Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו 1600DL שנת 84 - רכב לא מניע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שנת 84 אוטומט. (לכן אני לא יכול לנסות להניע את האוטו בדחיפה).

ישב כ3 ימים ללא נסיעה. בנסיון הדלקה ראשון הוא ניסה לשנייה ואז פסק.

מאז סיבוב המפתח לסטרטר לא נותן כלום - האוטו אפילו לא מנסה להניע.

משאבת הדלק כן פועלת ומנסה להזרים דלק. אבל הסטרטר אפילו לא מנסה להניע. כלום. אין רעש של נסיון בכלל.

בדקתי מצבר (בעזרת רב מודד) - מתח מצבר 12.4 וולט.

האם מדובר רק בסטרטר בלבד? ניסיתי לדפוק עליו עם פטיש, כלום. אין תגובה בכלל.

מה עוד יש לי לבדוק מלבד סטרטר שעבר זמנו? האם זה יכול להיות משהו אחר?

שוב - המנוע לא מנסה להניע בכלל. למעט המשאבה ששומעים שהיא עובדת, כלום לא קורה. (משאבת הדלק).

תודה.

פורסם

האם ניסית להניע את הרכב עם כבלים בחיבור מצבר מרכב אחר?

זה דבר ראשון שעושים, אם תחבר כבלים ממצבר אחר ולא תהיה תגובה מהסטרטר יכול להיות שהוא נתפס, או שהחליט להחזיר את נשמתו לבורא.

בכל מקרה, תפוס או גמור אין מה לעשות פרט לגרירה, אבל תנסה קודם לקחת כבלים מרכב אחר ולבדוק אם הבעיה היא באמת בסטרטר או שזה רק מצבר סורר.

אל תשכח שברגע שאתה כן מצליח להניע עם כבלים ממצבר אחר, אני ממליץ לך לנסוע ישירות לחשמלאי על מנת שיבדוק מתח טעינה ברכב ויוודא שהמצבר תקין או לא וכמובן, אם הוא תקין אז כנראה יש בעיית זליגה, אפשר גם לעשות טעינה עמוקה במקרה ובזליגה הוא נפרק.

under construction..

פורסם
זה שהמצבר מראה מתח תקין לא אומר שהמצבר תקין, תנסה להניע בעזרת כבלים, או שתנסה לשים מצבר חדש.

תסביר בבקשה.

אם המצבר מראה מתח תקין - למה שהוא לא יעבוד?, בנוסף, המשאבת דלק עובדת, אורות האוטו עובדים, ואני מניח שאם המצבר לא היה תקין האוטו לפחות היה מנסה להניע, ואז נחלש, לא?

אני בכל זאת אנסה עם כבלים, אבל עדיין לא היה לי ברור למה יהיה בעייה עם המצבר, אם המתח שלו בסדר... אשמח אם תסביר לי את זה.

תודה על התגובות.

פורסם

זה שהמתח עומד על 12 ויש אורות, לאו דווקא אומר שיש למצבר מספיק כח הנעה כדי לסובב סטרטר.

כבר נתקלתי לא מס' פעמים ברכבים שמערכת הסטריאו עובדת וגם אורות וכל השאר אך הסטרטר לא מגיב.

יצא לעבוד הרבה עם התקנות מערכות סטריאו לרכב, וקורה לפעמים שאחרי עבודה על המערכת כאשר הרכב כבוי, המצבר נגמר, המערכת עדיין מגיבה גם האורות אך אין תגובת סטרטר ונדרשים לחבר כבלים ממבצר אחר או מרכב אחר.

under construction..

פורסם
זה שהמתח עומד על 12 ויש אורות, לאו דווקא אומר שיש למצבר מספיק כח הנעה כדי לסובב סטרטר.

כבר נתקלתי לא מס' פעמים ברכבים שמערכת הסטריאו עובדת וגם אורות וכל השאר אך הסטרטר לא מגיב.

יצא לעבוד הרבה עם התקנות מערכות סטריאו לרכב, וקורה לפעמים שאחרי עבודה על המערכת כאשר הרכב כבוי, המצבר נגמר, המערכת עדיין מגיבה גם האורות אך אין תגובת סטרטר ונדרשים לחבר כבלים ממבצר אחר או מרכב אחר.

אתה בעצם אומר שהזרם שמועבר על מנת להפעיל סטרטר (למשל 100 אמפר) לא באמת מגיע לסטרטר? זה הגיוני, אבל זה אומר שאחרי שאני מנסה להניע, מתח המצבר צריך לרדת מתחת לרף מסויים שלא ייצר לי את ה100 אמפר למספר השניות האלו, אז בעצם למה הרב מודד מראה לי מתח של 12 וולט?

אני אבדוק את זה, אבל עדיין לא הבנתי את הנקודה שהסברת.

פורסם

עדכון -

יצאתי לגינה לנסות להניע בעזרת רכב אחר (לנדרובר), אין שינוי.

