Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפת טרמוסטט באונו היא ענין מאד פשוט וזול. 100 ש"ח ושעה-שעתיים של עבודה עצמית. אם יש לך הזמן, אין צורך במומחיות מיוחדת, נסה להחליף בעצמך.

פורסם

טרמוסטט + אטם בסביבות ה-70 ש"ח.

ההחלפה מאוד פשוטה , כמו שנאמר, הטרמוסטט מגיע עם הפלאנג', אין שום אפשרות להרכיבו הפוך או כל דבר אחר בסגנון, לפרק צינור עליון, 2 ברגים - והנ"ל בחוץ.

במוסך זה גם לא אמור לעלות יותר מידי.

פורסם

עדכון:

היום הסתכלתי על הטרמוסטט והמלאכה נראית פשוטה למדי. הלכתי לקנות טרמוסטט (למי שמעונין יש חנות חלפים בצומת שילת שמשום מה לא הצלחתי למצוא בדפי זהב באינטרנט: "מרכז הרכב מודיעין" 08-9746060)

עלה 100 ש"ח.

למרבה הצער הכלים בבית הישן אז לא אוכל להרכיב עד סוף השבוע.

בנוסף, קיבלתי המלצה על מוסך "האחים גז" שנמצא שם, אבל גם המוכר לא נשמע כאילו הם הכי טובים בעולם.

הדבר המצחיק היה שבדרך חזרה פגשתי מישהו ברמזור עם מדבקה שלהם שאמר לי שהם בסדר אבל לפעמים קורעים במחיר, ואם יש מישהו בירושלים/תל אביב עדיף ללכת אליו...

אם מישהו כאן במקרה מכיר את המקום אשמח לשמוע עוד המלצות...

בכל מקרה תודה לכל העוזרים, ואדווח מה המצב אחרי ההחלפה...

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

דווקא נשמע כאילו הפעולה במאוורר שלך לא תקינה - כי במצב כזה המאווררים אמורים להיות דלוקים די נונסטופ ואתה מדווח על זה שהם בכלל נכבים כשהחום מנוע גבוהה ?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, באונו הפיקוד של המאוורר (יוניט מאוורר) נמצא ברדיאטור עצמו. לכן אם הטרמוסטט נתפס במצב סגור, הרדיאטור לא יתחמם, ולכן המאוורר לא יידלק.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

השכלתי , אכן נשמע תיכנון טיפשי.

אבל בינתיים לפחות הייתי עוקף את הסוויץ' אם כן , או מפעיל מזגן (מה שמפעיל את המאווררים קבוע - אמור לפחות ) לראות אם יש סיכוי שזה בכיוון או אם זה עוזר.

וכמובן - אני אישית , מתוך דאגה למנוע , לא הייתי נוסע ברכב ככה.

אולי למוסך

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אכן, התכנון מוזר אבל לפחות זה וזר למקם את התקלה.

אני לא נוסע ברכב הזה. למזלי לאשתי יש רכב אחר ואני נוסע רק איתו עד לתיקון.

אני לא רוצה לעקוף שום דבר כי אני רוצה לתקן ולא להזניח את זה.

אני מניח שאני ידע יותר אחרי ההחלפה.

אגב, איך אמורים לבדוק את התרמוסטט? פשוט לזרוק אותו לסיר עם מים רותחים? איך אפשר בכלל לראות אם הוא נפתח?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

עקבתי בכל השרשור הזה אחרי התגובות של ארילו, ואני חייב לציין שתשובתיו נכונות, מדוייקות ועיניניות, מומלץ לך צביקה וליביו, לאמץ את דבריו של ארילו, כי מהכרות אישית שלי איתו, ומתגובתיו השונות בפורום

זה, ובפורום מועדון פיאט, הבחור מתמצא היטב ברכב בכלל , ובפיאט בפרט, לכן יש לרשום, להפנים וללמוד מתשובתיו !

בברכה

ועם פרגון רב

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אכן הפנמתי ורשמתי :)

טוב, אז אתמול הוחלף הטרמוסטט, באמת פעולה קלה מאוד, כשהדבר היחיד שמציק זה הצורך לסגור הכל היטב היטב ולאטום היטב כי הנזילות משם מעצבנות...

היום יצאתי לנסיעת מבחן, וראה זה פלא - הטרמ' נפתח בזמן, הצינור התחתון מתחמם, המאוורר נדלק ונכבה בזמן, והאוטו לא מתחמם !!! :) (טפו טפו)

בעיה קטנה שמציקה לי היא שהעסק עדיין נוזל מעט מאוד מאוד בזמן שמנוע עובד, למרות שהידקתי את כל הברגים די חזק (אין מד מומנט אז לא יודע כמה בדיוק חזק...)

האם כדאי לנסות להדק עוד קצת, או שזה עובר לבד?

מתי אני יודע שזה כבר "מסוכן" להדק יותר?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

אל תהרוס את ההברגה.

פרק את הטרמוסטט.

נקה היטב את שני המשטחים הבאים במגע (העזר בשפכטל או כלי אחר), הסר שאריות של RTV/סיליקון וכד'

לאחר שהמשטחים חלקים לחלוטין, מרח שכבה דקה של RTV (שים לב למרוח כך שה RTV לא ידחס לפתח הטרמוסטט כאשר תסגור אותו).

הרכב את הטרמוסטט.

(אני לא מכיר את האונו, אם יש צורך, הוסף נוזל קירור ונקז אויר)

סער.

פורסם

שאלה ראשונה - מה זה RTV? (אני מניח סוג של חומר איטום?)

הבעיה שבאונו כל פעם שמפרקים טרמוסטט צריך להחליף אטם כי הוא נהרס (זה קרטון מעפן כזה)... אולי רעיון איך להדק יותר בלי להרוס את ההברגה?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
(אין מד מומנט אז לא יודע כמה בדיוק חזק...)

האם כדאי לנסות להדק עוד קצת, או שזה עובר לבד?

מתי אני יודע שזה כבר "מסוכן" להדק יותר?

אם החלטת שאתה חוסך את הכסף ועובד לבד, אז לפחות תשקיע בצורה חד-פעמית ותקנה לך ידית מומנט. 150-200 ש"ח.

אל תראה את זה כאיום, אלא כראיית העתיד :wink: : אם תמשיך לעבוד ללא ידית מומנט, יבוא יום שאתה תשלם על נזק מחיר גבוה יותר מידית המומנט, ובנוסף, אתה תקנה גם את ידית המומנט, וכך תשלם יותר מכפול.

פורסם
שאלה ראשונה - מה זה RTV? (אני מניח סוג של חומר איטום?)

הבעיה שבאונו כל פעם שמפרקים טרמוסטט צריך להחליף אטם כי הוא נהרס (זה קרטון מעפן כזה)... אולי רעיון איך להדק יותר בלי להרוס את ההברגה?

תודה,

צביקה

אכן, RTV זה סוג של חומר איטום. ניתן להשיג בחנות לחלקי חילוף.

אל תהדק יותר, חבל להרוס...

אני די משוכנע שהברזה חדשה תעלה יותר מאטם קרטון "מעפן"

סער.

פורסם

לחנן - אני עובד לבד רק במה שאני יכול, וזה די מוגבל, לכן "חסכתי" על ידית מומנט. אם הייתי יודע לעשות יותר דברים לא היתי מהסס לקנות גם אותה.

נראה לי שאני פשוט אלך לקנות אטם קרטון חדש + RTV, ואנסה שוב...

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

• תוכן חדש...