Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם.

טוב לאחר שנפטרתי מהטיוטה (טפו ימח שמה ) אני צריך שיהיה לי איזה סט גלגלים אוטומטי (בגלל האשה) להתגלגל איתם :

מפאת מצוקה תקציבית, הכסף שיש לי הוא בערך 22 אלף, לא הרבה, זה מה שיש (ברוך ה" )

עכשיו אני קראתי את כל מה שכתוב בפורום לגבי 2 הרכבים הללו, ובכל זאת אני מחפס עצה נוספת :

מי יותר טובה ? מבחינת אמינות ? הוצאות אחזקה ,ביטוח, הרגשה בנסיעה, ועוד ...

ההתלבטות שלי נובעת בגלל המחיר הזעום שדורשת הקאיה תמורת שנתון די גבוהה (יחסית), במחיר של 22 אלף ניתן להשיג דייהטסו מהשנה 96 לכל היותר, ואת הקאיה ניתן אף להגיע לשנת 1999

אני יודע שהכל תלוי במצב האקזמפלר ואיך טיפלו בו , אבל הייתי רוצה לשמוע אם אפשר לדעת בגדול מה עדיף ? רכב יפני משנת 96 או רכב קוריאני מודל 99 המבוסס על רכב יפני משנות השבעים ?

תודה רבה

שיפוט טוב נובע מניסיון, והניסיון נובע משיפוט גרוע.

פורסם

1) הקאיה סינית ולא קוריאנית (לא שאני יודע על הבדל גדול)

2) אכן הכל תלוי במצב האקזמפלר

3) למה לקלל את הטויוטה? מה עשתה לך?

4) אני הייתי מעדיף את השנתון הגבוהה יותר, כי הוא אומר בד"כ קילומטרז' ובלאי נמוכים יותר.

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

הקאיה לא סינית ולא אינדונזית,היא קוריאנית,וסה"כ היא הדגם הקודם של ה 121(בימבה)שיוצרה ע"י קאיה ברישיון.

שריידים מהשנים האלו די נדירות מפני שהן היו יקרות כחדשות.

בכל מקרה,אם דייהטסו,הסיריון מודרנית יותר,ובלי קשר עדיפה הן על השרייד והן על הקאייה,שהיא סופר מיני מיושנת ובסיסית ביותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
1) הקאיה סינית ולא קוריאנית (לא שאני יודע על הבדל גדול)

2) אכן הכל תלוי במצב האקזמפלר

3) למה לקלל את הטויוטה? מה עשתה לך?

4) אני הייתי מעדיף את השנתון הגבוהה יותר, כי הוא אומר בד"כ קילומטרז' ובלאי נמוכים יותר.

תודה על התגובה המהירה !

1) סיני / קוריאני - מאותם שנים אני גם לא בטוח מה ההבדל.

2) נכון.

3) תקרא קצת את ההודעות שפתחתי ותקבל קצת יותר מידע ( עזוב עבר, לא חשוב ).

4) גם נכון - למרות שאני כבר נתקלתי בפרייד שנת 99 עם קרוב ל 190 אלף קילומטר, והבן אדם עוד יש לו חוצפה לומר לי " רק מחירון ", בטח גם היה עוד סוחר רכב .

פורסם

הסיריון היא בהחלט קפיצת מדרגה משמעותית, אך גם עלייה בתקציב ..

אני לא בטוח אבל נראה לי סיריון משנת 00 עולה משהו כמו 26K , וזה רק לדגם ההתחלתי

( מנוע 1 ליטר ?)

פורסם

לי היה נסיון דיי ארוך ומזוויע עם הפרייד,

תעשה לעצמך טובה, הרכב הזה מפחיד לנסיעה, מתלים רכים, מתנדנד מאוד,

מרגיש זול מאוד, 3 הילוכים באוטומט, ובכלל רכב שלא כיף להכנס אליו.

חלונות חשמל מהירים יחסית (?) (לפני הרבה שנים הואשמנו אני וTAMIR_HOO, בתחרות חלונות חשמל בין קאיה פרייד ללאנטיס (של הקיבוץ).)

פורסם

קודם תודה למגיבים.

שנית , לא נעלבתי זה בסדר.

לומר לכם את האמת אחרי הניסיון הרע שהיה לי עם אחת המכוניות "האמינות בעולם" טיוטה סטארלט, אני מוכן לקבל כמעט כל רכב ! , אבל כמובן עם כמה תנאים :

1) אוטומטית - כי לחברה יש רישיון רק לאוטומט, ואני לא אוהב להיות השופר שלה.

2) אמינה.

3) חסכונית בדלק.

4) עד 20 -22 אלף ש"ח.