מה שכן, התקתוקים ששמעתי, חשבתי שהם בהתחלה מכיוון משאבת הדלק, אבל נשמע יותר מכיוון הסטרטר, האם התקתוקים האלו אומרים שהסליל בסטרטר נתפס?

אני אסע לחמי לפרק מאחד הסובארואים שבמגרש שלו את הסטרטר ולהחליף, אעדכן על תוצאות

פורסם

בדוק הדקי נעלי כבל רפויים מלאים קורוזייה , או אינם מאפשרים העברת מתח חשמלי למתנע, פרק תחילה את הדקי הכבל החיובי והשלילי, נקה את נעל הכבל בעזרת ניר זכוכית וכנ"ל את קוטבי המצבר, בדוק

אפשרות להארקה לקוייה או מנותקת בין מרכב הרכב למנוע, ובין המצבר לבלוק המנוע, קיים כבל הארקה מתחת לגלגל רזרבי, ובמקרים מסוימים גם ממסר( ריליי) אשר יתכן והתקתוקים נשמעים ממנו.

בדוק וחזור לדווח בפורום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

*************נמחק ציטוט מיותר. להבא יש להשתמש באופציית "שלח תשובה" ולא "צטט" ***********

צביקה. החלפתי סטרטר מסובארו אחר, אבל עדיין - האוטו לא מניע!.

בדקתי כבלים של מצבר, ניתקתי אותם, ניקיתי קורוזיה וחיברתי.

המשאבת דלק ושאר הדברים עדיין עובדים! (מה שאומר שהארקה לא לקויה ? יש מינוס ברכב..).

יש ממסר מתחת לגלגל הרזרבי, הממסר הזה הולך בחלקו לסטרטר (2 חוטים - אחד נכנס מהפלוס של המצבר לחיבור של הסטרטר - כניסת פלוס) והשני אני לא יודע, ייתכן מינוס?.

קשה לשמוע מאיפה התקתוקים כשאני עובד לבד, בהתחלה חשבתי שזה מהמשאבה, אבל עכשיו נראה לי שזה מגיע מכיוון הסטרטר. אגב - התקתוקים מאוד חזקים, לא רעש ממש חלש, אלא רעש ששומעים.

מה זה יכול להיות? אם לא המצבר או הסטרטר?

כרגע לא בדקתי מתח מצבר, אבל לדעתי הוא נחלש (בהתחשב בעובדה שאני ניסיתי להניע מספר פעמים) אבל עדיין מספק מספיק מתח על מנת להניע אוטו.

מה עוד יכולה להיות הבעייה פה?

תודה.

פורסם

לדעתי החלפת הסטרטר היתה מיותרת, ויעיד העובדה שאין שינוי, יש להתמקד בממסר, ובחיבור ההארקה אליו, המתן לרפי לין ו/או דני זומרשטיין בקשר לחיבור הארקה לממסר, ובדוק שוב חשד לחוסר הארקה או הארקה לקויה, לבלוק המנוע, אם כי הארקה טובה למרכב הרכב, ניתן לאשש זאת על ידי חיבור ישיר של

אחד מכבלי ההתנעה, לדוגמא השחור, ממקום גלוי בבלוק המנוע, ישירות לקוטב שלילי במצבר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
לדעתי החלפת הסטרטר היתה מיותרת, ויעיד העובדה שאין שינוי, יש להתמקד בממסר, ובחיבור ההארקה אליו, המתן לרפי לין ו/או דני זומרשטיין בקשר לחיבור הארקה לממסר, ובדוק שוב חשד לחוסר הארקה או הארקה לקויה, לבלוק המנוע, אם כי הארקה טובה למרכב הרכב, ניתן לאשש זאת על ידי חיבור ישיר של

אחד מכבלי ההתנעה, לדוגמא השחור, ממקום גלוי בבלוק המנוע, ישירות לקוטב שלילי במצבר.

בברכה

צביקה

בדקתי.

יש מינוס ופלוס לסטרטר.

לקחתי גם מנורת ביקורת - צד אחד לפלוס של הסטרטר, צד שני למתכת של הסטרטר. יש חשמל

כנל לגבי הפלוס אחרי סוויץ של הסטרטר עצמו. לכן אני לא מבין למה הריליי לא תקין?

לקחתי חוט וגישרתי ישירות מהפלוס הקבוע לשל אחרי סוויץ של הסטרטר, אין תגובה מהסטרטר.

מחר אנסה להחליף בכל זאת את הריליי. אני אפרק מסובארו אחרת שברשותנו. אעדכן שוב.

תודה.

פורסם

שלום.

יש שתי אפשרויות. או הסטרטר השני גם לא תקין או המימסר לא תקין.

מהסטרטר יוצע חוט נוסף דק שמיתחבר למימסר חבר לא זרם ישיר + מהמצבר אם הסטרטר יסתובב הבעיה במימסר או בסויוץ. אם הסטרטר לא מיסתובב הבעיה בסטרטר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...