Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל כתבי הרכב:

תפסיקו להוציא פה את הכעס שלכם שקיגלר קיבל תוכנית רכב בטלויזיה ואתם לא.

גם אני חושב שהיו צריכים להכניס משהו מכתבי הרכב לתוכנית אבל זה מה יש ותפסיקו לקלל אחד את השני.

לכל מי שחשב שיש לי משהו נגד אופנועים היום קיבלתי את רשיון העד 500 שלי אחרי שהיה לי עד 50 בשנים האחרונות.

עכשיו יש לי:לרכב,נגמש,תומ"ת,אופנוע עד500 ואיזה אישור מסילברסטון.

אייל

• תגובות 353
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אהרונוביץ',

"גייסת" לטיעוניך ביקורת עיתונאית מהעיתון הכי פלצני בארץ, הלו הוא "הארץ".

ביקורות אלו כמעט תמיד שליליות כי הן נכתבות ע"י אליטות מדיה (כתובה בעיקר) מהזן הנפוח ביותר.

אותן אליטות לא מסוגלות להנות ממשהו שהוא "להמונים", כל מה שהוא "להמונים" ישר סופג ביקורת שלילית.

אהוד אשרי הוא אחלה סופר, אפילו קראתי שנים מספריו, אבל הרשה לי ולכל הפורום לקבל את הביקורת שלו על תכנית בידור להמונים בע"מ. אני לא רוצה שאנשים כמוהו יכתיבו את תכני המדיה בארצנו הקטנה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
כל כתבי הרכב:

תפסיקו להוציא פה את הכעס שלכם שקיגלר קיבל תוכנית רכב בטלויזיה ואתם לא.

גם אני חושב שהיו צריכים להכניס משהו מכתבי הרכב לתוכנית אבל זה מה יש ותפסיקו לקלל אחד את השני.

על מה אתה מדבר בדיוק? יש כאן רק כתב אחד (אישית אני מעדיף את המונח "עיתונאי", אבל לא משנה) שמוציא כעסים, וזה לא ממש חדש אצלו. כל היתר שהתבטאו כאן (ולא שיש המונים), נדמה לי, פרגנו לתכנית. לגבי מה שיש בין סרוניס לאהרנוביץ', זה קיים - להזכירך - מזה עידנים, ללא כל קשר לתכנית, ואפשר מאד להבין את זה.

אה, ולגבי האופנועים: הבעיה היא לא שיש או אין לך משהו נגד אופנועים. כפי שהסברתי קודם, הבעיה היא בשרשרת הלוגית שמובילה אותך לחשוב שמי שנוסע על קטנוע 50 סמ"ק בתוך העיר אינו אוהב מכוניות.

ולמריוס: תפסיק להתמם, ואל תעשה אותי מטומטם. הבנתי היטב את דבריך גם בפעם הראשונה. אתה יודע יפה מאד על מה מדובר כאן ואף אחד לא ניסה לומר שאין בכלל משפחתיות פרט לרנו עם בקרת יציבות דינמית. דובר במפורש על מה שמכונה "משפחתיות ליסינג", ומאחר ואתה עושה עצמך כמי שאינו מבין את משמעות הדבר (או שאתה באמת מנותק לחלוטין ואינך מבין), אסביר שוב: הכוונה לאותן משפחתיות ברמת גימור נמוכה שמיועדות להשתחל בשווי שימוש 2, היכן שמתבצעות הרוב המכריע של עסקאות הליסינג. רוצה לנסות לענות על מה ששאלתי אותך קודם? אם עדיין לא הבנת, אני מרים ידיים.

ולגבי התבטאות האידיוטית על מחלקת הפרסום של רנו: הוצאה כזו של אמירה מהקשרה מזמן לא ראיתי. מה קרה, קשה לך לקרוא משפטים שלמים ברצף?

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
"גייסת" לטיעוניך ביקורת עיתונאית מהעיתון הכי פלצני בארץ, הלו הוא "הארץ".

לא העיתון הכי פלצני בארץ - העיתון היחיד בארץ (ולכן פרשת דרייבר/יו-אם-איי כל כך חמורה; אם זה היה קורה במעריב או באוטו, זה לא היה שווה התייחסות).

** נערך החוצה טקסט שאינו עומד בכללי הפורום **

פורסם
daniel9622, יש לי הרגשה כשקצת התבלבלת.

