלל ,בהתחשב בכל מה שאני שומע על המוסכים המורשים של רנו

וגם על מחירי החלפים.

הגלוז.

wrx 2001 8)

פורסם

טוב, אז גם אני אחד ממאוכזבי מנור. לאחר זמן רב שאני מטפל שם, אני מתחיל להרגיש שזה לא זה ובעיקר היחס. גם אצלי הם שכחו "לסגור" איזה חלק שהתפרק לי תוך כדי נסיעה, אך לזכותם יאמר שהם לא ניסו להתנער מאחריות והחליפו אותו ללא כל ויכוח.

היו עוד מספר דברים כגון:

באחד מהטיפולים ביקשתי שרק יבדקו שמן גיר אך, הם החליפו אותו ! למרות שהוחלף לפני כשנה ואז כמובן הייתי צריך להתווכח על התשלום.

כאשר בוצע הטיימיניג הם לא החליפו משאבת מים שעולה 300 ש"ח כי לא "ביקשתי" ... לעניות דעתי זה ראש קטן, הרי חצי אוטו כבר מפורק ואני מתכוון לשלם על הטיפול אלפי שקלים, אז מה זה עוד משאבת פלסטיק קטנה...

בגדול, המוסך בסדר ועושה רושם שהם מבינים בקליאו ספורט, ולראיה כמות בעלי הרכבים שמטפלים שם ובעקבות כך, גם אני התחלתי. אך הדברים השוליים הם המרגיזים (וחלק שמתפרק תוך כדי נסיעה, כי שכחו לחזק איזה בורג !) מה גם שהמרחק הוא עוד פונקציה שמשפיעה, בשבילי הם די רחוקים וזה מעיק, במיוחד אם ישנה איזו תקלה חריפה.

בכל אופן, בשבוע שעבר נכנסתי למרכזי בראשון, לאחר שמזה כשבוע המנוע סירב להתחמם ולהגיע לטמפרטורת עבודה. שוב, לא רציתי לסוע עם הרכב עד פ"ת כשהמנוע קר, אז קפצתי לראשון.

זו לא פעם ראשונה שלי שם (הייתי לפני כשנה ) ועדיין הבוחן זכר אותי. קיבלו אותי ישר, למרות שהגעתי בסביבות 12 בצהריים והמוסך היה מלא. בשעה 15:30 הרכב כבר היה מוכן.

הנזק כמו שציפיתי טרמוסטט תקול. כששבתי חזרה לשלם, הרכב המתין בחניה מוצלת (לא כמו אצל מנור :twisted: ) וכמו כל ישראלי מצוי ביקשתי הנחה (אני סטודנט.. בלה בלה) התפלאתי, כאשר הם הואילו לקזז כ - 200 ש"ח מהחשבון ללא ויכוח אחד.

אז נכון, מה זה להחליף טרמוסטט (למרות שבקליאו ספורט גם להחליף מצבר זה סיפור :shock:) אך עדיין היחס והשרות היה טוב וזה בהחלט חשוב.

נראה שתודעת השרות החדשה, עליה מצהירים קרסו החלה כבר לחלחל, למוסך המרכזי בכל אופן.

נכון לעכשיו, אני באמת שוקל אולי להתחיל לטפל ברכב שם.

פורסם

אם כך, לא אנסה את מרתון אלא אפנה למוסך בהרצליה, גם מאוד קרוב לי ואם הוא מומלץ - אדרבה.

הנזק כמו שציפיתי טרמוסטט תקול. כששבתי חזרה לשלם, הרכב המתין בחניה מוצלת (לא כמו אצל מנור :twisted: ) וכמו כל ישראלי מצוי ביקשתי הנחה (אני סטודנט.. בלה בלה) התפלאתי, כאשר הם הואילו לקזז כ - 200 ש"ח מהחשבון ללא ויכוח אחד.

אז נכון, מה זה להחליף טרמוסטט (למרות שבקליאו ספורט גם להחליף מצבר זה סיפור :shock:) אך עדיין היחס והשרות היה טוב וזה בהחלט חשוב.