5) לא צרפתיות ( גם מניסיון מר ) , יסלחו לי חולי הצרפתיות.

6) אם ניתן, אז שהמודל יהיה מעל לשנת 96.

7) לא מסוחר רכב.

למישהו/י יש רעיונות לרכב כזה ??

אשמח לשמוע.

תודה.

פורסם

בדקתי לך באתר של יד 2 רכב אוטומט עד 22,000 ש"ח, לא אירופאי, מנוע 1300 (כי הבנתי שאתה מחפש קטן) :

- סריון 99

- סוויפט 96

- שרייד 97

סה"כ לטעמי שלושת האופציות טובות.

בברכת שבוע טוב

פורסם

אתה יכול לשקול גם 121 או דייהואים.

אבל תחשוב לרגע מה אתה אומר , אכלת אותה עם רכב מסוים ואתה פוסל את היצרן באמינות בשנייה.

אבל מצד שני את כל המכוניות האירופאיות אתה פוסל בתואנה שהן לא אמינות.

נקודה למחשבה: בתקציב שלך תוכל להתקדם יותר בשנתונים עם רכב לא יפני ולקבל תמורה יותר טובה לכסף שלך , פשוט תמצא רכב מטופל ולא מוזנח.

פורסם
ולקבל תמורה יותר טובה לכסף שלך

הגדר "תמורה יותר טובה", האם מדובר על יותר זמן מוסך או קושי רב למכור ?

בקיצור, היפניות היום עולות אלפי (ואף עשרות אלפי) ש"ח יותר מאשר האירופאיות, אבל יפניות מאוד קל למכור ויחסית קל לתקן, בעוד שאירופאיות יותר מפנקות, אבל יותר מתפנקות.

ולא הבנתי למה קראת לשרייד "זוועות", אם כל הכבוד היה לי רכב כזה במשך שלוש שנים, לא התקלקל, קל למכירה... אז אתה צודק שהוא לא מפנק כמו רנו, אבל פינוק זה עסק שעולה בהרבה זמן ומוסכים.

בברכת שבוע טוב

פורסם

יפתח, בתקציב המדובר לא מדובר בפינוק אלא בשנתון הגבוה ביותר תמורת הכסף שאתה יכול לקבל ...

ניתן לקנות בתקציב זה לדוגמא סקסו משנתון מתקדם שעדיפה בהרבה על השרייד ( בלי לפגוע ).

חוץ מזה שבתקציב הזה משנה מהי רמת התחזוקה של הרכב ולא ה"עדה" שלו כמו שחווה סטארלט את הסטארלט שדעך זוהרה...

אבל אני סתם קודח נגד הדעות של פותח השרשור אז שייקנה שרייד ושיהיה מבסוט ( אני מקווה ) כי כמו שנאמר כאן הפרייד הוא רכב מיושן מאוד.

פורסם
עדיפה בהרבה על השרייד

זה שתחזור ותטען "עדיפה בהרבה" זה לא יהפוך אותה לעדיפה בהרבה,

כמו שאם תמשיך ותגיד "אני מלך אני מלך" לא תהיה מלך...

אם אתה רוצה לטעון שהיא עדיפה תסביר, תטען שהוא יצטרך פחות מוסכים, תטען שיצרך פחות דלק, תטען שיהיה לו קל למכור וכו'... לחזור על המנטרה של שנת דגם ואבזור זה לא המטרה של המשתמש שרוכש רכב ב - 20K.

רק לשם הדוגמא טויוטה קורולה ורנו מגאן עולות כחדשות אותו הדבר (וכך גם עלו בצורה זהה בשנת 2002),

היום המחיר של קורולה 2002 הינו 60,000-75,000 (ע"פ המחירים המוצעים ביד2)

היום המחיר של רנו מגאן 2002 הינו 40,000-55,000 (ע"פ המחירים המוצעים ביד 2)

לטענתך כל רוכשי המכוניות הינם אדיוטים גמורים והיו יכולים לרכוש רכב בשנתון יותר מתקדם ו"עדיפים בהרבה".

יותר גרוע מכך, גיסי מנסה להפטר מרנו סניק מזה חודש, אך אחד אפילו לא מתקשר אליו

אז שואל השאלה מראש אמר שהוא נכווה מאירופאיות ומעדיף שלא, אז למה לסבך אותו, מי שמכור לאירופאיות שירכוש אירופאיות, מי שמכור לאמריקאיות שירכוש אמריקאיות וכו'.

אתה חוזר ומציע "סקסו" - אני מניח שאתה מתייחס לסיטרואן סקסו, ציטוט של פותח הבקשה :

"5) לא צרפתיות ( גם מניסיון מר ) , יסלחו לי חולי הצרפתיות."

בברכת שבוע נפלא

• תוכן חדש...