כשאומרים כאן (כוונתי בפורום הזה) "תכנית בידור", זה לאו-דווקא לגנאי. תכנית הרכב הנחשבת לטובה בעולם ללא עוררין היא בדיוק זה - תכנית בידור. רחוקה מאד מלהיות תכנית רכב של ממש, כמו Fifth Gear.

בוא ותגיד לי אתה: איזה ערך מוטורי יש לתחרות בין בוגאטי ויירון למטוס? איזה ערך מוטורי יש לתחרות בין אודי RS4 לגולש סקי, או מה שזה לא היה? איזה ערך מוטורי יש לשיגור מכוניות מקטפולטת-ענק לתוך מחצבה שבמרכזה יש קאראוואן בנסיון לפגוע בו? איזה ערך מוטורי יש למשחק כדורגל עם טויוטה אייגו? האם כל הקטע ההוא עם הטויוטה היילקס באמת היה בדיקה רצינית של העמידות שלו, או לא יותר מגימיק טלביזיוני (נהדר, כמובן)?

זה שאומרים "בידור" עוד לא הופך את זה ל"בידור להמונים". לא ראיתי שום דבר מבזה בסגנון דודו טופז ב"מופע המוטורי". טופגיר זה עוד לא, אין ספק. נסיון לעשות משהו - יש. ובישראל, שבה כל צליל של חריקת צמיגים נתקל מייד בצעקות "געוואלד", גם זה לא קל. עכשיו צריך לראות איך זה יתקדם.

טל

אני לא יודע איך אתה מודד "ערך מוטורי" באייטמים של תכניות רכב, אבל אם תשים לב כל אחד מהאייטמים שהזכרת היה מהנה מאוד לצפייה ובהרבה מהמקרים גם בעל איזו אמירה. הטנדר של טויוטה קשוח - איך "נוכיח" את זה בצורה שהיא גם מהנה? נראה קטעי וידאו בהם רואים שהוא משמש בערך בכל אירגון גרילה בעולם ונכסח לו את הצורה בכל דרך אפשרית. אני לא יודע מה איתך, אבל אני ניהנתי מאוד מהכתבה הזו ובשום אופן לא הייתי קורא לה בידור זול. זו כתבה מצחיקה, שהושקעה בה מחשבה ויש בה הרבה מן האופי של המנחים בתכנית. את זה לא ראיתי ביום שישי.

גם הכתבות של פגיעה בקרוואנים במגוון אמצעים, אם תשים לב ותקרא בין השורות, מבטאות את השנאה של המנחים והאוכלוסיה בבריטניה כלפי הקרוואנים שנתקעים להם בנתיב העקיפה או נוסעים לאט בכביש חד מסלולי שבו אי אפשר לעקוף אותם. כאלה דברים הייתי רוצה לראות בתכנית ישראלית, כולל לעורר שיח על תרבות הליסינג שנוצרה במדינתנו (כולל ההשלכות הבטיחותיות שלה וההשלכות של בעלות על רכב שהוא לא ממש שלך על דרך הנהיגה שלך) ועל עוד עשרות נושאים שאפשר וצריך סוף-סוף לעסוק בהם.

באשר לבידור נוסח דודו טופז, השוביניזם של אילדיס מאוד מזכיר את של דודו טופז, אני לא חושב שיש לזה מקום, במיוחד היום, כשיש יותר ויותר נשים בתחום. הבידור הזול עליו דיברתי הוא גם העובדה שנראה כאילו המנחים עושים טובה, באים לאולפן בלי תשוקה אמיתית לעניין וקוראים מכרטיסיות גם בכתבות החוץ (WTF?!) בלי ממש להחזיק אותן, אבל זה נשמע כמו שחקן טלנובלה מתחיל. גם כשמצליחים להתעלם מדרך הדיבור המאולצת שלהם, התכנים שהם אומרים מנסים לפנות לקהל בצורה שמזלזלת באינטלגנציה שלו ובהבנה המוטורית שלו. כשהקהל שלך לא מבין במה שאתה מדבר עליו בתכנית, אתה לא אמור לרדת לרמה כמה שיותר נמוכה כדי שיואיל בטובו לצפות בתכנית שלך, אלא לגרות את הסקרנות שלו בכתבות מקצועיות וכן, רחמנא ליצלן גם קצת טכניות, ולמשוך אותו לתכנית שלך ועל הדרך גם לתחום המוטוריקה.

