Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הציפיות מהתוכנית אולי באמת היו גבוהות מידי. בסה"כ בתור תוכנית ראשונה היה נחמד. דווקא המנחים בסדר, בניגוד לטקסטים שהם מדקלמים.

ההשוואה לגבי הגרנדיס והסנטה פה לא היתה במקום. קצת מוזר להשוות בין מיני וואן לבין רכב כבישטח. עוד יותר מוזר שמדובר על שני רכבים של אותו יבואן. הכי "מוזר" שאין מנצחת כי בעצם אי אפשר להשוות. גם הרכב השלישי בתוכנית היה של כלמוביל . בטח הכל צירוף מקרים ורק אני שמתי לב.

אסף

• תגובות 353
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לסיכום במשפט אחד ופשוט - לא הייתה ולא תיהיה כמו "טופ גיר" לדעתי.

הן מבחינת עריכה והן מבחינת המלל שבתוכנית.

לא היה משהו בכלל לטעמי. במזל מכוון שאני צופה בטלוזיה דרך המחשב, בקטעי הפרסומות העברתי למחשב וצפיתי בקטעים מ"טופ גיר" סתם לראות הבדלים.

והם פשוט עצומים!.

תחילה - המנחים קיגלר ואילדיס? מה יש לאילדיס, חסר כסף אז הוא מנסה להדחף לכל מיני תוכניות להכנסה שניה (או שלישית, או רביעית...)

שלא לדבר על הבדיחות החסרות טעם האלה ואם מדברים על חוסר טעם, אפשר להכניס לכאן את הצילומים הריקניים של שורה של ילדים הולכים/קטעי מעבר של עצים ונופים וכו'...

אין מספיק זמן גם ככה לתוכנית ושעוד הפרסומות גוזלות 15 דקות, מה שמשאיר לתוכנית עצמה בסביבות חצי שעה של "תכלס", ואיך לומר בעדינות, לא היה משהו מעניין.

צילומי הנסיעה של השף במסלול היו ממושכים יותר מדי מבלי לקבל קובץ קטעים קטן של הסיבובים והדברים המותחים באמת.

בשונה ל"טופ גיר" ששם מראים את הקטעים המרתקים באמת, את הסיבובים או את ה"דריפתים".

בהסברים על המכונית ושאר הירקות, המנחים פשוט קוראים את זה מטקסט, כאילו שיננו למבחן באזרחות, דרך אגב מישהו שם לב לפינות כולשהם בתוכנית מלבד הקטעים הנורמטיבים שמראים בתוכניות כגון "טופ גיר" ו "הילוך חמישי"? הסברים על שתי מכוניות, מבלי להוסיף כל מיני קטעים אחרים כמו השוואות בין מכוניות השונות או משהו בסיגנון?

ראוי לציין כי נהנתי מאוד מהכתבה על המני ועל המרצדס אבל שוב, מעט מדי זמן לכתבה.

הצילומים והעריכה היו נחמדים חוץ מהקטעים הריקניים (כמו שציינתי לעיל).

בכל אופן, התוכנית הייתה חלשה, המנחים על הפנים, דבר המוציא אותך מחשק להמשך הצפייה בתוכנית.

לפחות זו רק תוכנית ראשונה, נקווה לטוב בהמשך...

"With great power comes great responsibility"

למכירה המערכת של האוטו: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186935

פורסם

אז ככה,

באמת שחיכיתי להתאכזב,

כבר הכנתי את הביקורת הנוקבת,

כבר הכנתי את עצמי להחזיר את הוידאו לאישתי בערב שבת,

אבל לא התאכזבתי!

אפילו נהנתי!

להשוות את התכנית ל"טופ גיר" זה לא לעניין במציאות המדיה הישראלית בכל מה שנוגע למוטוריקה בעשור האחרון.

המבחנים אולי לא היו מאוד מעניינים אותי אישית אבל לקהל המטרה הם יספיקו. יש הרבה צופים שמחפשים תועלות פונקציונליות מתכנית כזו משום שהם לא מחשיבים עצמם חובבי רכב (שגם ככה רואים טופ גיר) אלא ישמחו לטיפים בכל מה שקשור לנהיגה ולהרחיב את הידע שלהם על הג'ונגל הכבישי שלנו.

בתכנית עברו מספר מסרים חשובים לציבור הנהגים (לימודי נהיגה מתקדמים, ESP, לעוף מהנתיב השמאלי).

