Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני קורא בפורום על הרבה אנשים שנשרפו להם הטוויטרים, ולפני שבועיים זה קרה גם לי.

הטוויטר הימני השמיע רעשים של "קככחחחח" לתקופה מסויימת ואז נדם (הימני עדיין עובד!).

הסט הוא מורל דוטק.

בכל אופן, הנה כמה שאלות לחכמי הפורום:

1) למה טוויטר נשרף ואיך אפשר לשמור שזה לא ייקרה? (מערכת החשמל? גיין? חיתוכים?)

2) איך יכול להיות שנשרף רק אחד ולא שנייהם?

3) האם טוויטרים בד"כ נשרפים עקב בלאי טבעי? אם כן כמה שנים חיי טוויטר בממוצע?

אני רוצה בקרוב לקנות טוויטרים חדשים אבל אני לא רוצה שהם יישרפו לי שוב...

:shock:

פורסם

תמיד יש את הסיכוי של טוויטר פגום.

לרוב טוויטרים נשרפים בגלל כיווני "גיין" לקויים במגבר, שימוש במגבר זול שמעוות את הסאונד גם בעוצמות נמוכות, או דחיפת הטוויטרים לקליפינג - שבניגוד לשאר חלקי המערכת קשה מאוד לאתר טוויטר בקליפ.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מצטרף לשאלה...

איך יכול להיות שטויטרים בידיוק אותו דבר, מכוונים בידיוק באותן חיתוכים ונשמעים בידיוק באותה עוצמה.

איך יכול להיות שטויטר אחד יישרף והשני לא ?

פורסם
מצטרף לשאלה...

איך יכול להיות שטויטרים בידיוק אותו דבר, מכוונים בידיוק באותן חיתוכים ונשמעים בידיוק באותה עוצמה.

השני בדרך...

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לא שמתם לב שלרוב, השאלות לגבי שריפת הטויטרים - זה המקרים עם הסט דוטק!

שמעתי מהרבה אנשים שמבינים "קצת" בסטים של קומפוננט והתשובה היתה: לדוטק הטויטרים מאוד עדינים, ומאוד קל לשרוף אותם עם כיוונים לא נכונים.

השאלה שלי היא האם זה באמת ככה?

פורסם

כן.

הטוויטרים של מורל ידועים כעדינים מאוד. ב 2001 שחשבתי לרכוש את הרמקולים הראשונים שלי לרכב המליצו לי על המורל מילניום, אבל אמרו להיזהר בווליום גבוה כי הטוויטרים שלהם נוטים להישרף בקלות.

זה לא סותר את העובדה שמי שיכוון את המערכת נכון יזכה לשנים של שקט נפשי ונטול דאגות משימוש בהם. בסופו של דבר הכל תלוי במאזין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כשאתה שומע קטע שמוקלט בסטריאו, ערוץ ימין הוא בדיוק כמו ערוץ שמאל?

כנראה שלא, אם זה היה אותו דבר זה היה נקרא "מונו".

לכל הטויטרים שנשרפים יש דבר משותף אחד: מישהו טיגן אותם.

יכול להיות שהמגבר בclipping ,

בגלל כיוון gain לא תקין, או HU שמעוות ואז הוא בclipping ואז הוא מעביר צליל מעוות הלאה למגבר,

או הגברה לא ראוייה.

חשוב לציין בהודעות כמו: "נשרפו לי הטויטרים.. בלה , בלה.... "

שטויטר לא נשרף, זה מישהו ששורף את הטויטר.

למי שמעוניין מס' קישורים:

http://www.carsound.com/UBB/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=1;t=022179#000004

ההבדל בין THD לclipping :

http://www.carsound.com/cgi-bin/UBB_CGI/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=019650

ZZR

פורסם
לא שמתם לב שלרוב, השאלות לגבי שריפת הטויטרים - זה המקרים עם הסט דוטק!

הסיבה למספר הדיווחים על הטווטרים של הדוטק היא ככל הנראה סטטיסטיקה. זה אחד מהסטים הכי נפוצים בשימוש בפורם זה. אם נוסיף לכך שהטווטרים שלהם רגישים לכיוון לקוי ושימוש אגרסיבי אנחנו נקבל את הסיבה לנפוצות הדיווחים.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

לרוב טוויטרים נשרפים בגלל כיווני "גיין" לקויים במגבר, שימוש במגבר זול שמעוות את הסאונד גם בעוצמות נמוכות, או דחיפת הטוויטרים לקליפינג - שבניגוד לשאר חלקי המערכת קשה מאוד לאתר טוויטר בקליפ.

איתמר.

המגבר שלי - JBL הידוע...

אני אף פעם לא שומע במקסימום כי זה גם לא נשמע טוב, האם עדיין יכול להיות שהוא נשרף בגלל גיין גבוה?

ובקשר לשרפת טוויטרים בגלל חיתוך נמוך מידי - זה לא יכול להיות כי במילא הקרוס מביא לטוויטרים רק את התדרים הגבוהים נכון? (אפשר רק להרוס וופרים עם חיתוך נמוך מידי...)

פורסם
המגבר שלי - JBL הידוע...

אני אף פעם לא שומע במקסימום כי זה גם לא נשמע טוב, האם עדיין יכול להיות שהוא נשרף בגלל גיין גבוה?

ובקשר לשרפת טוויטרים בגלל חיתוך נמוך מידי - זה לא יכול להיות כי במילא הקרוס מביא לטוויטרים רק את התדרים הגבוהים נכון? (אפשר רק להרוס וופרים עם חיתוך נמוך מידי...)

הנה דיון בנושא המגבר המדובר

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=98780

פורסם

יש לי עוד שאלה:

יכול להיות שטוויטר לא יישרף אבל איכות השמע שלו תרד?

במילים אחרות, יש פה רק עניין של עובד או מת, או גם על מצבי דעיכה בדרך?

האם טוויטר חדש יישמע יותר טוב מאשר טוויטר בן שנתיים?

פורסם

יש מצב שטוויטר ב"דרך"

כי הוא חייב לעבוד באופן סימטרי, ואם יש פגיעה, אף חלקית בסליל, הסמטריות נפגעת,

כאשר טוויטר נשרף , או אף שרוף בחלקו, כי אז, יש פגיעה בסליל.

טוויטר חדש לא בהכרח יעבוד יותר טוב מטוויטר שעבד תקופה מה, ובתנאי שהאחרון עבד בתנאים הראויים, בהגברה נכונה, ללא עיוות, ללא קליפינג,(כיוונים נכונים), וללא נזקי חום.

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
מידן, אתה מנסה להגיד שהטויטרים שיש לי באוטו כל אחד מעט בעוצמה שונה ? או נשמע אחרת ?

לא בדיוק,

הטויטרים זהים, כנ"ל גם הרמקולים /הקרוסים ,

כשאתה או המתקין פותחים אריזה של דוטק, לא כתוב ימין או שמאל על הרמקולים,נכון?

אבל כשאתה שומע מוסיקה, יש הבדל בין מה שמוזרם לטויטר הימני לבין השמאלי,

כשיש הקלטת סטריאו, אנו שומעים הבדל בין צד ימין וצד שמאל של המערכת.

ZZR

פורסם

וואלה גם לי יש את אותו סט ואותו מגבר ונשרפו לי הטוויורים כבר בחודש הראשון בגלל כיוון לקוי

הבאתי חדשים והמערכת כובנה מחדש אבל הטוויטרים צובחים לי באוזן מידי פעם שיש צליל גבוהה

ואין לי מושג מה הסיבה

• תוכן חדש...