Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

יש בעיה שהמנוע מעשן כשהוא חם ואוכל שמן...

ויש גם בעיה של עשן שחור כל הזמן וקושי בהתנעת בוקר שתי סטרטרים ואז הוא מניע.

יש לי הרגשה שהוא מאבד כוח בD + ברקס המנוע די רועד (כבר הרמתי לו את הטורים ) והלחץ שמן נמצא על 1.5 ובניוטרל על 2.5-3.0 ובליחצה עדינה על הגז זה כבר בשלוש רצוף.

עכשיו כנראה ששבוע הבא אני מחליף ראש מנוע.

1.האם יש מצב שצריך שצריך להחליף משאבת שמן?

2.האם כדאי להחליף משאבת מים למרות שהיא תקינה? (בכל זאת איזה 20 שנה על האוטו..)

3. בקיץ המנוע הגיע ל95 מעלות יש מצב שמאז קרה משהו למנוע ?רוב הסיכויים שאני מחליף ראש מנוע יוחלף .

תודה לעוזרים ושבוע טוב.

שי

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

שי שלום רב!

לדעתי החלפת ראש במנוע בגלל אכילת שמן וצריכת שמן גבוהה היא לא במקומה ומיותרת.

בהחלפת הראש תשפר את הדחיסה בחלק העליון של המנוע, ותגרום ללחצים חזקים בעוקה, שיגרמו לעשן לבן, לזריקת שמן מהמדיד נשמים, ומחזירי שמן, והכי חשוב לא תשפר את הלחץ שמן, ואת צריכת השמן,

לעשן השחור אין קשר לצריכת השמן ,וללחץ שמן, העשן השחור מקורו בקרבורטור בלבד.

מכיוון שאני מבין קצת בקרבורטורים, אני מציע לך לקפוץ אלי ללא שום התחייבות, ( בסימלון שלך רשום שאתה מנתניה), על מנת לבודד את בעיית העשן השחור, ולאבחן את בעיית הלחץ שמן עד כמה שניתן, ואת הסיבות לצריכת השמן.

בשלב זה לא הייתי מסתפק בשיפוץ ראש בלבד, יתכן שתיהיה זקוק לאוברול מושלם, על כל המשתמע בכך, הכולל החלפת רינגים ומסבי טלטלים וגל ארכובה, משאבת שמן ועוד...

המתן לחוות דעת נוספת של רז שהוא בעל רכב זהה לשלך כמדומני, ולחות דעתו המקצועית של חברנו בני ל.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
רוב הסיכויים שאני מחליף ראש מנוע יוחלף .

למה הכוונה ?

המשפט אינו ברור.

האם אתה מצבע החלפת ראש ? או החלפת מנוע ?

כמה ק"ג שמן הרכב מאבד, ובאיזה טווח נסיעה ?

כמו שאמר צביקה, אולי ביצוע ראש מנוע מיותר, שלא לדבר על החלפת מנוע (אם הבנתי נכון).

על סמך התחממות חד פעמית לטמפ' של 95 מעלות לא ייגרם נזק לראש המנוע.

מהי טמפ' העבודה בד"כ ברכבך ?

כמו שצביקה הסביר, העשן השחור נובע מתערובת עשירה, ואת הרעידות בסרק ניתן לכוון בכל מכון כיוון קרבורטורים איכותי, מקצועי, אמין ונחמד בנתניה, באזור רחוב זנגוויל.

אז תוכל לבדוק את בעיית לחץ השמן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מהניסיון שלי, כל עוד הלחץ שמן מעל 1 (בהילוך D) כאשר המנוע בטמפרטורת עבודה אז המצב תקין.

החום מנוע אצלי מתייצב כיום על 80-85 מעלות.

בעבר היה מתקרב ל 100 מעלות בעמידה בפקק ביום חם. במקום התרמוסטט המקורי שמגיע עם האוטו שמותאם לטמפרטורות קרות (אירופאיות) החלפתי לטרמוסטט שמתאים לטמפרטורות חמות ונפתח מוקדם יותר.