בואו נגיד כך, התכנית הזאת יותר מתקרבת ברמתה לטופ גיר ומאשר התכנית של ליאור שליין מתקרבת ברמתה לתכנית של ג'יי לנו.

מי שמנסה להשוות ומתאכזב מרמת התכנית בהשוואה לתכנית מערוץ BBC המצליח הוא חסר הבנה בעולם המדיה ובעיקר הטלביזיה הישראלי.

יש לנו אחלה פרסומות, מהטובות בעולם, אבל התוכן של ערוצי המדיה הישראלים עדיין לא ברמה של עמיתיו בעבר לים.

את האמת, זה בסדר.

אנשים, צריך להבין, זאת הפעם הראשונה שיש תכנית רכב בערוץ טלביזיה כלל ארצי. אני לא מחשיב את "על גלגלים" שהיתה ללא ערוצים מתחרים.

לסיכום, שישי הבא ב-19:05 אני רואה המופע המוטורי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

גם אני צופה בשישי הבא בתוכנית, אבל זה לא גורע מדעתי שאם שאר הפרקים יהיו דומים לפרק ששודר אמש מבחינת התכנים וההגשה, "המופע המוטורי" תעלם מהמסך מהר מאוד.

כל מי שמחמיא לתוכנית על פנייתה לקהלים ש"אינם חובבי רכב", לא מבין שהקהלים האלה לא יטרחו לצפות בה דקה אחת אם לא יהיו בה תכנים מושכים. השוואה של מכונית X למכונית Y זה לא "תוכן מושך", וגם כך משבצת השידור שלה היא "בית קברות" מבחינת נתוני צפייה.

לעשות שואו, ותוך כדי גם לעשות השוואה בין מכוניות - זה תוכן שמושך צופים.

כרגע - התוכנית לא מעניינת את מי שלא מתעניין במכוניות, לא מחדשת כלום למי שכן מתעניין במכוניות, ולא מציעה איזה ערך מוסף מבחינת דרך ההגשה.

אני מאוד מקווה שתשתפר.

פורסם

במקומם הייתי כל פרק עורך מבחן לאיזה אוטו יד שניה. איכשהו זה יותר מדבר אליי, ואני בטוח שלרובכם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
גם אני צופה בשישי הבא בתוכנית, אבל זה לא גורע מדעתי שאם שאר הפרקים יהיו דומים לפרק ששודר אמש מבחינת התכנים וההגשה, "המופע המוטורי" תעלם מהמסך מהר מאוד.

כל מי שמחמיא לתוכנית על פנייתה לקהלים ש"אינם חובבי רכב", לא מבין שהקהלים האלה לא יטרחו לצפות בה דקה אחת אם לא יהיו בה תכנים מושכים. השוואה של מכונית X למכונית Y זה לא "תוכן מושך", וגם כך משבצת השידור שלה היא "בית קברות" מבחינת נתוני צפייה.

לעשות שואו, ותוך כדי גם לעשות השוואה בין מכוניות - זה תוכן שמושך צופים.

כרגע - התוכנית לא מעניינת את מי שלא מתעניין במכוניות, לא מחדשת כלום למי שכן מתעניין במכוניות, ולא מציעה איזה ערך מוסף מבחינת דרך ההגשה.

אני מאוד מקווה שתשתפר.

דווקא צורת ההגשה של "המופע המוטורי" היא כן שונה מאחר והיא כוללת קצת ירידות על מכוניות והסתלבטות בין מגישי התכנית, זה משהו שיכול למשוך גם מי שלא חולה על מכוניות אבל יהינה מה"שואו".

אלי אילדיס משלב לטעמי מגיש טוב ומנוסה שמושך קהל עם אהבה אמיתית למוטוריקה. אני בטוח שהוא היה יכול לנהל דיון מאוד פורה על רכבים עם כל חבר פורום שפוקד אותנו.

אני חושב שצריך לתת לתכנית להתפתח, כל תכנית בידור היא מערכת עם אצבע על הדופק, או אם תרצו- אצבע על הרייטינג. אני בטוח שאחרי 6 תכניות למשל הדברים ישתפרו (אני לא יודע כמה תכניות כבר הוקלטו).

