Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמובן - חג שמח!

בהחלט יש משפחתיות אחרות עם ESP, אבל לא ברמת הגימור של הליסינג, שמהווה 80 אחוז מהמכירות של הדגמים הללו. וזה בדיוק העניין - שגם ברמה הבסיסית ביותר יש לקנו ESP. מעבר לכך, קראו בתוכנית להורדת המיסוי על מערכות בטיחות, וזה גם דבר מאוד חשוב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 353
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"לסינג":idea:

תלוי מה הגדרה שלך...

להלן הגדרה שמקובלת:

"ליסינג תפעולי הינו התקשרות לקבלת רכב לתקופה קצובה כאשר הרכב נרכש ומאובזר בהתאם לדרישת הלקוח."

לצורך הרחבת האופקים ולמעונינים, להלן 2 דגמים בסיסיים בהם יש בקרת יציבות כמו הESP :

אופל קורסה8)

מאזדה 3 - בקרת יציבות (DSC)

...

מריוס

פורסם

כשכתבתי "ליסינג" התכוונתי כמובן לגרסת ציי הרכב שמהווה עד 80% מנתוני המכירות של המשפחתיות המובילות כיום בישראל.

במאזדה 3 בגרסת ציי הרכב הזולה אין בקרת יציבות. ה-DSC נמצא רק בדגמי ה-2.0 ליטר ואפילו לא מוצע ב-1.6 המאובזרת.

האופל קורסה (המוחלפת בקרוב) לא נמכרת בכלל לציי הרכב עקב מחירה הגבוה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כאמור, הלקוחות(חב' ציי הרכב) ולא היבואנים, הם אלו שקובעים את רמת האבזור הכללי כולל מערכות הבטיחות.

ונחזור לנקודת היציאה, רמת ותכני התוכנית המוטורית...

לאחר התוכנית שוחחתי עם כמה מידידי שאינם מתמצאים במושגים טכניים ששאלו אותי האם רק לרנו יש את מערכת בקרת היציבות?...

בהנחה שבין צופי התוכנית יש גם כאלו ורבים שקונים רכבים לא בהסדר ליסינג, ראוי היה להציג את העובדות בתחום, לא רק כפרסומת זולה לפלא, ש"כאליו" יש רק באוטומוביל שמיובא ע"י קרסו יבואני רנו.

מריוס

פורסם

אני דווקא חשבתי שהיה ברור מאוד מהתוכנית שרק רנו מציעים את המערכת בגרסת ציי הרכב הזולה. לא נאמר שם דבר על גרסאות יקרות יותר, רק נאמר שחבל שהמתחרים לא מציעים את ה-ESP גם בגרסה הזולה. לא נראה לי שהתפרש מהתוכנית שרק לרנו יש ESP ולאף חברה אחרת אין.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זה גם מה שאני הבנתי.

רנו מספקים ESP בגרסת הליסינג וזה דבר יחודי. רנו אכן מתהדרים בכך כי הם יודעים שהם יכולים 'לנצח' את מזדה רק על ה'טיקט' של בטיחות ולכן הם ממתגים את עצמם כמובילי הבטיחות בשוק זה. בעבר הם היו יחודיים בכך שהיו להם 6 כריות אוויר בגרסת הליסינג אך יתרון זה אבד בגלל שכיום גם למזדה 3 ולפוקוס יש גרסאות ליסינג בעלות 6 כריות אוויר. לכן הם הלכו על ה ESP.

פורסם
אתם אוהבים מכוניות כמו שאני אוהב מנהגי פולחן טיבטיים.

אתם אוהבים כסף. נקודה.

רוני, בוא אני יספר לך משהו.

היום יש אנשים שאוהבים לעשות כסף מהתחביבים שלהם. והם לא בודדים, כל העולם ככה!

אבא שלי עושה כסף מגידול פרחים. זה אומר שהוא לא אוהב את הפרחים? שהוא לא "מטפל" בהם יפה?