ליאור - למה הכוונה המנוע סירב להתחמם? אצלי שמתי לב שבימי החורף הקרים אם אני נוסע בינעירוני המנוע באמת בקושי מתחמם, עולה רק בקצת מעל לקו התחתון. אבל ברגע שאני מאט ונכנס לפקקים או עומד, הוא עולה כמעט עד לחצי, כרגיל. האם בזה מדובר?

אם כן - כמה עלה הטרמוסטט? אם הורידו 200 ש"ח מהחשבון אז זה נשמע כמו עסק לא זול (במפתיע, יש לציין, כולה טרמוסטט).

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

:lol: מדהים... כנראה שלכולנו יש את אותה בעיה, בימי החורף הקשים האלה המחוג אצלי לפעמים לא עובר את הנקודה השלישית או השניה ולפעמים עולה לחצי כרגיל.

מה שכן איך שהמחוג לא הראה האוטו נסע כאילו הוא חם ולכן חשבתי שהחיישן דפוק חבל שאף פעם אין לי זמן ללכת למוסך כדי לבדוק את זה.

1969 Pontiac Firebird

פורסם

רוני, הרכב אצלי כבר כשנתיים וחצי וחום המנוע אף פעם לא ירד או עלה מקו החצי - לא בירידות של ירושליים באמצע הלילה ולא בעליות של הגליל המערבי.

לפני כשבועיים פלוס הוא החל לזייף, בהתחלה כאילו קיבל חיים משלו, תוך כדי נסיעה עולה ויורד לסירוגין ואז מתייצב טיפה מתחת לחצי. לאחר מכן, בנסיעות בין עירוניות הוא פשוט סירב להגיע לקו החצי ונעמד על הרבע, אך באמת, כשהגעתי לאיזור עם תנועה, או בעמידה הוא אכן עלה לחצי.

בכל אופן, שבוע שעבר החלטתי לסוע עם הרכב לאוניברסיטה בבאר שבע. בדרך הלוך, הכל היה תקין. בחזרה יצאתי מבאר שבע ועד קרית גת חום המנוע עמד שוב על הרבע.

חשבתי לתומי, בסדר קר מאוד בחוץ, אך בכל זאת ! מה גם, שהחימום לא בדיוק חימם.

עצרתי בתחנת דלק בקרית גת והרמתי מכסה מנוע.. המנוע היה קר, הסעפת, הראש... ממש יכלתי לגעת בהם.

אח"כ המשכתי ואכן, כשהגעתי לאיזורים עם יותר תנועה ורמזורים הוא החל טיפה לעלות, אך בהמשך הנסיעה בכבישים הפתוחים, שוב ירד לרבע.

כשחזרתי הבייתה, עמדתי בחניה ורציתי לראות אם המנוע מתחמם, והוא אכן כן. לקח לו כמה דקות עד שהגיע לחצי ונפתחה הוונטה, אך עדיין המנוע עצמו היה די קר ושוב יכלתי לגעת בסעפת ובראש - וזו נסיעה של כ- 70 ק"מ. החשד המיידי נפל מיד על הטרמוסטט.

יומיים אחרי נסעתי לראשון. אני מתגורר בגדרה, יצאתי מהבית וכל הדרך חום המנוע עמד על הרבע. אז נשברתי סופית והחלטתי להיכנס למוסך בראשון. המשך הסיפור ידוע.

הנזק:

טרמוסטט - 219

גומי לטרמוסטט - 16.61

נוזל קירור משודרג (?) - 78.92

עבודה - 152

הם הסכימו להוריד לי את הבדיקה הראשונית וכן 15% הנחה על חלפים.

ד"א, כעת החום שוב עומד על החצי ולא זז ממנו, גם בלילות הקפואים כשמד הטמפרטורה בקליאו מראה 3 מעלות !

נ.ב

כשחזרתי הבייתה אחרי המוסך, לקחתי את הטרמוסטט המקורי שפירקו ושמתי אותו בכוס מים רותחים... שום דבר לא קרה 8)

• תוכן חדש...