Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידנית 53 אלף קילומטר יד ראשונה.

לקחתי היום לבדיקה התגלו התקלות הבאות :

מפוח מזגן מקולקל (מתוך 4 מצבים של העוצמה של המאורר שמוציא אוויר רק המהירות הגבוהה פועלת).

מצמד מפריד גבוהה בלאי,

ניהול מנוע לא תקין - CO 0.01, HC 18PPM, CO2 13.5, O2 1.77, LAMBDA 1.09

לתקן זוויות במתלה קידמי + אחורי,

קפיציות לקוייה במידה גבוהה.

יש לציין שהאוטו עבר טסט לפני שבוע בדיוק במכון שבדקתי אותו ועבר את מבחן הפליטה בהצלחה.

עכשיו לשאלות שלי, האם הבעיה במפוח מזגן היא בעיה מוכרת למכונית הנ"ל ? כמה עולה בערך לסדר את זה ?

מה לגבי הערכים הגבוהים בגזים ? הבוחן אמר שזה בעיה בדוד שי בו חור קטן שגדל קצת , יש אמת בדבריו ?

כמה צריך בערך להוריד מהמחיר מחירון ?

תודה מראש לעוזרים....

פורסם

הבעיה עם המאוורר ידועה ומוכרת. באחת הפונטו הקודמות שלנו הוא דילג על רמה 2, כאן אני רואה שלקחו את התקלה שני צעדים קדימה.

את נושא הזיהום כדאי לבדוק לעומק - זה עלול להגמר באלפי שקלים אם יש להחליף ממיר או מחשב ניהול מנוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תצטרך להוריד איזה אלפיה או שניים, המפוח של המזגן זה שטויות, פוטנציומטר שמחירו לא יעלה הרבה, מה שכן יכול לסבך אותך גם בעתיד זה בעיית הזיהום, אז קח בחשבון שזה לא עסק זול מה שאתה מתאר, ובכלל, אם כבר אוטו שנת 2001 למה להשקיע באוטו עם הרבה בעיות????

פורסם
תצטרך להוריד איזה אלפיה או שניים, המפוח של המזגן זה שטויות, פוטנציומטר שמחירו לא יעלה הרבה, מה שכן יכול לסבך אותך גם בעתיד זה בעיית הזיהום, אז קח בחשבון שזה לא עסק זול מה שאתה מתאר, ובכלל, אם כבר אוטו שנת 2001 למה להשקיע באוטו עם הרבה בעיות????

למה סתם להשמיץ!

לדעתי אם חוץ מהעסק הזה האוטו טוב שווה ללכת עליו, בתנאי!:

שבעל הרכב מסכים לקחת את האוטו למוסך מורשה פיאט שיבדקו על ידי התחברות למחשב הרכב את המצב. אולי כל מה שצריך זה להחליף פילטר אוויר, מצתים, חוטי הצתה....לא יודע בדיוק אבל הכוונה היא שיתכן והתיקון זול ויתכן ויקר. אם בעל הרכב מסכים לשלם על התיקון אז לך על זה אם לא תשקול היטב את הקנייה כי זה עלול להיות עסק יקר אם לא יודעים מה הבעיה.

לגבי הקפיציות של האוטו - יתכן וצריך להחליף בולמי זעזועים (האוטו מירושלים? :-) ) ואז זה עסק של 1000+ ש"ח לבולמים מקוריים. למרות שמניסיון - הפונטו ספייס הוא אוטו קפיצי למדי. במסוך ידעו לאבחן היטב אם ככה האוטו או שיש בעיה.

תבקש מהם גם לעשות נסיעת מבחן ולתת דעה על מצה ההגה החשמלי שאין בעיה פוטנציאלית. ודבר קטן - תרים את השטיחון לרגלי הנוסע ותבדוק שאין רטיבות מצינור ניקוז מזגן סתום (עלות התיקון היא אפסית).

לוודא שבעל הרכב ביצע את הטיפולים בזמן, שלא צריך להחליף טיימינג בקרוב (עוד אלפייה) ושהקפידו למלא אך ורק נוזל קירור מקורי מסוג "פאראפלו" (צבעו כחול ירקרק) ובשום פנים ואופן לא מים.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

דא"ג שכחתי להודות על העזרה.

בקשר לנתונים של הגזים הוא הראה לי לפני הקנייה את הפתק שהוא קיבל בטסט בדיוק שבוע שעבר

והכל שם היה תקין כך שנראה לי שהכל תקין אני מצרף פה את הבדיקה של הגזים בטסט אז אם

למישהו יש מה להעיר הוא מוזמן.

ועוד שאלה איך אני יכול לבדוק אם יש באוטו מי קירור יעודיים או מים מהברז ?

00022 copy.jpg

פורסם
ועוד שאלה איך אני יכול לבדוק אם יש באוטו מי קירור יעודיים או מים מהברז ?
תפתח את פתח המילוי של נוזל הקירור - תסתכל אם הנוזל הוא בצבע כחלחל (יחסית טרי) או כחול-ירוק (ישן יותר וקרוב להחלפה). קרוב לוודאי שזה פאראפלו - נוזל הקירור של פיאט. אם קשה להבחין בצבע אז אם בודקים בערב שחשוך עם פנס אז רואים ממש טוב את צבע הנוזל.

אין לך תיעוד של הטיפולים של הרכב?

אם יש ספק בעניין אז כדאי לעשות במוסך יישור קו.

אם תרצה יש לי את דף הטיפולים המומלצים לפונטו שלקחתי במוסך המרכזי. תשאיר כאן או בפרטי אי-מייל ותקבל אותו.

באופן מוזר למדי, אין הוראה להחלפת נוזל הקירור.במוסך ממליצים "בחום" להחליף כל שנתיים-שלוש ולא יותר מ- 60K ק"מ.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...