אולי אני שובר פה מיתוס (ואולי לא), אבל גם ל"טופ גיר" יש חסרונות. הלאומנות של קלארקסון שמתבטאת באהבה העיוורת שלו כמעט לכל רכב שיוצר אי-פעם על אדמות האי שלו, גם אם היא מצחיקה לפעמים, יכולה לעצבן. גם קטעים מסוימים ב"לוח המגניבות" חוזרים על עצמם יותר מדי פעמים וקביעות נחרצות מסוימות על מכוניות יכולות להיות תמוהות בחלק מהכתבות. ויש עוד כמה דברים. מעולם לא אמרתי שטופ גיר היא תכנית מושלמת, אבל יתרונותיה עולים בבירור על חסרונותיה ואף אחד לא יכול לקחת ממנה את הסטייל. הסטייל הזה הוא "גורם ה-X" כמו שקוראים לזה בטופ גיר, שכל כך חסר ל"מופע המוטורי" יחד עם הרבה דברים אחרים.

פורסם

לכל הקוטלים, חלאס. אמרו שהתוכנית במתכונת של טופגיר ולא מתחרה בה.

אל תשכחו שאנחנו בישראל, ושידור תוכנית על מוטוריקה כשעה לפני הפריים-טיים זו קפיצה עצומה.

לגבי הארץ - מי בכלל קורא את זה? עאלק ביקורת - שיבקרו את עצמם. אילדיס פרחי?! נו באמת...

אגב, איפהשהוא קראתי שאילדיס נוהג באימפרזה STI. נכון?

אביעד

פורסם

הייתי בחלק נכבד מצילומי התוכנית.

אין מה להשוות בינה לבין "טופ גיר", זה כמו להשוות בין ילד על אופניים לוולנטינו רוסי.

התוכנית משעשעת, רובה לפחות, עשוייה יחסית בצורה טובה למדי, התוכניות הראשונות קצת פחות "זורמות", בהמשך זה משתפר.

אם תקברו את התוכנית עכשיו - אל תהיה תוכנית. אם תתנו לה סיכוי - יהיה משהו. חלק יאהבו יותר, חלק יאהבו פחות.

אבל מבחינתי לפחות, "משהו", עדיף על "כלום".

אני מתחיל להרגיש כמו בחתימה של קספר... :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

התוכנית אומנם אכזבה את מי שציפה לראות גרסה ישראלית העומדת בקנה מידה לזו הבריטית מבחינת תוכן איכות הצילום וצורת ההגשה.

הניסיון להשוות בין קהל יעד ישראלי לאנגלי משול לכישלון.כך שהפרק הראשון של התוכנית היה מוצלח באופן מסויים.

לישראל מתאימה ההשוואה בין משפחתית המתיימרת ליכולות שטח למשפחתית עם יכולות שטח

כמו שבאנגליה מתאים מבחן לראות עם גיפ כזה או אחר עומד מול ריינג'-רובר כזה או אחר.

לזכותם יאמר שהדגמה של מערכת ה ESP משרתת את הציבור הישראלי שברובו לא מבין מה ABS ו-ESP עושים במפרט של הרכב. - שירבו ואף ידגימו כל מערכת הקיימת במפרט רכב.

מבחינה מוטורית

בטופגיר לא עושים מבחנים לרכב המכילים כל פרט שחולה הגה כזה או אחר היה רוצה לראות (בניגוד ל fifth gear של טיף נידל) אבל, רובינו מעדיפים לראות את קלרקסון מחייך כשהוא מנסה לנצח את המונד ומיי בעוד מירוץ מטופש (לונדון אוסלו, אטליה לונדון וכו) מאשר לשמוע את טיף נידל מפאר את קריירת המרוצים שלו בפעם האלף או מראיין איזה ילד בן 22 עם תואר הנדסה שהחליט לעצב קליפרים חדשים לפורמולה 1.

נוסף על כך כמו שאמר און אין בארץ תשתית שתומכת בתוכנית ברמה גבוה כמו fifth gear (תקציב,מסלול מסודר,זמינות רכבים וכו). כך שבאמת אם נסתכל לרגע על ארצינו הקטנטונת שעד היום היתה מושפעת מסיפורי האימה של חיים הכט על הנהג הישראלי.

יש בתוכנית הזאת משב רוח רענן וכיוון נכון.