על פי ספר היינס שברשותי (אומנם של 190E אבל עם מנוע זהה ל 230E) הטמ"פ המקסימלית של נוזל הקירור היא 125 מעלות ושם גם נמצא הקו האדום במד החום ברכב.

אי אפשר לדעת מה המצב המדויק של המנוע עד שפותחים.

החלפתי מנוע ברכב לפני כ 6 חודשים. המנוע הקודם היה מעשן בהאצה (עשן אפור) והיה שורף שמן בכמויות. על פניו היה נראה כמו שיש צורך בשיפוץ ראש והחלפה של גומיות שסתומים אך לאחר פירוק הראש התברר שיש מדרגות בצילינדרים והמנוע גמור. אם תרצה אז אין לי בעייה לפרט גם לגבי מחירים ועלויות.

בכל מקרה, נשמע כמו שצביקה צודק וכל הבעיות נובעות מהקרבורטור ובהחלט שווה ומומלץ לבקר אצלו.

אסף

פורסם
שלום!

יש בעיה שהמנוע מעשן כשהוא חם ואוכל שמן...

ויש גם בעיה של עשן שחור כל הזמן וקושי בהתנעת בוקר שתי סטרטרים ואז הוא מניע.

יש לי הרגשה שהוא מאבד כוח בD + ברקס המנוע די רועד (כבר הרמתי לו את הטורים ) והלחץ שמן נמצא על 1.5 ובניוטרל על 2.5-3.0 ובליחצה עדינה על הגז זה כבר בשלוש רצוף.

עכשיו כנראה ששבוע הבא אני מחליף ראש מנוע.

1.האם יש מצב שצריך שצריך להחליף משאבת שמן?

2.האם כדאי להחליף משאבת מים למרות שהיא תקינה? (בכל זאת איזה 20 שנה על האוטו..)

3. בקיץ המנוע הגיע ל95 מעלות יש מצב שמאז קרה משהו למנוע ?רוב הסיכויים שאני מחליף ראש מנוע יוחלף .

תודה לעוזרים ושבוע טוב.

שי

התכוונתי שבשבוע הבא כנראה שאני יחליף ראש למשופץ כולל שסטומים והכל הגומיות.

והמנוע הזה הוא הזרקה למי ששכח!

המנוע עבד כל הקיץ על95 מעלות! בחורף זה שונה 50בערך.

חיפושיות 73-74

פורסם

המערכת הזרקה היא מערכת הזרקה מכנית. בהרבה רכבים בארץ זנחו את המערכת ועברו לקרבורטור.

לגבי הקשיים בהנעת בוקר והעשן השחור צריך לבדוק תקינות של חיישן הנעת בוקר ואת תקינות המערכת באופן כללי. רוב הבעיות שאתה מתאר נשמעות קשורות למערכת ההזרקה, ומנוע אשר אינו מכוון.

כמו שרשמתי לך גם מקודם, הקו האדום של חום המנוע מתחיל ב 120-125 מעלות. 95 מעלות זה חום תקין שלא אמור לגרום נזק למנוע. בכל זאת במקומך הייתי בודק אם התרמוסטט תקין ואולי אפילו מחליף אותו על הדרך (לא סיפור יקר).

לא רשמת מה צריכת השמן (כמה שמן אתה מוסיף כל כמה ק"מ). חבל סתם לפתוח מנוע/להחליף ראש אם לא נחוץ.

אסף

פורסם

אני לא יכול לדעת כל כמה קילומטר בגלל שהקילומרז' לא עובד...

אבל זה בערך 250 מ"ל לשבוע אבל אחרי ששמתי תוסף הוא אוכל הרבה פחות אבל עדיין מעשן...

