Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

גיר ביאריס חדשה


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ההורים שלי קנו יאריס שנת 2007

היום עשיתי עליה סיבוב והחלפת ההילוכים הייתה נורא משונה, האוטו נזרק קדימה בין הילוך להילוך.

כששאלתי אמרו לי שמתרגלים.

מה הכוונה מתרגלים? משנים את הנהיגה לסוג הגיר או שמתרגלים לזריקות?

תודה ושבת שלום

פורסם

בהעברה אוטומטית זה תמיד יהיה ככה, אלא רק אם תצליח להתרגל לזהות מתי המכונית מעבירה הילוך ואז תוריד לחצי שניה את הרגל מהגז. בהעברה ידנית גם תצטרך ללמוד לתזמן את הורדות הרגל מהגז ביחד עם העברת הילוכים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בגלל זה כל הקונה את היאריס החדשה, מחויב בנסיעת מבחן ברכב הדגמה לראות שהוא יוכל להסתדר אם הגיר הרובוטי.

Veni Vidi Vici

פורסם

חכה, חכה...

 

נראה אותך מבצע חניה בנסיעה אחורנית במדרון :twisted: איזו הפתעה שמחכה לך שם :evil: ...

 

רמז -

רצוי שתקרא את ספר הנהג לפני שאתה מבצע את התרגול הנ"ל :idea:

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

 

פורסם

בדיוק בגלל זה אי אפשר לרכוש היום יאריס חדשה בחברה ללא ביצוע נסיעת מבחן.

זה תנאי לרכישת הרכב.

התנאי השני, הוא שבעמד ביצוע הזמנת הרכב (אם נסיעת המבחן משום מה כבר לא הוציאה לך את כל החשק לרכוש את הרכב הבעייתי הזה), הרוכש חותם על טופס בו הוא מצהיר כי ביצע נסיעת מבחן ומצא את איכות הנסיעה לשביעות רצונו.

 

עכשיו תשאלו את עצמכם למה עושים כזה דבר?

כנראה שמספיק אנשים כבר ניסו להחזיר את הרכב לסוכנות לאחר שרכשו אותו.

 

זו לא בדיחה, רציני לחלוטין.

 

ובאופן קצת יותר ציני:

כששאלתי אמרו לי שמתרגלים.

מה הכוונה מתרגלים? משנים את הנהיגה לסוג הגיר או שמתרגלים לזריקות?

מתרגלים זה אומר, שאחרי מספר שבועות אתה מפתח שרירי צוואר כמו של מתאבק והראש כבר לא עף קדימה ואחורה.

האופציה השניה היא, שמרוב טלטלות אתה גורם נזק תמידי בגזע המוח ואז כבר לא מרגיש יותר את הטלטלות.

 

***עריכה****

פיספסתי את זה:

בגלל זה כל הקונה את היאריס החדשה, מחויב בנסיעת מבחן ברכב הדגמה לראות שהוא יוכל להסתדר אם הגיר הרובוטי.
:oops:
שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

גם אבא שלי קנה כזו, ועשיתי עליה סיבוב.

 

אין ספק שאם אתה משאיר את הדוושה ברצפה בזמן העברת הילוכים כלפי מעלה, ישנה טלטלה, כי המחשב סוגר את המצערת ברגע ההחלפה לגמרי ובמכה אחת לצורך העברת ההילוך, ואח"כ מחזיר את המצב לקדמותו באותה ברוטליות.

 

בשביל להמנע מכך, אחרי דקה נסיעה אני התרגלתי פשוט להרפות בעדינות מדוושת התאוצה רגע לפני ההחלפה, ואח"כ להחזיר בעדינות, כמו שכל אדם עושה עם תיבה ידנית.

 

התזמון הנ"ל לא מסובך כפי שהוא נשמע מכיוון שבפועל האוטו מתאים את החלפות ההילוכים לתזמון שלך ולא ההפך - כמו כל אוטומטית, כל עוד אתה משאיר את הדוושה לחוצה בנחישות, הוא מטפס בסל"ד ולא יחליף הילוך (ואני מדגיש, בנחישות), ואז בהרפיה, התיבה מבצעת החלפה חלקה.

 

לסיכום, לאנשים שמגיעים מידנית, התיבה ביאריס עושה את העבודה מצויין, אתה פשוט צריך להבין שיש גמדים שמתפעלים עבורך את הידית ודוושת הקלאץ', אבל הגז עדיין באחריותך.

 

לשאר עם ישראל המאותגר קלאצ'ית, כנראה מגיע הילוך אחד פחות, תאוצה של צב וצריכת דלק של קטר, בתמורה לניתוק שכלי מוחלט ממכלולי ההנעה. (או במילים אחרות, כדי שלא יטרידו עצמם בהזזת רגל ימין יותר מידי)

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

 

לסיכום, לאנשים שמגיעים מידנית, התיבה ביאריס עושה את העבודה מצויין, אתה פשוט צריך להבין שיש גמדים שמתפעלים עבורך את הידית ודוושת הקלאץ', אבל הגז עדיין באחריותך.

 

לשאר עם ישראל המאותגר קלאצ'ית, כנראה מגיע הילוך אחד פחות, תאוצה של צב וצריכת דלק של קטר, בתמורה לניתוק שכלי מוחלט ממכלולי ההנעה. (או במילים אחרות, כדי שלא יטרידו עצמם בהזזת רגל ימין יותר מידי)

זה בדיוק העיניין.

המטרה בקניית מכונית אוטומטית היא לאפשר נהיגה קלה ככל האפשר,בלי "לחשוב" ובלי "להבין".

ושוב כדאי להדגיש,היאריס החדשה היא לא מכונית אוטומטית.נקודה.

היא מכונית ידנית ללא מצמד עם אפשרות שימוש אוטומטית.

וכמו שכתב עמית,ביצוע חנייה בעלייה ברוורס או זינוק בעלייה ביציאה מחניון,לדוגמא,היא פשוט מסובכת ודורשת תירגול ומיומנות.

הדייהטסו סיריון החדשה מדגימה שאפשר להגיע לתוצאה מצויינת עם אותו מנוע ותיבה אוטומטית קונבנציונאלית,ביחד עם צריכת דלק סבירה.

מי שרוצה מכונית ידנית-שיקנה ידנית,כבר עדיף על הטירחה שבגיר המשונה הזה.

נהגתי ביאירס החדשה,ואין בה כלום שמצדיק את המחיר המופקע שלה,למעט מוניטין.

הדייהטסו סיריון עולה 20K פחות ונותנת תמורה עדיפה לעין ערוך.

אבל אל דאגה-היאריס תימכר מצויין גם אם היא תעלה 200K כי "טויוטה זה טויוטה"...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
גם בדגמים הקודמים של היאריס ישנו גיר רובוטי?

ב-1.0... וגם שם היא עושה צרות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

 

 

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא.

ביאריס 1.3 היה גיר אוטומטי קונבנציונאלי וביאריס 1.0 הראשונות ששוקו בארץ היה אופצייה לגיר חצי אוטומטי,כלומר בעל מוט הילוכים ידני אך ללא דוושת מצמד,כמו האיזי של רנו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

×
×
  • תוכן חדש...