Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עדיין לא מבין מה הויכוח על סוג המנוע? 8 שסתומים או 16? נו אז מה? אתם רוצים לראות מכוניות בנות 8 שסתומים שפותחות מכוניות עם 16 ובעלות אותו הספק? מנוע 8 שסתומים הוא מנוע מאוד מאוד עמיד.

נכון שההפסק שלו דל,אבל הקג"מ בו מרשים מאוד.

לגבי הגולף זה באמת שיקול,מכיוון של 1.6 8 שסתומים גם אין מחץ.

תתפלאו או לא אבל לדעתי ההספק במשפחתית פחות חשוב מהמומנט.

ולמען האמת,גולף רכב די מרשים,נכון שבתמורה ל 150 אלף שקל אתה לא מקבל משהו שנראה מפואר לעיניי אחרים, אבל אתה יושב בחבילה די נוחה,אתה מרגיש שהכל איכותי : הדיפון,איכות החומרים,כל הדברים האלה משפיעים עליך.

לגבי אבזור בטיחותי-אפשר לחשוב TCS בקרת משיכה, יש לי את אותה בקרה בקוואליר אתה חושב שזה מה שמשך אותי לקנות את הרכב?

איך הסתדרו אנשים לפני כ 10-15 שנים והלאה ללא בקרות ועם זאת ידעו ליסוע מהר?

אני חושב שזה ויכוח מיותר, כשבן אדם הולך לקנות רכב לא ממש מעניין אותו מה אחרים יחשבו.

כשאלך לקנות רכב חדש עוד מס' שנים-אתאים את הרכב לדרישותי ולא לעומת מה שאחרים יצפו שיהיה לי באוטו דוגמת פגושים חצי שחורים, נו אז מה? אז זה לא הכי יפה לעין, אבל אתה יודע שאתה נוסע במשהו איכותי.

שכחתם לציין שהגולף רכב בטיחותי מאוד, תוצרת גרמניה לעומת ה ג'טה שהיא תוצרת מקסיקו.

רוב האנשים פה שמדברים על תמורה ל150 אלף שקל, אני בספק אם הם הרוויחו אי פעם את הסכום הזה כדי לדבר על תמורה לסכום הזה.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ומוסיף מיצובישי סופר לאנסר [כן כן, 120 אלף איש לא טועים] 115 כ"ס בני 10 שנים...

אגב, פולק' היו החצופים היחידים למכור מנועי 8 שס' אחרי כניסתו של האלף השלישי [ועוד דרשו מהלקוחות שלהם למלא 98']

אם משווים את התקדמות המנועים של פולק' לעומת יצרנית אחרים - אז ההישג של מנועי הFSI החדשים קטנים מאוד עד זניחים לעומת התקדמות שעשו מנועי טויוטה, הונדה ואפילו יצרנים אירופאים אחרים כמו אופל, ב.מ.וו וסאאב.

בקיצור, שם ריק למדי

רון.

לא רואה טעם להכנס לויכוח האוילי שמתעורר פה כל פעם שמוצר של VAG מוזכר. זכותו של כ"א להחזיק בדעתו. רק לתקן טעות קטנה באתי. מנועי ה 8 שסתומים של פולקסוואגן אינם נזקקים לדלק 98 אוקטן ( מנוע 2 ליטר 115 כ"ס ). ובלי קשר לתוצר, למנועי 8 שסתומים יש יתרונות שאין לזלזל בהם, כמו זמינות כוח טובה בהרבה ממנועים מרובי שסתומים, המפיקים יותר כוח, אך נזקקים לשם כך לסיבובי מנוע גבוהים בהרבה.
פורסם

אנשים חושבים שגולף זה רכב יוקרתי , גם בגלל השם שלה (גולף - מצלצל יפה) וגם בזכות האינטריור שבנוי בצורה טובה,דיפוני הדלתות,וכו, באמת הרכב בנוי טוב מבפנים, נותן לך תחושה של חוזק מבני, אך בזה נגמר העניין.

השאלה היא מי מוכן לשלם בשביל אינטריור ומי מוכן לשלם בשביל גיר\מנוע.

פורסם
אז נכון שהיום גולף עם מיטב הטכנולוגיה (הזרקה ישירה, מצערת ממונעת וכד') מגיעה להספק מרשים של 115 כ"ס,

ההספק נקבע ב-115 כי מדרגות הביטוח בגרמניה היו לפי כ"ס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין בעיה גם להוציא 150 כוחות סוס מ1.6, אבל זה יגרום לצריכת דלק מאוד מאוד גבוהה, זיהום אוויר גבוה, והאמינות של המנוע תירד

כמו המיציבושי לנסר שמוציאה 115 כוחות סוס ממנוע 1.6 מלפני 15 שנה.....למה עכשיו הלנסר החדשה מוציאה רק 90?!