*** אנא כתוב עם סימני פיסוק מקובלים, וללא ... בין המשפטים. תודה על המאמץ האדיר וההקרבה מצידך - הנהלת הפורום ***

חיפושיות 73-74

פורסם

אז מה אתם מציעים לי לעשות עכשיו??

להחליף ראש או לא??

אני דיי מבולבל

חיפושיות 73-74

פורסם

זה דיי דחוף כי הראש לא ישמר עוד הרבה במוסך..

מה לעשות???

חיפושיות 73-74

פורסם

לחבר

יש לעשות בדיקת קומפרסיה ,וליקג',ושעון ואקום לסעפת היניקה, לערוך נסיעה של חצי שעה ולפרק מצתים לצלם ולהעלות תמונות לפורום ותקבל דיאגנוזה טובה יותר

עשן שחור משמע תערובת עשירה בדלק ,מערכת ההזרקה bosch k jetronic מערכת מצויינת וכמעט ללא תקלות משמעותיות כנראה חיישן חום\זמן פגום או מזרק בוקר דולף או משיכת אויר מסעפת היניקה או ממתקן מעבר אויר נוסף

תתחיל בפרוק מצתים

יגאל

לגבי לחץ השמן התנהלות המחוג שתארת היא נורמלית למרצדס בשנתונים הנל

פורסם

הדבר הראשון שבדקתי זה היה המצתים הם שחורים וגם רטובים בעיקר בהברגה בשמן..

אם אני מחליף ראש כל הבעיות יפתרו, לא?

אני החלפתי לפני חודש חודשיים את המפצל של המערכת הזרקה.

ועכשיו אני יחליף גם מזרקים.

אחרי הראש הכל יפתר לא?

הקפצה

היום בדקתי שמן וחסר קילו.

יש לי נתון מוזר: בסרק יש עשן שחור ובלחיצה על הגז יוצא הרבה עשן לבן כחלכל.

נתון מוזר מאוד.

מה אתם אומרים לעשות ראש וזהו?

אני צריך את השמות של החיישנים שצריכים החלפה.

תודה רבה לעוזרים!.

הקפצה!

היום צילמתי את המנוע לאחר פירוק הראש:

בתמונות האלה לפני הוצאת האטם.

המשך..

בתמונה האחרונה זה לאחר הסרת האטם,

מה זה אומר "AB"?

האם הבוכנות נראות בסדר?

ד.א

כאשר המכונאי פתח את הראש הוא ישר ראה שהכל מפוייח ובקושי הייתה הייתה שריפת דלק במנוע,

הראש מחר יחזור ממילוי +חריטה ויורכב במנוע.

האם צריך להחליף שמן מנוע?כי בטסט שעבר שמו לי 2 תוספים למניעת עשן.

איזה מים כדאי לשים?

המכונאי שיש לו נסיון עם הרבה מרצדסים אומר שהמים הירוקים ממש לא טובים למנועי מרצדס , האם הוא צודק?

הוא המליץ על מים כחולים- כדאי?

ועוד שאלה לגבי השמן האם כדאי לשים שמן15 -40W או10 40W חצי סינטטי?

המכונאי המליץ לי על שניהם ,אבל אני חושב שעדיף 15-40W של LM (האם זה השמן עם התוספת MOS2??) .

שאלה אחרונה - המוסכניק אמר שלא צריך הרצה ,האם הוא צודק ? האם צריך לחזק ברגי ראש לאחר 500/1000קילומטר??

תודה לעוזרים!

טוב אז אני יחליף שמן +פילטר ביום ראשון כשהראש יורכב ,אני כנראה ישים 15-40W של LM , אני גם יחליף מזרקים , כתבו פה שיש מזרק הנעת בוקר ,ואני ראיתי רק 4 מזרקים רגילים ,האם בתוך המזרק יש משהו שאומר לו מתי זה הנעת בוקר?

המכונאי אמר לי ששתי שסטומים של הפליטה נשרפו, האם בגלל זה הייתה ירידה בהספק המנוע?