אדם מן השורה שראה אתמול את ההדגמה של ה-ESP עבר גירוי מחשבתי לא מבוטל, פתחו לו את העיניים, וזה מה שימשוך אותו אולי לתכנית הבאה. בכלל, תכנית בידור היא מדיה שנצרכת לא באופן סדיר וקבוע, צופים בא כשיש זמן, מעטים האנשים שמפנים את סדר היום שלהם בשביל "הגדול בבידור", דודו טופז.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

ה"פתיחה" הייתה במתכונת "מיני סלט" מיקרי בהתבסס על ירקות שבמקרה נשארו במקרר!

בניגוד להנחת יסוד שתוכנית כמו : "TOP GEAR" לא תתאים לישראל, נעשה הכל כדי להעתיק את הפורמט ... אבל גם בהעתקה התסריטאי נכשל לחלוטין!

העיקר הפך לטפל והתוכן נראה כמו אוסף מקרי בנושא המוטורי, לא עכשווי, לא מעודכן, לא רלוונטי ומלבד הטבח שהתאים לתוכן ה"סלט ישראלי"... היה זה פרק פתיחה כושל ולבטח ללא כל דמיון תוכן ענייני ל"TOP GEAR"smiley1.gifsmiley1.gifsmiley5.gif!!! אגב איפה היה הקהל?

הזכרת שמות של דמויות מתרבות המוטורית הישראלית אינה מצדיקה הערכה חיובית של תוכן ומבנה התוכנית שהוכנה בצורה לא מוצלחת.

נקווה שרעיון נכון כהעלאת תוכנית מוטורית ישראלית במדיה הטלויזיונית אכן יהפוך לתוכנית מעניינת ורלונטית לישראלים.

חג שמח לכולם.

מריוס

פורסם

אני בכלל לא ידעתי על התוכנית עד אתמול כי אני לא צופה בטלויזיה יותר מדי.

אבל בגדול נהנתי מהרעיון עצמו של תוכנית רכב שמשתמשת בפורמט של "טופ גיר"

נכון שזה זז קשה ולא זורם כמו המקור , ונכון שחסר תוכן, הכתבות קצרות מדי ומעורפלות ,

המנחים לא בניעים את התוכנית ומי זה בכלל הפרסומאי הזה?!

הרעיון מעולה , הביצוע פחות. כנראה שמניעיו של היוצר הן לעשות משהו חדש והוא אינו חובב רכב מובהק אלא מונע משיקולים אחרים.

אני מקוה שהזמן והתגובות יעשו טוב לתוכנית. אני לא חושב שיש להוריד אותה אבל יש לשפר אותה משמעותי ולהיות אובייקטיבים לפחות כמו המקור , יותר מזה, לעשות השוואות רלבנטיות!

זה מיניוואן וזה ג'יפ, איפה המקופ להשוואה?

בתקוה לעתיד טוב יותר, ולתכנים טובים יותר ומה עם קצת מקוריות?!

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

אנשים, תתעזרו בסבלנות.

אדם שנוסע באוטובוס כל חייו, יהיה שמח לקבל כל כלי תחבורה פרטי משלו.. לא משנה איזה.

ככה עם התוכנית. לא היה שום דבר ראוי לציון מבחינת תוכניות מוטוריות לאחרונה, או אי פעם. אתם לא יכולים לצפות שיביאו לכם איזו מגה תוכנית.

נכון, זו העתקה די בוטה של טופ גיר, שמצליחה מדי פעם, אבל הרבה פעמים לא. אין תחליף להומור הבריטי, ואם מנסים לחקות אותו בעברית, זה לא הולך.. יש מספיק דברים מצחיקים בעברית, לא צריך לחקות כל דבר.

הרעיון של הסלברטיז בהונדה סיוויק מבורך בהחלט. חסרים צלילים (של הרכב) ודיבורים (של הנוהג עם המנחה) אבל הרעיון עצמו מעולה, רק זקוק למעט ליטוש.

אגב, טופ גיר היא תוכנית מאוד קלילה, ונטולה, בעיקרה, ממונחים טכנים. אפילו מומנט הם לא הסבירו, ורק התייחסו לזה כמספר, וככל שיש יותר זה טוב יותר... אל תצפו מהתוכנית הזו, להתעלות עליה. במיוחד בארץ שלנו.

לסיכום, יש מה ללטש, אבל בהחלט חוויה חיובית.

עלו והצליחו.

אור.

