Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטופ-גיר מקבלים מונחים והסברים טכניים? מי שאמר את זה רואה את אותה טופ-גיר שאני רואה? הם צוחקים על זה! המקסימום שהם מגיעים אליו זה מספר כוחות-הסוס. אפילו על המושג "מומנט" הם צוחקים שוב ושוב. מתי בפעם האחרונה מישהו ראה אותם מרחיבים את הדיבור על התנהגות-הכביש, למשל?

טופ גיר איננה ואינה מנסה להיות תכנית רכב מקצועית. היא תכנית בידור מוטורית - וככזו, היא נהדרת. היום במקרה צפיתי שוב באחד הקטעים המצחיקים ביותר בהיסטוריה של התכנית הזו - מיי והמונד מתחרים במכוניות-שלט בגודל אמיתי (ובסוף כמובן מובסים על-ידי ילדה בת 13). פשוט כאבה לי הבטן.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תגובות 353
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדובר בתכנית בידור, וצריך לשפוט אותה על פי הפרמטרים האלו.

לא מדובר במסמך עיתונאי מרתק, או בתכנית תחקירים נוקבת.

כפי שמובן לי, קהל היעד העיקרי אינם חובבי רכב אמיתיים, שממילא מהוים אחוז זעום מהצופים, ולא ממש צריכים תכנית רכב כדי לבסס את ידיעותיהם, אלא צופים "מן השורה", שאולי לא יזפזפו אם יגיעו לתכנית בידור / ארוח מעניינית, גם אם היא עוסקת ברכב.

לקהל כזה התכנית לדעתי מיועדת, ולדרישותיו עונה.

המטרה העיקרית של תכנית בידור - בידור.

ערך מוסף של תכנית בידור - אירוח סלברטאים, שיש להם תכנית בידור / אירוח, בכדי למלא זמן אויר.

בכל תכנית ארוח מכובדת (כזו שמכבדת את אלו שקונים אצלה זמן פרסומת) מתארחים מנחי תכניות אחרות בערוץ, כאלו שגם בתכניות שלהם מארחים ומראיינים את מנחי התכניות האחרות.

גם לסעיף זה עונה התכנית.

בקיצור, בקרוב נדע את זמני ההקפה של כל מנחי ומגישי תוכניות הארוח הקיימים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כמו כל דבר תוצרת הארץ, זה ניראה כמו תוצרת הארץ. זה מה שיש לי להגיד.לא נהניתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לא אמרתי שום דבר נגד קטנועים.

הכוונה הייתה שיעשה משהו שהוא אוהב.

מה שאני לא מבין זה איך הגעת למסקנה שהוא לא אוהב מכוניות, רק מזה שהוא מסתובב בתוך העיר על קטנוע 50 סמ"ק.

אתה מכיר את הבנאדם? יש לך מושג מה הוא אוהב ולא אוהב? יש לך מושג מה הרקע המוטורי שלו?

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

לא ראיתי את התוכנית במלואה: מישהו שם לב אם איפשהו בתכנית נמתחה ביקורת כלשהיא על איזשהו רכב שנמכר בארץ? אני מתכוון לביקורת חריפה, למשל - "אל תקנו כזה"?

אני מנחש שלא, וגם לא נשמע בעתיד. אני חושש שמהיות התוכנית משודרת בערוץ מסחרי, ונתונה לחסדי המפרסמים -ביניהם גם יבואני הרכב, לא ניתקל כאן בביקורת או עיתונאות אמיתית.

אותה מגמה שאנחנו עדים לה לאחרונה במגזיני הרכב (ראו שירשור בנושא מלפני שבוע) תחריף כאן מאוד, שהרי זה מקור הההכנסה היחיד של התוכנית, מגזין כתוב באיזושהיא נקודה יאבד מנויים משלמים.

אני חושש שמבחני דרכים יסתיימו תמיד בתוצאה "מכונית מצויינת", "מכונית טובה" או לכל הפחות "תמורה טובה לכסף" ולעולם לא ב"עדיף ללכת ברגל".

במבחנים השוואתיים כמובן "אין כאן מפסידים אמיתיים", וכן הלאה.

למען האמת, אולי עדיף שזה יהיה בערוץ הראשון...

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

לא משהו - אבל בכל זאת משהו....

נראה לי משפט מתאים לסיכום.

אהבתי -

1. תתפלאו - את קיגלר...

2. את השעה בה שודרה התוכנית...