לא! כי אין קשר. אם הוא לא היה אוהב פרחים הוא היה עושה כסף ממשהו אחר.

כמוהו גם אנשי המופע המוטורי, עושים כסף ממשהו שהם אוהבים. אחרת הם היו עושים כסף מסרטי פורנו, שמרוויחים אלפי דולרים יותר.

ויש עוד דוגמאות.

מוזיקאים שעושים מוזיקה בשביל כסף. ממש לא אכפת לי, כל עוד השירים יפים, אני אוהב אותם, אז אני יקנה את הדיסקים שלהם, בשביל שימשיכו ככה. כל העולם בנוי על תגמול כספי. עצם זה שאתה צופה בשידור של F1 אתה מכניס כסף לכיסם של הנוגעים בדבר. זה הופך את זה לפסול? אני חושב שלא!

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם
כאמור, הלקוחות(חב' ציי הרכב) ולא היבואנים, הם אלו שקובעים את רמת האבזור הכללי כולל מערכות הבטיחות.

ונחזור לנקודת היציאה, רמת ותכני התוכנית המוטורית...

לאחר התוכנית שוחחתי עם כמה מידידי שאינם מתמצאים במושגים טכניים ששאלו אותי האם רק לרנו יש את מערכת בקרת היציבות?...

בהנחה שבין צופי התוכנית יש גם כאלו ורבים שקונים רכבים לא בהסדר ליסינג, ראוי היה להציג את העובדות בתחום, לא רק כפרסומת זולה לפלא, ש"כאליו" יש רק באוטומוביל שמיובא ע"י קרסו יבואני רנו.

מריוס

נו באמת, צריך להאכיל אותך בכפית? חייבים להשתמש בביטוי המפורש "שווי שימוש"? עכשיו תענה על שאלה פשוטה: כמה מכוניות משפחתיות בשווי שימוש 2 (בתוכו נמצא הרוב המכריע של עסקאות ליסינג בישראל) מוצעות עם ESP?

עושה רושם שהאנטי שלך כלפי רנו הורס לך את כושר השיפוט. ראבאק, מישהו העלה על סדר היום נושא בטיחותי מאין כמוהו, ואותך מדאיג שמא כמה אנשים יחשבו שרק לרנו יש את זה? מצויין! שיחשבו. שרנו ירוויחו. זה לא שקול אפילו בקצת כנגד התועלת שבהגברת המודעות לקהל רחב. אם רק 5% מצופי התכנית ישאלו את קצין-הרכב של החברה שלהם שמציע להם פוקוס או מאזדה 3 "האם יש לה את המערכת ההיא שראינו בטלביזיה", כבר הרווחנו.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

יש לי הרגשה שהדיון הזה הוא דבר שטיבו היה ידוע מראש.

היה ברור שחלק מן האנשים יפרטו את הרשמים השליליים שלהם מהתכנית, יעידו על הרמה הנמוכה של המנחים (חוסר ההכריזמטיות המוחלט והיעדר יכולת ההגשה), על הכתבות המנסות לקלוע למכנה המשותף הנמוך ביותר ועל חוסר המקצועיות המביך של המנחים וההפקה.

היה ברור גם שיבואו מנגד אלה שיאמרו "למה אתם תמיד מתלוננים, תגידו תודה שיש בכלל איזו שהיא תכנית רכב" או יאמרו שזו תכנית ראשונה והם עוד ישתפרו. זה מוכר מדיונים על כל סרט\דיסק\מוצר תרבותי כלשהו חדש שיוצא ונשמעת עליו ביקורת.

אני לא חושב שהיה פה אחד שלא קיווה שהתכנית הזו תהיה יותר מתכנית לחם להמונים. בידור זול יש לנו בשלל הערוצים ויש לנו יותר מדי מזה. את הראליטי המתועב של טמירה ירדני וחבריה אנחנו מקבלים במזרק לוריד כבר כמה שנים טובות, מקבלים את הזבל הזה בפמפום אגרסיבי בכל עיתון, תכנית רדיו ואפילו בחדשות.