פורסם

לא שנאתי את התוכנית אבל גם לא אהבתי אותה, אילדיס נראה כאילו הוא מנסה לדבר בשפה קצת גבוהה כדי לחפות על חוסר ידע ובכלל לא ראיתי מהם שום רגש בקשר למכוניות. חוץ מזה מה זה השפה הזאת אם אני לא טועה הם אמרו שחתיין לפחות 20 פעם זה נראה כמו 2 ילדים בני 15 מדברים.

קיגלר לא ממש מצחיק אבל נהנתי מהקטעים בכיכובו יותר. הנהיגה של און פשוט מרשימה.

נהנתי יותר מהקידומון לתוכנית השניה מאשר כל תוכנית הראשונה. אני מקווה שהם ישתפרו בפרקים הבאים ויעשו מבחנים קצת יותר קשורים דוגמת מכונית מנהלים VS מכונית מנהלים (האם זה אפשרי ;)). התוכנית מבורכת אבל חייבת להשתפר ומהר ראו שהיא תרד מהר כמו שעלתה

פורסם

תוכנית בינונית ביותר. המנחים לא כריזמטיים, המשחק מתוח מעוזניים ומיותר. מבחן השוואתי בין יונדאי למיצובישי דווקא במקום עבור שוק ישראלי (בוס שלי, למשל, עכשיו בדיוק באותה דילמה, בין שני הרכבים האלה). רק מה, אף אחד לא יצא לשטח עם רכבים כאלה. הקטע עם ילדים והאורך מוגזם למדי.

הדברים הטובים בתוכנית, שאינם טוענים שיפור - רעיון עם הכוכב האורח ומבחן לאיזטה.

צילום נהיגת מסלול של האורח היה גרוע ביותר מבחינת עריכה. לא הצלחתי לקלוט את המסלול! אם חסר מצלמות, אז מציבים מצלמות בגובה, כדי שיכסו את המסלול טוב יותר. מילא משתמשים במצלמת רחף, והיתה גם משאית במנחת, שאפשר לשים מצלמה על הגג שלה.

ההומור ברמה נמוכה ביותר. אולפן מעוצב ומואר בצורה מוזרה.

נורא עיצבנו אותי שני דברים: מצלמה שזזה כל הזמן כשהמנחה עמד (גם כן שיטה להעביר "דינמיקה"....) והחשכות מסך לחצי שניה. ספרתי שלוש כאלה, אולי היו יותר...

דווקא מבחינת מושגים טכניים הם לא צריכים להכביד: קודם כל, קהל היעד של התוכנית לא מבין אותם (קהל היעד של התוכנית אינו רק הפורום הזה), ושנית - גם האורך והמנחים לא מבינים אותם.

סביר להניח שההפקה קורא את התגובות שלנו, ולכן אולי נראה שיפור לקראת סוף העונה, וזאת מכיוון שכבר צילמו שלוש תוכניות באולפן וקטעי חוץ לרב התוכניות של העונה.

גילוי נאות: אני עובד בתחום הטלוויזיה.....

Spirit In The Dark

פורסם

חברים,

יש כאן כמה אמרות נורא קשות שצריך להסדיר,

דבר ראשון השוואה לטופ גיר, אני חושב שהפנייה הנרגשת לקהל עם השימוש בקישור התוכנית לטופ גיר נעשה אך ורק כדי לגרום לאותם אנשים שטופ גיר מדברת אליהם לצפות בתוכנית.

כי הרי כפי ששמתם לב, לתוכנית יש עשרות מאפיינים שדומים שדומים לטופ גיר, אם תרצו או לא,

ואני ימנה לכם, דבר ראשון,

אולפן, בטופ גיר האולפן משחק תקפיד מאוד חשוב, הם נמצאים שם חלק גדול מהזמן, כי הם עוסקים בראיון אנשים, שיחות על חדשות מתחום הרכב וכו', שלצורך השוואה, אין ב"הילוך חמישי".

2.פינת - חדשות מעולם הרכב. 3. השוואות רכבים. 4.סיקור רכבים חדשים. 5.הסלברטי המהיר.

כאילו, נכון זה נשמע דבילי שאני מציין את כביכול המובן מאליו, אבל זה לא כזה מובן מאליו, הילוך חמישי היא תוכנית מצויינת אך בנוייה בפורמט שונה לגמרי בצורת הסיקורים שלה (שהם מאוד רציניים - לרוב), לעומת טופ גיר. אך שניהן מצליחות.

אך כנראה שבישראל החליטו ללכת בשביל של טופ גיר.