3. את המאמץ להרים פורמט כזה (גם אם הוא "גנוב" מאנגליה)...

4. כמובן את הנהיגה של און.

לא אהבתי -

1. הרבה דברים - אבל ניתן קרדיט, בכל זאת תוכנית ראשונה...

מאד לא אהבתי -

1. השוואה קצרה שתוקנה כמעט באותו משפט בין ה 205GTI והמיאטה?!?!?!?!?

"מכוניות ספורט לצעירים"...?!?!?!?!?

מה זה? טוב שזה עבר כבדרך אגב...

לסיכום - כמו שאומרת הבדיחה: "תנו לו צ'אנס"...

אלון.

נ.ב.

למי שלא מכיר את הבדיחה:

בערב יחידה של "גולני" המנחה מעלה גולנצ'יק לבמה ומבטיח לו פרס אם יאיית נכון מילה בעיברית - אבא.

הגולנצ'יק מתחיל: אלף, בית..... הא...

המנחה אומר לו שהוא טעה וצריך לרדת מהבמה אבל כל הקהל צועק: "תנו לו צ'אנס"... "תנו לו צ'אנס"...

המנחה מתרצה ומבקש ממנו לאיית - אמא:

הגולנצ'יק: אלף, מם, ...... הא....

המנחה שוב אומר לו שהוא טעה וצריך לרדת מהבמה אבל כל הקהל צועק: "תנו לו צ'אנס".... "תנו לו צ'אנס"...

המנחה נותן לו הזדמנות אחרונה לאיית - אמא:

והגולנצ'יק: אלף, מם, אלף....

כל הקהל קופץ:

"תנו לו צ'אנס"... "תנו לו צ'אנס"...

:wink:

אלון

פורסם

חנרו, בתכנית הזו דובר על 3 מכוניות שנמכרות בארץ (אלא אם פספסתי משהו - ראיתי אותה באופן מקוטע): יונדאי סנטה-פה, מיצובישי גרנדיס, מרצדס SL.

האם לדעתך אחת מהן מתאימה לדעתך להגדרה "אל תקנו כזאת"?

טל

פורסם

בתור אחד שמעורב מאחורי הקלעים של התוכנית הזו מזה כשנה, חשוב לשים דברים על דיוקם.

1. זוהי לא תוכנית רכב "מגזינית", אלא תוכנית בידור. תוכנית "מגזין" משופעת מונחים טכניים לא הייתה יכולה לפנות למכנה המשותף רחב בפריים-טיים. ברור כי דווקא בפורום זה של חולי מכוניות יש אכזבה מכך שהתוכנית אינה פונה למורעלים ומכאן מקור האכזבה. את זה אני יכול להבין (בתור חולה רכב בעצמי), אבל חשוב להבין שגם תוכניות רכב אחרות בעולם שלא פונות לפן הבידורי, הן תוכניות נישה זניחות

2. גם טופ-גיר אינה תוכנית רכב, אלא תוכנית פנאי-תוכנית בידור.

3. הפורמט של המופע המוטורי אולי מזכיר את זה של טופ-גיר, אבל ההשוואה אינה במקומה: טופ-גיר היא תוכנית שרצה כבר שנים ארוכות ובנתה את עצמה למשך תקופה, עד שהגיעה לשלב הזה. המנחים עצמם כבר "השתפשפו" לא מעט ומה שאנו רואים עכשיו זו התוצאה של הרבה ניסיון. כאן חרצתם את דינה של המופע המוטורי ושל המנחים אחרי פרק אחד (שההשוואה לטופ גיר כל הזמן ברקע). זה רק ילך וישתפר עם הזמן

4. התקציב של טופ-גיר גדול פי 10-15 משל המופע המוטורי. זה מאפשר השקעה עצומה בכל אייטם והעסקת מספר תסריטאים ובכלל כמות נכבדה של אנשי צוות. כאן בתקציב אפסי ובהמון נשמה הפיקו תוכנית על מכוניות. לא דבר של מה שבכך

5. הסביבה בה מצולמת התוכנית בארץ, צבעי הרקע וחוזק השמש מקשים מאוד על צילומים אומנותיים, כמו בטופ גיר

6. כמות המכוניות האקזוטיות בישראל שואפת לאפס. כלומר מבחנים רווי גומי שרוף במכוניות אקזוטיות על מסלול (שאין לנו, כזכור. למעט המסלול אותו סימנו בערד) מאוד מוגבלים

7. חכו קצת הלאה ותראו האם התוכנית היא בעלת "שיניים" או שבויה במלתעות המפרסמים, כפי שכבר נרמז כאן במיטב מסורת הקונספירציה

8. במבחן התוצאה, ממה שהבנתי, הרייטינג של התוכנית הזו היה הטוב ביותר אי פעם בשביל ערוץ 10 ביום שישי בערב.

