Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הובלת רכב על עגלה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אומר החוק?

במידה וכל שאר ההגבלות של מישקל, רכב גורר, ועגלה במסגרת המותר: העם מותר לי להוביל רכב על עגלה או לא. אשמח עם למישהו יש גישה ישירה לחוק כלשונו.

תודה למגיבים.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

http://jeepolog.com/forums/showthread.php?t=6699&highlight=%F0%E2%F8%F8

כמו שאתה רואה, גם אני שאלתי שם כמה שאלות לגבי גרירה שנותרו ללא מענה.

****(עריכה : נראה לי שיצאתי קצת דביל וגם אתה כתבת שם?)****

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

על נגרר, בהעמסה מלאה (ולא כפי ששאלת בג'יפולוג), בהנחה שהרכב המועמס על העגלה לא בולט לצדדים ולאחור, ובהנחה שעומד במגבלות המשקל של הגורר ושל הגרור - אין שום בעייה.

ו...כן, יש לי גישה לחוק.

אבל - דע שגם השוטרים אינם מכירים את החוק בנושא זה על בוריו, והוא גם קשה מאד לפירוש חד ערכי.

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

אפשרי בהחלט אם עגלה שמיודעת לכך בדומה לעגלות של המכוניות מרוץ

ההגבלות והתקנות כתובות ברשיון של העגלה.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

כמו שרשמו קודמי גם לשוטרים אין גישה לחוק ולכן עדיף להצמד לפרקטיקה.

החוק אומר באופן ברור שאין לגרור רכב מנועי בעזרת רכב מנועי שמשקלו עד 4 טון.

אבל פה מגיעים הפירושים הרי אין מדובר בגרירה אלא בהובלה.

כשם שאין צורך באישורים מיוחדים להעלות רכב על משאית.

אבל.....

משקל גרור עם בלמים מותר עד ל 750 ק"ג ע"י רכב מסחרי (כאשר לגרור מותקנים בלמים) ובכל מקרה אסור שיעלה על 1/2 ממשקל הרכב.

ולכן ממה שאני מכיר אין כלי שמתאים למשימה.

בבאר שבע יש בונה עגלות שמכין עגלות כפי שציינת המותאמות לGMC סיירה שהיא בעצם משאית ואז מותר לגרור את הנפח. בתנאי שיש לך רשיון + רכב מתאים.

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם

מה הקשר בין הובלת רכב על נגרר לבין גרירת רכב?

ברגע שיש נגרר תקני המחובר כחוק לגורר מתאים, זה משנה אם יש על הנגרר בלות חצץ או רכב?

פורסם
החוק אומר באופן ברור שאין לגרור רכב מנועי בעזרת רכב מנועי שמשקלו עד 4 טון.

לא נכון, מותר עם מוט גרירה תקני, נהג ברכב הנגרר וכל שאר הדברים שהחוק דורש, אבל מותר.

אשמח אם תכוון אותי למקור בו החוק אומר את מה שטענת.

כשם שאין צורך באישורים מיוחדים להעלות רכב על משאית.

יש צורך. אם הרכב עולה בכוחות עצמו על הנגרר, אין בעיה. אם הרכב מועלה לנגרר על ידי כננת , זרוע הידראולית, מנוף או כל שיטה אחרת, יש צורך ברשיון ספציפי של מחלץ / גורר רכב.

מה הקשר בין הובלת רכב על נגרר לבין גרירת רכב?

ברגע שיש נגרר תקני המחובר כחוק לגורר מתאים, זה משנה אם יש על הנגרר בלות חצץ או רכב?

היום כבר לא, בעבר זה כן היה משנה. לצורך גרירת רכב מנועי עם רישוי, היה צורך ברשיון ספציפי של מחלץ / גורר רכב. החוק שונה מאז.
שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

כמו שמותר בלי שום הגבלה להוביל רכב על משאית, מותר בלי שום בעיה להוביל רכב על גרור.

השוטרים לפעמים מתבלבלים בהבנת החוק ודורשים לראות רשיונות של הרכב אותו מובילים, אבל עוד לא נתקלתי בשוטר שהעיר משהו על עצם הובלת הרכב על הנגרר.

(כי אחרת- איך היו טרקטורונים, לדוגמה, יורדים לשטח? )

אסף.

פורסם

כמו שחשבתי הרבה דעות אבל ...גם לשוטרים הרבה דעות מה עושים אני מכיר מס' אנשים שכן עצרו אותם שוטרים ונתנו דוחות, כדי למנוע סחבת ובתי משפט הם פשוט שילמו וגמרו ענין.

איך אני בכל זאת יכול לקבל לידי את החוק כלשנו שיהיה אצלי תמיד ברכב לכל מקרה שלא יהיה.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

הפרשנות לגרורים מעורפלת עד שקורה משהו ואז בוחני משרד התחבורה מכסים את עצמם כפי שקרה

לנו לנהגי המירוצים בו הורדו כל הנגררים מהכביש (תפיסת דורות).

ישנה תקנה במשרד התחבורה לגרור הנושא רכב, לא גרור כללי ולא שאר מיני ירקות.

עליכם לדרוש מבוני הנגררים שיהיה כתוב בפירוש נגרר לרכב.

ברשיון הנגרר שלי שונה סעיף השימוש מנגרר כללי לנגרר רכב, ואז אנחנו מכוסים מכל הכיוונים.

כמדומני תקנה 308.

דני לוי

מירוצי מכוניות

• תוכן חדש...