Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אתמול מילאתי מים ירוקים במיכל מים, וכבר היום המים הגיעו לקו למינימום.

ביצעתי את הבדיקה גם כשהמנוע קר וגם כשהוא חם (אם יש קשר כלשהו?)

אין נזילות כלשהם. הליקוי היחידי שיש הוא, צינור נשם קרוע (זה שיוצא מהמנוע ויוצא ממנו אוויר חם)

האם יש קשר בין השניים?

החליפו לי בטיפול לפני שבועיים פלאנג' מים, יש שם קצת מים ירוקים, אבל לא נזילה או משהו בסגנון שעלול לגרום לאיבוד רציני של נוזל ירוק.

אשמח לשמוע את דעתכם,

ערן

חוזר לדו"ג... :wave2:

פורסם

מה הכוונה יש שם מים ירוקים? אתה רואה מים שיוצאים מהפלנג'?

לפני שהחליפו הפלנג' גם היית מאבד מים?

אם לא, אז זאת הבעיה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
מה הכוונה יש שם מים ירוקים? אתה רואה מים שיוצאים מהפלנג'?

לפני שהחליפו הפלנג' גם היית מאבד מים?

אם לא, אז זאת הבעיה.

החליפו לי את הפלאנג' יום אחרי שרכשתי את הרכב, ככה שאין לי אינדיקציה לזה.

אני לא רואה מים ירוקים זורמים מהחיבור של הפלאנג', אני רואה רק קצת מים ירוקים, ממש כמות מזערית שפשוט שוכבת לה שם. גם הסתכלתי על חלקים מתחת לפלאנג' ואין שם רטיבות שהייתה צריכה להיות אם הייתה שם נזילה.

פורסם

אתה לא אמור לראות מים ירוקים מחוץ לפלאנג' בכלל.

יכול להיות שזה מה שגורם לאיבוד מים , אבל לא רק.

כשהמים מתחממים יש הרבה לחץ ויכול להיות שדולף יותר ממה שאתה חושב.

שווה לך לפתור את זה קודם ואז אם עדיין יש איבוד להמשיך לחפש מה זה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
אתה לא אמור לראות מים ירוקים מחוץ לפלאנג' בכלל.

יכול להיות שזה מה שגורם לאיבוד מים , אבל לא רק.

כשהמים מתחממים יש הרבה לחץ ויכול להיות שדולף יותר ממה שאתה חושב.

שווה לך לפתור את זה קודם ואז אם עדיין יש איבוד להמשיך לחפש מה זה.

אני גם ככה קופץ למוסך מחר להחליף את הצינור נשם הקרוע, אז אני אטפל גם בזה.

חשבתי שאולי יש משהו שלא הבנתי שקשור לבדיקה עצמה של מפלס המים.

בדקתי שוב ולא זיהיתי שום נזילה נגלת לעין.

פורסם

תנקה טוב את אזור הפלאנג' ואת ואת איזור פתח מילוי מים ברדיאטור תיסע עם האוטו נסיעה מאומצת יחסית ותיראה אם אתה מגלה סימני נזילה

פורסם

זו סתם יריה באפלה אבל בכל זאת, תבדוק האם יש רטיבות למטה איפה שנגמר המכסה של הטיימינג, אם כן ישנה דליפה מהמשאבת מים

יום טוב גם לך

פורסם
זו סתם יריה באפלה אבל בכל זאת, תבדוק האם יש רטיבות למטה איפה שנגמר המכסה של הטיימינג, אם כן ישנה דליפה מהמשאבת מים
לא חשבתי על זה...

מצד שמאל של המנוע, איפה שהרצועת טיימינג?

אני יוצא לבדוק.

פורסם

אוקיי, אחרי בדיקה שכללה מילוי של מיכל מים ירוקים, נסיעה קצרה ועזיבת הרכב לשעה וחצי במנוחה,

ישנה נזילה בחלק התחתון מאיפשהו (כתם הנוזל הוא מים ירוקים בוודאות ולא שמן), אני לא מצליח לאתר אותה כי כבר חשוך, אבל מחר אני מכניס את הרכב למוסך אז הנושא ייבדק.

זאת פעם ראשונה שאני שמח שיש נזילה ברכב כי כבר חששתי שזה מהמנוע.

תחושת הבטן שלי היא שהנזילה היא מהפלאנג' מים שהוחלף.

תודה לכולם על העזרה.

אני ארשום לכם מחר מאיפה הגיעה הנזילה.

לילה טוב.

פורסם

קרה גם לי שלא הבנתי אייך האוטו מאבד מיים לא היו נזילות ולא כלום עוד חשבתי שהלך לי פקום ראש או ראש מנוע ו,בסוף התברר שהפקק של מכסה הרדיאטור היה דפוק זהו פקק עם שסתום יש לו תפקיד חשוב של יצירת וואקום לא קל להבחין שבורחים מיים מהפקק, כיוון שהם יוצאים ומייד מתייבשים בגלל החום של המנוע,לך למכונאי שיבדוק לך את הפקק זה שווה בדיקה.

פורסם

חזרתי כרגע מהמוסך.

הנזילה הייתה מהרדיאטור (היה סדוק/שבור מבפנים) והיה גם צד אחד סתום ברדיאטור. (מה שיכול להסביר את צריכת המים הירוקים).

החלטתי להחליף רדיאטור.

400 ש"ח לשיפוץ, 800 ש"ח לחדש, העדפתי חדש בגלל שלמיטב הבנתי, אחת הבעיות ברכב מסוג זה היא שאם נגרמת התחממות יתר, המנוע נהרס מהר מאוד.

החלפתי גם שמן גיר באותה הזדמנות. ההחלפה נעשתה דרך פקק ריקון, וההילוכים מרגע לרגע עוברים חלק יותר.

תודה לכולם על העזרה.

נ.ב.

קטע מצחיק שקרה לי כשחזרתי הביתה. הייתי בטוח שיש לי נזילה נוספת. אחרי הסתכלות מקרוב, אלה המים העודפים שיוצאים מהמזגן. :D

פורסם

נעשקתי.

נעשקתי במוסך מרכזי של סוזוקי.

מה שהרווחתי זה שנה אחריות על העבודות שמבוצעות שם + החלקים.

אבל אתה לא יודע כמה אני מבסוט. :D

• תוכן חדש...