צודק מי שאומר שהמנחים קצת כבדים ומעבירים תחושה כאילו ממש הכריחו אותם להיות שם(כסף), אבל גם זה משתנה בהתאם. לבוא ולקטול אותם אחרי תוכנית אחת זה לא לתמוך ב"תרבות מוטורית", זה אפילו ללכת נגד.העובדה שחלק מהמעורבים בתוכנית הם קוראים\חברים בפורום תעזור לתוכנית לקבל פידבק מיידי מקבוצה מאוד ממוקדת.

עמית

פורסם

עמית, אני לא חושב שאתה מסתכל על הדברים בפרספקטיבה הנכונה. תכנית רכב טובה לא חייבת להשוות בין פרארי ללמבו על מסלול באיכות פורמולה 1. גם השוואה בין 2 מכוניות משעממות, נניח מזדה 3 מול יונדאי אקסנט, על כבישי מעצ (החדשה!) יכולה להיעשות בדרך מקורית ומעוררת מחשבה.

אפשר לומר שהבעיה היא בתקציב, שהישראלים הם לא האנגלים, שחם פה, שקר פה, פה זה לא שוויץ, נח יש בתיבה ושאר קלישאות ששמענו יותר מדי וזה חבל, כי זה פשוט לוותר מראש. כפי שנאמר כאן קודם, הקסם בטופ גיר הוא ההגשה הייחודית של המנחים שלה והרעיונות הלא סטנדרטיים שלהם לאייטמים ואילדיס והשני פשוט לא מספקים את הסחורה.

מי מאיתנו שמעביר ביקורת על התכנית לא בא "לקטול" אלא מביע את אכזבתו ממשהו שציפה ממנו ליותר. אנחנו לא "הולכים נגד התרבות המוטורית", אנחנו רוצים לקבל מוצר טלוויזיוני איכותי שפונה אלינו, חובבי הרכב, ולא מתבייש בכך.

פורסם
אנחנו רוצים לקבל מוצר טלוויזיוני איכותי שפונה אלינו, חובבי הרכב, ולא מתבייש בכך.

הציפיות שלי הרבה יותר צנועות. אני מעוניין לקבל מוצר טלוויזיוני שיש לו סיכויים לשרוד, ואח"כ גם, אולי, ליצור איזה שינוי בתרבות המוטורית הישראלית.

מצפייה בפרק אחד בודד, אין למוצר הזה סיכוי לשרוד, ואין בדברים האלה משום "קטילה", "חוסר פרגון" או כל תואר רגשני אחר. הדברים שלי נובעים מניתוח מפוכח שלא חובה להסכים לו, אבל אין שום טעם להיעלב מ"חוסר הפרגון" שבו.

כדי שתוכנית תצליח לשרוד, היא צריכה למשוך מספיק צופים, ושאלה יהיו מדמוגרפיה שמפרסמים אוהבים.

כרגע, אין בתוכנית שום תכנים (או מגישים) שיגרמו לאמי\אחי\חבריי\אשתי\כל אדם שאני מכיר שאינו חובב רכב להתעכב עליה. בוודאי לא להתיישב באופן יזום מול הטלוויזיה ביום שישי בערב.

חובבי רכב יש בישראל כנראה מעט מדי, וגם הם לא ימצאו עניין רב מדי בתכנים או באופי ההגשה.

זה הכל. זו לא "קטילה" ולא צריך להיעלב. צריך להגדיר קהל יעד, וצריך לחשוב איך מגיעים אליו. כרגע, אין לתוכנית הזו קהל יעד מוגדר, וכפועל יוצא מכך, אין לה מושג איך להגיע אליו.

במצב כזה, חייה של כל תוכנית בערוץ פריים יהיו קצרים מאוד.

פורסם
הקסם בטופ גיר הוא ההגשה הייחודית של המנחים שלה והרעיונות הלא סטנדרטיים שלהם לאייטמים ואילדיס והשני פשוט לא מספקים את הסחורה.

אני מסכים איתך שהמנחים לא הראו זיקה כלשהי לנושא במהלך התוכנית חוץ מהתבטאות אחת על אלפא.

לדעתי אילדיס מתאים יותר לאורי גלר מאשר לתוכנית מכוניות (הוא פשוט מונוטוני מידיי)

וקיגלר צריך להישאר ב"רצועה" ולעשות חיקויים של גרוזינים.

