Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא היתה פה במקור שאלה תמימה על מחיר רצועה???

ועוד בכלל בשביל פולו!!!

רוצים להתכתש על מה שווה/לא-שווה גולף, אפשר לפתוח שרשור נפרד (ונראה כמה שמר יוכל להתאפק לפני שהוא נועל גם אותו...:-))

ניר

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גם המנועים ברכבים משפחתיים לפני עשור לא היו מפיקים 115 כוחות-סוס ממנוע של 1.6L נכון ?

אז נכון שהיום גולף עם מיטב הטכנולוגיה (הזרקה ישירה, מצערת ממונעת וכד') מגיעה להספק מרשים של 115 כ"ס, אבל לא לשכוח שהיו, אי שם, כמה מתחרות עם טכנולוגיה שרחוקה שנות אור מזו הנהוגה כיום ו כבר לפני יותר מ 10 שנים הצליחו להגיע ל 115 כ"ס ואף יותר (הדוגמא שעולה לי בראש היא הונדה סיביק מתחילת שנות ה 90).

מה שכן השתנה מאז ועד היום זה עניין זיהום האויר - והיום החוכמה היא להשיג את אותם ההספקים "של פעם" עם ממיר קטליטי ושלל אביזרים טכנולוגיים שמסייעים במניעת זיהום אויר ולעיתים גם מסרסים את הספק המנוע כתוצאה מכך.

בכל מקרה כבר בשנות ה 80 וה-90 לא היתה בעיה מיוחדת להלביש על מנוע 1600 סעפת יניקה מתאימה עם צמד קרבורטורים וה"בעיה" נפתרה - יש כח ויש הספק מרשים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דני שכחת דבר אחד ההספק הסגולי (הספק ליחידת משקל), רכב כמו גולף דור 5 וגם 4 צריך להזיז טונה ומאתיים קילו תלוי ברמת האיבזור.

לדוגמא גולף דור 2 שקלה 900 קילו למיטב זיכרוני אז עם מנוע 1.6 הרכב היה די זריז.

איזה כייף לי :)

פורסם
אפי , הכול עניין של כסף.

מנועי הבנזין של הגולף 1.6 (102 כ"ס) ו1.6 (115) לא עשו עלי יותר מדי רושם. כל מה שאני רואה בהזרקה הישירה היא צורך לתדלק בבנזין 98/99 , כי הרי שלא מדובר בהספק מרקיע שחקים.

אין ספק שהגולף מציאה חבילות אבזור נאות, אך אתה משלם על כך ולדעתי לא בצדק. הגולף דור 4, נפלה די חזק הן מבחינת החבילה הכוללת שהיא הציעה ובעיקר בגלל אמינות ירודה.

מבחינתי רכב יוקרתי הוא לא אחד שיש לו ריפודי קטיפה בצבע קרם או בקרת אקלים דיגיטלית מפוצלת. רכב יוקרתי גם צריך להשאר שלם אחרי 4 שנים, ועם כל הכבוד לאיכות החומרים של הגולף, הדור הקודם לא הוכיח שטיב החומרים כל כך מדהים.

אני מציע לכם להעיף מבט בלינק הבא.

http://www.honestjohn.co.uk/index.php?url=/carbycar/index.htm

גיא , עם כל הכבוד ללאון 2002 הבעייתית שהיתה לך, אי אפשר להשליך את כל התקלות שלה על הגולף, מכיוון שאחרי הכל, זוהי עדיין איננה גולף.

אם יש משהו טוב בגולף זה טיב החומרים , אז לא ברור לי על מה אתה מדבר.

ובקשר לשאלה המקורית, העלות כולל עבודה לא צריכה לחצות את ה200 ש"ח. ככה בערך שילמתי

בפולו שהיתה לי (97).

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אוי כ"כ צודקים תראו איך הפלסטיקים מתקלפים בגולף ותבינו שלא נדבר אל כל טיפול ובעיה ונוצרת תוך כדי טיפול החליפו/גילו משהו באוטו ושנה אחריות על רכב הגיוני?....

