Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וממש עכשיו לפני שאתם מתחילים לחגוג במסיבות סוף השנה בואו נסגור אותה כמו שצריך ונסכם , כי עוד רגע 2007 כבר כאן והדאקאר בפתח .

עונת 2006 תיזכר קודם כל כעונת הפרישה של מיכאל שומאכר מנהיגה פעילה בפורמולה-1 , נזכור לו את כל הנצחונות והאליפויות לצד חוסר הספורטיביות

שגובל לעיתים בפשע ובכל זאת , אני לא בטוח שיקום עוד אחד כמוהו ואני גם לא בטוח שלפחות מצידי הוא יזכה לאותה הערכה שאיירטון סנה זכה למרות הכל ובגלל הכל.

פרננדו אלונסו זכה באליפות שנייה רצופה ולקח עימו את המספר-1 למקלארן-מרצדס שמצידם החתימו את לואיס המילטון ושלחו את קימי רייקונן לפרארי

כמחליפו של הגרמני ואולי הוא זה שקבע עובדה כי ככל שעוברים הימים מסתבר שהחוזה שלו בפרארי היה חתום מזמן .

קשה יהיה לנו לשכוח את המרוץ הגשום בהונגריה עם ניצחון בכורה לבאטון ועוד צמד נצחונות של פליפה מאסה , האחרון שבהם בברזיל , שם הוכיח לנו שומאכר כי עדיין כוחו במותניו .

בקצה פרמידת העפר, ה-WRC , סיפק לנו קרב אדיר בין סבסטיאן לואב למרקוס גרונהולם.

קשה שלא להעריך את האליפות של הצרפתי שהתמודד עם מכונית מיושנת מעט בסוף תקופת הפיתוח שלה מול הפיני המעופף עם פורד פוקוס

חדישה ומהירה והאליפות ברחה לגרונהולם אולי בגלל כמות קטנה של טעויות . תשאלו את לואב מה זו טעות והוא ירוץ למילון לבדוק , הוא לא מכיר מילה כזו , כמעט .

תאונת אימונים בזמן רכיבה על אופני הרים שהשביתה אותה לקראת סוף העונה כמעט ולקחה ממנו אליפות שלישית רצופה אך לבסוף הפיני

עשה בשבילו את העבודה , גילגל את הפורד ולואב לא היה צריך לחזור ולהתחרות עוד השנה .

הירבונן כנהג שני של פורד הוכיח מדוע מ.ווילסון בחר בו כשתמיד היה שם בכדי לקטוף את הנקודות הנכונות ולמרות תחילת עונה צולעת בסוף

אפילו זכה בנצחון בכורה באליפות העולם , וזכייה באליפות היצרנים בשביל פורד .

אליפות העולם השלישית שסיפקה לנו את מרב העניין ואולי אפילו את הכי הרבה עניין שצריך היתה אליפות הטורינג, WTCC שם

עד למרוץ הרחובות של מקאו היו 9 נהגים שעדיין יכלו לזכות באליפות .

ב.מ.וו , סיאט, אלפא-רומיאו ואפילו שברולט זכו בנצחונות במהלך העונה אך לבסוף היה זה אנדי פריוקס של ב.מ.וו שזכה באליפות

שנייה ברציפות ושלישית אם סופרים את אליפות אירופה בה זכה כשעוד לא היתה אליפות עולם.

אודי הציגו חדשנות במרוץ 24 השעות של לה-מאן כאשר הגיעו עם מכונית הפרוטוטייפ שלהם R10 עם מנוע...דיזל , טורבו-דיזל והוכיחו שזה הכיוון ,

לפחות בסוג זה של מרוצים . פיג'ו ופורשה כבר בדרך.

ב-DTM בגרמניה חזר סוף סוף ברנד שניידר למקום הראוי לו והוביל את מרצדס לאליפות , סדרה מהנה שסובלת מעודף "גרמניות"

וחוסר ביצרנים שירצו להצטרף אליה . חבל .

ליגת הנוער של הפורמולה-1 , ה-GP2 היתה בשורה התחתונה הצגת יחיד של נהג אחד - לואיס המילטון שככל שהעונה התקדמה

הלאה הוכיח שמקומו בפורמולה-1 ויפה שעה אחת קודם .