תודה לעוזרים!

איפה המומחים של הפורום??

מחר הראש כבר יורכב ,השמן יוחלף ,המים יהיו כחולים נראה לי7 ליטר, הפילטר שמן יוחלף, המזרקים ,ו4 פלאגים של בוש יוחלפו וזהו נראה לי.

האם שחכתי משהו ?

והאם מולץ לחזק ברגים לאחר 1000קילומטר??

תודה לעוזרים.

העיניין של החיזוק ברגים דיי חשוב לי!

וגם האם צריך לעשות הרצה?

אלו שתי שאלות די חשובות לי!

תמונה005.jpg

תמונה006.jpg

תמונה007.jpg

תמונה008.jpg

תמונה009.jpg

תמונה010.jpg

תמונה011.jpg

תמונה012.jpg

תמונה013.jpg

תמונה014.jpg

תמונה015.jpg

תמונה016.jpg

חיפושיות 73-74

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הלחץ שמן יעלה לאחר הרכבת הראש ,לא?

חיפושיות 73-74

פורסם

אוקי הלחץ שמן באמת נמצא על 2 בD וN על 3.

החיזוק ברגי ראש הוא לאחר 1000 ק"מ.

השמן לא הוחלף.

עכשיו אחרי שיצאתי מהמוסך אני נוסע שתי קילומטר בערך ,ואז יש רמזור אחרי הרמזור ,אני בא להאיץ והמנוע מתחיל לגמגם ולא עובר את ה60 קמ"ש ,המנוע המשיך לגמגם גימגומים "קלים" אבל לא עובר את ה60 ק"מש עד שהגעתי הבייתה.(הכל היה עם דוושה לחוצה עד הסוף!)

אחרי זה אני נותן פול גז (לאחר עצירה ) ויוצא עשן שחור ולבן מעורב כזה, מה שלא היה כאשר הייתי במוסך.

האם קרה משהו למנוע?

האם זה משהו בראש?

האם המשאבת דלק או הפילטר אחראים לגימגומים??

תודה!

חיפושיות 73-74

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב אז המוסכניק עשה כיוון הזרקה ,כיוון הצתה ,הייתה נזילת דלק קלה בחיבור למפצל דלק הוא פירק ,בדק וחיזק עכשיו אין נזילה.

העשן השחור נעלם גם כאילו לא היה.

יש מדי פעם עשן תכלת אבל אני יבדוק זאת יותר לאחר ה1000 קילומטר.

בקשר לסחיבה שכתבתי ,הוא בדק וראה שהכפתור של הקיק דאון מאחורי הדוושה מנותק מהחשמל ,והוא שלח אותי לחשמלאי שיסדר לי את זה .(לבינתיים הוא אמר לי ,וגם הראה לי, שאם אני במהירות 40-50 להוריד לשני ואז האוטו יאיץ יותר טוב בעליות (קיק דאון) עישתי איתו נסיעת מבחן הכל היה בסדר היא עברה את ה100 ,אבל אחרי שיצאתי עוד פעם היו גיגומים חזרתי אז הוא נתן הרבה פול גז (דרך המנוע) וניסה לכוון וזה גם החזיק לכמה קילומטרים ואז המשיך ככה חזרתי אליו כמה פעמים הוא סידר, ועכשיו יש טיפה בעיה של סחיבה אבל את זה הוא אמר שהחשמלאי יסדר.

הוא גם הוציא כל חוט הצתה ובדק ניצוץ, ועכשיו ארבע הבוכנות עובדות ולא כמו שהיה לפני (בוכנה אחת לא קיבלה דלק..)ממה יכולה להיות הבעיה של הסחיבה?

יכול להיות שהטימיינג לא טוב?

הוא החליף לי מזרקים (משומשים במצב חדש ,זה מה שהוא אמר.)האם יכול להיות שהם גם חלק מהבעיה?

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...