אתה משווה תוכנית כמו טופגיר שביססה לעצמה קהל צופים בכל העולם שקיימת כבר שנים ארוכות לתוכנית ראשונה בישראל שעוסקת במוטוריקה בצורה כלשהי.

אם לדוגמא בתור פרק פתיחה היו עורכים תחרות בין כוכבי "השיר שלנו" לבין "האלופה" ולפי זה לקבוע מי היתה תוכנית יותר טובה ( פונה לקהל יעד ענק שיראה את התוכנית כי מדובר בדמויות שהוא מתחבר אליהן ) היית אומר שהם בכיוון של טופגיר? כי הרעיונות "מקוריים"? כי זה בידור בנוסף למוטוריקה כלשהי?

לגבי הרצון לקבל מוצר שפונה רק אל חובבי רכב. זה יפה ונחמד מאוד, לא נראה לי שתוכנית שתפנה לקהל כזה מצומצם תחזיק יותר מחודש על המסך במיוחד לא ביום שישי ב-19:00

יורידו אותה בשביל עוד קצת אודטה או עוד תוכנית בישול לפני שבת.

לא צריך להסתכל על זה בתור מצב קבוע אלא בתור נקודת התחלה - עדיף את התכונית הזאת מאשר כלום .

פורסם

אודי ציון הוא בשבילכם הוא כתב ביקורת מצויין כן או לא?

קיצר היום הוא כתב השוואה בין טופ גיר לבין הילוך חמישי לבין התוצר הישראלי {המופע המוטורי}.

הוא כתב דף וטור שלם אם זה לא מספיק לכם אני לא יודע מה להגיד.

קראתי את זה וזאת בכלל לא השוואה לפי דעתי. קראו ותגידו לי אם זאת לא השוואה לא טובה.

נמרוד....

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

ההשוואה בין טופ גיר למופע המוטורי פשוט מטומטמת.

איך אתם (אתם=הכתבה של אודי והשירשור הזה) משווים תוכנית שקיימת המון שנים באחת המדינות היותר מפותחות מכל הבחינות (וכמובן גם מוטורית) לבין ארץ אהובה אך לא ממש בעלת תרבות מוטורית כאשר שם אתה רואה חונות ברחוב DB9 ולוטוס ופה 90% מהאנשים לא ראו בכלל פררי במציאות. ועוד לא התחלנו לדבר על מסגרת תקציב שאין בכלל מה להשוות, פה אסור בכלל לדבר על נהיגה ספורטיבית. בארץ על ספויילר אתה מקבל 1000 שקל קנס והורדה מהכביש.

יש לתוכנית בעייה בקהל היעד אני מסכים, ולפי דעתי מכל המבחנים המצולמים שכבר ראיתי דווקא ההשוואה של הגראנדיס לא הייתה טובה\קשורה אבל חייבים לפרגן כי רק ככה מתחילים.

מה ציפיתם? לקבל 3000 איש בקהל ולצפות במירוץ בין בוגאטי ווירון לפמאלה אנדרסון?

אני דווקא מפרגן מאוד ומקווה שאולי זה יוסיף לתרבות המוטורית שמנסה להיתפתח בארץ בשנים האחרונות.

פורסם

אני רק יכול להגיד שהתוכנית הייתה סבבה לגמרי באווירה טובה , באמת מזל שיש תוכנית נורמלית ולא רק אודטה החופרת .

עם הזמן אני מאמין ומקווה שהתוכנית תפיק לקחים מה טוב ומה לא טוב .

לנקודה > צריך רק לחכות עוד 4 5 תוכניות וכולנו מקווים שהתוכנית תשתפר על כל הליקויים שלה .

בהצלחה , תבורכו .

ים long time no

פורסם

ראיתי היום את התוכנית לראשונה.

קודם כל ,כל הכבוד על היוזמה להרים דבר כזה בארץ.

שני דברים שראיתי נכון להעיר עליהם:

1)הצילום,ברוב המקרים(בלט במיוחד בכתבה על המרצדס)הוא מאד חובבני .

2) לעשות יותר מבחנים מגוחכים כמו בטופ גיר.סתם לדוגמא-עם הפנדה,אפשר היה לעשות מעיין תחרות בשטח של הפנדה נגד אופנוע 50 סמ''ק.סתם זרקתי עכשיו מהראש,הבנתם את הכוונה.

שוב אני אומר,כל הכבוד!

• תוכן חדש...