9. בהחלט יתכן שלחולי הגה התוכנית הזו לא תקסום, אבל אם היא תעלה את המודעות לאהבת מכוניות ונהיגה בקרב אלו שלא ממש התעניינו בנושא עד כה, הרי שהתוצאה הושגה במלואה.

10. האם השוואה בין מיני וואן לרכב כביש שטח היא במקומה? תתפלאו כמה אנשים מתלבטים בין מכונית מנהלים לבין מיניוואן ולבין רכב כבישטח. מעבר לכך שההשוואה במקומה, מי הכתיב את התנ"ך שאומר שאסור להשוות בין תפוחים לתפוזים? לפעמים מבחנים כגון אלו פותחים את הראש למשהו אחר לגמרי. גם במגזיני רכב שונים עושים אותם מדי פעם, גם בחיים האמיתיים: אבא שלי, פנסיונר שמכוניות לא מעניינות אותו ורצה מכונית סטיישן, קנה במקום פורסטר באותו כסף (גם סטיישן, אבל גם עם יכולת שטח) ומאז הוא לפחות פעם בחודש בטיול שטח ולפני זה הוא מעולם לא נהג בשטח.

בשורה התחתונה, תנו צ'אנס. לא פשוט לעשות תוכנית על מכוניות בסביבה בה אנו חיים.

בברכה וחג שמח,

און

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
לא פשוט לעשות תוכנית על מכוניות בסביבה בה אנו חיים.

עכשיו קל יותר להבין את הכשלון הגדול של התכנית. **נערכה החוצה שורת טקסט שאינה עומדת בכללי הפורום. הנהלת הפורום**

אולי לא הבנתם את זה - כפי שגם מו"לים של מגזינים לרכב לא מבינים - אבל המטרה אינה "לעשות תוכנית על מכוניות" אלא לעשות תכנית טובה או מצויינת על מכוניות. ובשביל זה לא צריך מכוניות אקזוטיות אלא תובנות. עם גישה של מכונית-ספורט-היא-בשביל-לתפוס-בחורות לא משנים את התפיסה של הקהל הרחב אלא רק מחזקים אותה.

אכן, לגיטימי להשוות בין תפוחים לתפוזים; והתוצאה? תרמתם משהו שלא היה ידוע מראש? מה, שמוליכי ילדים אינם יכולים להסתפק בגיר אוטומטי בעל 4 מהירויות בלבד? באמת?

דווקא במדינה בה אין תרבות מוטורית היה אפשר לעשות תכנית רכב בידורית - בהחלט לא למורעלים/חולים - מצויינת, שפותחת את הראש, מלהיבה ומחנכת. לא, לא עושים את זה על-ידי בדיחות קרש וזחילה מתחת למכנה המשותף הנמוך ביותר.

מי שמפמפם לקהל שמכונית-ספורט-היא-בשביל-לתפוס-בחורות - לא אוהב מכוניות ולא מבין נשים. זה ולא הנסיון הוא ההבדל בין מגיש שנון ואוהב כמו ג'רמי למה שראינו אמש.

פורסם

אני מבין, רוני, שמכאן ועד לנצח נצחים אתה הולך להתפס למשפט האחד הזה. על סמך זה אתה שופט תכנית שלמה? מה דעתך להתייחס לדברים אחרים שעלו בתכנית, כגון שימת מערכת ה-ESP במרכז הבמה, או הצהרה על כדאיות תיבה ידנית - כולל אמירה מפורשת "כי זה יותר כיף"? **נערכה החוצה שורת טקסט שאינה עומדת בכללי הפורום. הנהלת הפורום**

טל

פורסם

אני דווקא חש אופטימיות בעקבות הצפיה בתכנית (ולא בגלל ה"כפיים לאלפא" :wink: )

למרות שיש מקום להשתפר, אפשר לראות ישר שזה לא עוד אחד מגלגולי "על גלגלים עם דניאל פאר", התכנית נעשתה בידי חובבי רכב ועבור חובבי רכב (לא עבור חולי הגה, נכון. גם לא עבור המקצוענים. אבל לחובבים, בהחלט). היא לא פחות טובה מכמה תכניות רכב מחו"ל, אם יצא לכם לראות בערוץ "אגו" את הסדרה הקנדית למשל, סדרה צרפתית שראיתי פעם, וגם המגזין של SAT1 ששם באמת לא תשמעו מילה רעה על אף מכונית, בפרט לא גרמנית. בקיצור, טופ-גיר יש רק אחת (אולי שתיים).