דווקא במרוצים שלא ניצח הוא הוכיח שוב ושוב עד כמה הוא נהג מעולה .

ואי אפשר בלי הנוף המקומי . חוק הספורט המוטורי עבר בשעה טובה אבל לא השתנה דבר בשטח בעצם .

עיכובים על גבי עיכובים וכל ארוע מוטורי היה צריך להמציא לעצמו כותרת אחרת בכדי להתקיים.

מסעות-ניווט בצד "אימוני ראלי" או ארועים לקידום הספורט המוטורי כשלצידם ליגת הג'ימקאנות של "מסלולים" ,

הדבר הכי קרוב שאפשר למרוצי אוטו-ספרינט .

כל מה שנשאר לנו לקראת השנה החדשה לקוות שיהיה מעניין וטוב ושגם אצלנו ספורט מוטורי לא יהיה מילה גסה .

דובי

XPB_0PGZD3404MIKJL0TISYYO-3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

שם אין ספורט מוטורי רק אליפות בנסיעה שמאלה...לא ?:wink:

לכל מי שעדיין לא הפנים ש-NASCAR זה אחד מהענפים המלהיבים ביותר שקיימים בספורט המוטורי אני ממליץ להתכונן כי עונת 2007 אוטוטו מתחילה בדייטונה .

תראו לי עוד ספורט אחד שהארוע הכי נחשב שלו מתקיים ראשון בעונה .

דייל ארנהרדט ג'וניור או ג'ף גורדון אמרו פעם שזה כמו לשים את הסופר-בול בתחילת העונה .

לאחר השינוי בחוקי ה-NASCAR והוספת ה-CHASE כלומר המרדף אחרי מיקום טוב לקראת שלב הפלייאוף , למעשה כל העונה היא הכנה לישורת האחרונה .

ג'ימי ג'ונסון , בן-קבוצתו ובן חסותו של ג'ף גורדון זכה באליפות השנה , אבל החל מהשליש האחרון של העונה כולם היו למעשה תחת המונטויה-מאניה או מתי יעשה חואן פבלו מונטויה את הופעת הבכורה שלו בסדרה הזו , גם השמועות על בואו של ז'אק ווילנייב עשו רק טוב לסדרה הזו , לפחות באירופה , שממילא זוכה לפופולאריות אדירה .

לא בכדי ה-NASCAR מופיעה פה לפני ה-IRL או האינדי , היא פשוט טובה מהן ומהנה יותר .

האינדי , CHAMP-CAR או לא משנה איך יקראו לזה זוכה כבר שנה שלישית ברציפות בכך שסבסטיאן בורדיי הצרפתי מקבוצת ניומן לוקח את כל הקופה .

בורדיי בהחלט מוכיח שהוא בדרגה אחת מעל כולם למרות שהשנה היתה לו קצת תחרות מצידו של אלמינגר וג'סטין ווילסון .

A/J אלמינגר הוא הסיפור המעניין של השנה . החל את דרכו השנה בקבוצה אחת ואז כשהכל לא הלך טוב הוא עבר , בתמיכת רד-בול , לקבוצה התכולה של פורסיית וניצח שלושה מרוצים ברצף.

דווקא לאחר שנראה שהוא מתקדם לכיוון איום על האליפות הוא נזרק מהקבוצה ולו רק בגלל שהתחייב לנהוג בשנה הבאה ב...NASCAR .

תאונת השנה נחלקת לשניים - קתרין לג' וכריסטיאנו דה-מטה , היא פגשה קיר בטון ויצאה שלמה והוא פגש את הצבי של הדואר והיה במצב קריטי , כעת הוא מתאושש .

ב-IRL דווקא כאשר כולם חששו שדניאל וולדון יקח אליפות נוספת הצליח סאם הורניש , הגיבור האמריקני האחרון , עם קבוצת פנסקה לקחת את הגביע הקדוש בעונה האחרונה של פנסקה במימון הכל-כך מוכר של מלבורו . החל מהעונה הבאה כנראה שלא נראה קופסאות סיגריות נוסעות מהר על המסלולים האמריקאיים.