פורסם

אני לא מבין מה ההתלהבות מהגולף (במיוחד דור 4)

לאימא שלי הייתה קסארה 1.6 אוטומטית

ולשכן שלי יש גולף 2.0 דור 4 אוטומטית

ותאמינו לי שנסעתי בשתיהן המון, באותם כבישים.....והנוחות בגולף פשוט גרועה, האוטו כל הזמן מקפץ, לעומת הקסארה....טוב נו, זה סיטרואן

אבל במה סיטרואן מפשלים? איכות החומרים וההרכבה.....אבל מה הגולף של שכן לי נראה מבפנים יותר זול, והאוטו פשוט מתפרק לו, והצבע מתקלף מהפלסטיקים....והקסארה, שלמה!!

ודרך אגב, הגולף עם מנוע גדול יותר ו5 הילוכים לעומת 4 בקסארה, לא מתקרבת אפילו לתאוצה של הקסארה, וכמובן שהצריכה של הגולף גדולה יותר. ד"א מנוע 1.6 של הקסארה הוא עם 110 כ"ס לעומת המנוע 2.0 של הגולף רק עם 115 כ"ס ?????? למה ואיך???? רוב מנועי ה2.0 של אותם שני מייצרים 130-150 כ"ס......

אהה כן, ועוד משהו.....הקסארה הרבה יותר שקטה ונוחה וגם מרגישה חזקה, חסכונית יותר, בטוחה יותר למרות המשקל ה"כבד" של הגולף, ואפילו יש יותר אבזור בקסארה!!

ותנחשו מה? היא גם עולה 30 אלף פחות, והביטוח הרבה יותר זול!!!

אז אני לא מבין את האנשים שמשלמים הרבה כסף, בשביל לקבל הרבה פחות.

וזה נכון לכל דגמי פולקסווגן, שמקבלים אותם ערומים, רק הגה ומזגן במחיר הבסיס.............

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

אנשים שיניתם לי את הדעה מימין לשמאל..

אני חשבתי שגולף , בא ממקור אמין , גרמניה , מנוע חזק , אוטו בטיחותי ומשתלם

חדש מהחברה במחיר של 150 אלף אני מסכים שאולי לא , אבל בוא נגיד יד 2-4 ?

שנת 2000-99 לא שווה 60 אלף ?

כי גולף זה האוטו שאני הכי אוהב , ואנחנו צריכים לקנות עכשיו אוטו בסביבות 60 אלף

ואני הייתי נעול על הגולף 1.6 או 1.8 ידני , שנמצא איזה אחת שתהיה שווה את הכסף

אבל הפכתם לי את הדעה , ואני לא יודע אם עדיין כדאי לשכנע את אבא שלי לקנות גולף

זה האוטו שאני הכי אוהב , ואני רואה כאלה משופרות שאני משתגע איך אתם אומרים שהאוטו לא אמין או משהו ... :shock:

פורסם
עדיף שהציפוי במספר מקומות זניחים יתקלף מאשר כל הדשבורד יתפורר , או פלסטיקה תישבר.

בכל מקרה, הבעיה תוקנה בסוף 2000/תחילת 2001.

אייל.

איך הבעיה תוקנה בתחילת 2001 והגולף שלנו מודל 2002 עדיין התקלפה בידיות ובפלסטיקים שונים בקונסולה? מודל 2003 זה רק השתנה...

פורסם

מה אתם מנסים לנהל דיון שכלתני על יוקרה?

יוקרה מורכבת מ-10% תמורה למחיר + 90% המחיר עצמו.

חלק גדול מאוד מהסיבה לרכישת רכב "יוקרתי" היא שכולם יודעים שהוא יקר, ורכישת מכונית היא גם הצהרה חברתית מסויימת.

ואגב, לנצ'יה בטא ברלינה 1.6 - 100 כ"ס בשנת 73...

פורסם

לדעתי תמורה למחיר זה עניין סובייקטיבי...

מבחינתי התמורה למחיר היא מצויינת, יש כאלו שיגידו לגמרי אחרת...

בקשר למנוע , פולקסווגן עצמם הוציאו מ1400 100 כ"ס בפולו באותן שנים של הגולף.