פורסם

לפי דעתי כל מי שהגיב על ה 115 כ"ס שמרק הזכיר , שכח לקרוא שמרק רשם זאת בתגובה למה שרשמתי ,וכסיבה לכך שנוצרה בוצה במנועים של החברה, ובעקבות כך שינו את הוראות השימוש בשמנים.

אז לפי מה שהוסיפו פה , אין הצדקה לתקלה שכזו רק בגלל הכ"ס המרשים ,כי הוא בעצם אינו כזה.

נקודה למחשבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
אוי כ"כ צודקים תראו איך הפלסטיקים מתקלפים בגולף ותבינו שלא נדבר אל כל טיפול ובעיה ונוצרת תוך כדי טיפול החליפו/גילו משהו באוטו ושנה אחריות על רכב הגיוני?....

עדיף שהציפוי במספר מקומות זניחים יתקלף מאשר כל הדשבורד יתפורר , או פלסטיקה תישבר.

בכל מקרה, הבעיה תוקנה בסוף 2000/תחילת 2001.

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הונדה סיויק - 125.

קורולה - 117.

לפני יותר מעשור.

ומוסיף מיצובישי סופר לאנסר [כן כן, 120 אלף איש לא טועים] 115 כ"ס בני 10 שנים...

אגב, פולק' היו החצופים היחידים למכור מנועי 8 שס' אחרי כניסתו של האלף השלישי [ועוד דרשו מהלקוחות שלהם למלא 98']

אם משווים את התקדמות המנועים של פולק' לעומת יצרנית אחרים - אז ההישג של מנועי הFSI החדשים קטנים מאוד עד זניחים לעומת התקדמות שעשו מנועי טויוטה, הונדה ואפילו יצרנים אירופאים אחרים כמו אופל, ב.מ.וו וסאאב.

בקיצור, שם ריק למדי

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
גיא , עם כל הכבוד ללאון 2002 הבעייתית שהיתה לך, אי אפשר להשליך את כל התקלות שלה על הגולף, מכיוון שאחרי הכל, זוהי עדיין איננה גולף.

אם יש משהו טוב בגולף זה טיב החומרים , אז לא ברור לי על מה אתה מדבר.

ובקשר לשאלה המקורית, העלות כולל עבודה לא צריכה לחצות את ה200 ש"ח. ככה בערך שילמתי

בפולו שהיתה לי (97).

אייל.

הלאון הבעייתית שלי התקלקלה בכל מה שהיה "גולף" ואסביר את עצמי. מכאנית - מתחת למכסה מנוע, גיר וכד' מדובר באותם רכיבים זהים בגולף 1.6. מחשב ניהול מנוע שכתוב לו על האריזה (גולף/טולדו/לאון/אוקטביה).

בכוונה לא התייחסתי לגימור פנימי וכו', שדווקא אצלי הוא החזיק מעמד יותר טוב מאשר בפולקסווגן, ללא שום קרקוש או עייפות חומר כזו או אחרת.

ואני לרגע לא הזכרתי את הלאון שלי, שלחתי אותכם לאתר בריטי הנקרא honest john המציין בפירוש "poor " תחת סעיף הקלקולים,ככה שהאיכות הפולקסווגנית ה"עלק" יוקרתית כנראה שלא מצדיקה את שמה. ההכחשה הנשמכת ל"פאקים" והסגידה למותג היא משהו לא מובן בעיני, כאילו מדברים פה על ילדים שגידלתם במשך שנים.

התמורה שהמכוניות האלה נותנות במאקרו , נמוכה יחסית לעלות הרכישה ועלות החלפים/טיפולים ושמסתכלים על כך מבחינה כלכלית, גם ירידת הערך היא אסטרונומית.

אם תשאלו אותי האם אני אוהב את הלאון שהייתה לי? מאוד אוהב! כאב לי הלב למכור את הרכב, אך אחזקתו הייתה שחיטה ולמרות שהיה שמור מאוד ומטופל באדיקות, הוא לא "הזדקן" בכבוד (מכאנית).