כששמעתי שעומדת להיות משודרת תכנית חדשה על רכב, למרות הסקפטיות והציניות היתה בי את התקווה הזו, שסוף סוף נקבל מוצר טלוויזיוני איכותי. משהו שניתן יהיה לשבת ולראות, ללמוד ולצחוק, לראות משהו שאולי לא יהיה ברמה של טופ גיר, אבל יהיה רלוונטי לאיזור שלנו וידון בין היתר בכל הסוגיות הבוערות בנושא הרכב והנהיגה כאן, בלי פחד, לנפץ מיתוסים ולשים את הגורמים הבוחשים בתעשיית הרכב המקומית במקומם. הגורמים הממשלתיים והגורמים המסחריים, כולם. כל זה לא קרה. במקום זה קיבלנו מוצר המוני, בידורי, רדוד וקונפורמיסטי.

ולראות את מר אילדיס שמשמש בימים אלה גם בתור הכלבה של השרלטן מכופף הסכו"ם בערוץ 2 אומר בתכנית של לונדון וקירשנבאום (שגם היא אי של איכות בטלוויזיה שאני מקווה שישאר עוד זמן רב) במסגרת יחצ"נות לתכנית שהתכנית תהיה תכנית בידור, לא יהיו בה מושגים טכניים והיא בכלל לא תכנית רכב - זה היה פשוט מרתיח.

הנטייה המטופשת הזו לנסות ולעסוק במשהו, אבל לא לעסוק בו באמת היא כור מחצבתה של התכנית. השאירו את הבידור ההמוני לתכניות הזבל שעולות ויורדות בערוצים השונים, לתרבות הסלבריטי המצחינה שהשתלטה פה על כל חלקה טובה, אבל כשאתם מתיימרים לעסוק בנושא כל כך טעון, כל כך מעניין וכל כך דורש התייחסות מקצועית כמו רכב ונהיגה, בבקשה אל תעשו מזה בידור אינפנטילי שאפילו בלהיות בידור הוא לא מצליח.

נ.ב. נקודת האור היחידה בתכנית היתה און, אני חושב שמגיע לו להיות חלק מתכנית הרבה יותר רצינית.

פורסם

אני חושב שחלק מהמגיבים ציפו למשהו הרבה יותר קרוב לטופ גיר, ומשם האכזבה..

אני ציפיתי לפחות או יותר למה שראינו על המרקע, ולתוכנית ראשונה זה היה די בסדר !!

צריך להבין שיש מקום להתמקצעות,והתוכנית הראשונה היא לא יותר מפילוט מבוקר, אני בטוח שזה ישתפר, אבל לעולם לא יגיע לרמתם של קלארקסון וחבריו..

** נערך החוצה טקסט שאינו עומד בכללי הפורום **

לגבי הרנו, אני יכול להגיד בגאווה שלקחתי אותה בליסינג כי היא הייתה היחידה עם מפרט בטיחות מלא , לי זה קריטי, עם 3 ילדים מאחור, מערכת בקרת היציבות אף היא נותנת מקדמה ענקית לרנו בתחום, ומראה שאם רוצים, גם רכב ליסינג יכול להציע את הטופ, השאלה מה עדיף..

רכב יפני מאובזר, או אירופאי פחות מאובזר אך הרבה , הרבה יותר בטוח..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
ראבאק, מישהו העלה על סדר היום נושא בטיחותי מאין כמוהו, ואותך מדאיג שמא כמה אנשים יחשבו שרק לרנו יש את זה? מצויין! שיחשבו. שרנו ירוויחו. זה לא שקול אפילו בקצת כנגד התועלת שבהגברת המודעות לקהל רחב. אם רק 5% מצופי התכנית ישאלו את קצין-הרכב של החברה שלהם שמציע להם פוקוס או מאזדה 3 "האם יש לה את המערכת ההיא שראינו בטלביזיה", כבר הרווחנו.