מי שמשך את תשומת הלב כמעט באופן מוחלט השנה , ביחוד באינדי-500 היה מרקו אנדרטי הנכד של מריו והבן של מייקל .

חסרים היו לו מספר מטרים בודדים ואולי טיפה חוצפה והוא היה מנצח , אבל בכל זאת את ההצגה הוא גנב , בזכות ועכשיו מחכה לו מבחן בפורמולה-1 . אבא מייקל כבר חושש וסבא מריו דוחף קדימה . אולי בגלל זה הסבא היה אלוף בפורמולה-1 ואבא מייקל...מי בכלל זוכר שהיה שם .

הבעיה הגדולה שהיתה ב-SINGLE-SEATER האמריקאי השנה היא כמות משתתפים נמוכה שהולכת ויורדת מדי שנה .המארגנים מחפשים בכל פעם גימיק חדש אבל לא יהיה מנוס מאיחוד מחודש של שתי הסדרות ושיחות כבר מתקיימות . נחזיק אצבעות..

דובי

פורסם

עוד כמה שבועות וחוזרים לעונה חדשה. אני בעיקר מתעניין בראלי. אין כמו השטח האבק והבוץ והקרבה למכוניות וצוותים לגרום לריגוש.

כמו כמעט כל שנה גם השנה דגמתי אחד כזה (טורקיה) גם בלי לואב אבל עם מקריי עדיין מעניין. לכל אחד יש נהג שהוא מעדיף אצלי זה גרונהולם. אני מאוד שמח שהוא לא זכה השנה. לנצח ככה את לואב זה לא ממש הוגן וספורטאי אמיתי לא יקח אליפות ככה. תענוג לראות את גרונהולם מהיר יותר מכולם בקו שונה ואגרסיבי ותמיד עם רגל על הדוושה (לפעמים שתיים, ואת זה מריחים ) פורד השיקו את הפוקס בשנה שעברה במירוץ האחרון וזו מכונית חדשה לגמרי שהצליחה את מה שקודמתה לא עשתה לקחת את אליפות היצרנים. פורד הפכו לכוח הדומיננתי בראלי. עם 4 מכוניות (כנראה 6 בשנה הבאה) בקבוצות בנות. דוחקים את היצרן היחיד שנשאר לפינה.

סובארו מאכזבים ובגדול. מזל, אמינות או מגבלת כישרון, או אולי צמיגים. הרבה תירוצים ואין תוצאות. סולברג וגם אטקינסון לא מראים יציבות ובעיקר מחסור בסיום עם נקודות.

סיטרואן בכיסוי כחול של קרונוס כקבוצה איכזבה ובחירת פונס וסורדו כנהגי שניים ללואב גרמו לסיטרואן לאבד את האליפות לפורד. אולי זה מה שהציל את הכבוד האבוד של היצרנים ב WRC.

אנחנו לפני עידן חדש. ה PWRC (מכוניות ה גרופ N בעבר) כבר לא מעניינות וגם לא ממש מהירות. ואת השבילים תוקפות מכוניות JWRC Super 1600 מדהימות. סל"ד מעל 8000 וצליל מדהים ממנועי 1.6 בעיקר מהסוזוקי אבל גם מה C2. עם משקל זבוב, 225 כ"ס, המכוניות האלו ממש טסטות. המאבקים שהיו השנה בקבוצה הזו מרתקים.

בעתיד נראה את ה super 2000 מכוניות 2000 סמ"ק 4*4. בינתיים הפונטו שראינו לא ממש בלטה והיתה חלשה יחסית לC2 ולSWIFT. פיג'ו 207, פאביה, אולי יהיו טובות יותר. ימים יגידו.

בטורקיה סיטרואן הציגה C2 R2 שעולה 22K אירו. כוללת רכב חדש וכל מה שצריך למירוץ כולל כלוב מושבים וכיבוי אש, בולמים מנוע משודרג ל 185 כ"ס ו 17.5 קג"מ ממש READY TO RUN

כולל גיר סיקאוונסיאלי 5 הילוכים עם LSD... עושה חשק...