פורסם

מה הקטע של 115 כ"ס ממנוע 1.6?

רנו מגאן 2 1.6 115 כ"ס

טויוטה קורולה 1.6 110 כ"ס

יונדאי אקסדנט 1.6 112 כ"ס

סיטרואן סי 4 110 כ"ס

כמובן שהן לוגמות 95 ולא 98 ומדבור במכוניות חדשות (ולא לפני 20 שנה עם תנאים פחות מחמירים של זיהום אויר.)

אני לא מתווכח, גולף אחלה רכב.(וכן, נהדתי גם בגולף 4 וגם בחדשה 5-[דיזל]) רק שהיבואן(לא יודע איך זה בחו"ל) רוצה יותר מידיי.

ומי שרוצה לראות מה זה רכב מאובזר שיבדוק מה יש בסיטרואן סי 4 2 ליטר בגירסה המפוארת וכמובן במחיר שיותר זול מגולף 1.6.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

גולף רכב יוקרתי?

:roflmao:

אז היבואן תקע לה מחיר אסטרונומי ואנשים חיים בסרט שהם קנו מוצר יוקרתי.

לדעתי מי שקונה את הרכב הזה הוא לא פחות מאשר פראייר.

המחיר של 1.6 יותר יקרה ממשפחתית 2 ליטר מאובזרת!

המחיר של ה-2 ליטר יותר יקרה מרוב מהמשפחתיות הגדולות!

אם זה לא נקרא להיות פראייר אני לא יודע מה כן.

הגולף ממש אבל ממש לא שווה ההפרש הענקי הזה.

כמו ש-OPEL ASTRA GSI אמר, תסתכלו על ה-C4 מנוע 2 ליטר שעולה 30 אלף שח פחות מהגולף 2 ליטר ותראו מה זה כמות אבזור לשקל בזמן שהגולף תיתן לכם רשימת אופציות.

פורסם
אפי , הכול עניין של כסף.

מבחינתי רכב יוקרתי הוא לא אחד שיש לו ריפודי קטיפה בצבע קרם או בקרת אקלים דיגיטלית מפוצלת. רכב יוקרתי גם צריך להשאר שלם אחרי 4 שנים, ועם כל הכבוד לאיכות החומרים של הגולף, הדור הקודם לא הוכיח שטיב החומרים כל כך מדהים.

אני מסכים איתך.

לגבי מה שאמרת. אבל מהניסיון שלי, ממה שיצא לי לראות, יש מספיק רכבים של VAG שמוכיחים את עצמם. ומתיישנים בצורה יפה, אם הבעלים שומר על האוטו.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
נכון, בדכ לא היו מפיקים 115 כס, אבל בשנת 1981 (כן! 1981 ) הייתי מאוד צעיר, ואבא שלי קנה אאודי 1.6GLS .

האוטו הגיע (מצויידריפודי קטיפה, אמנם ללא נעילה וחלונות חשמלים וללא הגה כח), אבל המנוע היה מספק 90כ"ס כסטנדרט לדגם הזה. מדובר על לפני 25 שנים!

אז מה ככ השתפרו עם השנים,

במילים אחרות, כך את אותו אוטו מלפני 25 שנים במצב חדש שהיה מצוייד בקרבורטור (אמנם בעל 2 לועות, והצתה אלקטרונית בסיסית ביותר), תתקין לו הצתה בהספק של היום והזרקה ממוחשבת, והופה, את כבר כמעט בהספק של הגולף, חוץ מזה, ואני לא יודע למה, אבל האאודי ההיא סחבה הרבה יותר טוב מכל גולף 1.6 סטנדרטית של היום, והאמן לי, אני יודע מה אני כותב.

דני

לסבא שלי היתה אאודי שמונים, (שנת 82) אני זוכר שזה אוטו שהיה טס...פשוט ככה!

: - )

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...