עכשיו איפה מתחילה הבעיה בעינינו, שאנחנו חשבנו - אמרו טופ גיר, יופי מעולה, תוכנית לאנשי המוטוריקה, עם מושגים רציניים, שאולי באמת נלמד על מכוניות משהו שלא ידענו קודם.

הציפיות הורמו (עבור רובנו) ובינתיים מה שהכינו לנו זה תוכנית שהיא אני אומר לכם, חד משמעית לא עבורנו!! זאת הבעיה, שהתוכנית פשוט לא נועדה לספק את הצורך שלנו וכשאני אומר שלנו זה החובבי מוטוריקה, חד וחלק.

התוכנית הזאת נועדה, לקהל הרחב!!

כשמביאים מנחה, שכפי שזה נראה לפחות על פניו לא מבין במכוניות (קיגלר) (לא שאילדיס נראה כזה מבין), זה מאכזב אותנו, אבל מדבר אל הקהל הרחב, במיוחד כי הם כבר מכירים אותם.

ובכלל תחשבו על כל התוכנית, מידע טכני על מכונית לא עבר בכלל, אני חושב שרק צוין לנו שלSL 388 כ"ס משהו כזה וזהו, זה היה מעל ומעבר לתפסית האזרח המצוי ואילדיס היה צריך להשתמש בדימויים מטומתמים ודיבילים כדי להסביר כמה זה 388 סוסים בערמה.

בכלל, תשוו את זה לטופ גיר, אוקיי?

ראינו את אילדיס בSL בערך 10 דקות אני מאמין, נוסע ונוסע ונוסע, ו.. זהו. הוא דיבר על שטויות שלא מענינות אותנו כלל!! הוא מתחיל לדבר על האנשים שקונים את המכונית ומה הם רוצים להשיג ולמה הם קנו אותה, אותנו זה לא מעניין, את האזרח הישראלי המצוי, אולי כן!

בטופ גיר, כבר ממזמן היינו שומעים מלא פרטים טכנים על הרכב שלא ידענו בכלל שקיימים, אין מה להשוות!

טוב כבר נמאס לי להשוות, אני מקווה שהבהרתי את הנקודה.

חובבי הרכב - אל תרימו ציפיות, אולי שיפור יחל בעתיד, רק אל תכעסו שהתוכנית לא בשבילכם - זה ידוע!

עמרי.

פורסם

התוכנית נראתה כאילו שני ילדים צילמו אותה במצלמת וידאו הביתית שלהם.

עם איזה תקציב הם עובדים?

מי זה קיגלר הזה.הוא מקבל משכורת בשביל מה שהוא עושה בתוכנית?

אילדיס ידוע בתור אחד שמעדיף אופנועים.הוא ואישתו רוכבים על טייפון בתל אביב.

שיעשה השוואה בין קטנועים.

ההשוואה לטופגיר היא דיי נכונה.גם שם הצוות הוא כמה לייצנים שאין להם שום קשר לרכב.

טופגיר עשו איזה 100 פרקים יותר מאילדיס .אז אולי עם הזמן הוא יגיע לזה.

לרמה של fifthgear הוא לא יכול להגיע,כי כולם שם נהגי מרוצים מקצועיים.

אייל

פורסם
התוכנית נראתה כאילו שני ילדים צילמו אותה במצלמת וידאו הביתית שלהם.

עם איזה תקציב הם עובדים?

מי זה קיגלר הזה.הוא מקבל משכורת בשביל מה שהוא עושה בתוכנית?

אילדיס ידוע בתור אחד שמעדיף אופנועים.הוא ואישתו רוכבים על טייפון בתל אביב.

שיעשה השוואה בין קטנועים.

איזו פיסקה אומללה!

מה הקשר בין הרכב שהם נוסעים ביום יום להבנתם במכוניות?

אם אני הייתי כל היום מסתובב באיזור ת"א גם אני הייתי מתנייד על 50 סמ"ק. זאת אגב דוגמא לשימוש נכון בכלי רכב בהתאם לתנאי הסביבה בלי דעות קדומות על דו"ג.

בתור אחד שהיה לו טייפון בתור כלי רכב ראשון...תאמין לי שהכלי הזה יכול לספק יותר fun מסופרמיני סטנדרטית.

מעבר לכך, לבני הזוג אילדיס את חיימוביץ' יש גם פורסטר או אאוטבק ,מספיק טוב?

• תוכן חדש...