השנה אני מצפה לדריסה של פורד. סיטרואן יתעסקו ב C4 הגדולה וגדולתו של לואב תימדד ביכולתו לאלף את המפלצת ולכייל אותה לצרכיו. שום דבר חדש לא צפוי מסובארו. השנה אולי נראה את הניג סולברג מנצח עם פוקוס חדשה בקבוצה חצי רשמית של פורד.

השנה הראלי התרחק ואנחנו ננדוד עד יוון לראלי הקרוב ביותר. מומלץ מאוד חוויה מדהימה. ואם יצאו לכם לנסוע ליד המכוניות בקטעי קישור תבינו כמה המכוניות האלו לא שפויות וחזקות.

בקרוב אצלנו...

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

נשארו עוד שני סיכומונים , בגוון אישי משהו , בכדי לסגור סופית את העונה שהיתה .

הספורט המוטורי הישראלי השנה , למרות מלחמות החוק , עשה כמות ארועים מכובדת שגם ערוצי התקשורת השונים לא התעלמו ממנה .

המצד האישי של המטבע אגע רק במרוצי הראלי .

בתחילת השנה התחלתי להיות מעורב מבפנים , מהכסא הימני של הרכב , במרוצי הראלי ורק משם או אולי גם משם מבינים עד כמה הספורט הזה לא פשוט .

ולמרות הכל ואולי בגלל כל זה יש בזה משהו ממכר ואנחנו ממשיכים הלאה .

תחילת השנה , בראלי הישראלי היתה בארוע שאורגן על ידי מועדון מרוצי ישראל בחוות-פיליפ .

ראלי שכלל 4 קטעים - 2 לכל כיוון עם גשם שהחל לרדת ממש בתחילת המקצה האחרון .

משם המשיך הראלי הישראלי לארוע ספרינט שארגן מישל גדז' ביערות עין-השופט , שביל כורכר חלק ומהיר שבסופו מצאתי את עצמי בעפולה...

הפעילות המקומית המשיכה וחזרה לדרום הארץ והפעם שוב ראלי ביער אמציה , אולי המקום האחרון בעולם שאין בו קליטה של פלאפון .

שלושה ימים או ארבעה לפני הראלי אני מקבל טלפון מיובל מלמד ובשבת אני מוצא את עצמי קשור לידו באימפרזה בחוויה מטורפת וחיוך אדיר .

לראלי "ארגז החול" בתל-עדשים קשה לי להתייחס אישית ולו רק בגלל שלא היה לנו רכב מוכן ולא הגעתי לשם בכלל בגלל התחייבות משפחתית , אני חושב שהרבה הקשות מקלדת עברו על הארוע הזה והוכחה ללמידה מטעויות ראינו לפני כחודש , שוב באזור חוות פיליפ עם הארוע המתוקן של השנה בהפקת מועדון מרוצי ישראל ובסיוע המארשלים שהשאירו לנו הרבה טעם של עוד , ולו רק בגלל שאחרי 4 ק"מ שברנו צירייה בפיג'ו החדשה .

בין לבין היה ניסיון לערוך ראלי בבקעה , שוב מצידו של מידל גדז' , ראלי שנפל ממש כשבוע לפני הזינוק וחבל , השטח שם מדהים ואני מקווה שעוד נחזור לשם בעתיד .

בין הארועים בארץ הספקתי לקפץ לסופ"ש בהונגריה למרוץ פורמולה-1 וכל מי שלא היה במרוץ פורמולה-1 בחייו כדאי שירשום לו את זה ברשימת ה-MUST DO לשנה הקרובה .

הטלויזיה , לפחות כיום , מסרסת את העוצמה והכייף שיש בפורמולה-1 .

סופ"ש גשום ונדיר באוגוסט בבודפשט ואחי מתן ואני יושבים יחד עם עוד אלפי אוהדי פורמולה-1 , כל אחד ותקוותיו הוא (רובם רוצים שומאכר, חלקם הקטן אלונסו ואנחנו באטון ) כנראה שאנחנו קיווינו הכי חזק - באטון ניצח .

אין ספק שזו היתה החוויה הגדולה של השנה - הרעש , הצבע , הריחות - חבילה מושלמת .

דובי

• תוכן חדש...