אני מבטיח לכם שמנוע ה8V לא המשיך להמכר סתם ככה. הוא פשוט מנוע מוצלח ואמין

ועד שלא פיתחו משהו שבאמת יצר הבדל משמעותי, כגון ה FSI , אז לא היתה סיבה אמיתית להחליף אותו.

(אמנם ב2001 נכנסו מנועי 16V לגולף, אבל ההבדל זניח ביותר).

זאת גם הסיבה מדוע פיג'ו התבססו במשך יותר מ2 עשורים על מנועי הTU הותיקים והחסכוניים.

לדעתי מנוע ה1.6 של הגולף לא מבייש מנועי 1.6 אחרים של יצרנים אחרים עם מספר שסתומים כפול,

ויצא לי לנהוג על לא מעט רכבים. באספקטים מסויימים הוא אף מתעלה עליהם.

לדעתי רוב המבקרים בשרשורים מעין אלה (מלבד גיא שגב שהיה בעלים של רכב שמבוסס על הגולף, אך לא מיוצר על אותו פס הייצור של הגולף ולא עובר בקרת איכות ברמה אותה עוברת הגולף), לא באמת היו בעלים של גולף(או VW) אלא יותר ניזונו מדיעות הפורום , ומרוב שטופטפו להם מספר עובדות על בסיס קבוע, הם גם התחילו באמת להאמין בהם.

בתור בעלים של 2 VAGים במשך תקופה של יותר מ5 שנים , אני רוצה רק לומר שמחירי החלפים הם אגדה אורבנית (אבא שלי משלם יותר על חלפים לטויוטה).

נ.ב. מדוע פורד מוכרת את הפוקוס עם מנוע 8V עד היום , ולא נתונה לחיצי ביקורת הפורום?

8V כמודל 2007? את זה אפילו פולקסווגן לא מעיזים להציע... :-D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לדעתי תמורה למחיר זה עניין סובייקטיבי...

מבחינתי התמורה למחיר היא מצויינת, יש כאלו שיגידו לגמרי אחרת...

בקשר למנוע , פולקסווגן עצמם הוציאו מ1400 100 כ"ס בפולו באותן שנים של הגולף.

אני מבטיח לכם שמנוע ה8V לא המשיך להמכר סתם ככה. הוא פשוט מנוע מוצלח ואמין

ועד שלא פיתחו משהו שבאמת יצר הבדל משמעותי, כגון ה FSI , אז לא היתה סיבה אמיתית להחליף אותו.

(אמנם ב2001 נכנסו מנועי 16V לגולף, אבל ההבדל זניח ביותר).

זאת גם הסיבה מדוע פיג'ו התבססו במשך יותר מ2 עשורים על מנועי הTU הותיקים והחסכוניים.

לדעתי מנוע ה1.6 של הגולף לא מבייש מנועי 1.6 אחרים של יצרנים אחרים עם מספר שסתומים כפול,

ויצא לי לנהוג על לא מעט רכבים. באספקטים מסויימים הוא אף מתעלה עליהם.

לדעתי רוב המבקרים בשרשורים מעין אלה (מלבד גיא שגב שהיה בעלים של רכב שמבוסס על הגולף, אך לא מיוצר על אותו פס הייצור של הגולף ולא עובר בקרת איכות ברמה אותה עוברת הגולף), לא באמת היו בעלים של גולף(או VW) אלא יותר ניזונו מדיעות הפורום , ומרוב שטופטפו להם מספר עובדות על בסיס קבוע, הם גם התחילו באמת להאמין בהם.

בתור בעלים של 2 VAGים במשך תקופה של יותר מ5 שנים , אני רוצה רק לומר שמחירי החלפים הם אגדה אורבנית (אבא שלי משלם יותר על חלפים לטויוטה).

נ.ב. מדוע פורד מוכרת את הפוקוס עם מנוע 8V עד היום , ולא נתונה לחיצי ביקורת הפורום?

8V כמודל 2007? את זה אפילו פולקסווגן לא מעיזים להציע... :-D

מענין שהגולף מעורר כמעט תמיד ערב רב של תגובות, שהאמוציה בהן רבה יותר מזו שמעורר כמעט כל רכב אחר. תוצאה בלתי נמנעת היא כמובן טיעונים אויליים וחסרי ביסוס, כמו הצורך להזדקק למספר השסתומים כמדד ליעילות/איכות, מחירי חלפים וטיפולים, שהקשר בינם לבין המציאות הוא במקרה הטוב בסוג המטבע, וכיו"ב . דבר אחד קשה ליטול מהגולף/ג'טה/בורה/טולדו/אלתיאה/ליאון/אוקטביה/A3 וסליחה אם שכחתי מישהו. זוהי אחת מסדרת הפלטפורמות המוצלחות והנמכרות יותר בעולם היום. ואידך זיל גמור.
פורסם

I second that!