טל

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

פורסם

daniel9622, יש לי הרגשה כשקצת התבלבלת.

כשאומרים כאן (כוונתי בפורום הזה) "תכנית בידור", זה לאו-דווקא לגנאי. תכנית הרכב הנחשבת לטובה בעולם ללא עוררין היא בדיוק זה - תכנית בידור. רחוקה מאד מלהיות תכנית רכב של ממש, כמו Fifth Gear.

בוא ותגיד לי אתה: איזה ערך מוטורי יש לתחרות בין בוגאטי ויירון למטוס? איזה ערך מוטורי יש לתחרות בין אודי RS4 לגולש סקי, או מה שזה לא היה? איזה ערך מוטורי יש לשיגור מכוניות מקטפולטת-ענק לתוך מחצבה שבמרכזה יש קאראוואן בנסיון לפגוע בו? איזה ערך מוטורי יש למשחק כדורגל עם טויוטה אייגו? האם כל הקטע ההוא עם הטויוטה היילקס באמת היה בדיקה רצינית של העמידות שלו, או לא יותר מגימיק טלביזיוני (נהדר, כמובן)?

זה שאומרים "בידור" עוד לא הופך את זה ל"בידור להמונים". לא ראיתי שום דבר מבזה בסגנון דודו טופז ב"מופע המוטורי". טופגיר זה עוד לא, אין ספק. נסיון לעשות משהו - יש. ובישראל, שבה כל צליל של חריקת צמיגים נתקל מייד בצעקות "געוואלד", גם זה לא קל. עכשיו צריך לראות איך זה יתקדם.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

תוכנית קלילה וחביבה.

העביר לי שעה בסבבה.

סוף סוף משהו בשבילי בטלויזיה במקום אודטה, דודו, כדוררגל או מישהו שנולד למשהו.

תודה ערוץ 10

און, אם אתם מחפשים מכוניות מעניינות לתוכנית - have your people call my people, we'll do lunch

חחח

http://www.scci.co.il/

The Sports Car Club of Israel

פורסם
כששמעתי שעומדת להיות משודרת תכנית חדשה על רכב, למרות הסקפטיות והציניות היתה בי את התקווה הזו, שסוף סוף נקבל מוצר טלוויזיוני איכותי. משהו שניתן יהיה לשבת ולראות, ללמוד ולצחוק, לראות משהו שאולי לא יהיה ברמה של טופ גיר, אבל יהיה רלוונטי לאיזור שלנו וידון בין היתר בכל הסוגיות הבוערות בנושא הרכב והנהיגה כאן, בלי פחד, לנפץ מיתוסים ולשים את הגורמים הבוחשים בתעשיית הרכב המקומית במקומם. הגורמים הממשלתיים והגורמים המסחריים, כולם. כל זה לא קרה. במקום זה קיבלנו מוצר המוני, בידורי, רדוד וקונפורמיסטי.

אכן.

ולמי שרוצה לדעת איך הדברים נראים מבחוץ, הנה ביקורת הטלוויזיה של אהוד אשרי ב'הארץ':

אחת התמיהות סביב התוכנית של אורי גלר היא מה עושה שם אלי אילדיס ולמה הוא מתעקש לעשות מעצמו צחוק (בלי טיפת הומור עצמי). השאלה הזו מיותרת במקרה של "המופע המוטורי", תוכנית הרכב החדשה של ערוץ 10, והתשובה הגברית לתוכנית הנשים של חנה לסלאו, המשודרת במקביל. אילדיס מגיש תוכנית בצלמו ובדמותו: מאצ'ואיסטית, ארצית, קצת פרחית, מתובלת בשפת רחוב ("אנא עארף?"), בציטוטים מ"פטריק קים" ובהערות סקסיסטיות ("המכונית הזו תשיג לך את המגה-בחורה"; "הדו מושבית-פתוחה עוזרת בעניין הבחורות?").