הפורמט נכון, הראש נכון, הרוח נכונה. אהבתי גם את ההמנעות המודעת מנפילה לתהומות החיים הכט עם פינת הבטיחות בדרכים הבלתי נמנעת (אני דווקא מקווה שהנושא יעלה בעתיד - אבל בצורה מעודנת ומתוחכמת, כסאב-טקסט, ולא כהצלפת הסרגל על האצבעות של הכט). אני נוטה להאמין שבערוץ 2 התכנית לא היתה עוברת בלי איזו השתלת "ובפינת האורח החינוכי השוטר אזולאי מזכיר כי אסור לנסות את מה שאון הדגים במכוניתו, שכן מהירות הורגת".

מה צריך לשפר? ללא ספק, קצת יותר אמירות חותכות במבחן הרכב לא יזיקו, ובעניין זה יש הרבה מקום על הסקאלה שבין התיחסות טכנית יבשה לבין סגנונו החד-פעמי של ג'רמי קלארקסון. קצת דינמיקה עם הקהל תהיה נחמדה; ואני חושב שיהיה גם מעניין לשמוע קצת את און, שחוץ מלנהוג יודע גם להתבטא ברהיטות, אולי משהו בסגנון משוב על נהיגתו של האורח (וזו תהיה הזדמנות להכניס קצת נושאי נהיגה נכונה כבדרך אגב...).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לא ברורה לי המהומה. אילדיס מוכר לחובבי F1 כאדם בעל תשוקה גדולה מאוד למוטוריקה שלא מצליחה לחפות על בורות ועל עילגות. מישהו פה חשב שהוא יסביר בתכנית איך עובד ממיר מומנט ?

הוא והטיפוס השנ ניהלוי דו שיח "שנון" כשאילדיס קורא את הדברים מתוך כרטיסיות. ראיתם פעם מישהו מטופ גיר אקסטרה משתמש בכרטיסיות בשביל השניניות? כאן תמצית ההבדל - בידע וביכולות של המגיש - ולא בתקציב.

ועדיין, ההדגמה של המגאן עם ולא ה ESP יכולה להיתרגם בקלות לחיסכון בחיים. רק בשבילה היה שווה לסבול את כל הטראש טוק שמסביב.

לגבי העניין עם זה שמכוניות מהירות ונשים מהירות הולכים ביחד ( ציטוט שאני זוכר, אם אני לא טועה, מימי אוטו העליזים - תחת ניצוחו של ר.א), הרי שהביקורת הזו אינה ראויה, לא מצידו של מי שהציף את המגזין אותו ערך בתמונות של נשים בשלבים שונים של התערטלות ( שלא לדבר על ציור אחד שזכור לי עד היום שמראה ממש את המעשה).

**נערכה החוצה שורת טקסט המתייחסת לשורות בהודעות אחרות, אשר לא עמדו בכללי הפורום ונמחקו. הנהלת הפורום**

פורסם

אני דווקא נהנתי מהתוכנית, למרות שהסגנון של קיגלר ממש לא מוצא חן בעיני. אני חושב שיש להם המון לאן להתקדם, אבל צריך להתחיל ממשהו, לא?

בנוגע לבחינת מכוניות אמיתית - לא הייתי מצפה מהם ליותר מדי. בנוסף לכך שזו תוכנית בידור, באייטימים כל כך קצרים קשה לתת הרבה מידע. כן הייתי מצפה בסיום המבחנים בעלי האופי הכלכלי יותר ("האם כדאי לקנות", בניגוד למבחני האווירה כמו של ה-SL) שינתנו חלופות עדיפות לרכב הנבחן. זה גם יכול להיות שירות ראוי לציבור.

הקטע עם המגאן וה-ESP היה חשוב מאוד גם כן, וקטעי הנהיגה של און בסיוויק היו מצוינים (אלו של השף קצת פחות :wink: ).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...