Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1 ) מדוע לא משתמשות יצרניות ספורטיביות בדיסקים פרפריים בדומה לאופנועים ?

האם זה לא אפשרי מבחינה טכנית או שזה לא שימושי ברכב ?

2 ) האם ניתן להגדיל את עוצמת הבלימה ע"י שימוש בקליפרים גדולים יותר ללא שינוי קוטר הדיסק ?

3 ) מדוע באופן כללי דיסקים בקוטר גדול יותר מספקים עוצמת בלימה עדיפה , האם הקליפרים

ושאר מרכיבי מערכת הבלימה לא משמעותיים יותר מבחינת שיפור עוצמת הבלימה ?

פורסם

מכיוון שאני לא יודע מה זה דיסקים פרפריים (אלא רק אם אתה מתכוון לדיסקים מחוררים/מחורצים ואת זה יש במכוניות ספורט), אני אענה לשאלות האחרות.

דיסקים בקוטר גדול יותר נהנים מיתרון פיזיקלי פשוט למדי - הרפידה המחוברת לקליפר נמצאת רחוק יותר ממרכז הדיסק, ולכן בולמת אותו טוב יותר (ככל שבולמים את הדיסק המסתובב בנקודת מרוחקת יותר ממרכזו, כך קל יותר להאט את תנועתו).

באשר לשאלה השנייה - ניתן לשפר את הבלימה בעזרת שימוש בקליפרים עם יותר בוכנות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לגבי שאלה 2 אני מודע לאפשרות להשתמש ביותר בוכנות לקליפר אבל התכוונתי לגודל הפיזי של הבוכנות בתור שיפור.

לגבי דיסקים פרפריים או wave brakes הכוונה היא למצורף בתמונה,היתרון שלהם הוא בקירור יעיל יותר הנובע מצורתם.

galfer1.jpg

פורסם

ככל שתגדיל את הקליפר הוא יתן לחץ יותר גדול על הרפידות אבל הבעיה בבלימה היא לא הכוח אלא סילוק החום (הרי גם עם הקליפרים הקיימים אין בעיה להגביר את לחץ נוזל הבלמים).

דיסק גדול יותר נותן כוח בלימה טוב יותר כי כפי שרוני כתב זו שאלה של יחס הקטרים (כוח הבלימה על הדיסק שווה שלוח הבלימה של הגלגל כפול קוטר הגלגל חלקי קוטר הדיסק). דיסק גדול יותר נהנה גם מסילוק חום יותר טוב אבל סובל ממשקל גבוה יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• ספונסר פורום
פורסם

שלום.

דיסקים מסוג wave באים לבטל את בעיית הדפורמציה(עיוות) של החומר,לכן צורתם כזו, החיתוך החיצוני של הדיסק יוצר אורך פנים גדול יותר מהחלק הפנימי מה שמאפשר לדיסק להגיע לטמפ גבוה,ולהתקרר מבלי להתעוות,זו הסיבה שהם דיסקים "צפים" משמע אינם מעוגנים לחישוק, אלא מחוברים בעזרת טבעות לבסיס הדיסק.

פורסם

מדוע לא משתמשות יצרניות ספורטיביות בדיסקים פרפריים בדומה לאופנועים ?

אני אזרוק משהו שהוא כפירה גדולה בעיקר, ואני מודה שלא עשיתי על זה מחקר רציני, אבל הנה רמז שנובע מתחושת הבטן שלי:

אתה תראה דיסקים כאלה בעיקר במקומות שבהם הם חשופים ונראים היטב לעין, כמו למשל, באופנועים. מישהו אמר "שיווק"?

ESI, ההסבר שלך ושל תגובה #3 לא מבהירים למה רואים את זה באופנועים ולא במכוניות מירוץ.

פורסם

אין פה שום כפירה :wink: גם ספוילר לא עוזר בעונדות שסוגרות 160...

לגבי אופנועים קשה לי לתת תשובה ב MOTOGP משתמשים בבלמי קרבון ( אם אני לא טועה )

וב SUPERBIKE לא מצאתי תמונות עם עדות לשימוש בדיסקים הנ"ל,

כך שייתכן שיש משהו במה שאתה אומר.

פורסם

לחברים

שאלה יפה

רוטור הבלם מהווה את הקשר לגלגל הרכב ותפקידו הוא במו שקודמי ציינו הוא בפיזור החום במהירות הגדולה האפשרית.

אך ישנה בעיה פיזור חום טוב, יגיע עם שטח מגע גדול עם האויר (כמו ראדיאטור) וכל זאת גורם לעליית משקל

יצרני האופנועים הספורטיבים מחפשים דרכים לקיצוץ דרסטי במשקל האופנוע (מישהו אמר 170 כ"ס ל170 ק"ג) ועל אחת כמה וכמה המשקל המוקפץ בגלגל הקדמי

הענין הוא להגיע לשילוב קיצוני של מינימום משקל של הרוטור וכל זאת תוך מניעת דפורמציה של הרוטור ע"י שימוש בסגסוגות פלדה מתוספות ויקרות

עלויות הייצור כמובן משחקות תפקיד חשוב

מצטרף לדעתו של חנן זה נראה טוב:-)

יגאל

פורסם

לדעתי מדובר באלמנט אחר:

לחצי הבלימה ממירים הרבה מאוד אנרגיה קינטית לחום. את החום הזה מנסים לפזר לאוויר במהירות המירבית, א-ב-ל המרת האנרגיה הראשונית ניקלטת בדיסק. משמע לדיסק צריכה להיות יכולת קליטת חום (שהיא פרופורציונלית למאסתו) שמתאימה למשימה ולרכב אליו הוא רתום.

ולכן: רכב כבד - דיסק גדול. רכב קל (אופנוע) - דיסק עם מעט מאסה.

• תוכן חדש...