מכאן מובן מה חושבים אילדיס ועורכיו על צופיהם: גברים ישראלים ילדותיים, חובבי הרפתקאות, פטריק קים ובחורות, שרכבם הוא שלוחת האגו הזכרי שלהם. לגברים שלא נמנים עם הזן הזה (אני, למשל) ובוודאי לנשים חובבות מכוניות (יש גם כאלה) אין מה לחפש כאן. מה שמעורר שאלה עקרונית: ברור לגמרי מה אילדיס עושה בתוכנית, אבל לא ברור מה התוכנית עושה בערוץ ארצי. בשביל מה יש "אגו"?

הנה דוגמה קטנה לעידון האילדיסי: כדי לעבור למכונית קוריאנית הוא מקדים וקורא לצופים פיסקה מסוקסת מ"פטריק קים". הרי שניהם מקוריאה. הסייד-קיק שלו, דויד קיגלר, מביך עוד יותר בנסיונות הצחקה מסורבלים (לקול צחוקים מוקלטים) ובדקלומי ז'רגון מקצועי חסר פשר. ויש גם סלבריטיז: השבוע קיבלנו את השף חיים כהן ובשבוע הבא, מה אתם יודעים, את סמי הורי! עונג שבת לזכרי אלפא.

עד כאן 'הארץ'. ושתי הערות לסיום:

א. יוצרי התכנית מעידים על עצמם שבאו מאהבת מכוניות. ובאיזה מכוניות הם בחרו למבחן בתכנית הראשונה - ונא לא להפחית מחשיבות הראשוניות - כדי להנחיל את האהבה הזאת לכ-ו-ל-ם? במכוניות שאי אפשר לאהוב, רק לשנע.

ב. יש כאן מישהו שלא ידע שבמגאן יש בקרת יציבות (למרות שהנושא מפומפם בכל המדיה מזה חודשים)? אז למה אתם סבורים שאנשים, שיש להם מינימום של עניין בנושא - עד כדי כך שיקדישו לו את ערב שבת - לא ידעו?

פורסם
נו באמת, צריך להאכיל אותך בכפית? חייבים להשתמש בביטוי המפורש "שווי שימוש"? עכשיו תענה על שאלה פשוטה: כמה מכוניות משפחתיות בשווי שימוש 2 (בתוכו נמצא הרוב המכריע של עסקאות ליסינג בישראל) מוצעות עם ESP?

עושה רושם שהאנטי שלך כלפי רנו הורס לך את כושר השיפוט. ראבאק, מישהו העלה על סדר היום נושא בטיחותי מאין כמוהו, ואותך מדאיג שמא כמה אנשים יחשבו שרק לרנו יש את זה? מצויין! שיחשבו. שרנו ירוויחו. זה לא שקול אפילו בקצת כנגד התועלת שבהגברת המודעות לקהל רחב. אם רק 5% מצופי התכנית ישאלו את קצין-הרכב של החברה שלהם שמציע להם פוקוס או מאזדה 3 "האם יש לה את המערכת ההיא שראינו בטלביזיה", כבר הרווחנו.

טל

האנטי שלך טל לעובדות, היא ברמה אחרת...

בניגוד ל"פירושי טל" לדברי, הרי ברור לכל שמטרת הארותי הייתה לציין עובדה שגם במשפחתיות אחרות יש מערכת ESP - הארה זו היא נכונה מכל אספקט צרכני ולא שוללת את חשיבות הימצאות המערכת ברנו "ליסינג".

להלן תיזכורת מדברי:

תתפלא, ישנן כמה "משפחתיות" אחרות כמו : פורד פוקוס, היונדאי, סיטרואן C4 וגם כאלו שלא הזכרתי, שהן "בטווח מחירים" פחות או יותר, וגם להן יש מערכות בקרת יציבות (בכינויים שונים ודומים).

נכון שזו פרסומת לרנו.

באשר לרנו שירויחו... את זה תשאיר למחלקת הפרסומות או ששיניתה את מעמדך.

מריוס

• תוכן חדש...