אפשר להגיד הרבה דברים על קונצרן VAG, אבל תמיד כשהשוותי מחירי טיפולים מול רכבים אחרים, משום מה האודי שלי לא היתה היקרה ביותר.

פורסם

[quote name=

8V כמודל 2007? את זה אפילו פולקסווגן לא מעיזים להציע... :-D[/quote]היי אייל

כמה תיקונים:

לא יודע לגבי "רב המבקרים" אבל לי יש נסיון לא רע על הגולף האמורה [מארק 4? שיהיה מארק 4], עם מנוע 1.6 ןעם מנוע 2.0, שתיהן ידניות אגב, ועל סמך נהיגה ונסיעה מרובה בהן הביקורת שלי על תילה עומדת.

חיצי ביקורת נגד הפוקוס שב-2007 נמכרת עם מנועי 8 שס'? מאיפה הבאת את זה? אם לא אכפת לך להעלות לינק על המנוע של הפוקוס [שאומר שיש לו 8 שס' - אני אשמח]

הפוקוס אמנם עגלה - אבל היא עגלה בגלל מנוע שמכוון חלש וגיר עם יחסי העברה א-ר-ו-כ-י-ם להפליא, לעומתה הגולף, ידנית או לא, 1.6 או 2.0 בדגמי ה-8 שס' זה אוטו עצל שנועד בעיקר לזקנות של ברלין להגיע מחדר האוכל לבית הברידג' ולטפס את העליה של גן ההיביסקוס ביתר קלות [הרעש ממנוע ה-16' היה מעיר את השכנות]

בקיצור, אולי מחירי החלפים שפויים, אבל בשנת 2000+ למצא את עצמך קונה חלקים לכזה דבר זה קצת מתסכל לדעתי. [וצר לי, חלק מהרעיון של יוקרה מתבטא לדעתי בעליונות טכנולוגית, ופה, גולף או לא גולף, בקרת איכות או לא - הגולף מארק 4 פיספסו בגדול]

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מעולם לא נהגתי בגולף, אז אני לא אתיחס למנוע ,לניהוג וכו'.

יש ברכבי פולקסווגן "שיק אירופאי" שלא קיים ברכבים המקבילים (משפחתיות). בשנים האחרונות יש יצרנים שהתקרבו לדוגמא פז'ו 307 ובמידה מסוימת גם רנו מגאן. ישיבה בגולף מרגישה נעימה הרבה יותר מאשר ישיבה במזדה 3, או בפורד פוקוס לדוגמא.

הדיון על המנועים נראה לי מיותר מכיוון שעובדה שהגולף נמכרה יפה במחיר גבוה (הרבה יותר מהמקבילות לאותה קטגוריה) למרות המנועים החלשים.

פולקסווגן במשך השנים ממותגים בארץ גבוה יותר מהיריבות בעיקר בגלל תמחור גבוה ושיווק נכון. רכב גרמני נחשב בארץ ליוקרתי (כנראה בגלל השיוך של BMW ומרצדס למוצא גרמני) ואיכותי (כולם בטוחים שהפועלים הגרמנים מדוייקים ואיכותיים יותר מהיפנים).

הרכב היחיד שנמכר כיום בארץ בקטגוריה של הגולף ונותן את אותו השיק והייחוד הוא האופל אסטרה אך עקב תדמית אפורה של אופל ושיווק לא נכון הרכב לא מצליח בארץ.

אסף

פורסם

שאלה אחת ודי - אם לדעת מרבית המבינים פה הגולף רכב כל כך בינוני, איך הוא הרכב הנמכר ביותר באירופה, וכן אף על פי שהוא יקר בכ 5-10 אחוז מהמתחרים הישירים שלו ??

האם כ 600,000 אירופאים טיפשים ונטולי בינה, ורק הישראלים פה גילו את האור ??

מחירי הטיפולים אשר הובאו פה לא נכונים, וניתן למצוא אותם זולים הרבה יותר אם רק יודעים היכן לחפש.

מציע לכם לבדוק את מחירי הטיפול ליפניות מקבילות, תמצאו שהם קרובים או יקרים יותר, אבל מותר לברבר ללא כיסוי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...